Mis juhtub Tallinna börsiga kui Keskerakond paneb valimised kinni? - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Mis juhtub Tallinna börsiga kui Keskerakond paneb valimised kinni?

Log in or create an account to leave a comment

• Kinni panema tähendab, et erakond võib üksi valitsuse moodustada s.t. omab parlamendis enamust.
    Palgareformi plaan näib mulle nii crazy, et kui selle teostamine reaalseks muutub, siis võiks lugu börsi natuke ehmatada küll.
    Mis Teie arvate?
  • Võib küll ehmatada, aga point selles ongi, et Keskerakond ei moodusta üksi valitsust, pigem jääb sealt hoopis välja. Tuleb tüüplahendus - Keskerakond võidab valimised, aga ei saa peaministri kohta ja ei saa ilmselt ka valitsusse, kui teised üksmeele leiavad.
  • Ei ole ereiti tõenäoline, et nii hullusti minna võiks. Toetus ~20% ligi, mis Reformiga samasse auku. Samuti loodame, et sõber Villu oma pätiparteiga lõpuks hävib.
  • Palgareformi-plaan on keskerakonna samasugune mull nagu astmeline tulumaks. Sellised "valimislubadused" kaupleb keskerakond koalisatsioonikõnelustel mõnede muude hüvede saavutamiseks maha, need pole sellel parteil tõsiselt võetavad ideoloogiad.
    Ma ei usu et keskerakond üksi valitsust moodustaks, isegi siis kui ta saab riigikogus 53 kohta. Ta tahab alati reformierakonda oma kõrvale, kellega koos valitseda.
    Samas, isegi kui keskerakond ei lähe valitsusse kohe peale valimisi, leiab reformierakond mingi hetk tulevikus võimaluse koalisatsioon laiali saata ja uuesti keskerakonnaga valitsus moodustada. Mõlema partei tõmme teineteise poole on ürgne.
  • Täna töölt koju tulles pisteti mulle palgareformi "katekismus" kätte. Lugesin natuke ja tekkis tõsine kahtlus, kas Edgar Savisaar ikka majanduse algkursuse on läbinud? Kui ma nüüd õigesti aru sain, siis see 25K on netopalk (lk 12 jätab sellise mulje). Olen nõus kihla vedama, et aastaks 2010 ei saavutata 25K keskmist netopalka (näiteks 100 küki peale Raekoja platsil).

Kui see ulme valdkonda kuuluv palganumber mingil müstilisel moel saavutatakse, siis firmadel ilmselt hästi ei lähe, kuna tööjõukulud hävitavad kasumi. Seega kukub ka börs, lisaks tuleb maadelda inflatsiooniga. Kuid ma ei näe ühtegi võimalust 25K kuupalga saavutamiseks nii kiiresti, muidugi võib see toimuda juhul, kui kroon devalveeritakse, majandust tabab hüperinflatsioon jne.
  • selege on see , et kui keegi pakub aastaks 2010 keskmist palka 11 000.- siis võimule ligi ei pääse. Sellest saab iga mõtlev inimene aru, et 25 tuhandet pole võimalik saavutada keskmiseks. nii kiiresti.
  • Mis paneb teid uskuma, et Savisaar ise oma palgareformi juttu usub? Tuletan meelde, et tegu on Eesti poliitikas vaieldamatult parima demagoogiga. Savisaar on alati osanud sellised lubadused välja mõelda, mis tagavad eduka valimistulemuse. Tegeliku tegevuskavaga ei pruugi asjal suurt pistmist olla (a la "Vali Keskerakond, siis bussid sõidavad!"). Ega ometi teist keegi ei mõtle siia "Mis juhtub Tallinna ühistranspordiga, kui Keskerakond võimule ei pääse?" nimelist foorumit teha? ;-)
  • isegi kui börs peaks kinni pandama, siis suure osa keskerakonna valijate jaoks ei ületa see uudisekünnist. või öeldakse lihtsalt - TEHTUD!
  • Tõenäosus,et kesk ja reform panevad leivad ühte kappi peale valimisi on ülisuur.Ei juhtu midagi ,nii vaeste kui rikaste huvid on esindatud ja asi loksub vaikselt sügiseni,siis võib midagi juba juhtuda
  • Ma pole küll seda "katekismust" näinud, aga võib olla korratakse selle 25kilose palgaga sama lugu mis 500 pensionäride toetusega eelmiste kohalike valimiste ajal. Rahva mälu on ju lühike. Mäletate kuidas seda reklaamiti --- tõstame pensione 500 kr, asi käidi välja nii nagu seda tehakse üle kogu riigi kõikidel pensionäridel aga tehti vaid Tallinnas, nüüd lisandub Pärnu. Selleks et ülejärgmistel valimistel saaks "Tehtud" öelda tõstetakse tõesti mingil grupil riigitöötajatel palk 25 kiloni. Ärge küsige mis ja kui suurel grupil.

Tallinna linn kus Keskpartei valitseb üksi ei võrdu veel täielikult Eestiga, aga kuidagi kibedusega peab tunnistama et kui mõnede väga rasvaste "kirjavigade" kallal mitte norida siis on nad enam-vähem valuläve piiril hakkama saanud, mis paneb paratamatult mõtlema et miks ei võiks nad seda riigi tasandil teha enam-vähem talutavalt KUI nad vastava mandaadi saavad, mis toetusprotsente vaadates ei ole õnneks eriti reaalne?
  • Kummaline küll, aga sellist korralagedust kui Tallinnas ja Pärnus peale esimest (kerget) lumesadu, pole aastaid näinud. Keegi Olga räägib küll telekas, et lumi peabki sadama, aga enne valimisi (mis pole ju kohalikud) tekib tunne, et kõik ära varastatud. Kojamehigi pole.
  • nõus errrocode12, savikas on just selline demagoog, kes tõstab näiteks maj. min. keskastme juhtide palga 25 001 kroonini ja karjub täiest kõrist TEHTUD!
  • Valitsust ei moodustata üksinda. Lubadused ja tegelikkus lähevad juba seetõttu lahku, et moodustatud koalitsoonilepped välistavad utoopilisemad loosungid.
  • erro,
    Savisaar lubas Tallinna penskaritele mitte pensioni vaid maamaksutõusu kompensatsiooni, see kas inimesed müüte või muud kokku jutustavad on teine tera.
    Muuseas ongi riigitöötajate 35 palgaaste 2007 aasta algusest 25000 krooni !!! Mõni aasta veel ja siis vaatab see 25000 kr vastu 23palgaastmel, mis on siis üks levinumaid(mood keskmisena). Spetsialistide palgaastmed vahemikus 15-28 sõltuvalt asutusest - võib ilmselt julgelt järeldada, et pikaaaegse astmepalkade(keskmistel astmetel) muutmatuse tulemusel saavad enamik pigem kõrgemat astet nautida, kui madalamat!

ps ei ole kesik :)
  • to: aivo1

Ma ei ole nõus, et vaeste ja rikaste huvid on on esindatud reformi ja keski koalitsioonis. Rikaste huvid on keskerakonna näol küll tõepoolest esindatud (täpsemalt küll teatud osa rikaste huvid), aga reformierakond pole suurema asi vaeste õiguste eest seisja. Tegu on rohkem keskklassiparteiga. Seega on nende koalitsioonis esindet just rikaste ja keskklassi huvid. Vaeseid peaks ka keegi esindama. Kes see Eestis olla võiks, ei oska mina ütelda.
  • Mina ka ei tea, aga arvan, et siiani on sellega kõige paremini hakkama saanud demarid.
  • Kes on eestis vaesed ja kuidas neid esindada?
  • Mina aga imestan, miks see teema veel investeerimise rubriigis on...
  • tegu ju ikkagi keskerakonnaga, sealt saabki igasugune "kasum" alguse :P
  • Rõõmu teeb enesekindlus, millega te väidate, et Keskerakond ei saa absoluutset enamust parlamendis...
  • Praegu ei tohiks keskile eriti soodne olukord olla, kõigil läheb ju hirmus hästi.
  • suffiks
    Igatahes on vanema generatsiooni eestkõneleja keskerakond ja kuna rahvastik kiiresti vananeb siis keskerakonna toetus saab lähiaastatel ainult suureneda .Reformierakond ei esinda keskklassi,vaid rikkaid ja inimesel on soovunelm samastada ennast rikastega.Mina ei toeta neid kumbagi ,kuna mõlemad kalduvad äärmustesse, jääb üle ainus võimalik valik,anda oma hääl järjekordselt Laarile
  • Reformierakond ei esinda rikkaid inimesi, tegu on klassikalise meinstriim keskklassiparteiga. Seda võib näha kasvõi retoorikast, kus on esikohal tööjõu maksustamise küsimus töövõtja seisukohast (tegu ei ole teemaga rikaste inimeste jaoks, ikka palgatööjõule) ja sotsiaalse turvavõrgu arendamisest (vanemahüvitis jms). Kui reformierakond oleks rikaste esindaja, räägitaks sotsiaalmaksu alandamisest või vähemalt viimasest tööandjate keskliidu ettepanekust osa sotsmaksust töötaja kanda jätta. Millegipärast vaikitakse kui sukk (äkki seetõttu, et teema on ebapopulaarne). Samuti räägiks rikaste partei juba praegu, mis saab ettevõtete tulumaksust ja dividendide maksustamisest mõne aasta pärast. Sellest ei räägita.

Rikaste partei alandaks tööjõumakse, et tööjõule tehtavad kulutused kukuksid. Keskklassipartei jätab tööjõukulud samale tasemele ja alandab ainult töövõtja makse. See mõjutab lihtsalt nii palju rohkemaid inimesi.
  • Kas kellegi tuleb meelde näiteid riikidest, kus populistide võimuletulekuga börs langusesse läks?
  • Tais just äsja suutsid jõuga võimule saanud sõdurid tekitada väikse paanika vbl. populistlike piirangute rakendamisega investeeringutele, mitte et see ideaalne näide oleks kuidagi aga.....
  • Jään esialgse seisukoha juurde ,reform esindab rikaste huve aga kuna rikkaid on ainult 3-5% siis tuleb häälte saamiseks ka üldrahvalikku juttu ajada.Graafik ,populistid on praegu kah võimul,müü kohe.
  • Venetsueela võiks võrdlusmaterjali pakkuda. Vähe ekstreem populist küll võimul seal ;)
  • Graafik, vaata Venetsueelas toimuvat.
  • Milline rumal hirm Keskerakonna ees!!!

Börsile Keski valitsus mõjub ilmselt ainult hästi, sest Kesk on täis ärimehi ja diilimeistreid, ilmselt ka riigi raha pannakse taas börsile pöörlema, mis indeksit ainult kosutab. Mingit majanduspoliitikat Keskil ju pole. Mõned mehed saavad lihtsalt veelgi rikkamaks. Kesk ei hammusta kätt, mis teda toidab.
  • Natuke hirmu ka ;)
    värske uudis bns-st:
    Kallaste volikogu 11 liikmest kümme astus Keskerakonda
    14:03, 30. jaanuar 2007
    TALLINN, 30. jaanuar, BNS - Keskerakond sai endale kõik Tartumaal asuva Kallaste linnavolikogu 11 kohta, kui lisaks ühele Keskerakonda kuulunud volinikule astusid parteisse ka ülejäänud kümme.
    Keskerakonna juhatus võttis esmaspäeval vastu valimistel Res Publica nimekirjas volikokku pääsenud volikogu esimehe Jaak Üpruse, aseesimehe Igor Tselištševi ning liikmed Igor Parfenjuki, Vladimir Kromonovi, Malle Hilpuse, Andres Hansmani ja Pjotr Tjurikovi.

Samuti astusid parteisse kohalikel valimistel Keskerakonna nimekirjas kandideerinud, kuid erakonda mitte kuulunud Veera Suits ja Nikolai Ljapistov ning Reformierakonna nimistus volikokku saanud Jelena Lavrova.

2005. aasta sügisel toimunud kohalikel valimistel sai Res Publica 11-liikmelises volikogus kuus ning Keskerakond viis kohta.
  • Minu arust on kõikidel parteidel oma 'ülirikkad', kes saavad häid tellimusi või kelle äri soodustatakse seadustega. Need siis omakorda finantseerivad parteisid. Raha pumbatakse ka riigiettevõtetest välja. Kuna selles osas on kõik parteid sarnased, siis pole ka erilist kiskumist antud teemal.
    Ülejäänud pööblit on vaja ainult selleks, et valimistel valitud saada. Kesk on justkui vaeste eest seisja ja Reform justkui rikaste eest seisja - mõlemad müüvad ilusat illusiooni. Kokkuvõttes hõlmatakse enamuse valijatest ja suure tõenäosusega näeme neid varsti jälle koalisatsioonis.
  • BUY annus, kruuda, pant
    SELL luman, kaubamaja, tallinna vesi

Mis veel?

Aga tsiteerides Kivirähki (kes ütles seda küll Tallinna kohta kunagi), on ennegi ühe partei võimu all elatud!
  • Keskerakonna ideloogiaks hakkab aina rohkem olema äraostetavus. Olgu selle äraostetava isiku poliitilised vaated mistahes, kõik sobivad keskerakonda, peaasi et äraostetav oled. Keskerakond on lõpetanud isegi oma retoorikas keskklassile toetumise vaid nüüd pakub välja retoorikas pigem seda, et valige meid, me jagame teile paljast raha. Mis on ühtlasi äraostetavuse viimine massidesse, pööbli sekka.
    Seepärast saavadki kuuluda Keskerakonda väga erinevate ühiskonnakihtide esindajad - vaesed, pensionärid, ülirikkurid, suvalised riigiametnikud, riigi ja omavalitsuste juhtivtöötajad, riigifirmade juhid, tavalised "pätid" (Elmar Sepp näiteks), homod ja homofoobid, vene shovinistid ja rahvuslikult meelestatud eestlased jne jne.
    Kõike seda hoiab ohjes üks juht, keskselt jagatav heaolu, demagoogia, lai ampluaa igasuguseid lubadusi.

Res Publica parteisse astusid ka väga erinevate poliitiliste vaadetega inimesed, aatemehed ja ärikad, aga kuna seal polnud midagi mis neid tegelikult ohjes hoiaks, on lagunemas see koosseis laiali.
  • To: rehatrader. Mulle on jäänud mulje et keskerakond ja reformierakond on nagu ühe nähtuse kaks otsa. Ehk siis nagu kaks tihedalt omavahel kooskõlastatud tegevusega parteid, kus mõlemal on valitud teemad samad, millega valija ette tullakse. Ainult, et kumbki partei on asunud mingis valitud teemat käsitledes teineteisest diametraalselt erinevale seisukohale - ehk siis püüdes antud teemas vastandlike vaadetega valijaid. Lõpuks viiakse nende valijate hääled kokku ühte suurde potti - järjekordsesse koalisatsiooni.
  • Mulle jääb vägisi tunne, et kodanikud liituvad Keskerakonnaga enamasti ühel põhjusel - pumba juures on parem. Ning kaldun arvama, et välja hõisatud 25Kilone kuupalk kukubki valdavalt nendele Keskidele, kes magusatele kohtadele kandideerivad pärast valimisi. Kahtlen siiralt, et absoluutselt 100% kõik uued liitujad tahavad midagi head ja toread Eesti rahva jaoks ära teha. Vaevalt küll.
    Palju kasulikku saaks ära teha mõne teise partei ridades. Seega lõpptulemusena on asi ikkagi rahas.
    Ma ei ole tulihingeline patrioot, kuid kavatsen hääletama minna. Miks? Et Keskerakond võimule ei saaks. Vähemalt annan omapoolse panuse hääletades mõne teise partei poolt. Kehvemaks vast enam nagunii minna ei saa.
  • Keskerakonnas on lihtsam ennast teostada, kuna nii nagu aamen kirikus on kindel, et iga natukese aja tagant paranoiline führer korraldab järjekrdse pikkade nugade öö, mil kogu vähegi iseseisvat mõtlemisvõimet ja selgroogu ilmutav establishment parteist välja heidetakse, ning seejärel noortekogudest õhinas jõnglased laksust ministriteks ja abilinnapeadeks tehakse. Kui lähed reformi noortekogusse, siis pead 10 aastat rügama ja ootama, et teeklubist keegi end surnuks jooks (teest loomulikult), et vähegi pildile pääseda. Liitudes kesknoortega organiseerid hoolega, toetad partei liini sobivate sõnavõttudega ja hoidud vastuoludest führeri ideoloogiliaga ja võid kindel olla, et kui eelmine seltskond oksa tõmmatakse, tekib sinul võimalus. Nii on läinud enne ja nii läheb ka edaspidi. Ka praeguse linnapeaga, näiteks. Ma olen kindel, et on ainult aja küsimus, mil ets talle mingi nii jõhkra tünga teeb, et ta asjad pakib ja uksest välja astub. See aga tähendab, et mõni ambitsioonikas juhe (praegu mõne abiministri või mõne muu täiesti mõttetu banaani nõunik) saab võimaluse hierarhias tõusta. Miks te arvate, miks edgarjugend nii popp on? Seetõttu, et üles on võimalik liikuda oluliselt kiiremini kui mujal.
  • Keskil ja reformil on suhteliselt head poliittehnoloogid. Nende juba eelmistel valimistel kasutatav tehnoloogia on järgmine: Kesk sõimab Reformi miljonäride parteiks, Reform sõimab Keski kommunistideks ja tagurlasteks. Sele tulemusena valib rikkam rahvas, kõrgemalt haritud, linnainimesed Reformi, vaesem, muulased ja maarahvas suures hirmus Keski. Pinged tõusevad, meedia kaudu pritsitakse soppa, sildistatakse üksteist mõnuga. Valijaskond polariseerub nende kahe vahel. Peale valimisi loetakse hääled kokku ja jätkatakse koos valitsemist.
    Kõik, kes neid 2 parteid valivad, saavad petta. Juba eelmistel valimistel mängiti see stsenaarium läbi - see töötab imehästi. isegi siin foorumeis on kõvasti neid, kes konksu alla neelavad.
    Saage aru: need ei ole nagu vabariiklased ja demokraadid või konservatiivid ja leiboristid. Need ei ole kaks vorsti, vaid ühe vorsti kaks otsa. Ja seda vorsti söövad nimetatud parteide poliitikud, mitmed ärimehed, ka mitmed põhimõteteta karjeristid. Ja selle vorsti kanname lauda meie, tulised ühe või teise partei "platvormi" pooldajad.
  • Keskerakond: level 2: Kui valite, teeme ära (umbkaudne sõnastus väga meeldejäävas ümbrik posti pildis).
  • postkastist võtsin täna ümbriku kuhu pold muud peale trükitud kui "kiri siim kallaselt"
    sees oli muidugi reformi valimisreklaam.
    pension 4 aastaga kahekordseks, reeded maksuvabaks, parem lastehoid(?) kõigile, parem elu sinu perele

hoolimata hunnikust kaladest mida IRL on suutnud teha peab ikka vist neid valima :(
  • sa siis arvad et praegune olukord kus savisaar laiutab ja ansip lihtsalt kokutab kaasa on normaalne?neid "kalu" on neil kõigil, mõnedel lihtsalt suuremad ja sügavamal vees.
  • Aivo1 :Reformierakond ei esinda keskklassi,vaid rikkaid .... Kes on rikas ja kes on keskklass ? Enamuse sinu poolt kirjeldatud "rikkaid" paigutaks mina keskklassi. B.Gates on rikas ... eestis ongi enamus keskklassist.

Aga kui K- tuleb üksi võimule, siis nende valimislubadusi lugedes tulevad kaks halba asja : emapalk kaob ( jääb sünnitoetud+3000 kr kuus ja astmeline tulumaks

Midagi head K meile igatahes kaasa ei too.... populistlikku rahajagamist, millel ei pruugi pikaajalist katet olla ( eelarve lõhkiajamine ) halvamal juhul ettevõtluse taasmaksustamine jne...

seega kõige olulisem on K vastastel - minna valima .... sest võite kindlad olla - nende pooldajad lähevad.
  • jah, helvetica, aga kui sa Keski hirmus valid Reformi, siis saad ikka Savisaare peaministriks. Püüa leida keegi teine.
  • helvetica
    Minu poolt mainitud 3-5% rikkureid ei saa paigutada keskklassi .Suurusjärgud on erinevad,pole mõtet võrrelda siinseid uusrikkaid USA tippudega.Ka minu soovitus on vali IRL või siis rohelised,need 5-7 kohta võivad hakata palju mõjutama
  • Isamaaliidul on nii palju s*tta kaelas, et ma ei kujuta ette, kes nende valijaskond on? Raudtee, elektrijaam, relvatehing, rublatehing. Estoniaga seonduv ka. Mida rohkem rootslased avalikustavad, seda piinlikumaks muutub olukord meie tolleaegsetel tipp-poliitikutel. Maarahvas vihkab Laari, kuna peab teda põllumajanduse hävitajaks Eestis.
  • mina oma tagasihoidlikust poliitika huvist arvan, et kui valid keski või reformi, ei saa üldjoontes petta, teistega tõmmatakse sind haledalt alt!!! Ja keski võidu korral(koos reformiga) on stabiilsus tagatud, nii majanduslik kui poliitiline, ei toimu tõmblemist, nagu see juhtuks isamaa puhul!
  • Lugege Leheneegri blogi, vend räägib asjalikult ja asjast. Ja nii iga päev.
  • kuniks Kesk on Reformi teatava kontrolli all ..on kõik hästi. Isegi siis, kui R peaks nad valitsusse võtma. Loodame aga et seda seekord ei juhtu. Tehtagu valitsus R+IRL ja ongi moos.
  • mõned on siin ilrep utopistid:), aga eks sõnadesse uskujaid peab ka olema!
    Aga isamaa puhul meeldib mulle just nende "isamaalisus", kahjuks on nemad see erakond, kes omandireformiga kinkis siinsetele venelastel tasuta elamise, ning sellega põlistas nad eestisse(tehes samas paljud kodu eestlased sundüürnikeks, kellel samas polnud midagi erastada)! seda isamaalisusest isamaal!

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon