kes palju peksa sai... kui sai, siis palju sai? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

kes palju peksa sai... kui sai, siis palju sai?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • siin teema all oleks siis hea tallinna börsi tõusueelsed päevad ja tänane langus kokku võtta ja miks ka mitte järgnevad päevad. Pean silmas just neid kes kauplesid/investeerisid/panustasid just tallinna v balti aktsiatele, ise olin ka üks optimistidest kes lisaks vabadele vahenditele ka võimendust kasutas ja iga minut vahel ka sekund, viimased paar kuud powertraderil seljas elas. Kokkuvõtteks võin öelda et tasus ära :)
    Detsembri algusest eilseni oli portfelli tõus 36%, kuid täna peale positsioonidest väljumist jäi alles 27%, seega õnnestus vägagi õigel ajal väljuda (eesmärk oli -10% väljuda).

    kindlasti on jah kergem kirjutada kui õnnestus õigel ajal väljuda, kuid samas algajatel oleks õpetlik lugeda ka kõiki neid lugusid, mis ei lõppenud kõige paremini.

    Siia ei pea ära tooma oma portfelli eraldi, las selle jaoks jääb siiski foorum "portelli struktuur"
  • õnnestus mõned päevad tagasi viimasest aktsiast - tallinkist väljuda :)
  • tallink mul siiski ainsana veel alles, kasumiga veel hetkel, võibolla läheb homme müüki, eks näis
  • Väljusin eelmise nädala lõpus suuremast osast eesti aktsiatest. Kätte jäi veel natuke baltikat, pta'd ning viisnurka.

    Kaks päeva tagasi ostsin Olympicu aprilli ostu-optsioone. Enam hullemat ajastust ei saanud olla ;)
    Aga õnneks väga väikse osaga portfelli mahust. Kokkuvõttes ikkagi julgelt plussis.
  • Alustasin alles hiljuti ja aktsiad üpris kalli hinnaga soetatud.
    Baltikast sain õnneks õigel ajal lahti eile.
    TAL soetasin enne splitti, 5,85ga - müüsin 2 päeva tagasi 1,63 (Eeldusel, et hind langeb ja ostan odavamalt tagasi.) Tasus ära.
    Täna ostsin paaniliselt langenud TAL4 1,47ga ja müüsin 1,55. Päeva tootlus 4,5 %.
    Eks näis, mis hindadega homme juhtub.
    PS. Pean ennast pikaajaliseks investoriks aga hetke hinnatasemelt sisenemine pole arvatavasti soodne.
  • Eilesega sai pea kõik maha müüdud!Hommikul viimased...
  • Oman veel hetkel TKM, ETL ja UKB.
    TKM seis kõige nutusem.
  • aktsiad soetasin eelmise aasta esimeses pooles vahepeal olin kenas miinuses aga see tänu Tallinki IPO-s osalemisele.Teine poolaasta polnud raha,et juurde osta ning nüüd väljas...mis tulevik toob ei tea vaatan mis teised "taksojuhid" teevad.
  • Oman Baltikumis positsioone OEG1T, TEO1L ja UKB1L ning täna sain korraliku languse osaliseks.
    Positsioonid sai võetud oktoober- november ning täiendatud detsembris.
    Kuigi tänase päeva algusest peale jälgisin langust, siis müüma ei hakanud...ei olnud isegi kiusatust, sest eesmärk on olla pikaajaliselt nendes positsioonides sees.

    Mina näen hindade languses pigem head võimalust positsioone juurde osta...
  • Oman ETL ja UKB :) eilset ostusurvet (ETL) võinuks ju müügiks kasutada, kuid need on pikaajalisemalt käes!
    Tipus ei ole midagi õnnestunud müüa kõik maha laetud sujuvalt juba varem. Ei olnud rahalist kasu nii eufooriast ega kahju nüüdsest kukkumisest. Ostnud ei ole viimasel ajal midagi.
  • Juhul kui pos-id soetatud juba mõned kuud tagasi, siis arvestades eelnenud rallipäevi ei mängi see -5-8 küll mingit erilist rolli, halvemini läks tõenäoliselt nendel kes sel nädalal oma pos-id soetasid ja nendele on see parajaks õppetunniks et ahnus ei ole just hea asi
  • Selle aasta algusest 7-8 % plussis, ainuke aktsia mis alles on TKM (20%), 80 % rahas. Iseenesest ei olegi hull olukord, kuigi TKM võib teenitud kasumi ära süüa... eks nii need kogemused tulevad, vähemalt ei istunud 100 % aktsiates... (nagu eelmise aasta languse ajal, mu jaoks oli siis olukord praegusest palju hullem, mingi hetk olin -50K...oeg ja tkm aitasid aasta lõpuks siiski plussis lõpetada)
  • "Peksa" sain Tallinkiga LHV virtuaalis :), miinuses 80 EUR .Aga pärisportfelliga olen praegu plussis nii 17%.Viimasel ajal ei ole aktsiaid ostnud,ostsin viimati Harju Elektrit vahetult enne Q3 tulemusi eelm. aasta.
  • Tegelikult ikka ca.12% plussis, tänane langus jäi arvestamata enne.
    Täna oli huvitav lugeda kommentaare,ning tundsin seal ära iseennast aasta tagasi.Pole midagi mehed,mis ei tapa,see teeb tugevaks.Pärast ütlete aitäh.Mina olen küll tänulik tolle õppetunni eest.Tõus on hea asi ja see toimub taval. aeglasemalt kui langus.
  • Ahh,ei viitsi arvutada seda langusprotsenti - rahaliselt ~3000 EEK portu väärtus vähenes.
  • Praegused portfellis olevad aktsiad said soetatud jaanuari keskel, hetkel peksa saanud 4.5%. Tänane mingeid erilisi emotsioone ei tekitanud, panustan UKB1L'i puhul siiski pikemaajaliselt suuremale tõusule, ei taha rapsida niisama. PTAATi ostsin suht tipus, täna hommikul 5.15 juures müües oleks nulli jäänud, tahtsin tegelikult lahti saada ja mõtlesin, et võiks veel mõned % tõusta, tuleks mingi tootlus ka. Ahnus ajas suu lõhki siinpuhul. Eks järgmise paari nädala areng näitab, kas on olulist mõtet pikaajaliselt hoida või tuleb loss vastu võtta ja raha ümber paigutada.
  • Osaliselt sai eile müüdud, mingi osa kohe hommikul ja viimane lõpp üsna päeva lõpus. Eilsete sulgemishindadega võrreldes vähenes portfell väärtus umbes 3%. Arvestades soetushindasid kõik positsioonid kenasti roheliselt kinni
  • TAL, TKM, EE - viimane eriti nutuselt eile ostetud...TKM ka samas, TAL vist suht nullis...8% potist läks veega alla.
    Tai pohh kui homme hanza kinni jookseb hommikul...
  • lihtsalt sportlikust huvist: kas keegi eile omxt putte ka võttis
  • Lugedes, kui paljud positsioonid täpselt õigel hetkel kinni panid võib mürki võtta, et terve kari mehi, naisi ja lapsi ka õigel hetkel kogu portfelli ulatuses OMXT putte võtsid. Ja siis vastavalt sellele, kas homme taaskäivitub Jaan Keskmise Lihtsa Raha Tegemise Masin või jätkub stabiliseerumine ja diferentseerumine, müüsid kõik oma putid kas tänases põhjas või on homme endiselt puttides pikad.
  • Suffiks, täpselt nii. Jaan Talts ütles ka ÄP-le, et müüs õigel ajal aktsiad maha.

    Foorumeid lugedes jääb mulje, et 80% teenivad raha ja 20% kaotavad raha, reaalsuses on need protsendid sageli täpselt vastupidised.
  • Ei tea kas sai õigesti tehtud aga mul oli täna tõsine shoppamine,võtsin tallinki,telekomi ja päris põhjast kaubamaja,tahtsin veel pta-d aga jäin hiljaks.
  • Munejad kanad kaagutavad kõige vähem...

    Disklaimer: võtsin paar putti jah, aga juba nädal tagasi ja olin nendega siiani täitsa augus. Niiet ärdagu arvatagu et langusele on lihtne mängida...
  • TO A.A , millegipärast arven et hea Sulle kui hiljaks jäid...
  • Irw sama mõte suffiksiga.Ainult ma ei viici süveneda arutellu,kes õigel ajal maha müüs jne.
    Aga reaalsus on see,et kes kobaga tipust müüs või põrkest ostis,see hõõrub seda nina alla,aga see kes võib olla täna hommikul ostis on LHV foorumist juba valgusaastate kaugusel ja uputab mured viinapudelisse ja üritab seda unustada kui halba unenägu
  • Likvideerisin positsioonid jaanuaris ( jätsin viimase rally vahele) ja võtsin putid OEG-s ja TAL-s mis on tugevas miinuses. Eile swingisin PTA-s ja hetkel olen baltikumis 90% rahas.
    2005 novembris sai tipust ostetud VNU ja TAL mis peale nad hakkasid langema ja sain 10% miinist aga vabanenud raha sai reinvesteeritud. Aasta kokkuvõtteks tuli üle ootuste kasum 150%. Kui oleks hoidnud VNU ja TAL aktsiates ei oleks saavutanud sellist tootlust.
  • Mina võin küll ausalt öelda, et see langus jättis mind puutumata. Portfell täna

    TAL4T 16%
    TEO1L 7%
    -----------
    OMXT3P980 3%
    -----------
    EEK 3%
    LTL 71%

    Ootasin korrektsiooni ja mugavam oli jääda ilma eufoorilisel turul tõusust kui languse pärast muretseda. Aktsiate osakaalu aitas vähendada ka TAL1T müük enne uute aktsiate kontole kandmist kuna eeldasin, et pärast seda tuleb korrektsioon. Õigel ajal tuli korrektsioon turul. Put ilmus täna hommikul ja on juba kasumis. Ei kavatse ka homme jurde osta. Tahaks küll, aga ei ole veel mõtet. Turul on veel palju ruumi langeda ja korrketsioon peaks olema suurem et õhku välja lasta ja hinnad normaalsemale tasemele jõuaks. Juba on valik tehtud mida tahaks madalamalt saada. Portfell langes täna alla -1% kui indeks langes -5,7%. Arvan, et see korrektsioon ei saa läbi ühe päevaga ja mina pigem likvideeriks osaliselt positsioone ja ostaks PUT optsioone kaitseks.
  • CASH ~95%
    Tal1t müüsin enne fondiem-i ja ostsin peale FE tagasi 1.47 ning 1.68- ga eile sai müüdud.
    LEL1L ikka sees ja kui peaks 20% langema vbla väljun. Võibolla!! Olen seal kaua olnud sees ja see vits pole valus, kui ka 50%langeks.
    Olin ka juba peaaegu valmis täna väikeslt TKM-i sisenema, SUP oma 10.10 ga on jalus juba mitmed päevad olnud ja kui languseks läks oli kohe hea meel, et ei olnud ostuorderit sisestanud.
  • olen küll juba maininud, aga täna hommikul väljusin TAL1T 1,66 ja ETL 9,68.
    TAL4T, mida oli tunduvalt vähem, jätsin alles. Samuti ka UKB.

    Tõepoolest naljakas, et keegi pole mööda pükse saanud. Eks nad siis sõna ei võta :) Mul loomulikult portfelli jäänused on osa kasumist kaotanud, aga see jätab täiesti külmaks, sest osakaal väike.
  • Mida te siin vastu pükse saamiseks nimetate? Miinusesse pole foorumlased ilmselt läinud ja ainult investeerimisest elatuvad mõned üksikud. Ise müüsin ka, aga isegi 2007 olen plussis, rääkimata 2006 aastast. Arvestades möödunud räiget tõusurallit, ei tohiks siin kurvameelseid olla. Pigem on põnev.
  • huvi oligi teada saada, et kuidas kellelgi õnnestus täna väljuda (kellel veel oli), kindlasti on ka neid kes istuvad veel praegugi tipust ostetud portsu otsas ja paluvad jumalat. Kui peaks täna tõusma, eks siis ilmub rõõmsalt kommentaare juurde ja kui langeb edasi, siis saavad kauplejatest pikaajalised investorid (nagu keegi juba kuskil foorumis mainis) :P ...tavaliselt on kommenteerijaid kõvasti rohkem :)

    huvitavad päevad ootavad ees...
  • võtsin tänaseks töölt vaba päeva et powertraderis hindu jälgida :P
  • Annox, kas pole mõelnud päris profiks hakata, st ennast jäädavalt töölt vabaks küsida?
  • Irw,aga need kaotuses,arvestage sellega,et see on meelelahus ja meelelahutuse eest peab niikuinii maksma.
    Mis seal vahet on saad sa kaifi börsil või kasiinos,või käid regulaarselt klubides ja jood raha maha.Igal ühel erinev hobi...irwww
  • tänane päev on pigem erand, tavalislt jälgin töö kõrvalt börsi. mis puutub nö profiks hakkamist/saamist, siis mul sinna veel väääääga pikk tee...
  • Annox, ei olnud vist mõtet vabaks küsida, powertrader maas ;)
  • HAIGE :

    Vabandame

    Hetkel toimuvad U-Neti hooldustööd.

    leidsid tõesti sobiva hetke. ei tea kas nutta või naerda .... :P
  • See on lihtsalt hädavale. Tegelikult kolistas kogu süsteem täiega ämbrit, aga ikka pannakse ju lehele süütu sildike, et toimub korraline hooldustöö vms.
  • Ok r22kige siis t2na,kes kabuhirmus pohjast maha myys ja nyyd hoiab kahe k2ega peast kinni,kui ilusat rohelust n2eb:)On neid julgeid ka siin:)
  • Mina ostsin juba eile juurde (postitus eelpool) ja nii mõnigi siin laitis nii selle ja ka mõned teised minu eilsed üldise hoiakuga vastuvoolu olnud mõtted maha, aga istun seniajani rõõmsalt oma pakkide otsas. Portfell on tasakaalustatud TAL ja UKB vahel ning mõlemas tunnen ennast kindlalt.
  • Ei, ei, Ühise IT team leppis just eile kokku et täna kell 10:00 hakkavad servereid välja vahetama.
    Noh et kui hommikukohvi joodud siis hea tööle hakata...
    ;-)
  • mina olen...müüsin maha täna TAL ja TKM suht päeva alguses ja istun oma raha otsas. Kuidagi ükskõikne tunne on ausalt öeldes...paar kuud vaatan klounaadi kõrvalt ja siis sisenen tagasi. Huvitavad neli kuud olid minu jaoks. Kokkuvõttes lõpetasin täna miski 30k plussiga, raha seegi. Eilse ja tänasega kaotasin 5k...fuck it...olin loll mis teha...kooliraha...
  • ka mul tänase päeva lõpuga kõik rahas. kokkuvõttes kasum novembrist alates 25%. kaotasin ka kuskil 5 kilo tipuga võrreldes. olen äärmiselt rahul ning ei põe, kui järgmisel nädalal mingi suurem tõus tuleb. ise usun aga pigem, et see raputus ei jäänud viimaseks :)
  • teate mis...hakkasin autofoorumeid jälle lugema...linnud ka laulsid väljas...enam ei ole kassaaparaadi häält peas...uskumatu tunne...kuidagi tühi aga samas VABA...
  • nii, nüüd kõik rahas (ka TAL4T müük 1,55) , ei julgenud jätta nädalavahetuseks, sisetunne ütleb, et esmaspäeval paneb jälle kirvest põhja. Kõkkuvõttes siis detsembri algusest portfell 31,4%

    ...ah jaa, kordasin täna TAL1T-ga seda Maxxuse trikki, 1,47 sisse ja 1,55 välja...
  • mul oli portfellis ainult TEO ja plaanis enne tulemusi ära müüa kuna rahale juba uus rakendus leitud. Kolmap 3,06 jäi täitmata, arvasin et pole hullu küll jõuan veel.Neljap mõtlesin, et miks just nüüd ja müüsin 2,97
  • eile kaotasin ca 10k. tänaste "ameerika mägedega" teenisin tagasi e ostsin ja müüsin PTA-d. Hetkel on positsioon HAE-s,VNU-s ja fondides ning enamus rahas.
  • Mina peksa ei dsaanud,aga Harju Elektri pealt oleks võinud küll rohkem teenida,sest hiljem spreadi tõttu kargas üles.Eile panin orderi 4,45 peale,aga täna tühistasin ning panin ostuhinnaga müüki 4,2 EUR peal.Lõppkokkuvõttes ok,juba otsin uut ostuvõimalust.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon