EURIBOR
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Majandusinimesed, kas keegi lisaks siia lingi, kus saaks tutvuda EURIBORi ajalooga (graafikuga). Tänud!
-
Euribor käis miinuses
Selline küsimus, et kui kellelgi on mingi kohustus fikseeritud 1-kuu euribori baasil ja kui too nüüd miinustesse kukub, siis kas pangad hakkavad laenuvõtjale peale maksma või kuidas see asi nüüd käibki? On lepingutes sellise võimalusega üldse arvestatud? -
Härrased, mis te arvate, kas kuus kuud ka miinusesse läheb? Mina kardan küll.
-
http://www.euribor-rates.eu/
Mul on eluasemelaen seotud 1 kuu euriboriga. Eluaseme puhul on see tore lugu, et ka marginal on mingi % ja siis tehakse tavaline matemaatiline tehe: marginal + (-euribor) ehk et laenu koguintress oleks sellisel juhul alla määratud marginali. -
Huvitav, kas 5-10 aastat tagasi keegi 0% baasintressiga ka laenu sai ?
-
PeaLiK
Euribor käis miinuses
No äkki see ongi super-Mario plaan de facto, kui pangad ei suuda tuvastada laenunõudlust praegu, siis laieneb see möödaniku nõudlusele ? -
Hetkel olen näinud, et kui keegi tahab pisimuudatust oma lepingus teha, siis on panga poolt lisatud uus punkt: juhul kui 6 kuu euribor läheb miinusesse, siis arvestatakse seda nulliga. ehk miinuses euribor uute lepingutega oleks 0% + marginaal ja vanadel tõesti siis (-x%) + marginaal ehk arvestatakse miinus marginaalist maha.
-
Lenzer
Hetkel olen näinud, et kui keegi tahab pisimuudatust oma lepingus teha, siis on panga poolt lisatud uus punkt: juhul kui 6 kuu euribor läheb miinusesse, siis arvestatakse seda nulliga. ehk miinuses euribor uute lepingutega oleks 0% + marginaal ja vanadel tõesti siis (-x%) + marginaal ehk arvestatakse miinus marginaalist maha.
Kuradi kapitalistidest rootslased !
Oot, kuid mu kommentaar on ju tüüpilise anonüümse eestlasest netikommentaatori nägu? Jumalale tänu, et mu reputatsioon kannatada ei saanud :) -
Lenzer
Tegelikult võiks siin FI sekkuda. Sellele vastukaaluks võiks panna ka, et kui euribor läheb üle 5%, siis capitakse see ka ära. See negatiivne euribor pole tavainimesele arusaadav ja enam kui kindel, et 99% panga töötajatele endile ka mitte. S.t. seda lepingu punkti erandit ei suuda tavaline haldur mõistusepäraselt kliendile selgitada. Samuti, nagu mulle kunagi Nordeast ei suudetud selgitada, mis on "Nordea prime". Ainult kinnitati pidevalt üle, et "See on koguaeg odavam kui euribor". Kes sel hetkel halduri ebamäärase vastusega piirdus, on täna korraliku portsu otsas. -
phäh, amatöörid. Kui juba erandite sissekirjutamiseks läks, oleks võinud kohe kirjutada "minimaalne EURIBOR intressimakse arvutamisel on 2%".
-
2korda2
phäh, amatöörid. Kui juba erandite sissekirjutamiseks läks, oleks võinud kohe kirjutada "minimaalne EURIBOR intressimakse arvutamisel on 2%".
no eks selle asemel on marginaali kordistatud buumiaegse tasemega vörreldes. -
Emiteerin 100 bn EUR perpetuity bonde. Fiksintress -0.5%. Ostjal peab olema hea krediidireiting.
Profit!