eraisik vs ettevõte vs välisettevõte - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

eraisik vs ettevõte vs välisettevõte

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teadjamad inimesed võiksid lahata eelnimetatu puudusi ja eeliseid.
  • Oma kodused ülesanded tuleb ikka ise ära lahendada
  • No on ikka küsimus. gzz hästi paned.
  • No täpselt :) Puudused ja eelised millega seoses? Kirjuta palun küsimus pikemalt lahti, siis on ka suurem lootus kasulikke vastuseid saada.
  • Kui ma olen õigesti aru saanud siis eraisik peab maksma saadud tulu pealt tulumaksu ka siis kui see summa kohe investeeritakse kuid ettevõtte puhul saab selle kulusse kanda ja seega saab tulumaksu jagu suurema summa investeerida.
    Lootsin sellele väitele kinnitust saada ja samas ka seda kas välisettevõtel on mingeid soodustavaid tegureid et sootsamalt investeerida?
  • Soovitan läbi lugeda varasema foorumi samal teemal. Link

  • eesti maksupoliitikast sai kerge ülevaate eelnimetatud lingist
    kas keegi oskab kommentereida seda postitust:
    contrarian_church

    Re: Kuidas tegelevad investorid firma all? 24/11/06 19:03

    Trademiseks tehtava ettevõtte loomisel tasub vaadata natuke laiemalt kui ainult Eesti kontekstis. Eesti maksupoliitika võib esmapilgul olla küll ahvatlev aga pahatihti tuleb välja et asutades firma Lääne-Euroopas, võib nii reaalne kogukulu kui ka sisenemislävi olla oluliselt madalamad.
  • See oli ühe inimese jutt... ma ei ole seda küll lähemalt uurinud aga välismaal firma rajamisega pead sa sealse riigi seadustega väga kursis olema ning kuuldagi mida tegi Soome sealsetele Eesti ettevõtetele. Ise tegutsen OÜ all Eestis ja kõik on tipp-topp, pead ainult raamatupidamise ära õppima või siis teenust sisse ostma. Maksude pealt on sul ainult dividendid maksu all või kui maksad ka palka endale siis seal ka vastavad maksud palga seadusele. Enne kui hakkad firma all tegutsema pead sa palju seadusi läbi lugema ja omast kogemusest see on tohutu eeltöö. Eraisikuna maksad sa iga aasta saadud kasumi pealt tulumaksu. Välis ettevõte on kellegi teise seletada, ei ole kursis sellega.
  • gzz'i lause oli vähe naljakas, ma nüüd ei saanudki aru, kas ettevõte kannab tulud kulusse või tulumaksu kuludesse ja küsib selle pealt käibemaksu tagasi. :))

    Mis puutub kommentaari, siis erinevad maksud on erinevates riikides erinevalt üles seatud, kasu sõltub sellest, mida vaja on. Aga erinevate riikide maksudega ma ei üritagi kursis olla, juba ainult Eesti seaduste ja EU direktiivide tundmine on kohati paras peavalu.
  • vabandan sõnastuse eest, mõte oli selles, et OÜ-na saaks pidevalt tulu investeerida vahepeal makse sellelt maksmata ja hiljem riigile palju tulumaksu maksta :) . Raamatupidamise jätan teiste inimeste hoolde.
  • gzz-kõigepealt soovitan investeerida elementaarsete terminite kasutamiseks investeerimse profiiliga portaali foorumis , sinu küsimuste püstiused ja selgitused on enam kui raamatupidamisliku tausta puudujääk :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon