Kas mängite lotot? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kas mängite lotot?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mina regulaarselt ei mängi, nii vahest, kui JACKPOT suur on. Nii eilegi võtsin viimasel minutil pileti Bingolotole, läbi interneti portaali. Õhtul sain Eestilotolt järgneva kirja:

    Õnnitleme

    Teie poolt ostetud lotopilet võitis 877.00 EEK. Raha makstakse kümne tööpäeva jooksul Teie pangaarvele.

    Eesti Loto.

    Kasum la 900% :)
  • Oleks 6milli võitnud vat kus siis oleks % olnud :-) Aga vastus küsimusele - ei mängi.
  • Enne ei hakka mängima, kui lotopileteid internetis täita saab ning ennast ID-kaardiga autentida. Siis hakkan mängima. Mõnuga.
  • Aga lotopileteid saab ju internetis täita juba ammu ? Bingot ja Vikingit ja kõiki Eesti Loto mänge...
  • Avet, kas tõesti saab end juba ID-kaardiga autentida? Mingi aeg tagasi küsiti mingeid paroole, mida sai uuendada ainult Eesti Loto peakontoris. Tead, ma olen juba vana inimene ja jääb mulle meelde jee iga firma, mille teenuseid ma tarbin, kasutajanimi ja parool.
    Kuni ühtset sisselogimissüsteemi ei ole, senikaua ei mängi.
  • Ma näiteks mängin. Pileti ostmine läbi interneti on nii lihtne (Velikij), et las ta siis juba olla.
    Pealegi meedis mulle see anektoot, kus kuldkala teistkordsel kättesaamisel ütleb viimane: "Osta pilet ! "
  • ma ka eile investeerisin bingo loto piletitesse 3330eek (mulle meeldivad ilusad numbrid, väiksema summaga ei saanud head numbrikombinatsiooni), olin suhtkoht kindel et võidan jackpoti, aga võta näpust, seekord sain ainult 4*126eek, ehk siis kahjum investeeringult ~85%.
    nojah, ega kõik investeeringud ei saa ka kasumlikud olla, järgmine kord läheb kindlasti paremini.
  • Tean üht Soome pensionäri,kes regulaarselt lotot mängib (mängis) :)
    IMHO omada võiduootusi lotos on üsna lootusetu tegevus, kuna võit tuleb siis, kui seda kõige vähem ootad ja nö. "koba peale" mängid.
  • Noh, Velikijl on põhimõte, et ta tahaks, et eesti loto veebisait oleks umbes sama turvaline kui panga oma. Mis on see õige ka.

    Eesti loto pakutav võimalus veebist piletit osta on tehniliselt väga äbarikult lahendatud:
    -- Puudub end ID kaardiga identifitseerida - vaja nime ja parooli meelespidamist. Isegi CV Online on ID kaardi toe ammu endale teinud.
    -- puudub võimalus ostetud piletit digitaalselt allkirjastada ja sellele ajatempel saada. Paranoilisel inimesel on vajadus sageli loosinumbrid endale kuhugi üles kirjutada või browseri aknast screenshot teha. Kes garanteerib loosinumbrite mittemuutumise hiljem?
    -- puudub võimalus piletit enne maksmist salvestada. Kui pangamakse nihu läheb, on pilet kadunud.
    -- puudub võimalus enne maksmist näha, mis loosinumbrid sinna pliks-plaks väljadele tulevad.

    Ja kui Eesti Lotost aru pärida, siis vastatakse "ei ole võimalik ja kõik". Eesti Loto on riigi omanduses, see seletab ka nende ükskõikse suhtumise.

    Mängin aegajalt lotot, kui on suurem võidusumma pakkumisel, aga enam ei viitsi paberloteriidega kusagil putkas jamada.
  • kusjuures ma võitsin vikinguga 8 sotti seekord, ma mänge ei vaata aga üritan olla sihikindel, ostan iga nädal pileti 80eek, eile ostsin 200 eest bingot ja mängisin nagu vanainimene.

    BTW huvitav on see, et piletid mis võidavad jackpoti on tavaliselt ise valitud numbritega.
  • arvan ka et Eesti Loto internetist ostetud piletite süsteem ei ole väga turvaline. Nii näit saab parooli muuta nii, et lähed kohale ja siis miski tädike ütleb sulle. Kuidas on garanteeritud, et minu võidupilet kaduma ei lähe või keegi numbreid ära ei muuda. Samas ei oska ka antud hetkel öelda kui suur osa piletitest ostetakse internetis ja kas internetist tostetud piletid on kunagi Jack-i võitnud.
  • geltmann, üks tädi võitis ida-virumaal ~4 milj. Viking Lotos. Rohkem suurvõite ma ei tea, mille võidupilet oleks internetist ostetud. Kõik muud suurvõidud on olnud paberpiletitega.
  • suurvõite vast netist ostetud piletitel ei ole nii palju kuna protsentuaalselt ostetakse neid kõvasti vähem kui tavapileteid?
  • Osad peavad seda investeeringuks, osad kannatavad paranoia all.
    Kuidas võib mõelda, et lotosse saab investeerida ?
    Kas te siin ikka tõsiselt mõtlete, et keegi hakkab numbreid vahetama ?
    See on ju lihtsalt mäng.
    Lõbu pärast.
  • Isiklik panus 20kr tulu 0.-
    ;)
    Mängin üldiselt harva, kui mitte öelda üliharva. Pileti soetan enamasti tõdemusega, et mingi osa läheb heategevuslikul eesmärgil - pisut kiivas mõte kuna otse oleks ilmselt rohkem annetamisest abi.
  • "Eesti Loto on riigi omanduses, see seletab ka nende ükskõikse suhtumise."

    Tegelikult päris nii ainult ei ole. Jah, ma tahan, et lotomäng oleks peaaegu sama turvaline kui pangasüsteem. Loogiline, seal liigub ju reaalne raha.

    Probleeme on kaks:
    1) Kuigi Eesti Loto kuulub riigile, on tegu Monika käe alt tulnud ülimalt kuluefektiivse organisatsiooniga. Ainus tõsiseltvõetav investeering, mida Salu omala ajal tegi, oli investeerimine õigusloomesse (lobby), et tagada Eesti Loto monopoolne seisund turul. Ülejäänu on sedavõrd low-tech (põhiline rakendus on tädi-interfeiss), et 21. sajandil peaks sellise ettevõtte õigupoolest sundlikvideerima
    2) Ei ole päris kindel (parandage mind, kui eksin), aga IMHO ID-kaardi tugi tähendab serdikeskusele klotsimist. Seda võivad endale lubada aga ainult ettevõtted, kellele on turva ülioluline (pangad) või kellel on pappi tõesti palju. Loto pole üht ega teist (kuigi idee poolest peaks olema mõlemat) ja kuni serdikeskus pole natsionaliseeritud (või teenused riiklikult subsideeritud), ei tule siin Eestis ka mingit e-riiki.
  • ma ei saa aru kuidas on võimalik mängida lotot? mängid kossu, kaarte, troppi, kretiini või debiilikut aga lotot?!
    et sõber on nagu loto ja sina mängid või kuidas? ja siis teinekord oled sina loto.
  • Velikij , Monika Salu unustas ainult firma efektiivsust tõsta läbi hästi toimiva, turvalise ja loogilise veebilahenduse.
    Mis puutub ID kaardi abil kasutajate autentimisse, siis seda peaks saama teha peaaegu vist tasuta. Ajatempeli kasutamine ei tohiks ka kallis olla.
    Lisaks on suht tihti olnud Eesti Loto koduleht maas või lihtsalt annab keset kasutamist vigu, et mingi asi ei tööta.
  • Velikij, ID kaardiga autentimise või signeerimise lisamist veebisaidile saab teha serdikeskusele "klotsi" maksmata. St enda arenduskulud.

    Signeerimisega on pisut tülikam, aga autentimine on ülimalt lihtne - brauser hoolitseb kaardiga suhtlemise eest ning veebiserver saab juba sertifikaadi, kust inimese nime ja isikukoodi saab välja lugeda. Täiendava abinõuna tuleks serveri poolel saata sert keskusele online päring, kas sertifikaat on kehtiv (pole varastatud jne), aga ka see teenus peaks tasuta olema.
  • aga kas keegi on välja arvutanud välja, et kui suur peaks olema ntx Bingo Loto Jackpot, et piletite tulu ühe loosimise kohta oleks suurem kui auhinnafond.
    Ehk siis. millal on tõenäosus mängija kasuks.
    Minu kiirkalkulatsioonide järgi viimasel kahel loosimisel Bingo Loto puhul nii oli.
  • Jama jah, et kõik arvavad, et asi on peaaegu nii :-)
    Tegelikult oleks lotost sõltumatult huvitav teada, kuidas asjad nende rahadega siis tegelikult on? Millistest summadest peetakse üleval Serdikeskust? Kas ainult ID-pileti pealt?
  • Velikij, https://ar.eer.ee/lihtparing.py kaudu saad 30 krooniga teada, kuidas seda 2005 aastal tehti. Kui ära ostad, siis võid ka mulle saata :)
    myspamperse at gmail punkt com
  • Kas äraostmine on tänapäeval Äriregistri päring? :-)
  • To: Velikij. Suures osas riigi rahadega hoitakse.
  • mina mängin, aga ei võida:)))! kes ei mängi, tema ei võida kindlasti!
  • Mina olen ostnud netis vahest ühe pileti, paljud arvavad, et ma olen loll. Loto on mõtetu jne. Aga ma arvan, et 15.-ga luua endale võimalus miljonite võitmiseks ei ole just palju küsitud... ja 60.- kuus just ära ei tapa ka :)
  • Ise ei mängi. Juba põhimõtteliselt ei mängi, kuna enda teenimisvõimaluste mõjutamiseks sisuliselt võimalused puuduvad. Igasugused suurvõidud nii meil kui mujal, jätavad ka täiesti külmaks.
  • Loto on tõenäosusteooriamõistes veel hullem kui kasiino, võidufond on vaid ca. 50%. Aga rahvas mängib ilmselt sedavõrd palju seepärast, et tundub, et neil on võimalus võita suur summa, mis sellest, et see võimalus on pea olematu.

    Kui nüüd oletada, et kogutaks kõik Tallinna elanikud lauluväljakule. 500 000 inimest. Igaühe käest võetakse 10 krooni mängus osalemiseks. Seejärel pandaks kõik need kümnekroonised suurde klaasist purki, näidataks suurel ekraanil.

    " Viis miljonit krooni!", teatab õhtujuht.
    "Nüüd võtame siit Eesti Lotole kuuluva osa," jätkab õhtujuht ning tunkedes töömehed tulevad ja teevad täpselt poole purgist tühjaks.
    "Auhinnafond - KAKS JA POOL MILJONIT KROONI! Üks teist saab täna õnnelikuks!"

    Kui mängija näeks kogu seda massi ja seda kuidas kogu korjatud rahast pool lihtsalt ära viiakse, siis saaks ta ehk ka paremini aru, kui imepisike on ta võimalus võita. Aga eks lotomängude korraldamine üsna ilusasti organiseeritud ja seega mängijaid ilmselt palju.

    Ise mängisin lotot (loterii "Sprint") vist viimati keskkoolis, minu jaoks sama pointless nagu raha niisama põlema panna.
  • Jah, needsamad "Sprindid" keskkoolis või põhikoolis olid ka minu viimased kokkupuuted lotoga. Oi seda nostalgiat :)
  • Ei mängi ja ei soovita ka teistel seda teha ,veel hullem tõbi kui kasiinos käimine.
  • kuidas tahate, igal juhul mängisin ja võitsin, kahju et 6 mil mujale läks, muidi oleks LHV-sse toonud. Regulaarselt mängida ei soovita, tehke seda nn. kõhutunde järgi paar korda aastas. ;)
  • kusjuures kunagi, kui väike poiss veel olin, võitis perekonna liige siis viking loto eelkäiaga (ei mäleta mitte mis see nimi oli) täistabamuse. 50 000 oli tol ajal suht üüratu summa ja jäi vaid puudu lisa number, et pool milli võita.

    eriti irooniline oli muidugi see, et võidu numbriteks osutusid tollel ajal telefoni numbriks olnud numbrid.

    üldiselt ise kah ei mängi. vahetevahel on lihtsalt tunne, et ostaks. nagu umbes shokolaadi isu. üldiselt aga, meeldib mulle raha ise teenida ja suured võidud ei koti eriti. kui aga mängida, tuleks mängida regulaarselt ühtede numbritega, aga ülidselt usun samamoodi, et suurem tõenäosus on võita, kui ise see kulutatud raha purki panna. kaotamata raha on kah üüratu võit.

    aga selle intsidendi pärast eespool, juba ei mängi. kui tõenäosus on väike - kui suur on tõenäosus,et üks suur võit kaks korda ühte perekonda satub???
  • upriidu, tegelikult ei ole vahet, kas on iga loosimise jaoks ühed numbrid või mitte. Samuti tõenäosus võitnud pereliikmega samasse perekonda võidu sattumiseks on täpselt sama suur, kui kui ilma võiduta perekonnal :)

    Eestis võiks loto rulett olla, kuigi meelelahutuslikult ühe numbri loosimine ei pruugi just pinget pakkuda. Seal saab vähemalt inimene valida, kui suure tõenäosusega rahast ilma jääb (ja ka riski suurusele vastav võidusumma). Onlines ruletilotopiletit ostes on see tegelikult sama, mis mõttetu ooteajaga online-rulett. Nii et pole mingit põhjust, miks peaks neti kaudu lotot mängima, ikka internetikasiinosse! Või on ühe numbri asemel 20 numbri saamine meelelahutuslikult niiivõrd lahe intellektuaalne tegevus :) Uue tv3 telesarja 'jäta või võta' edu järgi ilmselt nii ongi.
  • Mäletan, kui ma väikse jõnglasena ostsin putkast 10 piletit järjest nii, et 7 neist andsid raha tagasi ja üks oli viiekordne piletihind. Oleks tol päeval midagi optsioonidest teadnud..
  • to upriidu
    "victor extra "oli viking lotto eelk2ija kunagine nimetus eestis.
  • Lotot ei mängi.

    Põhimõtteliselt ei saa aru inimestest, kes loodavad lotoga oma elatustaset tõsta.
    Annetamiseks ei ole vaja lotot.

    Mööndustega aktsepteerin inimesi, kes meelelahutuse eesmärgil ostavad ühe, mitte mitu lotopiletit.
  • Kas ratsionaalsusel ka mõni puudus on, või on ainult voorused?
  • Võtsin mõned loto"positsioonid" laupäeval. 24.02 õhtul kenoga ei võitnud, 25.02 õhtul 2xswingiga ei võitnud. Jääme ootama kolmapäevast Vikingu 19 milli, tootlus oleks soliidne! :)

    Anyway, minu esimesed loto ostud. Olen vahel harva mõne scratch pileti ostnud peale söögi ostmist, aga muud ei midagi. Imo on loto puhul see ostu ärevus põhiline. Ülejäänud ja ka loosimine on juba minu jaoks nagu maha pandud aeg ja raha. Ostad, oled õnnlik ja selle eest maksid. Punkt.
  • Sir_Erki, kas Vikingi putte ka võtsid? Või kuidas sa oma loto kaotusi hedge'd ?
  • nüüd kui börs langeb ei julge keegi enam seal mängida, tekivad teemad lotodest jne.
  • Kuule mul muidugi vikingu put'id taskus! :)

    ttrust, ma ju ütlesin, et ostan enesetunde pärast piletit! Siis kui juba pilet taskus, siis on hea olla ja selle eest oledki maksnud!
  • mis seos on lotol ja börsil???
    mina mängin mõnuga lotot, ja börsil aint optsioonidega!
  • Sai ka täna hommikul üle pika aja kiirlotot mängitud. Lugesin hommikul seda teemat ja mõtlesin, et mis seal ikka. Ostsin 100.- eest 5x10.- piletit ja 10x5.- piletit. Tulemuseks see et 15st piletist võitis 7 piletit. Aga summad olid naeruväärsed (3x10.- ja 4x5.-). Seega uudishimu rahuldatud ja 50.- kaotatud :D Mitmel piletil oli ka 500.- võidu "oht" jne aga see selleks. Ehk järgmine eksperiment joppab kunagi :) Ei kahetse antud tegu!!!
  • vikingi jpott on 33 milj, ja kohalik 1,1 milj!
    miks mitte sinna 50 või 200 kr visata, ei tee vaesemaks, ega ka rikkamaks, aga kes teab?
    ka aktsiate omamine on mäng, pikas perspetiivis alati võidukas, aga lühiajaliselt võib väga valus olla!
  • on keegi statsi teinud, kas omad rolli, kui mitme piletiga mängid? statistiline erinevus on ehk kindlasti aga ka reaalselt? kas õnn naeratab ka statistiliselt rohkem, kui rohkem pileteid osta?

    ise mängin tavaliselt 1-3 piletiga (vahel harva mis mängin) ja olen isegi vist pigem plussis. mingeid 40-50kr. võite on ikka tulnud. mõtlesin kord regulaarsemalt mängima hakata, kuna 2 nr. läheb pea-aegu iga kord täppi ja vahest teen mingit süsteemi ja mööda panekud tulevad lähedased. nt. kord läks 3 täppi ja ülejäänud 3 +/- 1 erinevusega mööda.

    aga samas ei paku mulle see summa emotsionaalselt midagi. olen saavutus vajadusega ja kui 33 milliga elu ära kindlustada tuleks pigem vist dperakas peale.
  • kuskilt uudisest jäi kõrva, et bingo jpott 6 milj osteti kadaka selverist 10 min enne loosimise sulgemist ja osteti 1 pilet?
    vikingi 9 milli vist võideti lasnas 10 piletiga, aga võin ka mööda panna, ei huvita eriti!
    mina mängin, kuigi ei võida:), aga need kaotused ju olematud:), arvestades, et huvi börsil aint optsioonide vastu!
  • see tüüp ostis 4 piletit uudiste põhjal. 3 tükki ei võitnud midagi.
  • Proovin ka Eesti Loto online süsteemi kasutada. Olen kunagi registreerinud ennast ja nüüd ei mäleta log in infot. Uuesti registreerida ei saa ja tuleb minna kontorissse, et see taastada.

    Tänan ei.
  • Ehk täpselt minu case. Kuna paroole ei mäleta ja ID-kaardiga sisse logida ei saa, siis ka ei mängi. Mõttetu firma Eesti Loto!
  • aga uuesti regamine, mitte küll mõistlik lahendus aga lihtsam kui "tädi-interfeissiga" suhtlema minna?? pole kunagi seal lehel käinud ja seega ei oska arvata kas õnnestub üldse.....

    PS. eile loositi välja kõigi aegade suurim lotovõit usas 390 000 000 usd läks jagamisele 2 mängija vahel, võiduvõimalus oli 1:176000000.....

    Lorry driver Ed Nabors from Georgia said he was "still numb" as he claimed his prize of $116,557,083. After state taxes are paid, he will get $80m. The other winning ticket was bought at a liquor store in Woodbine, New Jersey, but the holder has not come forward.
    The US government is the other big winner, receiving one-third of the jackpot in taxes - $130m.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon