USA järgmine president - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA järgmine president

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaadates seda, kuidas asjalood praegu arenevad, siis ilmselt viitame me peagi George W. Bushi valitsemisperioodile kui "vanadele headele aegadele..."

    Hilary Clinton today on CNBC talked about the deficit and foreign holdings of US sovereign bonds and was hinting at trying to control this or restrict foreign holders of dollars from buying these bonds.

    These stupid words are heard around the world. This is a bomb like statement for
    the dollar, after politicians from both sides of the isle prohibited foreign holders of dollars from spending their
    dollar holdings in the scandalous Dubai ports world and Unocal demagoguery, now she is going to stop them
    from spending them on US treasuries, thereby saying you can’t spend your dollars in the United States! Well
    the dollar is in for a nuclear winter if this is not quickly rebutted. Is this woman insane? Terribly ignorant,
    naïve and uninformed on the global financial system? Yes to all of the above! If the only exit from their dollar
    holdings is buying foreign assets from interests outside the country. To other people who then must hope the
    US will allow them to spend the dollar proceeds. The second round of selling in the US stock markets emerged
    immediately after these foolish statements were uttered. Was this the first wave of liquidation of US assets by
    the smart money, before the tsunami of liquidation by foreigners commences? Why would anyone outside the
    United States accept dollars in payment if they can’t spend them? US asset prices will collapse if foreign dollar
    holders even get a whiff of this. The US dollar is like all currencies now, a “faith based” faith that the US
    government will accept them for all claims as tender, “public and private” if they lose faith in the spend ability
    of the dollars they hold they become worthless. She should have thought about this ten years ago. The
    stupidity of these statements is almost incomprehensible.
  • Eks kõigil ole omad unistused.
    Mitt tahab jällegiste, et lennukitel käiksid aknad lahti, et tulekahju korras saaks neid avada ja inimesed ei lämbuks suitsu kätte.
    http://www.dailykos.com/story/2012/09/24/1135824/-Mitt-Romney-wants-airplane-windows-to-roll-down-in-case-of-fire-so-people-can-breathe-more-easily
  • Päris naljakas on see, et majandus on suht peetis, töötus on kõrge, aga tõenäoliselt valitakse Obama tagasi. Miks? Sest vastaskandidaat on skisofreeniliste seisukohtadega (tegelikult muidugi ilma igasuguse seisukohata), karismata robot, kes ütleb lolle asju ja kellega valdav osa elanikkonnast ei suuda ABSOLUUTSELT samastuda.
  • suffiks,
    kss sulle vahest öösiti kui und ei tule, ei aja sõna otseses mõttes hirmu nahka, et Dubja, Sarah ja Mitt ongi creme de la creme mida maailma võimsaima riigi suurim ja võimsaim partei suudab toota?
  • Pigem tundub rohkem creme brulee moodi.
  • Romney liikumine vabariiklaste kandidaadiks oli ikka karm pettumus ning väga kummaline. Bible belt'i piirkonna tegelased, kes Dubja'le hääli kokku tassisid ning alati vabariiklasi valivad, mormooni ei vali. Lihtsalt ei vali ja kõik! Üldiselt saab aga parima ülevaate, mida Mitt Romney usub, siit.
  • USA vabariiklased on samas olukorras nagu Rootsi sotsiaaldemokraadid, minevikuga ollakse uhke, aga tuleviku jaoks pole midagi pakkuda.

    Üldiselt võib aga öelda, et kogu maailm liigub kesk-poolele. Mida kesksem poliitik, seda edukam, kehtib tänapäeval.
  • Romney traagika on just see, et ta on totaalselt tegija mees, kes VÄÄRIB nii oma isikuomaduste kui saavutuste poolest maailma võimsaima inimese positsiooni palju rohkem, kui Obama. Aga USA poliitika hälbelisuse tõttu ei saa ta valituks. Sest ta ei ole people person ja peab teesklema, et on keegi kes ta tegelikult ei ole, nagu siin eespool viidatud artiklis hästi kirjutati. Ta on mõistlik mees, kes peab teesklema, et on pool-idioot, et võita idiootide (Evangelical Right) hääli. Suht lootusetu.
  • suffiks, oled sa kindel, et üpriski hardcore mormoon väärib klassifikatsiooni pool-idioot, kui sa evangelical right on sinu hinnangul täisidioodid? Sellisel juhul tahaksin ma hindamiskriteeriumeid? Või vaatled sa kontekstis indiviid versus mass?
  • Evangelical Right on täisidioodid seetõttu, et nende vaated isikuvabadustele, eelkõige naiste ja seksuaalvähemuste õigustele on keskaegsed. Nende jaoks on Dick Cheney (lesbist tütar, gay rights mõttes liberaalsete avaldustega esinenud mees) leftie. Romney teeskleb pool-idiooti ses mõttes, et ta küll ei kirjuta alla Bible belti arvamustele üksühele oma primary'dele järgnenud esinemistes, kuid tema message on ehitatud selliselt, et see oleks neile söödav, sest see grupp domineerib GOP's ja ilma nendeta ei ole võimalik selle partei edu ega selle kandidaadi valituks saamine. Teesklemise osa siin on see, et Mitt Romney ise on oma Massachussettsi kuberneriks oleku ajaga tõestanud, et ta on mõistlik tsentrist, kes saab aru, et me tegelikult ei ela keskajal ega ka röövkapitalism ei ole ideaal, mille poole püüelda. Obamacare on lõppkokkuvõttes Mitt Romney looming, riiklikuks skaleeritud. Aga, et valituks saada, peab käima ringi ja virila näoga valetama, et geidele abiellumise õiguse andmine, naistele kontratseptiivide tasuta jagamise kohustuslikuks tegemine tööandja tervishoiuplaanis või tervishoiu kättesaadavamaks tegemine miljonitele alakindlustatud või kindlustamata inimestele on Saatanast ja hävitab ameerikat. See ei ole normaalne.

    Mormoonlust ma ei viitsi puudutada. Mitt Romney on lihtsalt selle usu legacy'ga good, churchgoing, tithe paying folk. Vaevalt, et ta tegelikult kosmoselaevadesse paradiisi jms usub. Liiga mõistlik mees selleks.

    Lõpetuseks ühe vabariikliku partei posterboy "asjalik" avaldus, mis ilmekalt võtab kokku selle partei küünilisuse:
    http://www.youtube.com/watch?v=yTwpBLzxe4U
  • Mormoonid on vist üldse ainus hästi toime tulev valgete inimeste grupp maailmas, kes omab märkimisväärset positiivset loomulikku iivet ning seetõttu oma tähtsust järjest suurendab. Ma olen Salt Lake City's mõne aja veetnud, sain aru küll, miks see nii on. Väärtustatakse kahte asja: perekonda ja äri. Ettevõtlus on äärmiselt au sees ja tänu kohustuslikule 2-aastasele misjonitööle välismaal on mormoonid keskmisest ameeriklasest oluliselt laiema silmaringiga ning keeleoskusega.
    Kuna kontratseptiive ei kasutata ja abiellutakse noorelt, on 5+ last peres normaalne.
    Kirik annab kümnise eest kõigele sellele väga tugeva ühiskondliku turvavõrgustiku.
    Winning formula.
  • sakuska
    Väärtustatakse kahte asja: perekonda ja äri.


    Eestlased?

  • stefan, millises Eestis sina elad? Suur osa perekondadest on pilbasteks ning arusaam ärist on mingi kiire "tünn" kellelegi. :-D
  • Ööinimeste teadmiseks:
    Esimene debatt Obama-Romney algab 03:(30) Eesti aja järgi.
  • Romney võitis, väidetakse. Obama oli pingeline.
  • Yesss, head tööturunumbrid täna, nüüd Obama võidab! Pikkisilmi ootan nüüd veel vaid ka Merkeli kaotust järgmisel aastal.
  • stefan
    Yesss, head tööturunumbrid täna, nüüd Obama võidab! Pikkisilmi ootan nüüd veel vaid ka Merkeli kaotust järgmisel aastal.


    Mis sul selle Ida-Saksa memme vastu on?
  • telepoiss1
    stefan
    Yesss, head tööturunumbrid täna, nüüd Obama võidab! Pikkisilmi ootan nüüd veel vaid ka Merkeli kaotust järgmisel aastal.


    Mis sul selle Ida-Saksa memme vastu on?


    Saksamaa ajab merkantilistlikut poliitikat, nii nagu Eesti, mis aga ei toimi Euroopa tasandil. Nad ütlevad Lõunaeuroopale "te ei pea kõik tagasi maksma, aga nii palju mida suudate peate tagasi maksma". Selline poliitika tekitab pasiivsust Lõunaeuroopat, ja "lõpplahendus" ei tule enne kui kas kirjutatakse laenud alla, või inflateeritakse need ära. Selle asemel oleme patiseisus juba kaua aega, ja Saksamaa arvab, et see aeg toob midagi kasulikut. Arvatakse, et kuidagimoodi Lõuneuroopa praegu paraneb, aga juhtub isegi vastupidi. Lõunaeuroopa riikidest on saanud tankistid kes kasseerivad Põhjaeuroopa raha sisse kuni lõpuks niikuinii "lõpplahendus" on vaja.

    Lõunaeuroopa õppetund tuleb "järgmine kord" kui nad tahavad Põhja raha. Siis nad seda enam ei saa, ja SIIS nad tõstavad efektiivsust ja konkurentsivõimet. Enne seda on "clearing" vaja, Saksamaa seda aga ei tee.

  • In today's debt crisis, Germany is the US of 1931
    Germany's own history shows that dictating economic decline to other nations only stores up trouble for the future
    A country faces an economic and political abyss: the government is on the brink of bankruptcy and pursues fierce austerity policies; public employees take huge pay cuts and taxes are drastically increased; the economy slumps and unemployment rates explode; people fight each other on the street while banks collapse and international capital flees the country. Greece in 2011? No, Germany in 1931.

    The government's head is not Lucas Papademos, but Heinrich Brüning. The "hunger-chancellor" cuts government spending by decree, ignoring parliament while GDP falls without limit. Two years later Hitler will be in power, eight years later the second world war will begin. Today's political situation is still different, but the economic parallels are frightening.
  • Naljakas on vaadata Saksamaa televisioon. Igal pool on reklaam sama toodete eest "Sparen, Sparen, Sparen, Versicherungen, Versicherungen, Versicherungen". (Hoiused ja Kindlustused) Oh, bei uns bekommen Sie einen Sparzins von 1,5% bla bla bla - ja sama kogu aeg.

    Võrdlus 80 aasta taguse ajaga on tõepoolest huvitav. Ja irooniline on muidugi see, et mida rohkem sakslased jõuavad hoiustada, seda suurem tuleb löök kui hoiused lendavad ühel või teisel moel õhku. Nende "counterparty" polegi kreeklased ega hispaanlased, vaid tankistriigid Kreeka/Hispaania.

    Saksamaa inimestel on muidugi kahju, neile pole seletatud, mis hoius tegelikult on. Nemad ei saa aru, et nende hoius on nõue Kreeka riigi vastu.
  • Commerce Departmenti andmetel kolmandas kvartalis majanduskasv 2% ehk pisut parem kui oodatud. Väike edge Obamale. Oktoobri employment report tuleb järgmisel reedel ehk vahetult enne valimisi.
  • Ma ennustan, et Obama võidab suurelt, k.a Florida. Ainukene huvitav osariik saab olema North Carolina, ma pakun.
  • Istutasin ennast juba teleka ette. Tuleb pikk ja põnev öö. Loodame, et see inglise tola, Richard Quest sealt CNNi stuudiost kiiresti minema saadetakse. Mida inglased ka USAst teavad. Kuidagi Jõuluõhtu tunne on, puud praksuvad põledes ja head ning paremat on laual. Küsimus on vaid, et kas tulevad mustad või valged Jõulud? Ise olen valgete poolt.
  • Google trendse näitab, et Obama võidab.

    Üldiselt kui klikkida ameerika või ka edasi mõne osariigi pihtsa siis on näha mis seal ka asjast arvatakse.
  • Popular vote võidab kindlasti Romney, aga sellest ei pruugi piisata kahjuks. Valimisseadus soosib lihtsalt demokraate nii palju.
  • Selline huvitav teoreetiline võimalus on ka, et presidendiks saab Romney (R) ja asepresidendiks Biden (D).

    Under the US constitution, if the electoral college (the sum of electoral votes from each state - 270 and you're president) ends in a tie - and there are several scenarios under which this could occur - the election is sent to the 435-member House of Representatives. This is currently Republican-controlled and is unlikely to change hands, so they would choose Romney.
    But under the same clause, the Democrat-led Senate would choose the vice-president - Joe Biden.
    http://www.bbc.co.uk/news/magazine-20072338
  • Huvitav miks Ameerikas on valimine nii keeruliseks tehtud. Registreerimine, pikad järjekordad, keerulised blanketid täita, automaadid.
  • Neliaastane Abby nutab.
    "I`m tired of Bronco Bamma (= Barack Obama) and Mitt Romney."
    -Video, HS.fi Vaadatud üle 10 miljonit korda.
  • Economisti kaart prognoosist.
    Otsustavad riigid on siis halli värviga märgitud. Tähtsaimad nendest on Florida (FLA) - 29 valijameest, Pennsylvania (PA) - 20 valijameest, Ohio - 18 valijameest, Michigan (MICH) - 16 valijameest, North Carolina (NC) -15 valijameest, Virginia (VA) - 13 valijameest, Wisconsin (WIS) - 10 valijameest. Ehk siis otsustavad osariigid asuvad USA idaosas.

    CNN´i exit poll näitab hetkel järgmist:
    Ohio: Obama 51%, Romney 49%
    North Carolina (NC): 49%/59%
  • Real Clear Politics´i (www.realclearpolitics.com) saidilt võid jälgida tulemusi reaalaajas.

    Floridas hetkel loetud 34% häältest: Obama 51,1%, Romney 48,1%, ehk siis üks suurimatest otsustavatest osariigidest oleks siis toetamas Obamat.
  • Paistab, et USA järgmine president on Barack Obama, sest Obamal pidi olema 201 kindlat valijameest, võitmiseks tuleks tal saada 69 valijameest juurde, ehk kokku 270.

    Hetkel näitab, et Obama on kindlustanud endale 257 valijameest ning Romney 203.

    Florida (29 valijameest) seis hetkel: Obama 49,8%, Romney 49,3%, häältest loetud 94%.
  • UPDATE

    Obamal juba 275 valijameest. Viimati võitis ta Ohio hääled, ehk 18 valijameest juurde.

    Asi siis kindel ning Florida tulemused enam ei mõjuta lõpptulemust.

    Congrats Barack!
  • Veel on puudu 51 valijameest (Florida - 29, Virginia - 6, Nevada - 6, Alaska - 3).
    Arvatavasti Romney võidab ainult Alaskas, mis tähendaks, et lõpptulemus oleks
    Obama 332 valijameest, Romney 206 valijameest.

    Häältejaotus hetkel, siis kõik annetud ja siiamaani loetud hääled: Obama 49,2%, Romney 49,4%.
  • Floridas loetud 99% häältest. Tulemus: Obama 50,0%, Romney 49,2%.
    Peaaegu kindel siis, et Obama võidab Floridas ning kogub kokku 332 valijameest Romney 206 vastu.

    Obama on kogunemas siiski enamuse häälte absoluutarvust. Hetkel on jaotus: Obama 49,6%, Romney 48,9%.

    ***
    Colorado osariigis kiitsid hääletajad heaks kanepi legaliseerimise, sama (piirangutega) toimub ilmselt ka Washingtonis.

    Senatisse valiti esimest korda avalikult homoseksuaaliks ennast tunnistanud Tammy Baldwin, kes on Wisconsini esindaja.
  • Miks neil kandidaatidel alati nii koledad riided on, lohvakad püksid ja paar numbrit suurem särk üleskääritud käistega ja mingi õudne lukuga tuulejopp. Nojah, ilmselt stilistid ei saa lubada kandidaatidel normaalseid riideid kanda, kesk-lääne farmerid hakkavad snoobiks pidama.
  • mykoloog, USAs ongi inimestel koledad riided. Ka viisakatel inimestel. Iga kord, kui käin, imestan. Ma absoluutselt ei imestaks, kui presidentide kostüümid ongi täpselt selliste põhimõtete tõttu paika pandud.

    Samas vabariiklased üldiselt on sellise brändi suhteliselt suured sõbrad... Brooks Brothers.
  • Huvitav, kas mõni ameeriklane on selle üle imestanud, et siinsel ülikonnastatud üritusel on seltskonnas mõni muhumustrilise kampsuni kandja?
  • Tuntud euroopa rõivade kaubamärgid: Dior, Gucci, Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Karl Lagerfelt, jne. jne. jne.
    Tundud ameerika rõivade kaubamärgid: Levi´s, Nike
    Äkki eelmine seletab midagi, või siis mitte. Ameriiklased pole kunagi tuntud kui stiilsetena oma rõivavalikute suhtes.

    PS Midagi ütleb (või jätab ütlemata) eestlaste kohta on see fakt, et esimesed kommentaarid USA presidentivalimiste tulemuste kohta puudutavad kandidaatide riideid :-) ning mitte kandidaatide arvamusi, valimistulemuse mõju tulevikule jne ...
  • Somm, ajaloos korduvalt maailma tuntuimaks valitud/peetud rõivamoebränd on muide USA päritolu. Härra alustas 60ndatel koos oma boyfriendiga mantlite tootmist. Hiljem sai hakkama sellega, et võttis ikkagi naise, lõi kontseptsooni "moeteksad," disainis eriti mõnusaid alukaid ja parseldas oma nime mingile tuimale suurkorporatsioonile maha. Eksisteerib suhteliselt suur tõenäosus, et siinset foorumit on külastanud täna rohkem kui üks inimene, kelle alukate kummile on antud juudi rahvusest härrasmehe nimi kirjutet.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon