Kuidas toimub investorite leidmine? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kuidas toimub investorite leidmine?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervist !

    Head ideed nõuavad vahest ka suurema kapitali olemasolu. Kui endal see puudub, leitakse keegi kes on nõus enda rahasid selle alla paigutama. Soovikski teada kuidas leida investoreid ? Ise arvan, et ka siit samast foorumist võib neid esile tulla.

    Tänud !
  • 1. siin samas foorumis teemasid, kus heade ideede korral otsitakse investoreid. eks rääi natuke oma ideest või pane kirja üleskutse.
    2. investeerimisfondid ja pangad on kohad, mis hea õnne korral appi tulevad.
  • Üldjuhul soovitan sul uurida toetusvõimalusi, hea idee korral on neid üpris lihtne saada. Investoritega on vahest igavene jama, paljud ei saa aru selle mõiste tähendusest. Palju olen kuulnud kui suurinvestorile midagi ei meeldi siis tuleb ta ise kohale ja "lööb jalaga ukse lahti" ning hakka oma tahtmisi peale suruma ning siis tee talle selgeks kus maalt hakkavad piirid. Minu soovitus oleks taotleda võimalikult palju toetust ning võimalikult vähe investoreid :)
    Macca- kui suurest summast jutt on?

  • Ideeks on ühe konkreetse brändi sisse toomine eestisse, mis mujal euroopas on kõrgelt tunnustatud.
  • Ühesõnaga sul on idee ja tühjad taskud???
  • Macca, milline on brändi võimalik müügikäive? Oskad prognoosida?
  • Kui suurt investeeringt otsid?
    olen vbla huvitatud kaasagi lööma.
  • ma võin ühe kinnistu välja rentida kontserdiks, kui bändi toote... põllupealne ja kergelt kaldes nagu lauluväljakul, madal pool metsaservas, hea akustika oleks , aed on ka ümber et pileteid müüa, kuigi see utoopia vallast on
  • Kui ma tahaks ühele kindlale tootele ainuõigust eestis kauplemiseks (kellelgi teisel pole õigust maale tuua vms) siis kui keeruline see on ja kust selle kohta infot võiks leida? Patendiamet?
  • See on võimalik vaid siis, kui toote valmistaja/turustaja sulle sellise ainuõiguse annab, teiste sõnadega garanteerib sulle sellise asja.
  • ise mõtlesid välja`? Kuidas ma selle kohta rohkem infot leiaks?
  • Mis kus? No küsi selle toote valmistajalt, helista, saada e-mail. See eeldab tootja tugevat kontrolli oma jaotuskanalite üle, ehk selline asi on suht harv. Ja isegi siis ei saa reaalselt nö halli maaletoomist kuidagi takistada. Mingi võimalus on siis, kui toode vajab järelhooldust ehk teenindust ehk garantiid, kuigi ka see takistus on hallil maaletoojal hea tahtmise korral ületatav.
  • Tüüpiliselt on maaletooja "ainuõigus" jah teostatud lepinguga tootjaga - korraliku käibe ja kvaliteetse garantii/hoolduse pakkumise eest saab kaupa soodsa hulgihinnaga kätte. Siis pole kellelgi teisel tõesti erilist shanssi konkureerima hakata, sest kõik turutegurid oleks nende vastu ...
  • toiduainete puhul ei ole hilisem pretensioon mõeldav eriti?

  • mingi kaubandusteataja kaubandustööstuskojas, mingi infoväljaanne, mitte patendiamet
  • EL-is on suht ranged konkurentsiseadused ja paljud tootjad vbl. julgevad anda sulle maks. "preferred partner" staatuse mis tähendab, et kui tuleb ilusam ,nahhaalsem või rikkam vend siis saab businessi endale kui sul just eriti-eriti häid suhteid tarnijaga pole, avab sama brändi teise poe näit. ja rikub sinu plaanid.
    Brändid on oma imago ja väärtuse "lahjendamise" suhtes muidugi üliettevaatlikud, seetõttu on nõuded edasimüüjatele ikka väga julmad. Autofirmad peavad tellima salongi mööbli kusagilt välismaalt ülihaige hinnaga jne. Oleneb kaubast ja brändist muidugi, osad müüvadki odavust...........
  • Kuidas need RedBulli mehed siia tulid? Autopeale on igatahes kirjutatud Formula One Team, aga Coulthardi küll ei ole näha. Need on praegu mu maja aknaall, panevad oma autot kokku
  • purus, mine appi, ma arvan et neil hüva nõu ikka tarvis.
  • Vajaminevat summat saab mängitada, olenevalt siis sellest, et milliseid konkreetseid selle brändi tooteid oleks soov siia tuua ja müüa. Kuna selle brändi tooted puudutavad tehnika valdkonda, siis see ei eeldaks tingimata et oleks vajadust avada ka enda pood, kuid leian, et see oleks soovituslik ning pikemas perspektiivis tasuks ennast ka ära.

    aivo33: Tänase seisuga veel ei oska prognoosida müügikäivet.

    Kelm10, mavep: Võiksime asja meili teel edasi arutada. Kust leiaksin teie e-mailid, et ühendust võtta ?
  • macca: ma ei ole kahjuks huvitatud, endalgi ettevõttega palju tegemist aga ma soovitan sul teha äriplaan. Minu arvates sobiks sul alguses teha veebipood, et näha kas huvi on. Siit foorumist võid heal juhul leida mõne korraliku venna kes ideed aitab arendada. Praeguse seisuga ma vaatan, et see projekt sul väga kalliks ei lähe, seega kui usku on siis laena pangast ja kasuta kredex käendust. Kui lood uusi töökohti siis toetus võimalusi on palju. Jõudu ettevõttmisel!!
  • Kelm10: Tänud ning jõudu sullegi :) !
  • Kelm10 poolt tõesti hea ettepanek, mis puudutab veebikauplust. Suurim kuluartikkel alguses on reklaam ehk enese tutvustamine; kui kaup on hea, reklaamib ta ennast hiljem ise:)
  • Mina jälle suhtun tehnikakaupade kohalikku veebipoodi negatiivselt. Mis põhjusel ma peaks ostma mingi jubina sealt, kui ma võin selle saada ilmselt odavamalt otse Saksamaalt? Veeb ja kohalik brick&mortar on muidugi veidi teisem asi.
  • Head LHV foorumis osalejad!

    Pakuksin ka omalt poolt välja ühe investeerimisidee, ehk leidub huvilisi.
    Mitte väga kauges tulevikus (tähtaegadest siis juba individuaalsemalt) avab oma teenuse Eestis veel üks kiirlaenude teenuse pakkuja. Saadaval on ka ülevaatlikum projekti kirjeldus, mille edastaksin heal meelel konkreetsetele huvilistele. Päris niisama Internetti rippuma ei tahaks seda panna. Jutt on mõeldud nii võimalikele investoritle kui ka kreeditoridele.
    Projekti taga on inimesed, kellel on väga pikaajaline kogemus M-commerce alalt ja kes leiavad, et sellest kivist ei ole kaugeltki kogu vesi veel välja pigistatud. Tõusval turul ei ole õige surve veel marginaalidele avalduma hakanud ja samuti ei ole ära kasutatud kõiki Interneti ja mobiilitehnoloogia poolt pakutavaid võimalusi. Näeme siin endal teatavat eelist ja usume, et suudame selle eelise realiseerida.
    Olgu siinkohal lisatud, et tänased ettevõtte omanikud paigutavad ka ise märkimisväärse summa ettevõttesse. Luureandmed aga näitavad, et sellest ei jätku turunõudluse rahuldamiseks ja tarvis on kaasata lisavahendeid.

    Kõik küsimused on teretulnud.
  • to puhkjapojad,

    saan aru, et ei midagi siklikku ja et äri on äri, kuid ... ise olen põhimõtteliselt kiirlaenude vastu nende röövellike intresside tõttu.
  • macca. allan.aulik ät mail.ee sellele aadressile võid mõned mõtted saata.
  • jah, p6him6tteliselt v6iks keelata vara ymberjagamisele keskenduvad ärid ja keskenduda väärtust juurdeloovatele
    igasugused "tehnika maaletoomine" "kiirlaenud" jne tarbimisele suunatud businesplanid voiks ära bännida!
  • to: riq. Ei ole absoluutselt sinu ettepanekuga nõus. Maailma majanduskasvu (ja eriti rikaste riikide rikkuse kasvu) üks põhilisemaid mootoreid on just igakülgselt arenenud ja efektiivne finantsvahendus.
  • ttrust, mina ei peaks kiirlaenude jagamist finantsvahenduseks just tema ülesehituse ning moto tõttu - vaevalt neil on plaanid sellised, et kuskile edasi areneda ning suureks laenukontoriks vms tegijaks saada; võiksin kihla vedada, et pea 100% neist on siiski hõlptulu peal väljas, mida mina finantsvahenduseks ei pea.
  • to: aivo33. Seltsimees riq teksti lugedes võib mõelda, et ta peab silmas ka suurpankade poolt jagatavaid kiirlaene ja muud säärast, maaletoomiseäri jne ... ehk siis suvalise tarbimisele suunatud äri. Ma ei pidanud silmas ainult konkreetselt seda puhkjapojad'e äriplaani. Seltsimees riq väljendas oma (poliitilist) maailmavaadet, ma vaidlesin talle vastu.
  • ttrust, Sa jälle räägid mulle raamatutarkust.
    umbes nagu räägiks et kommunism on hea kuna k6ik annavad vastavalt v6imetele ja saavad vastavalt vajadusele.
    teoorias on jah nii nagu sa räägid, praktikas on see bullshit - teooriast ei peeta ammu kinni.

    kordan veelkord - majanduskasv oli vajalik olukorras kus resursse oli kasutamata aga tarbimisvajadus oli rahuldamta.
    ehk preindustriaalses yhiskonnas.
    preaegu on aga tarbimisvajadus juba ammu rahuldatud ja tegeletakse puhtalt resursside raiskamisega - ymberjagamisega
    voi kuidas muudmoodi moista turnuduse m6istet "n6udluse loomine".
    olukorras kus eluks vajalikke resursse napib on nats kohatu raisata neid luksuskaupade toomiseks..
    ehki vastavalt raamatule "helde mees" seisnebki selles seksuaalne veetlus - olla pillav, "because i can"

    igasugused kiirlaenud voiks perse minna, nagu ka eesti pank ja noh, reform yldislt.
    niipalju häda ja viletsust kui ees seisab ei vääri t6esti need pered..
    ja kui kesklinnas k6ndida siis syda tilgub verd kuipalju P*ska on ehitatud..
    ma arvan et plekkangaarid oleks ka paremini innapilti sobinud.

    vihkan inimesi kes teenivad teiste häda pealt..
  • Ma arvan, riq, et pigem Sina korrutad raamatutarkust. Ühe teise raamatu tarkust ....
  • Riq mis sa bashid niisama? Mikrokrediidi andmine on väga tänuväärne tegevus. Grameen bank
  • Hmmm...
    Kui seda Grameeni panga lugu lugeda, siis põhjus, miks Muhammad Yunus üldse panga luua otsustas, olid laenukontorite röövellikud tingimused Bangladeshi vaestele. Ehk siis olemasolevate laenajate positiivne panus piirdus Yunuse motiveerimisega, Bangladeshi rahvale tegid nad IMHO palju rohkem kahju kui kasu.
  • kas se mikrokrediidi mees ei saanud mitte nobelit?
    HBR rääkis ka sellest..

    NB! kommunism ongi k6ige 6igem yhiskonnakord.. ainult et me pole selleks veel valmis
  • Islamiusuliste pangad ei võta üldse intressi.Koraanis vist kirjas, et intressi ei tohi küsida.

    SBM Pank küll küsib.
  • Noh nad peidavad samad summad muude kulude alla ja lõpptulemus on sama.
    "Many Muslims and non Muslims alike have opposed these Islamic banks, claiming that they do deal in interest but merely conceal it through legal tricks. Indeed, from an economic perspective, Islamic banks do compensate and charge for the time value of money, thus paying and receiving what is known in economics as interest. Such people compare Islamic banking to contractum trinius—a legal trick devised by European bankers and merchants during the Middle Ages, designed to facilitate the borrowing of money at a fixed rate of interest (something that the Church fiercely opposed) through combining three different contractual agreements that in and of themselves were not prohibited by the Church. While Islamic law prohibits the collection of interest, it does allow a seller to resell an item at a higher price than it was bought for, as long as there are clearly two transactions." - wikip
  • riq- arenenud maailmas räägitakse ikka sellest, et demokraatlik ühiskonna kord olla kõige õigem. See võib olla küll ebaefektiivne, aga midagi paremat ei ole kah nagu välja mõeldud. Kas vahepeal on midagi ringi tehtud või?
    Üks küsimus veel sulle. Kuna sa siin foorumites vahest ikka kirjutad, siis eeldan, et viskad vahel ka ise raha mõnda aktsiatehingusse. Kui see nii ei ole, siis vabandused. Kui see nii aga on, siis küsiks, et mis lisandväärtust sa sellega lood ja kui sa peaksid mõne tehinguga plussis olema, siis huvitav kust see pluss tuleb? Kas sellest et sa oled targem kui turg või tuleb see raha ikkagi konkreetselt kellegi hädalise käest, kes valel pool turgu on ja hetkel just kogu oma pensionifondi laiaks lõi?

  • Minu äriidee on minna puhkusereisile USA --se paariks nädalaks. Aga mitte majasid vaatama ega purskaevusid, vaid ühte konkreetset firmat ja lasta ennast natuke koolitada ja sõlmida litsentsileping. Ja kui tagasi tulla, siis oled esiteks puhanud ja teiseks ka kasulikult aega veetnud. Kes tahab veel osaleda?
  • Miks peaks normaalses, vabas ühiskonnas elavad inimesed tahtma sõita hullemasse politseiriiki ? :-)
  • Miks peaks normaalses, vabas ühiskonnas elavad inimesed tahtma sõita hullemasse politseiriiki ? :-)
    -----

    märksõnaks on vesinik
  • Purus,

    Valgusta lähemalt, millal ja kuhu USA ossa täpsemalt?
  • maagassil ja vesinikul töötav seade , mis kasutatakse mootorsõidukites
    otsi googlis
    võibolla leiad veel mõne koha , kui huvita b
  • Velikij

    Vaimusilmas kangastus ühe sellise reisi algus: "FEAR & LOATHING IN LAS VEGAS", kuid ma kahtlen, et purus on poole pagasiruumist juba ära tarvitanud :)
  • Täiesti huvitav, aga kuidas seda ka Eestis rakendada annaks?
  • Nujah, minu huvi oli küll Las Vegasest oluliselt lääne poole, pea rannikuni välja. Puruse võib poolele maale ju maha jätta kui ta soovib :-)
  • Vesiniku järgi tuleb mul esialgu paraku nullmeridiaanini sõita ja mitte kaugemale.
  • gaasipliit peab olema, sealt tuleb metaani ja propaani segu
    vesiniku lisad võimsuse suurendamiseks
    vesinikku saab kui ostad HHO generaatori, see maksab 7000 dollarit, tavaline keevitusseade mis kasutab destileeritud vett
    siis segad need gaasid kokku :-)
    ja sõidad
    elementaarne
    katseta
    autot tangid igal pool kellel on gaasipliit kodus
    vesinikku saad kodus teha, sest vooluvõtab minimaalselt

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon