Positiivse energia allikad - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Positiivse energia allikad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Selle teema alla võiks siis lisada uudised, mille üle võime uhked olla.

    http://www.soudeliit.ee/index.php?newsID=503
  • "saku õlletehas tunnustati euroopa parimaks ning aktsia tõusis 100%" -annab ju positiivset energiat ?!
    või siis "eesti lipp kinnitati arktikas vene lipu peale"- hurraa!!!! ning arktika koos oma varadega kuulub nüüd lühiajaliselt Eestile.
  • Et Saku õlletehas euroopa parimaks tunnistada, peab ta kõigepealt hakkama Saku asemel korralikku õlut tootma. Siis võib edasi unistada.
  • Arvan, et Tiny pidas silmas selliseid sündmusi mille suunas inimesed (eestlased) pürgivad ja saavutavad - nagu sõudjate tulemus.

    Isiklikult ootan kannatamatult Kanteri võitu Alekna üle - tõsi seda on tulnud kaua oodata ning vanameister Alekna oskab rasketel momentidel teha alti korraliku tulemuse, sama oskuse lihvimiseks soovin edu ka Kanterile.

    Positiivne on, et eestlased on Erna retke alguspäeval edukad ;)
  • Velikij, esined õlleasjatundjana, kas tohib küsida mis siis Saku õllel viga on ja millised on korralikud õlled? Kindlasti leiab ka paremaid aga enamike Euroopa maade õllesid mekkinuna julgen arvata et Saku omad on üle Euroopa keskmise. Nii et ei saa nagu öelda et nad "korralikud" pole. Muidugi, maitse on subjektiivne.
  • Eesti parim õlletehas on Tartus. Euroopa oma kohta ei oska öelda.
  • Õige, muhkk, maitse on subjektiivne. See, et õlleasjatundjana esinen, ei ole õige. :-)
    Aga Vanaema viimane kommentaar on jälle õige!
  • Pärnu,Tartu ja Saku õlletehase direktorid lähevad lõunale.
    Pärnu õlletehase direktor: "Palun mulle prae kõrvale üks Pärnu Ziguli!"
    Tartu õlletehase direktor: "Palun mulle prae kõrvale üks A.LeCoq Premium!"
    Saku õlletehase direktor: "Palun mulle üks piim!"
    Ettekandja läheb minema ja teised küsivad siis, et miks ta piima võttis. "Ah ma vaatasin, et te ei võta õlut, ma ka siis ei võta."
  • Kanter on äge!
    Medal oli nagu küpsis :D kollane ja keskelt punase moosiga. Sweet!
  • Tulles tagasi õlleteema juurde, siis kaldun arvama, et eestlaste õlle-eelistuste juures mängib rohkem rolli regionaalpoliitiline aspekt kui see milline on õlle maitse. Üsna suur osa Tartu õlle eelistajatest on pärit väljaspoolt Tallinna, rõhuga Lõuna Eestil, Saku patrioodid jälle Tallinna/Põhja-Eesti taustaga. Normaalne tegelikult, kes see ikka omakandi toodangut toetab kui mitte kohalikud. Õlle maitsega on sel küll vähe pistmist ja minu meelest pole neil ka suurt vahet, kahtlen, kas pimetestis eristataks Saku Originaali A Le Coq Premiumist, näiteks. Kaldun veel arvama, et Eesti õllede koht Euroopa õllede seas ei ole mitte kõige prominentsem. Mitte sellepärast, et meie õlu halb oleks vaid, lihtsalt valik on piiratud. Suur enamus toodetavast/joodavast õllest on skandinaavia pilsner tüüpi, pisut ka porter tüüpi tumedat õlut ja ongi kõik. Pilsner tüüpi õlu, eriti skandianaavia oma on maheda - et mitte öelda vähese maitsega. Kesk-Euroopa pilsner on humalasem ja kõige tugevama maitsega on Belgia ja vähesel määral ka muude riikide päritolu kloostriõlu vm eripruul. Ehk eelistada võib ühte maitset või teist, aga õllede puhul mängib peale maitse enda rolli ka selle tugevus ja julgen väita et Eesti õllede maitse on nõrk, võrreldes minu arvates maailma parimate, Belgia õlledega.
    Aga see selleks ehk tämä tämäksi nagu keegi keeleasjatundja 90ndate alguses Soome TVle antud intervjuus ütles.
  • ise olin ka alecoqi fänn. a siis kuiva seaduse aegu olin sunnitud v6tma 5.2% originaali ja hetkel ainult seda tarbingi.
    kusjuures minu yllatuseks vahetatakse maitseid tihti ehki brand pysib samana.
    veel suurem kild oli see kui tellisime baaris kulla ja rocki ja siis ettekandja ei maletanud mis klaasis mis oli
    ja kulla tellija ise ka ei saanud aru mis klaasis mis on.. seega maitsel erilist vahet pole,
    pigem nagu branditunnetus ala macipeded ja bemmipeded :D
  • Ma arvasin ka samamoodi nagu riq. Kuni eelmisel suvel sattusin korra ühe eriti paha partii Orika peale. Olin natuke solvunud ja jõin aasta otsa Sakut ja AleCoqi vaheldumisi. Sel suvel jõudsin veendumusele, et Saku õlled ikka juua üldse ei kõlba, maitseerinevus on tuntav küll.
    Kui oleks tellinud baaris orika ja premiumi, oleks oleks kohe vahet teinud!
  • Ei tea küll, kui allikas see õlu on, aga viimasesse diskussiooni sekkudes arvan mina, et Sakul on see häda, mis somlastel näiteks Koff'ga. Muidu veel võiks juua, aga vaadis antakse päris jama. Eriti julm on vahe, kui võtta alla kaks pudeli a' le Coq'i ja siis näiteks vaadi Originaal.
  • Mina joon üldse kui võimalik Saksamaa stiilis vilja õlut. Väga hea mahe veidi vürtsine maitse. Kodumaised tunduvad kuidagi metalli maitsega sellega võrreldes :O
  • Eks see ole üks maitse asi kõik. Samas on selgelt näha postitatud kommentaaride arvu hinnates, et LHV foorumlase jaoks on tähtsaim positiivse energia allikas ikka õlu!
  • Kas õlu on karastus- või alkohoolne jook. Räägime siis ikka õllest, mitte lahjast, õllemaitsega viinast.
  • Nõukogude ajal õlu ei olnud alkohoolne jook. Praegu EW-s kehtiva seaduse kohaselt õlu on alkohoolne jook.
  • Puls on hea. Pulsi pilsner üle prahi pilsnerite hulgas.
  • Õllede maitse teadupärast tuleb paremini välja siis kui õlu on soe. Sooja õlut aga paljud ei kannata (ise küll eelistan raskeid õllesid poolsoojana juuaI), see on ka üks põhjustest miks minu arvates ei ole pilsner tüüpi õlledel suurt vahet (serveeritakse üldjuhul jahedana), või sõltub see vahe pigem emotsioonidest mitte õlle omadustest. Seda ka veel, et mingigi maitsetunnetus säilib minul vähemalt kuni umbes kolmanda õlleni, edasi pole mingit vahet, mistõttu kvaliteetsetemate õlledega tuleks alustada, mitte lõpetada. Nojah, eks veinidega sama lugu. Mis siin pattu salata, kipub üsna tavaline olema, et lahkeks muutunud pereisa avab paremad veinid/õlled kell pool neli hommikul, kui enamus külalisi joob anyway juba kõike mis põleb.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon