raamatupidamine - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

raamatupidamine

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas kellelgi on soovitada firmat, mis korrektselt normaalse tasu eest teostaks aktsiakauplemise raamatupidamist? OÜ 30-100 tehingut kuus. Olen väsinud kuulamast praeguselt raamatupidajalt kui raske ja vaevarikas töö see on. Palju teenus maksta võiks?
    Ette tänades
    Aivar
  • 30-100 kannet, keskmiselt siis 65, lisada veel mõningad kanded pangas jne, jõuame kuskile 75-100 kanti.. ehk siis ca. 3k-4k kuus, mõni kuu natuke rohkem, mõni kuu natuke vähem.
  • Tegelikult kuna teenustasud tuleks ka ilmselt ära kirjendada, siis kanded x 2 ja teenuse tasu x 1.5 kuskil.

    Samas pole eriti kursis, kas ja kuidas on lubatud lihtmeetodil kajastada aktsiakontot, kas võib iga kuu konto väärtust üles või alla hinnata: sellisel juhul tuleb iga kuu ca. 1kEEK.
  • Võin soovitada oma naist. antud teenust pakkuma. ( ca. 10 a kogemust)
    Fiscal Year OÜ , tel 56 56 0884, katrin.teigamagi@1220.ee
    Katrin Teigamägi
  • Portfelliinvesteeringud. Keda kotib, milliseid aktsiaid OÜ ostnud või müünud on? Aasta alguse saldo, aasta lõpu saldo, kõik kauplemisega seotud kulud on juba portfelli tootlusest maha läinud ja eraldi jändamist pole vaja. Mida siin iga kuu jännata on ja kellele seda näidata vaja on? Või on asi tegemise rõõmus, et saaks võimalikult palju paberit määrida?

    Kui OÜ muuga kui ainult investeerimisega ei tegele ja töötajaid ei oma, pole üldse mingit raamatupidajat vaja. Aruande tegemise vaev kord aastas ja kõik. Kui aga mingit igakuist sebimist ikkagi on, siis investeerimistegevust rea kaupa lahti kirjutada on mõttetus kuubis ikkagi.
  • Miks peaks see nii keeruline olema? Isegi labase Exceliga saab asjaga kergesti ühele poole, rääkimata moodsast infotehnoloogiast nagu andmebaasid jms. Kahtlustan, et praegune raamatupidaja teeb seda mingil eriti vana kooli moel, käsitsi andmeid sisse toksides ja kalkulaatoriga arvutades vms.
  • Nõustun Taranteliga, sul on ilmselt väga põhjalik raamatupidaja, kes kajastab ka realiseerimata raha ja kindlasti on keeruline kajastada splitte jne...
  • http://www.rik.ee/et/news/kutsume-tutvuma-uue-e-raamatupidamiskeskkonna-demoga-0
  • Grupp raamatupidajatele, ettevõtjatele ja kõigile huvilistele (investoritele) Facebookis:
    https://www.facebook.com/groups/raamatupidamine
  • Investeerimine on viimastel aastatel eestlaste hulgas ikka oluliselt populaarsemaks muutunud, samuti ettevõtte kaudu investeerimine. Huvitav on see, et üpris harva kohtab investeeringute raamatupidamise teemalisi postitusi/tekste. Püüan seda kitsaskohta katta.

    Vähesed teavad, et kui firma sobitub mikroettevõtjaks, siis pääseb lihtsama majandusaasta aruande ning raamatupidamisega. Näiteks ei pea koostama tegevusaruannet ja finantsinvesteeringud tuleb kajastada soetusmaksumuses. Sellest kirjatükist saad teada, kas sinu firma on mikroettevõtja ja mis on mikroettevõtja raamatupidamise eripärad.

    Disclaimer: olen ise kirjatüki autor ja üks raamatupidamisbüroo MagInvest asutajatest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon