Mis juhtuks kui... - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Mis juhtuks kui...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • võetaks vastu selline seadus, mis keelab aktsia müümist, kui sa pole seda vähemalt aasta aega omanud. Mis arvate kuidas võiks selline seadus aktsiaturge ja majandust mõjutada?
  • kui siit edasi fantaseerida siis võiks seal ka selline klausel olla mis keelaks aktsiate ostmise enne kui näiteks aasta jagu oled turge tudeerinud ja ennast asjadega kõigepealt kurssi viinud. vastavasisuline eksam tehtaks ka ennem kui üldse raha kusagile investeerid. mis sa arvad kuidas selline seadus aktsiaturge ja majandust võiks mõjutada.?
  • maidre

    selline seadus jõustubki alates 1. novembrist 2007 :)

    MiFID-i nime all tuntud EL õigusakt reguleerib põhjalikult investeerimisteenuste osutamise sisu ja ulatust, aga ka investeerimisühingu ja reguleeritud väärtpaberituru korraldaja tegevusloaga seonduvat ning järelevalve aspekte.
    Investori kaitsmiseks sätestab direktiiv eraldi klientide kategooriad seoses erinevate investeerimisteenuste osutamisega. See toob teenusepakkuja jaoks kaasa kohustuse selgitada enne investeerimisteenuse osutamist välja, kui suured on kliendi kogemused ja teadmised väärtpaberiturgude valdkonnas. Selle hinnangu alusel peab investeerimisteenuse osutaja valima kliendi jaoks sobivaima toote.
  • Henno, paranda kui eksin aga sellest lauses "Selle hinnangu alusel peab investeerimisteenuse osutaja valima kliendi jaoks sobivaima toote. " loen ma välja, et toote valib investorile teenuse osutaja mitte tarbija?
  • rihosims

    pole mõtet sama teemat üle mitme foorumi laotada, jälgi alustajate foorumis MiFID teemat
  • Tai turg selle peale kukkuski aasta tagasi, et täpselt sama asi seaduses sätestati. Pärast tehti vist ka mingeid muudatusi. Aga kui sedasi teha, paneks vist kõik raha deposiiti. Et siis deporaha liiga palju saaks, antaks kiiresti välja subprime laene. Ja lõpuks on ikka kõik suures jamas...
  • Kuskil mingit artiklit või kirjandust on selle Tai turu asja kohta?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon