Kalevi khmmm....rumalus?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
-
.........tea kas kõik reporterid ja reportaažid saavad samal tasemel olema, kui jah siis pole muud selle rämpsuga teha kui vahest huumorina vaadata ehk.
ärapanijad saavad sealt kõvasti materjali ilmselt. -
siia kõrvale võrdluseks oleks hea näiteks delfi 4-päeva vanalt...
-
Miniuudis: Eestit võib oodata elektripuudus (2)
14.10.2007 23:06 Autor: Kalev.ee
Osa Narva vanadest plokkidest vahetati välja kolm aastat tagasi, kirjutas Postimees.ee.
Nelja aasta pärast tuleb Narvas keskkonnanõuete pärast seisma panna järgmised plokid, vahendas ETV saade «Aeg luubis».Kui Narva elektrijaamade vanade plokkide sulgemiseks uusi või renoveeritud plokke valmis pole, suudetakse Narvas toota vaid viiendik Eestis vajaminevast elektrist.
------- ja kõik. Selline segane lühiuudis plokkidest narvas (Narva plokid?). -
SPORT?
Alates sellest nädalast on avatud online-muusikapood Muusika24.ee, kust saab täiesti legaalselt soetada Eesti artistide lugusid.
Ettvõtmise taga on muusikaprodutsent ja laulukirjutaja Priit Pajusaar.
Vaata videot!
http://www.kalev.ee/est/?news=903905 -
palju sobivam nimetus oleks olnud uuele portaalile
kruuda24.ee -
MP3 on minu jaoks ostmiseks liiga kehv kvaliteet. Ma küll ostan muusikat eesmärgiga seda omada 10 aastat vähemalt. MP3 formaat viitab sellele, et muusikat ostaks nagu leiba, kuulad korra ära ja viskad minema. Ainult, et siis võiks loo hinnaks olla 1,5 krooni.
-
Mp3 on viis audiofaile pakkida. Keskmine Kazaast saadav 128kbps on jah rämps. 320+ kbps VBR-il ja pakkimata .wavil mina aga enam vahet ei tee. Võrdluse võib tuua nt WinZipiga: kas failist läheb midagi kaduma, kui kokku pakkida ja siis lahti pakkida? :)
-
WinZipiga on siiski võrdlus kohatu, viimane on loss-less pakkimine, .mp3 siiski kaotab üht-teist algsest sisendist.
Kuulan ka ogarates kogustes muusikat ja korralik .mp3 kvaliteedilt mulle siiski täiesti vastuvõetav ning kavatsen enda omasid ka säilitada tõenäoliselt rohkem kui kümme aastat - elu on näidanud, et CD-d ei pruugi nii kaua vastu pidada. -
lossless, s.t., mitte loss-less ;)
-
Ma olen kindel, et WinZipi annaks ka niimoodi progeda, et kõik seal sees olevad pildid näiteks muutuksid mustvalgeteks peale lahtipakkimist: samas annaks see tõenäoliselt ilgelt hea compression ratio.
Mp3'de viga ei ole mitte see, et idee kui selline oleks halb, vaid teostuses on natuke vinti üle keeratud sageli. -
MP3 pakkimisalgoritm kaotab ikkagi helikvaliteeti, olgu pakkimise tase 320+ või veelgi parem. Lihtsalt algoritm on selline. On loodud MP3 -st veidi "targem" pakkimisalgoritm, see on OGG. Paremat kvaliteeti pakuvad APE ja FLAC. Piltide kadudega pakkimise näide on näiteks JPG.