Mis on teie elu eesmärk? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Mis on teie elu eesmärk?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mis on teie elu eesmärk? Mis on teie elu mõte? Mida te tahate elu lõpuks saavutada ja kuidas elada?
  • Kui tõsiselt rääkida, siis kindlasti on selleks eesmärgiks finantsilise sõltumatuse saavutamine (ei viitsi ega taha lihtsalt enam tööl käia)
    Kui aga nalja teha, siis toon definitsiooni elu kohta:
    Elu on haigus, mis levib sugulisel teel ning lõppeb alati surmaga.
  • Kohe tulevad siia foorumisse küünikud, kes väidavad, et elu mõte ei peitu rahas vaid enesega rahulolemises, perekonnas, lastes, kassides, mazda6 universaalis, ridaelamuboksis, integratsioonis, vabaduses...
    Mina olen vastik inimene ja usun, et raha ON võimas, andes indiviidile vabaduse, vabaduse olla, väljendada oma tõekspidamisi ja elada oma tahtmise järgi...

    Mina ei taha ka tööl käia, ma lausa jälestan seda, kellegi teise heaks orjata ei ole minu elu mõte. Kuna ma olen enesekindel ja majanduslikule edule orienteeritud siis ma tean, et ühel päeval ma ei pea enam kellegi teise heaks tööd tegema, oi kuidas ma ootan seda päeva...see on minu järelejäänud elu esimene päev.

  • oma laste nimel teeksin kõike

    mis rahasse puutub, siis tavaliselt räägivad raha mitteolulisusest need, kel seda juba piisavalt
  • Kuidas sulle keelu ei anta mina saaksin?
  • Elu mõte ongi ju tegelikult rahulolu ja et saaks teha seda mida meeldib :) Nii mõnigi jooga tüüp ütleb, et mis RAHA? Raha pole vaja, aga kuna mina see jooga mees ei ole, siis minu elu mõte on: MAJA, auto Audi RS6, naine, lapsed ja võibolla paar kodulooma jne. Ja kõik see ilma pangalaenuta ;) siis ma olen (võibolla) rahul, aga see selgub ju siis kui ma lõpuks sinna jõuan :)
  • Ka minu siin portaalis töllerdamise eesmärk on finantsilise sõltumatuse saavutamine. Raha on tõepoolest võimas ning annab võimaluse teha oma eluga mida iganes. Hakka kasvõi voodi-iluks. See oleks siis kohe teine eesmärk peale finantsilise sõltumatuse saavutamist.
  • võimalikult mugavalt ära elada ja sealjuures võimalikult vähe tööd teha ;-)
  • "Eks näljane räägib ikka leivast." Eesti vanasõna. Rahast armastavad rääkida tavaliselt eelkõige need, kellel seda pole või on vähe. Elu mõtteks võimalikult suure hunniku raha pidamine on kahtlemata üks üsna omapärane lähenemine. Mina näiteks ei tea, mis on elu mõte ja eriti ostida ka ei viitsi. S.t. pigem veel ei viitsi, sest vanust ja teadmisi on selleks veel liiga vähe.
  • "The purpose of life is a life of purpose." on mu lemmiktsitaat selle teema kohta. Ilus ja tõsi.

    Kuigi nagu eelpoolkõnelejad, üritan ma saavutada rahalist sõltumatust, siis elu eesmärk on olla õnnelik ja rahul. Mida ma saavutan oma naise ja sõprade abil. Raha ei ole oluline: kui ma praegu ei suudaks õnnelik olla, siis vaevalt ma suudaks õnnelik olla, kui mul oleks 10-100-1000-1 000 000EEK rohkem.
  • Hahhaa...mõtlesin välja !
    Minu elu eesmärk on saada paremaks inimeseks !

    Rahulolu endaga on stagnatsioon ja julm pidur arengule, teistpidi võttes on siis elu surmani jube mõtetu tegelt ju, sest me ei ole kunagi endaga rahul eks ?

    Miks sa pidid tegema selle raske igavikulise filosoofilise teema, tänasega on nüüd mul korras, istun ja mõtlen jälle elu üle.
  • 1.Kui läheneda filosoofiliselt, siis inimtegevuse eesmärk ongi heaolu saavutamine. Ja pigem füüsilise heaolu saavutamine. Sest inimene on laisk ja ei viitsi mitte midagi teha. Vaimset/moraalset heaolu pole looduse poolt ette nähtud.

    2.Loom poeb ka vihma eest varju, sest siis on kuiv, soe ja hea olla. Ta ei mõtle sellele, et oi kui hea, peitsin endale toitu metsa, nüüd võin paar päeva jõude elada. Ei mõtle ka sellele, et olen nüüd kunn, teised valisid mind karja juhiks, peaks oma dünastia looma.

    3.Mõtlemine on looduses üleüldse suhteliselt uus asi. Instinktid on aga vanad. Kui inimesed ei oleks laisad, siis puuduks progress. Lihtsalt meie karvane esivanem ei viitsinud pidevalt omale varjualust otsida ja ehitas onni. Siis ta ei viitsinud metsas tühja kõhuga hirve taga ajada, vaid hakkas neid kasvatama. Ja nii edasi. Kõik pingutused ikka suunatud sellele, et tulevikus oleks lihtsam. Ja mis on ülim lihtsus? Mittemidagitegemine. Seda saab pakkuda vabadus. Sul peab olema kõik olemas, et elu oleks täiuslikult lihtne. Sul peavad olema reservid, et elu oleks täiuslikult lihtne ka edaspidi, igavesti. Selleks on vaja koguda ja suurendada reserve/varasid. See ongi see, mis paneb paljud inimesed tegutsema ja annab neile jõudu.

    4.On muidugi ka palju inimesi, kes rabelevad ellujäämise nimel. Et mul oleks süüa just praegu, et mul oleks soe just praegu ja et mul oleks hea just praegu(loe teist lõiku).

    5. Kindlasti vaidlevad paljud vastu, et mittemidagitegemine on eesmärk. Aga siis võid sa ju teha, mida iganes tahad. Sest sa ei pea midagi tegema.
  • Ralph Waldo Emerson on öelnud: To know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded.

    ja keegi on kunagi öelnud, et kui kui enne surma elu silme eest läbi jookseb, siis ei tohiks ei piinlik ega igav olla
  • Humanistliku psühholoogia suuna esindaja Maslow vajaduste püramiidi teatakse päris hästi.

    Kui alumiste astmete vajadused on rahuldatud, söök-jook-õhk-seks olemas ja turvatunne tekkinud, et need vajadused ka homme rahuldatud saavad, kipuvad enamik siiski ülespoole vaatama. Ehk siis tahavad koguda feimi ja teostada oma unelmaid, mis otseselt enam kuidagi alumiste astmete rahuldamiseks vajalikud ei ole.

    Õnnelikkuse-indekseid uurides on juba ammu välja tulnud, et kui raha vähe, teeb see inimesed õnnetuks, kui seda on aga piisavalt, hakkavad mängima muud tegurid. Mingi hetk ei anna ka miljardi lisandumine pangakontole enam elule midagi juurde.

    Seega võib elu mõtteks pidada lihtsalt püramiidil ülespoole ronimist ning rahast (juba) sõltumatut eneseteostust võib pidada tipuks. Aga raha tuleb enne... :)
  • Armastus oli seal kenasti keskel olemas. Psühholoogide jaoks on armastus selline naljakas asi - nad armastavad selle üksipulgi lahti võtta ja teaduslikult ära seletada: hormoonid, vajadused, sotsioloogilised nõuded jne. Aga kõige lõpus jõuavad ikkagi umbes samale tulemusele: romantiline armastus ei ole midagi "erilist", aga selle kogemine on igale inimesele ikkagi üks olulisemaid asju tema elus. Hädavajalik!

    Egas vikerkaar sellepärast vähem ilus ole, et sa selle otsast rahapada ei leia! :)
  • Hakkasin kah mõtlema, et mis mu elu eesmärk oleks. Kunagi ma muide teadsin, täna enam väga kindel ei olegi. Raha, naine, tervis ehk kõik loomulikud asjad on kindlasti olulised. Samas võibolla kõige olulisem on siiski sisemine rahulolu iseendaga. Kui ikka iseendaga rahul ei olda, siis ei too õnne miski.
  • Marct pakkus :"Kui tõsiselt rääkida, siis kindlasti on selleks eesmärgiks finantsilise sõltumatuse saavutamine." ja mõni vastus oli veel samas stiilis. Siit küsiksin siis edasi - mis te siis peale hakkate, kui see eesmärk on täidetud? Kas seejärel kaotab elu eesmärgi? Või leiate uue?
  • Antsule tuleb au anda küsimuse eest. Kui küsitaks, mis on elu eesmärk, saadaks tuhat mõttetut vastuist ja äkki ka üks mõtekas, mis tunduks jube mõtetu. Lisades sõna "teie" muutub asi isiklikuks ja vastused huvitavaks.
    Kipling ütles, et ida ja lääs ei saa kunagi kokku. Aga ma olen paljusid ida mõtteteradest päris headeks pidanud ja vastusena küsimusele kõlbaks see nagu ka. Et ära vaata eesmärki, vaid naudi teed.
  • Elu mõte/eesmärk on nauding. Sai ükskord joogi kõrval selle definitsioonini jõutud ja midagi paremat kuulnud pole.
  • .....eesti mehe eesmärk on jõuda pinsile! .....enam vähem elusana!
  • Elu peab olema selline,et kui tagasi vaatad näed hunnikus tühje pudeleid ja kari petetud naisi!
    Kunagi ma ka elasin nii! :)

    Nüüd on esmatähtsaks saanud finantsiline sõltumatus, vabadus teha seda mis mulle meeldib ja rahuldust pakub!
    Nirvaaana!
    Seniks peab edasi rügama! Kõvasti rügama! :)
  • Hmm, kui kord kunagi surema peaks ja siis püha peetrusetaat uksepeal küsiks "Noh kuidas siis elu ka läks? Mis sa siis tegid ka elu jooksu." :).

    Tegelikult võiksid kõik korra üle vaadata tegevused oma elus ja mida siis rääkida oleks, ehk mida sa siis tegelikult ka teinud oled ? Ja natuke asju analüüsida ning hinnata kui pikalt sellele küsimusele vastamine aega võttis.

    Antud teema soovituslik film "Fog of war." (http://www.sonyclassics.com/fogofwar/)

    Kui keegi küsib mis on õnne valem siis (http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/2630869.stm) ning arvamusel et õnn on rahas soovitaksin vaadata "The happiness formula" (http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/happiness_formula/4785402.stm)

    Ja kui karma teema tundub huvitav siis on väga lahe seriaal "My name is Earl"

    Üldiselt ma ei saa aru inimestest kes kurdavad, et nad on jube laisad ja ei viitsi tööd teha ja oleks pappi vahiks aint telekat jne. Mulle isiklikult meeldib minu töö ja ma teen seda rõõmuga ning pigem teengi tööd sellepärast, et niisama istumine ja arvutiga mängimine ja teleka vahtimine tüütasid totaalselt ära.

    Ütleks, et võibolla on vaesena elamine palju huvitavam ja põnevam sellest kui sul on kõik olemas.
    Äkki elu ongi üks mäng milles kogu põnevus seisneb advancemises jne...

    Minu elu mõte on see, et kui peetrus kunagi küsib, et mis ma siis ka elus tegin siis ma saan talle rääkida sellise stoori et ta kukkub perseli :) (http://volvo.infoauto.ee/filmid_lob)

    soovitaksin vaadata BBC doci "
  • Erm lause oleks pidand olema :)
    Soovitaksin vaatata Martin Rees-i Chanel 4 doci "What we still don't know"

    "Are we alone?"
    (http://video.google.com/videoplay?docid=-7044753105944203252&q=dont+know&total=209216&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=6)

    "Are we real"
    (http://video.google.com/videoplay?docid=8018371269760059556&q=what+we+still+don%27t+know&total=6629&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=1)

    "Why are we here"
    (http://video.google.com/videoplay?docid=-429643479737704838&q=what+we+still+don%27t+know&total=6629&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=5)
  • elu eesmärk on elamine. endal pigem pidev õppimine, eriti enda eluõppetundide sooritamine vähemalt hindele "hea". samuti enda hingerahu leidmine ning võimalikult vähe halba teha ümbritsevale maailmale ja teiste teenimine enda oskuste ning annetega. ehk tegelikult on inimese üks eesmärke olla vajalik maailmale. laisklemine ja mittemidagi tegemine on vägagi kurnav. aga ega see eesmärgi leidmine on minu jaoks olnud suht keeruline.

    muide, selle majandusliku poolega pidi olema nii, et teatud tasemel jõudes kaotab see igasuguse mõtte.
  • Andke andeks sellise teema pärast aga kuna siin liiguvad minu arust ühed arukamad ja huvitavamad inimesed, siis ma pidin ka midagi huvitavat küsima. Ootan huvitavaid vastuseid.

    Üks huvitav film sellel teemal on ka Fight Club. See on ka minu üks lemmikuid.
  • Bioloogiline eesmärk: keegi ära seemendada ning peale veel mõnda aega edasi elada.
    Materiaalne eesmärk: ülemise p...se saatmise raha kokku koguda.
    Ideoloogiline eesmärk: surra vabana.
  • Wise, üks tähelepanek: http://www.epl.ee/?uudised=395677 . Sa pead oma lapsele pärast DNA testi tegema, muidu ei täida sa oma bioloogilist eesmärki.
  • Vanaema,

    Kui oled jõudnud eesmärgini mille sa oled endale seadnud (e. enamikul juhul siis finantsiline sõltumatus), siis tulebki see hetk kus sa saad teha seda, mida sulle tõeliselt meeldib teha (raamatuid lugeda/kirjutada, huvitavate projektide koostamine/elluviimine, jne) - hobid.

    Veel võib elu mõtet seostada uute emotsioonide kogemisega. Miks me mida teeme? Selleks ikka et kogeda midagi uut, mida veel pole kogenud. What's that like? Hmm, that's nice! :)
  • wrc666:

    Miks sa pead ootama selleks, et teha midagi, mida sulle tõeliselt meeldib teha?

    Mulle tõeliselt meeldivad kaks asja: muusika ja rahandus, üks neist on minu töö ja teine on minu hobi. Ma ei viitsi oodata, kuni ma rikkaks saan, et nendega tegelema hakata :)
  • töö ja hobi suhe on praegu 80:20, mulle ka meeldib mu töö, aga mulle meeldib oma harrastuste ja hobidega rohkem tegeleda... ega ma ka ei oota, ma pigem püüan seda suhet järk-järgult teisipidi keerata.
  • Lausa närvi ajab pidev soigumine, et palgatöö on teiste jaoks orjamine. Kas te midagi kapitalismi alustest ka teate, täpsemalt spetsialiseerumisest? Isegi 19. sajandi talupojad ei olnud 100% isemajandavad. Palgatöö tähendab, et teie müüte oma oskusi ja vastutasuks saate TEIE tarbida kõikvõimalikke hüvesid (toit, eluase, meelelahutus jne) Raha on siinjuures vaid vahetuskaup. Kui ei meeldi, võite ju homme päev töölt ära tulla ja asuda põldu harima, maja ehitama, kingi ja riideid valmistama jne. Kui te arvate, et ettevõtja tähendab rohkem ainult iseenda jaoks rügamist (läbi täiendava teenistuse kasumi näol), siis meeldetuletuseks, et selle hinnaks on ka suuremad riskid. Igaühe enda valik.

    Normaalses ühiskonnas saab just see jõukaks (tasa ja targu!), kes naudib ja teeb oma tööd hästi. Kes virisedes ootavad valge laevaga saabuvat finantsvabadust, jäävadki enamasti seda ootama. Vaeva nägemata saadud raha pole veel kedagi õnnelikuks teinud. Preili Hilton tundub olevat supernäide maailma mõttetuima elu elamisest.
  • Bioloogiliselt on elu eesmärk paljunemine. Selleläbi kestmine.

    Minu kui inimese elu mõte on sõna. Sõnades ma loon selle mõtte ja minu elu mõte on oma elu mõtestada või siis leida see mõtte. Pole sõnu pole mõtet, inimene mõtleb sõnaliselt ehk verbaalselt. Väärtused on sõnades ja sõnad on väärtuslikud, sõnad (uudised) teevad väärtusi?

    Minu elu eesmärk on leida õiged sõnad. Minu elu mõte on oma elu mõtestada. Elu lõpuks tahan seda saavutada ja elan mõeldes?
  • Samas siit jääb arvamus,et kui palju pappi koos,et siis on lahe,saab puhata jne..Kas ikka on?
    Miks siis Annus ei leba juba kuskil erasaarel,selleasemel,et kuskil KAPO-ga jännata.
  • To: privador. Ma küll Annuse hinge sisse ei näe, aga arvan, et tal on Merko ikkagi iseenda laps ja harjumuse jõud on ka suur. Pealegi, olles firma suuromanik, peab ju oma ja oma pere kapitali kaitsma ja selle nimel rabelema. Eks ka teatav edevus mängib rolli, keskkond milles viibid, teised sinu äridega seotud sõbrad... Pole ju teada, kui loobud oma suurosalusest, et kelle kätte see läheb.
    Pealegi on igal mõtleval suurosanikul hirm naha vahel, et kui ta oma suurosalust realiseerima hakkab, siis saadud tegelik summa rahas võib olla poole väiksem, kui see virtuaalne rahahulk, mis aktsiahinna taga peidus on.
  • 18-aastaselt mõtlesin elu mõtte peale ja vastuseks oli - A.D.I.D.A.S.
    22-aastaselt mõtlesin sama asja ja tulemuseks oli, et elan nalja pärast ( rõhk kahemõttelisusel)
    Alates 25-ndast eluaastast elan laste pärast

    Mõned mõtted veel:

    Olen täiesti veendunud - mo´ money, mo´ problems

    Kõhu ajab krampi kui vaadata seda võistlust a la "kellel sussid püsti visates on rohkem varandust on võitja""

    Inimene kuulub loomariiki imetajate klassi. Kas loodus on paika pannud nii et kassid-lõvid muretsevad papi kogumise pärast? Ei, inimesed on ise oma elu liiga keeruliseks ajanud, kõikide elusorganismide kogumi sole purpose of life on anda elu edasi, muu on teisejärguline
    P.S. kas te teate, milline on ainus iseloomuomadus, mis eristab inimest loomadest?

  • Vahe iseoloomuomadustes on see, et inimesed kodustavad loomi, mitte loomad ei metsasta inimesi.
  • Mõned mõtted:

    Kõige väärtuslikum vara on aeg. Seda on lõplik hulk. See vara kaalub ülesse kõik maailma rikkused. Kuna aja hulka suurendada ei ole võimalik, siis ainuke alternatiiv on meile antud aja võimalikult hästi ära kasutamine.

    Iga inimese peamine eesmärk peaks olema kasutute tegevuste välja juurimine ja nende asendamine kasulike tegevustega. Iga teleka taga istutud minut on kadunud igaveseks.

    Sellised oma perse laiaks istujad tavaliselt unistavad, et kui mul oleks raha et küll ma siis alles teeks ja elaks. Kahjuks annaks finantsvabadus neile ainult rohkem aega teleka ees istumiseks. Sest kui nad ei kasuta oma ega praegu, siis miks peaks see muutma. Ei muutu.

    Raha on vahend, mis aitab sul teha rohkem seda mida sa preagu vabal ajal teed.





    disclaimer: ma teleka taga perset laiaks ei istu...... teen seda arvuti taga
  • Sa marct vist ei tea, et iseloomuomadus ja tegevus on erinevad asjad?
  • Hea elu hea hommik on see, kui sa ärkad. Sa avastad, et sa pole kogu oma olemasolevat raha maha joonud. Põhjusi võib olla kaks. 1. sa ei pidutsenudki eile. Või: 2. nii palju raha, kui sul on, ei olegi võimalik ühe õhtuga maha juua.

    Häid hommikusöögikohti on väga vähe. Café Bonaparte. Pegasus. Palace oleks ka hea, kuid seal on rootsi laud. Sa ei suuda hommikul kell kaheksa näha ja taluda unesegaseid, kuid juba ahneid inimesi, kes kuhjavad oma taldrikud mõttetult täis.

    Pegasuses rootsi lauda loomulikult ei ole. Nagu ei ole seal ka pohmakas soomlasi. Sirge croissant on singi-juustuga, kõver on tavaline. Eriti hea on valge shokolaadiga. Suur valge tass café au lait'd aurab su ees. Sööd oma ahjusoojad saiakesed ära, lonksad kohvi, pilgutad silmi, süütad esimese sigareti ja hea päev on alanud.

    Sul ei ole ühtegi üldist ideed. Eelmisel õhtul tehtud päevaplaan tundub praegu naeruväärne. Sa ei loe ajalehti. Võibolla lehitsed (esimest pakki sigarette tõmmates) läbi mõne Wallpaperi või Face'i või Wiredi. Kuid sa ei loe, vaatad pilte, reklaame ja muigad.

    Kell 10 on ka Palace'i lobby-baar muutunud väga mõnusaks kohaks. Vahel lähed sa Pegasusest otse sinna. Sa oled seal vist kümme aastat pea iga päev käinud. Sulle meeldib see tänav, sulle meeldivad teenindajad, sulle meeldib see hotell, sulle meeldivad need inimesed, kes seal päev-päevalt oma asju ajavad. Milliseid asju? Sa ei kommenteeri. (Tere, Meelis! Hei, Renku! Tsau, Toomas! Kuidas läheb, Indrek?) Ja kohv on hea. Au Lait.

    Kell kümme avatakse ka Võitlev Sõna. Sul ei oleks tegelikult üldse autot vaja. Vähemalt hommikul mitte. Sa elad VSi vastas, kohe üle tee. Sulle meenub, et kord olid sa purjus peaga Võitlevasse Sõnasse takso tellinud. "Üle tee," olid sa taksojuhile öelnud. Ta oli südamest naernud.

    Võitlevas Sõnas on väga hea söök super-toast. See on suur sändvits krevettide ja tuunikalaga. Kuigi, viimasel ajal oled sa hakanud eelistama Pegasuse alumise baari sushi't. Eriti New York sushi't. Ja suitsukanasalatit.

    IGAL JUHUL ON HEA ELU lahutamatu heast sõbrast. Sõber ei ela kesklinnas. Seega ei pea hea elu elamiseks just kesklinnas elama. Hea sõber saabub linna umbes 11-12. Ta ei käi tööl. Niisamuti nagu sinagi. Enamiku päevast istute te Võitlevas Sõnas. Või sinu juures. Või sõbra ateljees, mis on kohe üle koridori. Sa istud ta kõrval, suitsetad ja vaatad, kuidas ta arvutis piltidega imet teeb.

    Kui on hea elu see periood, kus sa oled armunud, siis võib päevakavva sattuda ka mõni kohtumine kallimaga. Kingid lilli, vahel mõne raamatu, vahel parfüümi, vahel mingi pisiasja, vahel mõne ehte.

    Kui sa ei ole armunud, siis on sul mõned väga toredad sõbrannad, kellega on vaja tingimata kohvikus käia. Või ka lõunatamas. Kohtadest meenuvad: VS, Café Anglais, Noku Klubi, Olümpia 2. korrus, üks koht Pika jala alguses, Pegasuse baar, Klafira. Alati on kohtade valimine kõige keerulisem asi kogu päeva jooksul. Ükski koht ei tule meelde.

    Vahel, mõnel esmaspäeval või teisipäeval, tuleb mõnele sõbrannale naljakas tuju juba lõuna ajal pidutsema hakata. See juhtub kõige sagedamini VS'is. Juba kell neli-viis olete te mõnusalt hoos.

    Edasi on kaks võimalust: te pidutsete kuni kaheksani ja kebite siis kodudesse. Või pidutsete kauem. Tavaliselt lõppevad need peod kas Raekoja Platsi sigaribaaris või Dunkri tänava La Casas. Hea on heade sõprade ja heade sõbrannadega nädala alguses pidutseda. See on magusalt blasfeemiline.

    VAHEL LOED PäEVAL MõNE raamatu. Kirjutad paar rida. Kuulad muusikat. Mõnel heal päeval kuuled raadio Katjushast, Russkoje Radiost, Sky'st, või Radio Pik'ist (104,9 MHz) mõne laheda loo. Siis tormad kohe Balti Jaama turule plaadipoodi. Viimati ostsid sa Igorjeki. Vene Eminem. Budem zhdat tvaju mat. Kuid praegu meeldib sulle juba Elis. Elis? Kto takoe Elis? A vdrug ona ne kurit, a vdrug ona ne pjot?

    Üha sagedamini saadakse heade sõpradega õhtuti kokku, et koos õhtust süüa. Või siis süüakse õhtust koos kallimaga ja kohtutakse sõpradega pärast seda. Ja ei ole head õhtusööki ilma hea veinita. Hea veini tunned sa ilmeksimatult ära hinnakirjast.

    Kõik sõbrad tegutsevad niivõrd erinevatel aladel, et igaühe juhtumisi on naljakas kuulata. Kuid kuna hea elu kipub sageli väga kiirelt mööda lipsama, siis kulub igal kohtumisel natuke aega, et meenutada, mis siis täpselt kui hea oli, kui eelmine kord kohtuti. Sageli on see väga hea nali, kui vähe meenub.

    Parimad päevad heas elus on aga reeded ja laupäevad. Juba kella viie paiku hakkavad saabuma kobavad, lõbusad telefonikõned. Uuritakse, kus, kes, kuidas, mida.

    Heale sõbrale ei meeldi enam mujal juua kui Pegasuses. Tallinna parim kokteil on Pegasuse caipirinha. Casacha, purustatud jää, purustatud laim, fariinisuhkur, soodavesi. Heal õhtul, heade sõpradega Pegasuse baaris vedeledes jõuad sa keskööks ära juua umbes 8 caipirinhat. Siis tuleb edasi minna. Sellest ei pääse. Mitte kuidagi. Vahel Hollywood. Väga harva Othello. Ja edasi muidugi kohustuslik Nightman. Ja kogu aeg viin Red Bulliga.

    Ja hea elu pühapäeva hommikul sa ärkad, kell on juba viis pärastlõunal ja sa avastad, et sa pole kogu oma raha maha joonud. Põhjusi....

    <- -Kender kirjutas nii vist aastal 2001
  • Seda oli kaugele näha, et mehe kaks peamist eesmärki elus on söömine+suitsetamine. Nüüd on vist natuke arenenud ja suitsetamise maha jätnud. Ilmselt ka muid tähtsamaid asju leidnud, millele elus tähelepanu pöörata.
  • P.S. kas te teate, milline on ainus iseloomuomadus, mis eristab inimest loomadest?

    White Nigga,
    See on see,et inimesel on südametunnistus,aga loomadel seda ei ole.Loomad ei tee vahet hea ja kurja vahel,nagu seda teeb inimene.Kahjuks on inimene tihtilugu looma käitumisega ja ta teeb seda teadlikult.
  • ... see ei ole tegelit iseloomuomadus,see on loomuse erinevus.
  • White Nigga

    See on huumorimeel e naljasoon
  • White Nigga
    Kui nüüd tõsiselt rääkida, ehk siis vastad enda esitatud küsimusele? Mis see eristav iseloomuomadus on?
  • Prantslased ütlevad, et me sööme selleks, et elada, mitte ei ela selleks, et süüa.

    Kuid kuna me pole prantslased ning selle teema eesmärgiks on elu eesmärk kapist välja tirida, siis võib-olla tõesti elame me selleks, et süüa (ja muud taolist winkwink).
  • kenderi tunneb kohe ära. ma ei saa siiani aru, where all the money comes? :D

    loomad pidid ka inimesi pidama "lemmikutena", st inimene arvab et koer on ta lemmikloom ja koer arvab et inimene on tema lemmikloom kellega tuleb tegeleda ja kelle eest hoolitseda ja limpsida :D ja sead pidid jatma kynasse sööki rottidele, kui oma koduloomadele..

    elu mõte on areneda. või jumalaks saada. sõltub mis ajalises horsondis asjast mõelda.

    kui inimene on kurb, siis suurimat lohutust toob just loomine. kas siis maalimine musa tegemine. laps mängib. areneb. majandus areneb. iga uus on ammuunustatud vana, aga k6rgemal tasemel. st kogu looduse aluseks on areng ja see on ka inimese eesmärk, täita oma roll ja areneda.

    inimesel on aju ja mõtlemisvõime, ma arvan et darwinismi ja intellekti vahel käib hetkel suur sõda - kas võidab mõistus muskli üle? kas võidab meeletu lihtsate organismide kiire paljunemine ja surm või väheste superkeerukate organismide vähene paljunemine ja pikk eluiga? kas aafrika-hiina tee või vananev euroopa? kas bakterid ja tarakanid voi inimene? miks intellekt toob kaasa enesetapukire? miks inimesed end tapavad kuna "elul pole enam mõtet"?

    ja need kes raha himustavad pole ilmselt kunagi tundud loomise rõõmu. ja t6esti,paljude asjade tegemist ei piira raha vaid viitsimne. ma alati imestan neid tibisid kes viicivad otsida sponsoreid ja teha (minu arvates) m6ttetuid moeyritusi ja jurasid pidusid ja muudkui orgunnida ja sebida.

    aga minu kutsumus on teha supersoft, mis aitaks inimesel oma ajust välja pigistada kõik mahlad. et masin muutuks osaks sinust kasutades praegu olemasolevaid tehnoloogiaid ja disainides arvuti/tarkvara inimese mõttemallide mitte matemaatilise loogika ja masinateooria järgi. et tarkvara ylesandeks oleks meeles pidada, visualiseerida, modelleerida, aidata leida seoseid. mitte mõelda. mõtleb inimene, arvuti on nagu hea teenendaja. vat see on mu elu eesmärk. aidata areneda kõigil kes tahavad.

    ja loomulikult nikkuda naisi.
  • Kui OMA elu mõtet teada tahad, siis pane sinna oma sünnikuupäev:
    http://www.lifepathnumber.com/en/

    Võite irvitada palju tahes, kuid s*tt jahtub teil 99% ära, kui selle tulemuse seal läbi loete.
  • sõnastasin vist valesti, kasutades "ainuke", õigem vist olex põhiline - mingit uurimust lugesin, pole seda ise välja mõelnud.

    Seal oli igatahes - kaastunne, empaatia

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon