Minu Pank - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Minu Pank

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas panga käimapanmine on väga keeruline?
    selline lihtne pank kuhu näiteks oma igakuise palga saaks kanda.
  • Kapitali peab olema 5 miljonit eurot, muidu käkitegu! :)
  • Kui tohib küsida, siis milleks see hea oleks?
    Lisaks 5mil EUR'le tulevad ka kõiksugu tasud, et sa saaksid teha kandeid, võibolla isegi et kaarti oma konto külge saada jne..
  • Ma ka eriti ei mõista, milleks see hea on. Kui on eraldi keha vaja, siis võib ju selleks tarbeks riiuli võtta ja sinna raha kanda?
  • minu arvates võiksid kõvema nimega äritegelased ühe uue kodumaise "hansapanga" küll asutada. turgu oleks küll ning pangateenuste hinnad on mõttetult kõrged.
  • Tõsiseltvõetava universaalpanga loomine (Skvatterid, SEB, Nordea, Sampo), mis pole vanity projekt a la Preatoni või kahin eetris a la Krediidipank on ilmselt hoopis teisest suurusjärgust hunnik kulusid, kui see kohustuslik 5 MEURi, mis poleks ilmselt kümnetele kohalikele grupeeringutele probleem. Räägime aga double-redundant IT-süsteemidest, sularahatöötlemise süsteemidest, teiste pankadega interfeissimisest ja mustmiljonist muust asjast ning lõpuks - klientide hankimisest ehk pidevast reklaamikampaaniast mis on kallim kui Rahvusvaheline Kosmosejaam ning me jõuame sinnani, et see ei tasu ennast lihtsalt ära. Suurem tõenäosus oleks ilmselt koolajooke tootma hakates või hemorroide loitsude abil ravides kasumisse jõuda.
  • Läbi võiks ehk lüüa mingi uue kontseptsiooniga niššipank, mis võib eksisteeridagi ainult küberruumis, s.t. ilma kliente teenindavate kontoriteta. Ainuke lootus püsima jääda oleks ehk pakkuda mingeid Eestis senitundmata teenuseid. Võib-olla näiteks Austraaliast tuntud laen aktsiainvesteeringute tarbeks (võtad pangast laenu, lood sellega samas pangas aktsiaportfelli, maksad viis aastat intresse, siis võtab pank põhiosa laenust aktsiate müügist tagasi ja mis üle jääb, kuulub sulle).
  • Jah, aga need niśi"pangad" arenevadki praegu kiiresti. Need on mikrokrediiti pakkuvad ettevõtted. Ehk kohalikus kontekstis SMS-laenajad. Nad võiks oma mikrokrediidi kontseptsiooni kuidagi mahedamaks ja asjalikumaks muuta, siis oleks veel parem. Mulle täitsa meeldib mikrokrediidi kontseptsioon. ;) Pole küll nii aktuaalne ja hädavajalik kui seal kus see leiutati (arengumaad), aga miks mitte ka siin seda pakkuda. Lambist ja printsipiaalne SMSlaenu pakkujate bashimine on naljakas.
  • Tekkis selline ketserlik mõte, et miks üldse pank kui eraõiguslik institutsioon sellisel kujul nagu ta praegu on - Eesti Pangas võiks igal kodanikul olla arve millega oleks seotud plastikust pangakaart ja interneti maksekeskkond. Sularaha saaks välja võtta ristkasutusega automaadist väikse tasu eest. Palk laekuks siis Eesti Pangas olevale arvelduskontole. Intressi ei makstaks ja ülekandetasusid ka ei oleks. Eraõigusliku panga poole pöörduks alles siis kui laenu vaja.

  • Jah, Jurmala, ma olen sinuga 100% nõus. Tänapäeval on pangakonto olemasolu esmavajadus, nagu ka vesi ja elekter. Samas võib juhtuda, et mõnele kodanikule ükski eraõiguslik pank arvet ei ava, minu teada ei saa neid ka selleks sundida. Seega, kui riik pakuks tasuta igale kodanikule baaspangateenused - arve, internetipank, siis see oleks jah elementaarne riigi funktsioon.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon