Aasta stockpick 2008 - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Aasta stockpick 2008

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Teen ettepaneku teha ka siin foorumis võistlus "järgmise aasta suurima tootlikusega aktsia." Reeglid võiksid üldjoontes näha välja sellised: aktsia võib olla ükskõik mis turgudelt, võib olla ka pennistock. Valik peab olema korralikult ära põhjendatud ja aktsia peaks olema selline, mille alla julgeks 10% või rohkem oma netovaradest panna ja ka hoida kogu aasta jooksul. Võib välja pakkuda kuni kolm aktsiat. Ei pea kiirustama, võib oma valiku ka päris detsembri lõppu jätta. Muidugi on oodatud täiendused-parandused mängu reeglitesse. Auhinnafond oleks lõpmatu kogus respekti ja feimi. See ei ole ikka õige investeerimisfoorum kus pidevalt ei käiks vana hea m...i mõõtmise stiilis aktsiamäng...

    Ise jätaks enda valiku ka hilisemaks
  • hmm volatiilsust võiks ka ikka aktsial olla.
  • Saaks laheda portu kokku panna igaühe top 3-st ühe lisades. Virtuaali muidugi. Päris põnev oleks vaadata, kas see lööb indekseid. Kollektiivne intelligents peaks olema suutlikum küll.
  • Ma arvan, et selle topi peaks hoopis lühikeseks müüma. Nii saaks rikkaks ;)
  • verd, higi ja pisaraid tahab igüks näha;) hakkame aga analüüsiga pihta
  • miks mitte? Näiteks kanada kaevandussektoris on vägagi huvitavaid ja tugevaid aktsiaid, mille väärtus jääb alla 5 dollari. Mitte ainult exploration mängud, aga tootmise ja tugeva kasvupotentsiaaliga aktsiaid. Näiteks Põhja-Ameerika suurim puhas tsingitootja Breakwater. Sellepärast paningi klausli, et peaks aktsia olema selline, mille alla võiks panna 10% või suurema osa enda netovaradest. Kui ettevõte on korralik ja suudetakse korralikult ära põhjendada, ei ole minu arust põhjust, miks ei peaks need lubatud olema. Ma olen seda ise teinud, mul on enda netovaradest ka üle 50% nn pennystockides olnud ja vägagi korralikku tootlust saanud. Need ei ole kõik rämpsaktsiad. Aga rangemad piirangud võiksid väiksematele küll olla jah. Proovikski kamba peale reeglid kokku panna, kõik ideed on teretulnud.
  • See ei ole kindlasti dividendiaktsiate võistlus, vaid ikkagi küllaltki suure riskitasemega aktsiate võistlus, pennyde põhimõtteline välja jätmine sellisest võistlusest oleks natuke liiga karm
  • Hea mõte, aga üks aktsia on loterii. See ei näitaks minu meelest suurt midagi. Üks korralik investori portfell koosneb vähemalt viiest aktsiast. Ma teeksin ettepaneku, et igaüks paneb välja viis aktsiat ja pärast vaatame, kellel oli viie aktsia peale kokku parim tootlus (protsendid liita või siis keskmine). See muidugi ei välista, et paralleelselt käib võistlus ka parimale üksikaktsiale.
  • hea mõte, Sid. Võiks teha jah kaks parallelset võistlust. On kolm aktsiat, mis kandideerivad parima picki tiitlile, mis ühtlasi kuuluvad viie kuni kümne aktsia hulka, mis moodustavad portfelli. Kõiki valikuid peab põhjendama korralikult, aga mitte liiga pikalt, neid kolme, mis kandideerivad aasta picki tiitlile, veidi paremini. Aktsiate jaotus portfellis võiks olla vaba valik, aga samas mõistuse piires. Mis teha uute tulijatega, kes tahavad liituda uuel aastal? Kui näiteks peaks tulema jõuluralli ja pärast seda jaanuarikorrektsioon, siis oleks nad liitumisel selges eelises. Kuna hoiatusaeg on küllalt pikk, võiks nimekiri lukku minna?

    Selguse mõttes kordaks üle, et ka portfelli puhul võiks olla puhtalt osta ja hoia strateegia, mingeid muutusi portfellis ei tolereeriks.
  • Teeme aasta stockpick 2008 alla siis ka alakategooria OMXT :) või üldse Balti turu....
  • bow, et asi selgem ja ülevaatlikum hoida, siis tee selleks sarnane teema, samade reeglitega. lihtsalt nimesse paneme sisse sõna baltikum.
    aga selle teema avamise võib jätta ka kuskile detsembri teise poolde, kui siin reeglid paika on pandud.
  • nojah, esimene vasikas läheb ikka aia taha. Praegu on peaaegu selge, et kõik ei jõua enda aktsiavalikuid õigeaegselt, st lõppeva aasta sees, siia panna, aga prooviks asja ikkagi mingite modifikatsioonidega käima lükata. Näiteks, et saab kuni kümnenda jaanuarini enda valikuid lisada ja aktsia tootlust arvutataks samuti lõpeva aasta viimase sulgumishinna ja järgmise aasta viimase sulgumishinna vahest. Või teeks, et valikuid saab lisada kuni jaanuari lõpuni? Suurt vahet vist pole.

    Kuna tõotab tulla üks äärmiselt keerukas aasta, võiks proovida siiski kuidagi rangemalt valida enda aktsiaid. Kindlasti ju leidub mõni, kes teiste valikuid ei topi mitte ainult enda virtuaalportfelli. Ma ei proovigi mingeid aktsiavaliku kriteeriume välja mõelda, kuna see käib mulle ausalt öeldes üle jõu, aga ühe reegli pakuks välja, et tuleks rohkem targemaid ja läbimõeldumaid valikuid. Aasta stockpick peaks tähendama minu arusaamises siiski limiteeritud downside'i pealt järgmisel aastal korraliku ülespoole potentsiaaliga aktsiaid, seega ehk aitab liiga riskantseid valikuid vältida selline reegel: me kõik peame ette kujutama, et aktsiate ostuks kasutame enda siseorganite pealt võetud võimendust. Ehk, kui aktsiavalikute/aktsiaportfelli keskmine tootlus eesti kroonides jääb alla 2% (mis võiks olla neeru tagatisel saadava laenu %:)), siis teoreetiliselt on kehva valiku tegija neerust ilma. Ja kümme kehvamat Üheneerumeest saavad autasuks järgmise aasta võistlusel osalemise bänni. Võitjad saavad muidugimõista ilgetes kogustes respekti ja feimi.

    panen enda aktsiavalikud ka:

    Quadra Mining (yahoo sümbol QUA.TO): Üllatus, mis:) Vasekaevandaja USAs (mitte ainult tulud ei muutu koos USDi ga vaid ka kulud), järgmine aasta lisandub tootmisvõimsust 60%, samuti valmib molübdeeniprojekti tasuvusuuring, lisaks peaks ka ühe uue vaseprojekti resursside hinnang valmima. Need sündmused peaksid juba ainuüksi raamatupidamisväärtuse üle praeguse mcapi ajama. Lisaks näitab vask tugevust paari väiksema sõbra nõrkuse taustal.

    Forsys Metals (FSY.TO), uraanijuunior Namiibias. Korralik maa, korralik projekt, saab 2009 valmis, rahastamisega võib tekkida väiksemaid probleeme, aga riski/tulu suhe praegustelt tasemetelt on juba vägagi atraktiivne. Uraan paistab nõrkusest toibuvat.

    Thompson Creek Minerals (TC), molübdeenikaevandaja Põhja-Ameerikas. Kõhutunne, viimati söödud BigMaci sisu ja autode sõidusuund maja ees ütlevad ainult üht: molü võib üllatada järgmine aasta. TC probleemid ei paista ka püsivamat laadi olevat.

    Need on siis kolm, mis võistlevad aasta stock picki tiitlile. Minu näidisportfellist moodustaksid nad vastavalt 25%, 10% ja 15%. Järgnevate seast võib küll suuremaidki sähvatajaid leida, aga kuna nad on oluliselt riskantsed, jätaks nad siiski siinkohal taustajõududeks;)

    Veel oleksid portfellis:
    Ivernia (IVW.TO) Pliikaevandaja, kelle ebaõnn peaks mööduma järgmine aasta. (10%),
    Crowflight Minerals (CML.V) niklijuunior Kanadas (10%)
    Coeur D'Alene Mines (CDE) üheks suurimaks puhtaks hõbedakaevandajaks kasvav ettevõte (10%)
    Augusta Resources (AZC) vasejuunior USAs (5%)
    Formation Capital (FCO.TO) koobaltijuunior USAs (5%)
    Revett Minerals (RVM.V) hõbedajuunior USAS (5%)
    Blue Note Mining (BN.V) tsingijuunior Kanadas (5%)
  • Minu valikud 2008 aastaks oleks:
    Kohe võib osta: Norma (NRM1T) ja BMW (BMW.DE).
    Kui hind natuke langeb:
    Areva (CEI.PA) -- 700€ kandist, ära tuleks ka oodata Prantsuse riigi otsus osaluse (mitte)likvideerimise kohta.
    Chiquita Brans (CQB) --15-16 dollari juurest.
  • Ma otsin investeerimiseks ettevõtteid, mis on eeldatavat kasumi kasvu arvestades allahinnatud või siis vähemalt mõistliku hinnaga. Investeerin peamiselt väiksematesse ja keskmise suurusega kiirelt kasvavatesse fundamentaalselt tugevatesse ettevõtetesse.

    Valik on kaldu tööstusettevõtete suunas, sest see sektor meeldib mulle kõige rohkem. Samuti on siin kaks ettevõtet, mis lõikavad otseselt kasu kõrgetest naftahindadest, mille jätkumisse ma usun. Pea kõik neist on 2007 aasta jooksul korralikult üles liikunud, kuid P/E suhe on jäänud umbes samasse kanti või isegi langenud. Märkusena niipalju, et ma pole väga suur P/E-fänn. Tegelikult pean ma seda eraldiseisvana üsna mõttetuks numbriks, aga selle muutus aja jooksul ning võrdlus kasumi kasvuga võib siiski palju kasulikku infot anda.

    GIGM – peamiselt Aasias tegutsev Taiwani internetiteenuse pakkuja ja online-mängukeskkondade omanik ja looja. Usun, et selles valdkonnas on Aasias veel kõvasti kasvuruumi.

    RIG – süvavee naftapuurija. Lõikab kasu kõrgetest naftahindadest. Pärast ühinemist konkurendi Global SantaFe-ga on tegemist turuliidriga. Nälg nende teenuse järele läheb minu arvates maailmas ainult suuremaks.

    MTW – ehitab peamiselt kraanasid, aga ka külmutusseadmeid, laevu jms. Mulle meeldivad millegipärast eriti just sellised ettevõtted, mis ei müü oma tooteid tavalistele reainimestele, vaid tööstusettevõtetele jms. Nende toodete järele näib olevat kõva nõudlus ja USA kinnisvaraprobleemid neid eriti ei tohiks mõjutada, sest ega ühepereelamute ehitamisel kraanasid kasutatagi.

    BOOM – Keevitab kokku (explosive welding) erinevaid metalle, mida tavalise keevitusega kokku liita ei saa. Maailmas on sellega tegelevaid ettevõtteid ühe käe sõrmedel võimalik üles lugeda. Nende teenuseid vajavad naftatööstus, laevaehitus, keemiatööstus jne. Tundub, et nõudluse vähenemist pole niipea karta.

    FMD – õppelaenud USAs. Viimasel ajal kõvasti peksa saanud aktsia ja siin foorumiteski arutatud. Selline hind püsima küll ei jää. Praegu on lühikeseks müüjad nagu hagijad tal kallal ja üritatakse hinda veelgi alla pressida. Olgu tehnilise pildiga kuidas on, aga fundamentaalselt on tegemist üliodavalt kättesaadava hea ettevõttega. Loodetavasti tuleb turul mõistus koju ja hind hakkab õiges suunas liikuma veel 2008. aasta jooksul.

    KTII – toodab mitmesuguste tööstustoodangu koguste mõõtmise, sorteerimise ja purustamisega tegelevaid seadmeid. Kas pole igav? Tõepoolest, mitte ükski analüütik ei jälgi seda aktsiat ning veel hiljuti võis mööduda mitmeid päevi, ilma ei aktsiaga oleks tehtud ühtegi tehingut. Ma arvan, et Peter Lynchile see meeldiks.

    DRYS – drybulk shipping pole minu arvates veel öelnud, mis neil öelda on, ja DRYS on ilmselt selle sektori lipulaev. Mulle meeldib ka ESEA oma valuatsiooni ja dividendi poolest, aga hinnaliikumise seisukohalt pean dryshipsi perspektiivsemaks. Eelmisel aastal oli tõus vahepeal väga räige, aga nüüd on jälle tagasi tõmmanud ja usun, et tegemist on hea sisenemiskohaga. Kasumi kasvu ja järgmise aasta oodatavat EPSi arvestades on tegemist korralikult allahinnatud aktsiaga.

    SDTH – ma soovin, et ma oleksin saanud selle ettevõtte siia nimekirja panna kuu aega tagasi, siis kui teda uurisin ja omale jälgimisnimekirja lisasin. Sellest ajast on aktsia tõusnud üle 100%. Selge see, et enam pole tegemist nii hea sisenemiskohaga, aga tõusuruumi tundub veelgi olevat. Tegemist on keemiatööstusettevõttega Hiinas.

    NOV – tööstusettevõte, teenindab mitmesuguste tehniliste seadmetega naftapuurijaid, transportijaid jne. Fundamentaalselt väga tugev ja kõrgete naftahindade püsimisel saab see aktsia liikuda vaid ühes kindlas suunas.

    ATRO – tehnilised seadmed lennukitele. Jällegi fundamentaalselt tugev ja lõikab kasu buumist lennukiehituses.

    PS. Minu valikuid ei maksa kellegil pärisrahaga kopeerima hakata, sest esimesed sammud investeerimismaailmas astusin kõigest pool aastat tagasi. Aga ise olen oma raha valmis nende ideede alla panema küll. Kui mul ainult oleks seda piisavalt.
  • Ma arvan, et liiumisega võiks armuaega anda max kuni 10. jaanuarini. Aga kas siis ikkagi algushinnana läheb arvesse 2007. aasta viimase börsipäeva sulgemishind? Kui nii, siis peame eeldama džentelmenide mängu, et keegi ei topi oma valikutesse mõnda biotechi, mis uue aasta esimestel päevadel 100% tegi. Ja algustähtaega ega tingimusi seada muidugi ei saa. Hind hakkab lugema 2007. aasta viimase börsipäeva sulgemishinnast ning maha müüa ega lisada aasta jooksul midagi ei saa.

    Kuidas tootlust arvutatakse? Ma mõtlesin, et kõige lihtsam oleks võtta kõigi pickide aritmeetiline keskmine (see pole korrektne, aga kindlasti on see lihtsaim viis). Kui erinevatel aktsiatel on veel erinev osakaal ka, siis läheb asi päris keeruliseks.
  • Täiendan enda valikut veel sellega, et kõigil kümnel aktsial on portfellis võrdne osakaal ehk 10%. Aga kui peab välja tooma kolm kõige suuremat liikujat (mida ma ilmselt ei oska), siis ma pakun näiteks NOV, DRYS ja FMD.
  • Väga hea valik, Sid, esmapilgul vähemalt;) Tekitasid minuski huvi nende vastu, kindlasti heidan pilgu peale! Sa tuletasid mulle meelde, et peaksin isegi enda valikuid rohkem põhjendama.

    Ma ise kaldun arvama, et jutud metallide pulliralli lõpust on tugevalt liialdatud ja need, kes räägivad mullist, pole pakkumise poolega tutvust teinud. Kuigi ma kindlasti ei pea enamuse, eelkõige suuremate, kaevandajate valuatsioone enam atraktiivseteks, on siiski piisavalt põhjust uskuda ajalooliselt vägagi tugeva keskkonna püsimist ja pean uusi tippe paljude metallide puhul pigem aja küsimuseks, mis võiks juhtuda nii järgmise kümnendi esimeses pooles. USA on siinkohas täielik perifeeria ja kipun arvama, et Hiina senine viimase 30 aasta kasvutempo kusagil ülevalpool 9% võiks jätkuda kusagil 7-8 juures keskmiselt, ja kui teised väikesed hiinad ka oma panuse annavad, võivad karud veelkord puuri pigistatud saada. Seni kuni metallide hinnad püsivad kõrged, leidub ka alati tähelepanuta jäänud, alahinnatud ja tugeva kasvupotentsiaaliga aktsiaid ja loodetavasti suudan neist mõned vähemalt üles leida.

    Aktsiavaliku kriteeriumiteks on mul, et oleks küllaltki madal tootmishind või oleks põhjust eeldada metallihinna kõrgel püsimist või mingit kombinatsiooni neist kahest, alustavate puhul, et oleks tõenäoline, et kaevandus ka töösse läheb ja juhatus vanu olijaid selle käigus välja ei lahjendaks. Mõnel puhul mängin ka lihtalt tugevale alusmetalli tõusule, mis enamasti veab ka väiksemad kaasa (Revett Minerals). Tootjate puhul on kasvupotentsiaal väga oluline, võiksid ka asuda stabiilsetes riikides kaevandussõbralikes piirkondades (nt suur osa Kanadast, USA kõrbepiirkonnad, stabiilsemad L-Ameerika riigid, Austraalia, mõned veel). Muidugi leidub ka igasugustel muudel põhjustel alahinnatud, nt Quadra oma valede hedge'imisotsuste tõttu, samuti ei ole tähtis et iga ettevõte eraldi kõigile kriteeriumidele vastaks. Igaühe kohta eraldi pikemalt rääkida oleks siinkohal vist liig, aga nad kipuvad vähemalt osadele seatud kriteeriumitele vastama.
  • kurat, siin teemas ei ole veel ühtegi diskleimerit. Igatahes, ostke siin nimetatud aktsiaid, sest sellega sooritate filantroopilise teo: te ei tee rikkamaks mitte ainult enda maaklerit, vaid küllaltki suure tõenäosusega ka neid, kes aktsiaid soovitasid.

    Head vanakat!
  • minu disclaimer on long PRAA

    minuarust võiks siin piirduda 1-2 valikuga ehk siis parim valik järgmiseks aastaks !
    kui piisavalt palju siia üles riputada, mõni ikka täppi läheb - liiga laiali valgub see teema ja kaotab oma pointti
  • madis43, sa pead ikka räme rahaboss olema, et suudad liigutada näiteks TEOd, BMWd jne. repect!

    minu disclaimer: praegusel hetkel oman välja pakutud ideedest ainult Normat.
    BMW, Areva ja Chiquita ostan siis, kui hind on sobiv.
  • siin teemas käib paralleelselt nii aasta aktsiavalik, kui ka aasta portfelli võistlus. Kuna meist enamuselt tekiks teatav vastumeelsus kogu raha ühte aktsiasse panemisel, on aasta portfelli võistlus kindlasti omal kohal. Enda näidisportfelli koosseisust võiks eraldi nimetada siis 1-3 aktsiat, mis kandideeriks aasta aktsiavalikuks. Üks aktsia on suuresti juhusele alluv, laiema valiku tagant on oluliselt lihtsam leida, kas oli tehtud ikkagi korralik töö enne suvalise tickeri üles riputamist. Võiks ka põhjendada enda aktsiavalikut, keegi ei viitsi vaadata suvalisi sümboleid suvalises järjekorras. Lisaks aitaks see enda jaoks lahti seletada, kas ja mis põhjustel aktsia siiski tõusma peaks.
  • räme rahaboss kindlasti ei ole :( :) aga iga väiksemgi tehing mõjutab ka aktsiahinda, enamasti mitte tuntavalt, aga siiski mõjutab.
  • madis43:
    "Teen ettepaneku teha ka siin foorumis võistlus "järgmise aasta suurima tootlikusega aktsia." "
    pealkiri: "aasta STOCKPICK"

    äkki teed siis uue foorumi: "aasta portfell" ?

    kaks erinevat teemat siiski,
    "aasta stockpick" oleks siia kirjutaja arust sure bet ning lööks oma tootlusega nii indekseid kui teisi aktsiaid

    siis seda foorumit viitsiks ka lugeda
  • speedy, kui võib küsida, miks sa portfelle ja pikemaid põhjendusi lugeda ei viitsi?

    aasta stockpick teema on ilma aasta portfellita ikkagi suht mõtetu ju? need käivad koos
  • Mina just ei viitsi süveneda ilma selgitusteta tickeritesse. Sellist asja nagu sure bet ei ole aktsiaisse investeerimisel olemas. Kui keegi tuleb mulle väitma, et tema valik on sure bet, siis ma ei taha sellisesse ebaintelligentsesse hooplemisse süveneda (ehk ei viitsi just sellist foorumiteemat lugeda). Ammugi veel siis, kui seda sure betti ei põhjendata muuga kui "this baby is going up".
  • madis,
    kui sa tood 10 kaevandajat ja ütled et need on sinu 100% portfell, siis ei saa seda väga tõsiselt võtta
    ükski normaalne investor, kes ka riske maandab, ei pane kogu raha ühte sektorisse
    too välja nendest 1, mis on parim ning põhjendust on ka huvitav lugeda

    sid,
    ma kirjutan peagi ka põhjendused, ole mureta, kas siia või mujale foorumitesse
    aega veel on
    ja "sure bet" on loomulikult subjektiivne arvamus ning väljendab kirjutaja vankumatut usku selle ettevõtte läbilöögivõimesse, ei midagi muud
  • Paistab, et siinne foorumiteema ja foorumiteema "soovitage häid aktsiaid" hakkavad omavahel segamini minema.
  • speedy, vabandan, et liiga isiklikuks läksin.
    Kindlasti ei ole mu portfell hajutatud selle kõige laiemas tähenduses, aga siiski olen püüdnud raha panna erinevate metallide kaevandajatesse ja erinevates arengufaasides olevatesse ettevõtetesse. Ma püüan, nagu sinagi, paigutada raha kasvavatesse ettevõtetesse ja kasvu on selles sektoris veel korralikult järel. Kui sektoris on korraliku juhatusega kasvuaktsia, mis kaupleb kasumikordajate 6-7, rahavoo kordajate 4-5 juures ja mille rahavood peaksid kasvama aasta jooksul ligi 60-70%, siis on raske nimetada sektorit ülekuumenenuks. Kunstlikult võimaluste otsimine kehvenevate väljavaadetega pangandus- ja jaekaubandussektorist või ülehinnatud tehnoloogiasektorist ei ole minu jaoks vbla tõesti eesmärk omaette kui pean enda teadmisi ühest sektorist tugevateks ja pean selle sektori väljavaateid jätkuvalt üheks parimatest ning samas valuatsioone hetkel üheks madalamatest. Portfelli koostamisel sobivasse korrelatsiooni positsioonide vahel eriti ei usu, vaid proovin mängida ettevõtete väärtuse pikemaajalise kasvu peale, mida selles sektoris jagub küllaga. Pikaajaliselt ei ole see muidugi parim strateegia, aga usun, et järgmise paari aasta jooksul selles sektoris on võimalik turu keskmist päris oluliselt lüüa. Alles siis hakkan uusi jahimaid otsima.

    Molüvaliku põhjenduseks: http://www.sprottmoly.com





  • Vist läheb jah "soovitage häid aktsiaid" teemasse, aga mina peaksin 2008. aastal jätkuvalt silmas kulda ja Hiinat. Oleks võinud ka tosin muud aktsiat soovitada.
  • Sidekick, Chiquita on minu tibi ja kui hinnast veel räägid, saad jalaga tead küll kuhu;)
  • Julgeks soovitada
    AAPL - 2008 USA IT vedur: palju originaalseid toodeid hetkel edukalt müügis ning kohe uued tulemas,
    ei üllata kui ta jälle duubeldab
    GOOG
    Venemaalt
    MBT
    VIP
    ESEA
    DRYS
  • LHV Pro poole pealt ka DBD, mis peaks topelt tegema, et targeti kätte saaks.
  • lambist pakuks VC ja TPX - investeerimisest ei tea midagi.
  • Esialgsete reeglite järgi siis viimane päev osa võtta. Kuna aktiivsus ei ole kuigi kõrge olnud, siis panekski tänase päeva möödumisega asja lukku. Kauplemisvõistlustel osaleb sadu, aga investeerijaid isegi mitte kahekohaline arv? Midagi on mäda Eesti riigis:) Ollakse kadedad enda kallist vaeva teistega jagama, ebakindlad enda otsuste õigsuses sellisel aastal või soovitakse vältida võimalust, et keegi nende vea tõttu raha kaotab/hea soovituse tulemusel võidab? Kindlasti on oma osa ka reeglitel, aga kui keegi oskab välja mõelda paremad, siis andku minna, osaleksin isegi.
  • Ma pakuks et LCC on hea valik.
    P/E suhe 2 ametlik hinnasiht 33$ -see teeks kusagil 200% kasvu.
    Kui 100% juurde tuleb on ka piisav.

  • Investeerimisvõistlus?! Kus on investeerimisvõistlus?
    Ma ei julgeks tõenäoliselt üle 10% oma portfellist sellisesse aktsiasse investeerida, mida ma usun aasta parimaks stockpickiks võivat saada.
  • definitsiooni küsimus, investeerimisvõistlus ei ole võib-olla tõepoolest parim nimetus, aga sellisel juhul ei oleks ka kauplemisvõistlused kauplemisvõistlused, kuna selliseid võtteid ei juletaks enamasti päris rahaga järgi teha. US, äkki nimetad siin selle aktsia, mida arvad, et võib saada parimaks stockpickiks? koos väikse põhjendusega muidugi.
  • teeme nii, muidugi samade tingimustega, kui aktsiaturul, ehk mingi teatud % võiks maha lõigata
  • Fantoom, kui valida lennufirma aasta stockpickiks ajal, kui kõigi eelduste kohaselt peaks käive vähenema ja tugevad kütusehinnad marginaale veelgi pigistama, kui sektori igavesele karuturule on lisandumas üldine aktsiate karuturg, siis tahaks ka mõningat põhjendust kuulda. Ametlik hinnasiht tundub kuidagi ... puudulik
  • halb ajastus oma parima stockpicki ütlemiseks, sest see on kindlasti CFC. Samas on 50%-line tõenäosus, et lõpetab aasta jooksul pankrotiga. Ma olen CFC-d teema all "portfelli struktuur" juba mõnda aega maininud kui potentsiaalset aktsiat, kuhu 5% portfellist paigutada.
    Aga see 5% on tõesti maksimum. Ja investeerimiseks ma seda aktsiat kellelegi ei soovita. Vähemalt mina ei nimeta seda küll investeerimiseks, kui selle aktsiaga aastaga 100% teenida. Ma nimetaks seda lotoks.
  • madis 43
    Muud põhjust ei ole kui et LCC on õigest väärtusest liiga palju alla müüdud.
    Aasta kõrgeim hind on 62.50 , mis oli muidugi palju, aga praegune hind on jälle liiga vähe. Miks on mingi aktsia niipalju alla müüdud see jääb mulle veidi arusaamatuks. On see lihtsalt paanika või mingi manipuleerimine.
    Ma tegelikul isegi ei imestaks kui see uuesti alla minema hakkab aga ta ei saa väga kauaks nii alla jääda kui just ettevõtte tulemused ülihalvaks ei muutu.
  • saan ma õieti aru, et sul ei ole aimugi, et seda ettevõtet pankrott ees ei oota? ;)
  • Sulle vist pole öeldud, et Yahoo andmete pealt ikkagi fundamentaalanalüüsi ei tehta
  • Ma panustan uraanile kui defitsiidile ja Eesti riigi lollusele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon