Tough luck - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tough luck

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eestlase parim tujukõrgendaja on teadagi kui naabril s*****i läheb, või vähemalt kehvemini kui endal. Neid joppamisi, mis kõva kasumit toodavad upitatakse ikka siin-seal, kuid ehk on nõus siinne rahvas ka jagama oma ebaõnnestumisi millelt teised võiksid õppida? Egotripp see muidugi ei ole, kuid siiski... ;)

    Algataks asja tõenäosusteooria lõhkumisega beyond my grasp:

    viimane kuu-kaks on mul watch-listis 32 aktsiat, mida olen mõtelnud osta ja ostukohta otsinud. Eelistusi pole olnud, suhtun kõigisse ühtemoodi positiivselt. 4 neist olen ostnud. need 28 mis ikka listis on, on KÕIK tõusnud 5-50% (keskmine +20%). Need 4 mida ostsin, on KÕIK langenud keskmiselt 10%...

    Go figure... :)
  • Parandus: Need 4 mida ostsin, on KÕIK langenud keskmiselt 15%...
  • Päris kõva- teinekord lihtsalt müü neid asju mida ostmiseks oled välja otsinud ja oledki varsti rikas mees :-)
  • või lihtsalt...
    Chuck Norris istub läbi VNC su desktopis sees ja kohe peale sinu sooritatud ostu shordib su valikuid.

    ;-)
  • cynic - olen isegi selle variandi peale mõtelnud, aga puhtpsühholoogiliselt jube raske on endas juurdunud seisukohale risti-vastupidiselt tegutseda ;)
  • Mul õnnestus panna stoplossid nii, et viimase laksu ajal läks 2/3 portust täpselt põhjast müüki. See on mingi kellassepa täpsus! :-D
  • Proovin ka albiinoneegri tuju to'sta.
    Vahetasin eelmisel aastal maaklerit. Siis tekkis mul hobi - hakkasin uue maakleri juures plussi kauplema neid aktsiaid, mis eelmise juures miinusesse ja'id. Koostasin samuti nimekirja, mis jarjekorras nendega tegeleda. Selle aasta hitid (AAPL, EWZ, jms) ja'tsin viiimasteks, alustasin sellistest nagu MOVI.....
    MOVI(Q) on mul ca 96% miinuses.
    Nii palju siiski veel, et vaatamata sellele va MOVIQ-le on ko'ik OK, Kuid kui oleks jarjekorra teistpidi ette vo'tnud, vo'iks vist rahapakke loopida.
  • Haha! Ma kauplesin ükskord futuuri nii, et täpselt vastupidiseid treide tehes samade kohtade peal (kasutasin stoppe) oleksin õhtuga paar kuupalka ikka teeninud :-D
  • 911 paiku hakkas lhv optsioonidega kauplema. tehingutasusid polnud. sain paar päeva osta-myya kui lennukid lendasid sisse ja tulemuseks oli et mul oli räigelt palju putte ja m6ned callid. mitu päeva ei saanud ligi ja raha muudkui kasvas. siis kui turud avanesid siis kippusin kohe myyma. ja ostin calle, kuna ei uskunud et turg t6useb..
    kui oieti mäletan siis optsioonide hinnad t6usid sentidest kymnetsse? dollaritesse.. sinna läksid mu miljonid :p

    teine tough luck oli kui plaanisin osta mingi sygisel amd calle, kogu allesjäänud raha eest. reedel motlesin et esmasp hinnad kukuvad, ja ootan. esmasmp panin kogu raha eest orderi sisse aga selle peale öeldi et eesti on nyyd eu ruumis ja sinu konto on suspended ja saad ainult myya mitte osta. esiemse nädalaga oleks saanud tagasi koik lossid. aga ei saanud.

    yhel hommikul ärgates vara vara oli hommikutvs juttu peek/lepik. sellest alates pole enam investeerimist teinud..
  • Suvel Forexil USDJPY-d müües 121/122 kandis, olin ülimalt kindel et USD-d ootab ees tugev kukkumine jeeni suhtes. Lendasin pea täie rahaga positsiooni sisse, stopi panin kaa 75 pipsi eemale et liikumisruumi anda. Peale seda jeen nõrgenes hetkeks 77 bp jagu, stoppis mind välja ja noh nagu kiuste sai sealt alguse langus mis viis USDJPY suhte 112 kanti.
    Kõik läks nii nagu arvasin, lihtsalt mind visati paadist välja.
  • Kóige esimene aktsia, mille ostsin, oli Jukos. Tundus jumekam kui Lukoil. Järgmisel aprillipäeval viidi Hodorkovski platele.
  • jukose ostmises polnud midagi imelikku, isegi kohalikud kõrgeltpalgatud ja extremely sophisticated analüütikud rääkisid, kuidas tegemist on maailma parima aktsiaga :)
  • shortisin kunagi aasta 2000 sügiseni hambad ristis mitu ringi BRCD (mõned ringid olid ka edukad), kui QQQQ juba mõnevõrra tippudest oli alla tulnud ja see ainult puhta hype peal seisis:
    http://finance.yahoo.com/charts#chart3:symbol=brcd;range=my;compare=qqqq;charttype=line;crosshair=on;logscale=on;source=undefined
    ...ja sellest ajast kannan vimma Cramer'i, " four horseman"'e jms pahna suhtes.
    Minu tulemus 200 (split oli kunagi vahepeal*graafikul 2-ga) strike (november?) müügioptsioonidega ümmargune 0. Ja aktsia madalad olid järgmise aasta märtsis vast miski 20 USD.
  • proovisin paar kolm aastat tagasi väikese 3k euri portfelliga kätt pennyde momentumi mängudega. esimene päev tegin portfellile viie minutiga +12%. teine päev tegin poole tunniga +25%.

    Kolmandal päeva hommikul oli ema külas ja ostsin kooki ja teatasin, et poeg on nüüd rikas ja üldse kõva mees. Õhtul kaotasin portfellist umbes 55%.

    siis vist tuli daytraderi tehingute piir juba ette ja enam ei proovinudki...
  • Minu mälestusväärseim hetk oli Ekranase ost.
    Ja järgmisena Ekranase juurdeost.
  • Minugi õpetlik lugu: Ostsin MO ostuoptsioone ja ülejärgmisel päeval maksti dividende, alusvara langes loomulikult dividendide võrra, aga kuna oli tegemist suhteliselt väikese dividendiga, siis jäeti strike hinnad muutmata.
  • to harryy,

    tere tulemast klubisse! Ma suutsin peale seda ennast veel korra sundida ostma...:)
  • Ekranase puhul oli kibelus aktsiaid soetada väga suur, oleks ettevõtte mingi ime läbi ellu jäänud, oleks see olnud hea investeering. Tol ajal spekuleeriti küll ettevõtte ellujäämise teemadel.
  • Minu -tough luck- kogemus Ekranasega oli see, et ütlesin kolleegidele mingi aastal 2000, et "see ju surev tehnoloogia - mis sinna raha paigutada?" ja nad tahtsid mu elusalt ära nülgida, õlis keeta ja kinni pista. Aga Baltikumis on kõige tough'im luck olnud töötada imelistel tõusuaegadel koos enda suhtes organisatsiooni struktuuris palju kõrgemal asunud padukarudega (kes muide muidu on igati targad ja respektaablid inimesed).
  • Kõige esimene firma mille aktsiad ostsin läks kohe pankrotti. Ok oli Chapter 11 pankrott aga ajutiselt aktsia kukkus tugevalt ja põdesin seda esimest 4000 krooni kaotust rängalt :P

    Lool oli õnnelikum lõpp küll sest firma jäi elama ja sain isegi mingi 30% kasumit. Hiljem tõusis veel tuhandeid protsente aga üritan selle peale mitte mõelda...
  • To: White Nigga

    Sinu ebaõnn on tõesti uskumatu. Kui teha täiesti uskumatu eeldus, et sa suudadki selliselt turult ylitootlust pakkuvaid aktsiaid leida, siis tõenäosus, et sa leiad 32-st positiivse oodatava tootlusega aktsiast üles ainsad 4 negatiivse tootlusega aktsiat, on alla 0,02%. Kui võtta juurde ka tootluste määrad (või õigemini nende määrade erinevus võrreldes aktsiaturu jaotusega), siis ka optimistlike eelduste korral on taolise sündmuse tõenäosus alla 0,0001%. Kui eeldada, et sa oled Harju keskmine investor, siis sellise jaotuse tõenäosus optimistlike eelduste korral jääb alla 0,0000003%.
  • noh, siin ei saa siiski märkimata jätta ka turu üleüldist langust, mis on viimasel ajal toimunud. Ja WN, ma tean, vähemalt osaliselt, mida sa tunned ;)
  • Hmm Taff Lakk võiks ytelda hiinlastest börsikaupleja pihta kellel aastake tagasi kui hiina turg krashis tekkis küsimus " Mis nüüd saab, kuidas ma nüüd inimestele selle raha tagasi maksan mille ma laenasin ja aktsiatesse investeerisin."
  • Njah, see lugu läks jah suht täpselt "nuta või naera" kategooriasse. Valisin enda tervise huvides naeru, mis küll korra kasvas üle hüsteeriliseks naeruks ;)
    Tõenäosus jah nagu noor vikingu jacpot :P
  • No see on tavaline nähtus mul, et teed analüüsi ja kõik sobib, teed ostu ja siis aktsia kukub ja mitte vähe. Aitab see kui veidi ootata siis jõuab peagi plussi.
    Aga see on nagu reegel, et hind läheb alati vastupidises suunas kui soovid.
  • Ma alustasin investeerimisega USA aktsiatesse veits rohkem kui aasta tagasi. Oma portfelli valisin ka ühe aktsia LHV soovituste hulgast - SCSS. Tänaseks on see langenud üle 60% - konkurentsitult kõige nutusem performer LHV investeerimisideede seas ja mul õnnestus see muidugi välja valida :)
    Pikas perspektiivis olen ikka positiivne :)
  • Kõik siin ilmas on toredalt suhteline, eriti börsil.
    Näiteks: ostsin BALTIKA -t 24.- eek (ja päris palju, ca 7000 tk, täpselt enam ei mäleta), närv pidas vastu vaid selleni, et müüsin 42.- eek tükk ja olin hirmsastis rõõmus. Umbes kuu või pooleteise pärast oli Baltika 242.- eek. Sedasi siis!
    Aga see ongi ju börs, nii need asjad liiguvadki.
    Isiklikult lahkusin Vene börsile, hoides silma peal ka OMXil. Ja täna: põhjad on alati huvitavamad kui tipud...
  • Minu kõige nutusem tehing on Ekspress Grupp, istun praegugi veel seal otsas (soetatud 6.61-ga).... aega on ja pikaajaliselt võib äkki isegi nulli tagasigi jõuda

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon