Tõsiselt Halvad Teemad - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Tõsiselt Halvad Teemad

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma tean, et tegemist on foorumiosaga nimeks "Vaba Teema", aga siiski... ma ei saa varjata imestust ja mis seal salata - natuke ka pettumust selle üle milliseid teemasid arendavad inimesed, kes peaksid justkui olema targad ja nutikad.
    Mul kaob igasugune usaldus (antud juhul finants) inimese suhtes, kes arutab foorumis tõsimeeli teemadel selle üle kui palju maksab miski praad kusagil restoranis või mis püksid on parasjagu IN. Kas meil ongi stagnatsioon? Nagu arvas hiljuti Heinz Valk. Polegi kuhugi areneda? Kui töötajal on tööajal (vaadates millal sisutuid kommentaare lisatakse) üleliia vaba aega formuleerida/sõnastada lauseid teemadel nagu a la mis automark kaotas eelmine aasta kõige rohkem hinnas, siis mida ma pean sellisest töötajast arvama? Ta on mugav, ta on laisk, võib olla lojaalne? EI, seda ka mitte, sest ta jookseb kohe minema kui keegi kõrval talle präänikut pakub. Selle asemel, et ise end üles töötada.
    Ajendas mind seda teemat tegema case kus töö juures mul üks töötaja oma töödega hakkama ei saa, kuid suur jutupaunik igasugu foorumites on küll.
    Paistab, et meie sotsiaalne elu on juba niivõrd "edasi arenenud" kus peetakse elementaarseks, et lobisemine saaks tasustatud:(
  • mnjah
    lõppude lõpuks oleme ju kõik lihast ja luust lihtsurelikud.
    seega, see kõik on inimlik.
  • Mina jällegi arvan, et arutada hea toidu üle on normaalne, pükstest rääkida pole ka mingi eriline patt.
    Algatada teema selleks et viriseda... ei ole normaalne.
    arvanma
  • Muide, kunagi arvas siin üks arvaja näiteks seda, et kui keegi kirjutab öösel siia foorumisse kommentaari, siis pole ta normaalne, sest normaalsed tegelased elavad ööelu. Või oli mõte umbkaudu selline. Igatahes oli tal nendest inimestest kahju. Ilmselt arvas ta, et tüüpiline LHV vinnininaline nohkarist kommenteerija istub oma pudelipõhjaprillidega ööpäev läbi arvuti taga, toksib kommentaare, ootab kuni vanemad magama jäävad, et siis iseenda seltsis suguelu nautida:)

    Miks sa arvad, et kui ma tööajal klahvin siia kommentaari, siis olen sitt töömees? Miks sa üldse arvad, et kõik inimesed peavad töötama? :) Äkki ma olen öövaht ja klahvin oma uneajast? Kindlasti külastab seda foorumit üsna arvestatav hulk inimesi, kes tööd raha pärast ei tee. Kindlasti on siin üsna suur hulk inimesi, kes töötegemise käigus külastab ka siinseid foorumeid.(näiteks ÄP ajakirjanikud:)) Usun, et on tüüpe, kes peavad turgudel aktiivset osalemist tähtsamaks kui palgatöö. Kindlasti on siin ka hulgaliselt tegelasi kes üleüldse tööd teha ei viitsi. Aga keda see kotib? Kes asja vastu tõsiselt huvi ei tunne, kaob varem või hiljem siit jäljetult. Või noh, mingi jälg jääb kommentaari näol.

    Mõned teemad on tõesti natuke mõtetud. Aga... keegi ei sunni neid lugema.
  • Ah jaa, seda ka veel, et minu meelest "normaalsed" tegelased siia ei satugi;)
  • arvaja - mina sinu asemel vestleks töötajaga ning paluks itimehel kraane koomale keerata. küsiksin ka eneselt, kas töötajale äkki tööülesanded selgitamata jäänud on? millal sa temaga viimati sel teemal rääkisid?

    äkki polegi viga töötajas vaid sinus eneses? eriti, kui arvestada, et ronisid siia hädaldama.

    kui see aga ei aita, siis võid talle ju kinga anda?
  • Mingit moodi peab ju oma raha kulutama. Mis siin imelikku on? Äkki peaks hoopis arutama kust parema teenri või aedniku saaks?
  • Teemalgatajale, et kui inimene on jõudnud elus nii kaugele, et ta tunneb end igal juhul materiaalselt kindlustatuna, siis kaotab "üles töötamine" kui rahaline motivaator oma mõtte. Selleks, et inimene sealt punktist edasi areneks, peab asenduma füüsiliste ja turvalisusvajaduste rahuldamine mõne kõrgema vajadusega.

    Isiklikult arvan, et käesoleva foorumi materjalides tuhnimine (igasugused artiklid jms, mida siia pidevalt lingitakse) võib tuua rohkem kasu kui nii mõnigi palgatöö, mis oma olemuselt on veidi kirkamale kriidile lihtsalt nüristav.

    Pluss, kes võiks unustada suffiksit oma tuntud headuses.

  • Ma riskin saada enda peale foorumlaste "õiglase viha" , kuid arvan , et arvaja puudutas väga olulist kohta . ( Ei pidanud silmas iseenda seltsis seda ... puudutamist :) .
    Ja kuidagi kahju on , et omada pisutki kannatlikkust ja järgi mõelda SELLE üle , millest püüti diskussiooni alustada , haarati kinni ühest ( või mõnest ) lausest ja alustati selle väänamist , tõlgendamist , õigustamist , ja mida veel . Valati üle vihaga , soovitati siit kaduda , kui ei meeldi . Saaks tappa ka tänaval , kambaka , peale mida kangelased läheksid sisse õllet edasi libistama , helistades tuttavatele - tead , andsime molli mingile tropile .
    Selline käitumine on mu meelest väga sarnane liberaal-šovinistlikule hoiakule , mis alati töötab . Või vähemalt , on siiani päris hästi töötanud . Kui ei ole arusaamist , mida küsiti või mida teha , siis kõige kindlam on "molli" anda . Pärast mõtleb midagi välja . Selja taga on kamp samasuguseid , kes sulle "jee" kaasa karjuvad . Ja kui korraks tekibki pisuke kahtlus kellegil hinges teo õigsuse osas , siis tuleb kamraad ja lükkab "Rullnokkade" DVD mängima . Ja asi rullib end edasi .
    Aga kui juhuslikult , mida juhtub harva , selgub , et molli saaja on mingi tähtis nina , kelle muu mõju on suurem kui rusikavõitlus oskus , siis on häda . Siis leitakse süüdlane selles , kes õhutas või kes alustas ja see plekib kogu kahju . Saab sõimata omade käest .
    Aga kunagi pole süüdi hoiak . Sest me oleme ju sõpsid , lahedad kutid . Timmid velled . Kui ei meeldi , käi p...e .

    P.S. mind ei ole kogu aeg arvuti juures , seega ma ei kommenteeri jooksvalt . Samuti ei meeldi ja ei oska hästi mõnitada , seega jään ilmselt oma oponentidele alla .

    Ma ei tea miks , aga millegipärast analoogne suhtumine meenub mulle poliitikaga . Ja valitsuse hoiakutega . Ja aprillisündmustega . Ja kommertsmeediaga . Ja veel mitme nähtusega . Ehk mul on oma arvamusega kindlasti ametlikku respekti raske leida .
  • Minu teksti palun mitte mingil juhul vaenulikuna võtta. Tõin lihtsalt võrdluseks teise tegelase arvamuse vabal ajal kommenteerijate kohta ja üritasin ka selgitada, et kibedal tööajal kommijad ei pruugi tööandja raha laristada.

    Molliandmisena see polnud mõeldud, nüüd kus arvoni teksti lugesin ja siis enda oma, siis sain aru, et see võib sellisena paista. Üldiselt ma pole agressiivne tegelane, küll aga suht iroonilise huumorimeelega nii enda kui teiste suhtes.
  • Mentaliteedi bashimise algus:

    Arvaja: "Lobisemine saaks tasustatud..."

    Oeh iidvana teema. Pahad töölised head juhid ja "Otsime tööle robotit."

    Kurb lugu, aga kust otsida viga ? loomulikult on viga töötaja motiveerimises. Ehk siis töötajal puudub elementaarne motivatsioon tööd teha, ehk siis ta kas ei saa aru milleks ta tööl käib või ei saa aru miks peaks tööd tegema, ning ainuke kes selles süüdi saab olla imho on tema juht. Või siis jälle on tegemist vale inimesega valel ametikohal ? Ehk siis tegemist on vigase personalifiltriga ning probleme tuleks otsida personaliosakonnast, tihtipeale kuulen küsimuse peale, "a mis tööd sa tahad teha ?" vastust " midagi kus ei peaks palju tööd tegema ning pappi saaks palju." On ju siililegi selge et sellised inimesed ei ole huvitatud oma ametist vaid tahavad lihtsalt saada endale tekleka ees istumiseks pekki nosida.

    Arvaja: "Ta on mugav, ta on laisk, võib olla lojaalne? EI, seda ka mitte, sest ta jookseb kohe minema kui keegi kõrval talle präänikut pakub. Selle asemel, et ise end üles töötada."
    Aga sellise suhtumisega ettevõttes kes maksab alla turuhinna ning tihtipeale ei oska töötaja andeid ja ressursse tööle panna mina küll hea meelega ei töötaks. Ma näen siin pigem ettevõtte attitude probleemi, ning süüdi on loomulikult juhtimine.

    Aga samas kui sa oled omast arust hea juht ja sul on halvad töötajad, siis küsi endalt "Mis väärtust sa juhina töötajatele juurde annad. Ehk siis esse teemal miks on vaja sind töötajaid juhtima ?" Muuseas esse peaks olema suunatud töötajatele.

    Arvaja: "Mul kaob igasugune usaldus (antud juhul finants) inimese suhtes, kes arutab foorumis tõsimeeli teemadel selle üle kui palju maksab miski praad kusagil restoranis või mis püksid on parasjagu IN."

    Aga kas tõepoolest tuled siia foorumisse nõu saama kuhu oma 10Meek paigutada ?, ma arvan et LHV-l on selle kohane teenus tarbi seda aga mitte ära proovi odavalt läbi saada ning proovida teksapükste, restoranide, bumerite ja tibiteemaliste arutelude vahelt.

    Aga miks räägitakse sotsiaalsetest umbluu teemadest a la naised autod teksad ja seebiooperid. Kas äkki mitte sellepärast, et enamus inimesi kellel on kogunenud mingisugune kogus kapitali need istuvad näpp ninas ning otsivad investeerimisideed, äkki ongi tegemist antud inimestega ?

    Teine võimalus on see, et 100% papist on juba investeeritud ning nüüd on aega niisama chillida hängida ja filosofeerida igasuguste suvaliste teemade üle.

    Huvitav on ka kontseptsioon, et haritud targad ja nutikad ei võiks näiteks arutada santa barbara või lihtsalt maria eelmiste osade üle ? Ehk siis kontseptsioon mis paigutab edukad inimesed kindlasse formaati ning kasti, stiilis a la edukas inimene peab sõitma vähemalt Lexusega kandma armanit ning elama lollidemaal.

    Pole motivatsiooni ennast ise üles töötada ??? aga äkki sinu mõeldud frima ei pakugi seda võimalust ? ning tõepoolest puudub igasugunegi vahe teemal kuidas inimene tööd teeb ? Näiteks ei oma tähtsust kas ta teeb 180 tundi kuus tööd ning toob ettevõttele megalt pappi sisse või siis teeb ta ainult 30 tundi kuus, lahti sa ju niikuinii teda ei lase ?

    Selliselt motiveeriva ettevõtte ma küll skinniks (Loe: võtaks maksimaalselt raha minimaalse töö ning mitteedasiviiva tegevuse eest) kohe ära ning esimesel võimalusel võtaks kohe prääniku vastu kui keegi midagi motiveerivat pakuks.

    Kala hakkab mädanema peast...

    Bashimise lõpp.

    Mnjah mõtlesin alguses kas peaks bashima või mitte, aga kuna antud teema algatus oli niivõrd provokatiivse suunitlusega (eks ilmselt siin pärispalju teisigi sarnaseid) siis ei suutnud kiusatusele vastu panna.
    Üldiselt proovige antud kommentaari lugeda ebaisikuliselt vaid lihtsalt ainuke mida ma ütelda tahan on see et mentaliteet on see mis paneb siin maailmas iga inimese positsiooni paika (Loe: Hindude kastisüsteem.)

    Aga üldfilosoofiliselt, ei ole olemas head juhti kellel on halvad töötajad.
  • maailmas on hullemaidki asju mille pärast sydant valutada, kui lhv foorumid :p
  • Tin tegi Tõsiselt Halvast Teemast Tõsiselt Hea Teema.

    Disclaimer: lobisen, millal tahan, kuna mul on puhkus! Ja nii juba pikemat aega!
  • Ahjaa, niipalju veel, et teemaalgataja seisukohad pole eriti originaalsed. Eriti aktuaalseks muutusid nad täpselt 25 aastat tagasi ning kaotasid aktuaalsuse uuesti ühel päikeselisel märtsipäeval anno domini 1984. Kel mälu antud, see meenutagu! Ei ole midagi uut siin päikese all...
  • lihtsalt inimesed on erinevad. minu jaoks on muuseas ka see, mida ma söön*, mida ma kannan, millega sõidan, millal keegi viimati Baltika poes käis jms täiesti ebaolulised asjad selle foorumi kontekstis. Aga samas annavad sellised "vabad teemad" kirjutajale võimaluse paremini avaldada oma "mina", kui ta seda millegipärast eksponeerida soovib. Ja et kõik lõpuni selgel oleks: mina isiklikult jälestan poes käimist (eriti kui seal on rahvast). Aga kui käia, siis eesmärgipäraselt ja võimalikult kiire resultaadiga, et jääks rohkem aega vähemtühiste tegevuste jaoks.

    *Soovitus Genfis väljas söömiseks: parem sõida prantsuse poolele, Annecy vms. Eestis on odavad söögikohad tihtipeale paremad, kui Genfi odavad ja siin on ka täitsa hea toiduga, igati Lääne-Euroopaga võrreldaval tasemel kallimaid söögikohti.
  • Virisejad võiks unest üle ärgata ükskord ja vaadata reaalsusele näkku. Elu ongi selline ja trend on jätkuv.

    /me oman pikka positsiooni
  • arvaja, vaata nüüd enda sisse ja mõtle järele, mida sa täpselt kirjutasid. Et siis kõik, kes siin aeg-ajalt üldinimlikel teemadel sõna võtavad, on tobud, laisad ja mõttetud tegelased? Sa pead ennast mingil übekrõrgel levelil olejaks, et sa sellliseid steitmente teed? Või tahad sa öelda, et sa räägid sõpradega ka ainult efektiivsusest ja rahavoogudest? Toitud energiajoogist ja vitamiinidest ning kannad isetriikuvaid ja ise-end-pesevaid kombinesoone, et söögist ja hilpudest rääkimine äkki nii-madal-nii-madal on?

    Vaata, siin foorumis saavad kokku INIMESED, kellel on midagi ühist. Esiteks nad investeerivad või tunnevad selle vastu huvi - mõnel juhul on suisa aastatepikkuste kogemustega (profid vms). Aga nad on INIMESED (enamasti vist heteroseksuaalsed valged lipsustatud mehed vanuses 25-40). Inimesed aga omavahel SUHTLEVAD. Vasakul pool foorumis räägivad asjast. Paremal pool foorumist lobisevad niisama elust-olust, viskavad nalja jne? Ja tööajal? So? Kas sa sellele ei ole mõelnud, et mõnede tööaeg siin kaheksa tunniga ei piirdu? Ja kui ärgata hommikul kell 7 ja research'i lugemine lõpetada kell 2 öösel, et siis paar lauset foorumis on kohutav patt ja tööandja ressursi räme raiskamine?

    Ühesõnaga ma olen siin näinud igasuguseid postitusi, kuid see arvaja oma tundub sellise end übertõsiselt võtva väikefirma omaniku hala. Kui keegi sul tööd ei tee ja foorumis lobiseb, lase ta lahti. Kui konkurendid präänikuid pakuvad ja töötaja ära jookseb, pole su palgatingimused lihtsalt konkurentsivõimelised. Kui keegi tahab söögist ja pükstest rääkida LHV foorumis, siis lase tal ka olla. Kui teema on nõme ja inimliku suhtlusega ei haaku, siis vajub see ise ära. Ühesõnaga proovi vahepeal ka naeratada ja ära põe seda haigust, et sina oledki ainus lilleke selles s*nnikuhunnikus. Ma võin sulle garanteerida, et ei ole. Häid jõule.





    Tin, 1200 points su postituse eest. Säästsid teistel kirjutamise vaeva.
  • väike uusarendus habemega anekdoodist : neeger ja bananaanid

    tööandja: miks sa istud LHV foorumis ja jahud pükstest ja söögist?
    töötaja: a mis ma peaks siis tegema?
    tööandja: tee rohkem tööd, näe vaeva, tööta ennast üles, säästa, investeeri!!!
    töötaja: no ja mis ma sellest saan?
    tööandja: siis saad varakult pensionile minna ja kogu aja LHV foorumis istuda
    töötaja: aga seda ma ju praegu teengi...
  • Golkonda - paremini ei saakski teemat kokku võtta.
  • Suhtun tõesti halvasti "fa-fa osaühinguomanikesse", kelle kreatiivsus piirdub eesti lammaste lüpsmisega ja seda kah vingudes. Kui lehma ei jõua osta, keri nurka ja häbene oma lollust.
  • Kahtlemata leidub töökultuuri lõdvalt suhtuvaid inimesi. Kuid probleem ei ole selles. Probleem on selles, et suurem osa eestlasi võtab tööd ülemäära tõsiselt. Eestlane pigem tapab ennast tööga, kui puhkab. Seda on siin viibinud välismaalased imestanud ja seda näitab ka eestlaste ületöötamisest kurnatud tervis.
  • arvaja,
    mina olen ka omanik ja minu firmas ainult mina tolgendan siin ringi. Mis nüüd peaks tegema?
  • martk: minu teooria on, et eestlased töötavad liiga palju, sest sitt ilm on :(
    sry, pole viisakamat sõna olukorra väljendamiseks.

    tegelikult parem ületöötamine kui ülejoomine. hiljuti kui san franciscos paari kohaliku sõbraga rääkisin, siis oli keegi neile pildi eesti ilmast ära kirjeldanud ja tüübid küsisid selle peale, et "te vist peate jube palju jooma, et sellise ilmaga hakkama saada".
  • Minu ettepanek neile, kes ei suuda oma alluvate grafomaaniaga toime tulla - tehke nett üliaeglaseks, keerake MSNi kraan kinni ning leidke inimestele tööd. Väljastpoolt töö mailboxile ligi ei pääse, sest töö tuleb teha ära tööajal. Parim aeg MSNi, blogi, foorumite ja kommide aeg on 08:00 - 17:00 kui tööandja on andnud sulle mugava tooli, kiire interneti, oma kabineti ning arvuti. Kodus on piirangud rängemad - vanemad, naine, lapsed jms. Parim viis töötaja tööst isoleerida on pakkuda talle selliseid hüvesid.
  • wise: selliselt jääb juur välja juurimata.
    Kui päeva parim aeg on msn, blog, foorum, siis pole ettevõtte juht oma tööd korralikult teinud - vale inimene või oskamatus motiveerida. Olen arvamusel, et präänik on piitsast pikas perspektiivis kasulikum.
  • eelnevale lisades - msn, blog, foorum on tegelikult kõik sotsiaalse suhtlemise puudujäägi korvamise abivahendid. Täiesti normaalne nähtus ja kokkuvõttes efektiivne viis sarnaste huvidega inimeste kokku viimiseks.
  • Ma lasen oma töötaja pigem 30 minutit varem ära, kui pakun talle võimalust tööajal minu enda raha eest võimalust oma sotsiaalseid puudujääke tasa teha.
  • aga võib-olla alluvad tahvad kiiresti ja kergesti rikkaks saada ja otsivad võluvõtit LHV-foorumist
  • wise: Et siis savi sellest, kuidas töötaja end tunneb, peaasi, et saaks iga säästetud senti elektri pealt kokku lugeda?

    Mõistlik..
  • isiklikult näiteks olen ettev6tja, kes myyb tunnip6hiselt tööd.
    teen tööd siis taimer tiksub, kui enam ei viici voi juhe koos, panen taimeri kinni ja chatin lhvs.
    pole mul syymekaid et lobisemise eest raha kysin ja pole ka kliendil probleemi, ehki jah, ta tahaks et ma päevas yle 5-6h töötaks..

    notepadis vajutad F5 ja see kirjutab maha time stampi. pärast v6tan regexpiga tööd välja ja saan ka aruande kuhu aeg kulus.
    näide:

    +0:10 22.12.2007 lhv tõsiselt halvad teemad
    siin niisama panen kirja vabatekstina oma m6tteid
    todo pane blogi ka
    -0:22 22.12.2007 tutvustasin oma time trackingut

    ehk siis vabas vormis panen kirja taski algusaja (rida algab + märgiga, siis ajatempel ja siis taski eesmärk/kirjeldus)
    siis vabavormis kommentaarid, ja todo algav rida tahendab et tulevane task
    ja siis lopuks -margiga taski lopp, koos kommentaariga töö lopptulemuse osas.
    nõuab vähe vaeva ja kui nats m6elda siis väga ylevaatlik.

    kunagi yhes suures telekomfirmas ka trackiti aega, aga siis oli enamvahem 1/3 ajast koikidel umm.. emailide lugemine.. ja tööle motiveerib väga hästi see, kui lased inimesel teha aruande mida ta päeva/nädala/kuu jooksul tegi. kui ta seda ei suuda, siis jarelikult pole ta tööd teinud. kui ta kurnab sind m6ttetute detailidega, siis ta vassib. iizi!

    ise olen poole oma tööstaazist lihtsalt töötu olnud. 5-6h tööpäevadele lisaks paar tundi 6pinguid nii ametialalt kui ka fyysikast, ja filosoofiast/psyhholoogiast. t6si inimestega ei suhtle eriti aga see ongi nagu maslowi hierarhia mitte vaba tahe :D paariaastased töörygamised vahelduvad aasta paari pikkuste jobutamistega, see kurnab, aga annab palju häid m6tteid :D

    seet6ttu ei ole suhtlemine ka vaga lihtne, kuna mul pole yhtki kohustust ja pole ka stressi kinga saada ja tegelt olen yldse allumatu, aga noh, samas on ka moraal k6rge. isiklikult pigem jätaks töö tegemata kui teeks seda mittepädeva inimesega. samas moistan et ärimeestel on lihtsalt vaja ära teha, neil pole valikuvabadust jätta töö tegemata, nagu ka laenuorjadel v6tta tööl riske.

    olen ise boss olnud ja masendav on kui ei saa oma tiimi ise komplekteerida. samas bossid tihti ei viici syveneda alluvatesse ja yldse on se äriajamine yks lasteaed - tiim tuleks kokku panna ikka kompetentside baasil ja siis klappida iseloomusid. tihti inimesed aga kardavad öelda et "ma ei oska seda" cv kubiseb "oskustest" excelit kasutada, ehk siis excelis veergusid kokku liita.. aga kas ka midagi muud? tööinterviuudel isegi ei syybita mis nende märksonade taga m6eldakse. nii pinnapealne koik. voi noh, peaasi et tööinterviuu näib asjalikuna. okei, eestis vähe inimesi ja kuidas ikka oigeid leiad? aga äkki siis ei peakski äri tegema kui pole oigeid inimesi kellega teha! töö tuleb inimeste järgi vaadata.. voi noh, palgata/osta juurde puuduvad kompetentsid mitte kohe kukkuda koolitama. ses suhtes oli raamat küiki reegleid rikkudes ja seal parim point oli ikka et "ära pyya arendada n6rkusi tugevuseks, arenda tugevusi edasi ja kompenseeri n6rkkused kellegi teisega" vms. st selle asemel et opetada pianisti flööti mängima, v6ta flöödimängija k6rvale.

    ja yldiselt - dumat nada, ne pr6gat! aga noh, mis ma ikka virisen. kes minuga kokku puutunud teavad ka minu vigasid :D
  • Tööandja on alati süüdi. Nii tuttav. Ma ei viitsi isegi pikalt oma aega kulutada selle väite kummutamiseks. Nagunii oleks see vaid übertõsiselt võtva väikefirma omaniku hala.
  • Ma ei tea, aga mul on tõsiselt ära visanud igatsugu kuratteab kust välja ilmunud oraaklid, kes hävingut ja kadu alalõpmata ennustavad.
    Äripäevnikud võiks öelda ka kust nad neid leiavad. Koguaeg üks hala ja vingumine. Ma ei tea, kui ma aastake tagasi ütlesin, et tuleb laksakas, siis kõik irvitasid. Nüüd kõik ohivad ja ähivad. Aga need maailmalõpu ennustused ajakirjanduses hakkavad ära viskama. Käige koolis - seitse aasat ülesse , poolteist alla, seitse ülesse. Ja ei ole vaja imestada, selline on reegel
  • Mulle meeldis kommentaar, mille lugesin kunagi ammu ilmselt siitsamast LHV foorumist. Kirjas oli seal, et naised, autod, kunst, toit ja miks mitte ka riided on see, mis annab elule vürtsi. Kui me peaks oma elus ainult tööd tegema ja magama, siis oleks kurb küll. Vaba teema all ei tohiks olla probleemi neid 'vürtsikaid' teemasid arendada. Probleem võib tekkida sellest, et inimeste heaolu on erineval tasemel ja siis Ferrari omanik peab madalaks ja ebavajalikuks Kia ümber käivat juttu.
  • Arvaja, Võtad siis endale sellised topakad töölised, ja nüüd käid siin hald ja nutad, et näed sul on pahad töölised pahad töölised.
    Milles küsimus ? Pakun sulle juhtimisalast konsultatsiooni, aga palun, solution is simple:

    Anna kinga raiskadele muidusööjatest makaakidele. Kulutavad sinu raha mittemidagi vastu andmata.
    Halastamatult, päevapealt. Peale seda võta uued mehed tööle kes on parema motivatsiooniga ja teevad tööd nigu hobused.
    Töötavad nigu mehed ennemuiste puhkepausi pidamata varahommikust hilisõhtuni.

  • arvaja - olen ka ise ettevõtja ja tean väga hästi, millest räägin. ja Tin'i soovitused on ka asjakohased.

    ära karda piitsa kasutada ja - veelgi tähtsam - ära unusta präänikut pakkuda.
  • Tin, tsiteerin teadagi keda:
    "Lähtudes erinevate riikide kogemusest ja majandusteoreetilistest seisukohtadest peab tõusule järgnev langus koos kaasneva depressiooniga kestma vähemalt sama kaua, kui on aset leidnud tõus"
    Ja ei mingit 7UP ja 1,5 alla.
    :-)
  • ei ei impendum - ma vihkan 08:00st 17:00ni internetti.
  • Kui tööl on normaalne õhkkond, saab ka töö tehtud ja ka internetis istutud, ilma et üks segaks teist. Normaalne tööõhkkond tagab, et töötaja ISE TAHAB seda tööd teha, töö pakub talle rahuldust ja eneseteostust.
    Tööandja-poolsed kuntslikud piirangud on võimalikud, aga siis peab tööandja need piirangud tunduvalt kõrgema palgaga kinni taguma, muidu lihtsalt lastakse jalga teise tööandja juurde. Eriti kui kuntslikke piiranguid sisse seadnud tööandja tööga varustada ei oska....

  • arvaja - jälle sead end teistest kõrgemale. "Ei viitsi" kommenteerida. Kui sa teema algatad ja jooksed esimese viie lausega kohe kõigisse parematesse juhtimisteoreetilistesse ämbritesse, siis võiksid ju vähemalt üritada osaühinguomaniku rasket elu veidi rohkem lahata, et meis, sinumeelest kahtlemata ülemakstud ludrides, kellel mingil kummalisel moel söömiseks ja suhtlemiseks kae aega jääb, tekiks äkki mingi empaatiavõime...

    Mis puudutab steitmenti, et "tööandja on alati süüdi," siis tööandja, kes kasutab väljendeid nagu "prääniku pärast ära jooksmine, selle asemel, et end ise üles töötada," pole vist päris hästi asjadest aru saanud. Mida tähendab üles töötamine? Kellekski saamist? Elujärje parandamist? Vähe on neid, kelle palk on sellel tasemel, et 20% palgatõusu nende elujärge ei parandaks... Seega, kui präänik on 20% palgatõusu, mis toob kaasa elujärje paranemise, siis võib pidada seda sammuks "enese üles töötamisel." Ettevõtjal on sageli mingid omad abstraktsed ambitsioonid, mis töötajatele on täiesti kama, sest ta vaatab, kuidas ots-otsaga kokku tulla. Ja olukorras, kus tööturg on selgelt üle kuumenenud, on töövõtja asi sellest heast olukorrast enda jaoks maksimaalne pigistada. Selle asja nimi on kapitalism. Ja ettevõtja, kes leiab, et töövõtjad on süüdi - no andke andeks?! Keskkond võib tõesti vahetevahel olla äärmiselt keeruline, kuid virila näoga keskkonda ja töövõtjat süüdistada peeglisse vaatamata? Mnjah... Kohandumine? Viletsatele töövõtjatele kinga andmine? Hello? Anyone?

    Ja mis übertõsine olemisse puutub, siis inimesi, kes kunagi ei naerata, ei usaldata. Inimesi, kes iseennast surmtõsiselt võtavad, ei võta keegi teine tõsiselt. Hirm ei ole respekt ja pugemine piiritu armastus.
  • bosside bashimiseks lisaks veel et bossid tahavad palgata inimesi kes ise otsivad töö, hangivad vahendid, ja myyvad maha.
    no miks peaks ettev6tja siis kellegil palgaline olema?
    ja väga lihtne - kui töötaja ei meeldi siis ära v6ta teda tööle. või lase lahti. mis siin yldse vaielda on????
    m6nel on ikka väga vale arusaam äri ajamisest - ei see pole korruptsioon ja töötajate alamaksmime ja endale landcruiser. ei ole!
  • Velikij, sa ikkagi oskad teemast mööda panna.
  • Velikij jah 7up ja 1,5 alla on teises teemas :P

    P.S. tahan postitan kell 6 hommikul :)
  • Tin, jah, see läks tiba sellest teemast välja, teadagi kuhu. Aga jõulude puhul saab sellise väikse apsaka andeks, eksju, onju!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon