Kuidas tootega turule tulla? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kuidas tootega turule tulla?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tere. Oleme teinud ühe arvutiprogrammi. Ei hakka programmi sisu avaldama. Kuid seda programmi ei peaks müüdama mitte arvutipoodides vaid ta võiks olla suuremates marketites, kuna ta eesmärk on teine. Kas kellelgi on kogemusi või teadmisi kuidas uue tootega turule tulla. Kas peaks rääkima hulgimüüjatega või kaubamajadega eraldi? Kas sellised läbirääkimised on väga pikaajaline protsess? Kuidas see müügiprotsess ise käib. kas toote eest saab raha siis kui klient on seda ostnud või ostavad kaubamajad ,hulgimüüjad mingi arvu tooteid sult ära ja edasi vaatavad nad ise ,kuidas seda müüvad? Ja palju nad vahelt võtavad, kui meie oleme programmi hinnaks arvutanud 250.- . Küsin seda selleks ,et antud teema kohta eriti infot saada ei ole ja enne kui läbirääkimistele minna, tahaks teada saada ,mismoodi need asjad üldse käivad. Tänan asjalike kommentaaride eest.
  • ma pole kyll väga kompetentne sel teemal,aga pakun lambist ,et välja ei osta sult seda kyll keegi. heal juhul võtavad näpuotsaga ja siis vaatavad kas yldse läheb kaubaks.
  • Mõned blogid ning kirjeldused kuidas teised on seda teinud.
    Minul tekkisid muidugi kohe järgmised küsimused:

    - miks läbi kaubandusketi kui tegemist on programmiga
    - kust saaks demo downloadida
    - kes on sihtrühm
    -kui palju te kasumimarginaaliks olete arvutanud
    -kas turu-uuring on tehtud

    software marketing resource


    Avangate


    MArketing Secrets


    Blog


  • Hea õppetund kuidas kaubandusketid sulle koti pähe tõmbavad ( ja ka mis positsioonilt läbirääkimisi peavad) kui läbimõtlematult neile mingit toodet üritad maha müüa: saade "Mantlipärija" ja sealne kalendrimüük.
  • Suured kaubandusketid ei võta midagi oma riisikole. Nende business on suuresti omada võimalikult palju vaba raha ja omada võimalikult pikka maksetähtaega. Osalt teenitakse selle vaba rahaga finantstulu. Kui Selveril on 90 päeva maksetähtaega, siis on võimalik vahepeal seda raha hoida kasvõi üleöö deposiidis. Nende käibenumbri juures ei ole see prtosent rahas sugugi väike, nii et selle märja unistuse võib maha matta, et nad sult midagi otse kohe endale lattu ära ostavad. Kuna jäme ots on nende käes, siis kotivad nad sind täpselt nii nagu ise tahavad, jääb endal üle ainult otsustada, kas oled nende tingimustega nõus või on sellega kohtumine lõppenud.
    Üks asi millest ma aga aru ei saa. Kuna tegemist on tarkvaraga, siis kas ei oleks mitte loogilisem seda müüa veebikeskkonnas, olenevalt siis seal, kus võiks asuda sihtrühm? Oluliselt lihtsam ja efektiivsem kui mul seda softijuppi vaja on ja ma saan selle demo proovida ning siis otsustada. Kaubamajas CD plaadilt paari rida lugedes ei saa mitte muffigi selgemaks. Aga edu softiarendajate turul läbilöömiseks.
  • Erm... Kas see tarkvara on ainult Eestis kõlbulik? Kui see on ikka mingi eriti vinge jupp koodi, siis läbirääkimised peaksid käima tõsiste ja suuremate tarkvara tootjate-turustajatega, mitte mõne (maailma mõistes) tillukese jaekaubandusketiga. Ja sellistel läbirääkimistel peaksid kaasas olema ka korralikud seadusetundjad.
  • Tegelikult ongi plaanis ka internetis seda toodet müüa. Aga ise kardan ,et kuna internetis on ikka üsna palju petiseid ,siis inimesed äkki ei usalda sellist ostmisviisi niipalju. Hetkel on kõik veel tegemisjärgus. Turu-uuringut veel tehtud pole. Kuna sarnast toodet eestis ega lähiriikides pole ,siis kas on üldse mõtet loota ,et keegi realistliku turu-uuringu teeb selle kohta. Jah seda tarkvara saab müüa ka väljaspool Eestit, kuid vaid loetud riikides on tast kasu.
  • Et tegite mingi vinge tarkvara valmis ja nüüd mõtlete, et äkki saaks müüa ka kellelegi (võib-olla)? Kas see kasvas mingist huviprojektist välja?
  • juba nokitsed toodet aga projekti polegi? Mingi ülevaate peaks ikka enne saama, et asjaga edasi minna ju või?
  • See on selge ,et peab olema ülevaade kuidas asjaga edasi minna. Hetkel on mingi esialgne plaan. Aga tegelikult on ju müügivõimalusi mitmeid ja neid võib ju paralleelselt ka kasutada. Esialgne plaan oligi müüa toodet internetis, sellise keskkonna me teeme niikuinii. Aga kas ei oleks mõtekas müüa toodet ka kaubamajades? Sest internetis müües peame me ka reklaamile rohkem raha kulutama. Küsingi selleks ,et ehk kellegil on kogemusi ja teab kui palju nad siis vahelt röövivad, et oleks mingigi ülevaade ka sellest turust.
  • minu arust oleneb väga palju tootest endast.
    lihtne võrdlus, et arvutimängu võib poes väga edukalt müüa, aga nt raamatupidamis/modelleerimis jne spetsiifilisi programme ei osta keegi saia kõrvale.
  • Programm ongi selline, et arvutipoes teda mõtet müüa pole. Ta on seotud osade inimesti igapäevategevustega. Sellepärast ma siin sellise kauplustes turustamise kohta küsisingi.
  • Kui su ema või isa mõnes kaupluseketis käpp pole, siis unusta see mõte ära.


    Ja mis jutt see on, et internetist ei julge keegi osta. Kamoon, mis seal julgeda, tee programm in English, lisa võimalus paypaliga maksmiseks ja kui see tõesti on nii täkk programm, siis kliendid leiavad selle juba mõne kuuga hakkab see sulle väga korralikult tagasi tasuma.
  • Kui see on mingi rakendusprogramm igapäevaseks kasutamiseks inimesele, kes koguaeg arvutit kasutab (nii see ilmselt on), siis on veebimüük su ainuke variant. Selline sihtgrupp ei kola poodides programme otsides, nad kolavad üldse harva poodides. Ära raiska aega ja raha jaekaubanduse korraldamiseks.
    Juhul kui see just elektrooniline kokaraamat ei ole.
  • Kas internetis müües peab ikka reklaamile rohkem raha kulutama.Minu arvates tuleb netis kontakte krooni kohta rohkem.
    Aga selle "röövimise" nimi on müügikate või müügimarginaal(sama asi %-des).Seda infot nad hästi ei taha öelda,seega mina proovisin selle ise välja arvutada(paar aastat tagasi oli ka soov üks toode ketti saada).
    Leidsin mingisuguse toote või tootegrupi mille omahinda või tarnehinda ma teadsin ning arvestasin % transpordile ja koguselisele allahindlusele ning mingisuguse lähtepunkti sain kätte.
    Toodet müüki ei saanud :)
  • Ma räägin ju, pole mõtet ise otse kauplustega asju ajada. Asju tuleb ajada mõne "kirjastajaga".
  • 7-8 jaanuar pidi olema jälle see neljapäevahommikune kohvi kus investorid ja techmehed kohtuvad..
    ma kahjuks ei mäleta ei nime ega urli ega ka lhv jutul6ime otsida.. äkki sealt leiad kogemusi?
  • riq poolt mainitud ürituse lisainfo on siin: http://jkaljundi.blogspot.com/

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon