Davai, poigrajem ljubov - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Davai, poigrajem ljubov

Log in or create an account to leave a comment

  • selle teema algatus tuleb õigupoolest praegu Tallinki foorumist, aga minu arvates on teema piisavalt huvitav, et sellele omaette vaba teema pühendada. Nimelt mida arvatakse mõttest, et pärast pronksööd jms (väike poiss näitas aia taga suurel naabripoisile rusikat) toimub Eestiis üsna varsti riiklikul pööre üleüldisele venelaste p****e lakkumisele? "Omadele" on näidatud, et on selgroogu, puht praktiline elu sunnib naabriga ikkagi normaalsemad suhted sisse viia ja majanduse jahtumise ajal on see hiljutist võidurõõmu mäletavale rahvale lihtsamini aktsepteeritav.

    See pealkiri tuleneb muidu ETV-s jõulude ajal olnud "Lindpriide" saates lauldud (kusjuures väga hästi, ma küll ei mäleta, kes laulis?) ja originaalis filmist "Teisikud" (mida ma pole küll kunagi vaadanud) J. Joala lauldud laulust, kohutavalt viletsa kvaliteediga klipp, aga paremat varianti ma ei leidnud. Joala häälega on vist asjalood enam-vähem ühel pool ja teda pole mõtet enam selle sõnumiga Venemaale saata, aga millised võiksid olla konstruktiivsed sammud selleks?
  • Aastalõpusaate laulu laulis suurepäraselt näitleja Märt Avandi ;)
  • Arvestades meie poliitikute alatuid väikseid ambitsioone , ei näe sellise võimaluse realiseerumise võimalikkust . Ja jumal tänatud , sest kui praeguse tasemega poliitikud üritaksidki kuidagi Venemaaga flirtida , oleks selle tagajärjeks mingi riiklik koormis pikaks ajaks .
    :)
    Pigem on meid ootamas "Balti ühtsuse kinnitamine" , "poliitika Euroliidu suunal" , "oma eduka riigi ülesehitustöö eksportimine Gruusiasse" või midagi sellist .
  • mida see p..sse pugemine siis õigupoolest annaks:

    -piirilepingu äkki
    -ülejäänud euroopa/maailma heakskiitva mõmina (kuna pääsevad supist mille jonnakas väikerahvas on kokku keetnud)
    - vene raha tuleks tagasi, võib-olla

    samas ilma pugematagi tahavad hollandlased mahuteid osta ja hiinlased kaupu muugal sorteerida
  • Soome ja läti näitel ei kaoks veoka sabad piirilt kuhugi, pluss poole pealt saaks venest jälle odavamat puitu ja commoditeid tuua raudteed pidi
  • Heh , selle pealkirja alla läheb suurepäraselt vist eile Reporteris näidatud pereidüll hr. ja pr. Ansipite kodus .
    Kuidas hr. pidi kogu aeg parandama pr. väljaütlemisi kooselamise rõõmude ja raskuste üle , peamiselt nende viimaste osas . ( Minuga on ikka hea koos elada :) . Kes oskab , tasuks panna link , on seda väärt .
  • Pigem on suhted hakanud vaikselt paranema, mõlemalt poolt. Eestlaste viha lahtub kiiresti. Parematki teha, kui vägikaugast vedada. Venelastel läks aur välja ja taas aeg hakata kainemalt mõtlema.
    Näiteks võeti selle nädala alguses našistid rajalt maha. Üritus ei olnud ilmselt kõrgemalt poolt sanksioneeritud (linnavalitsuse luba võis olla, kuid sellest tasemest kõrgemad instantsid seda heaks ei kiitnud).
    Jakunin vaevalt käis siin ainult Puuseppa mälestamas. Poolaga lõpetati lihatüli ära ja ilmselt nähti, et see on hea.
    Muide, enne 2007.a. aprilli veeti Eesti kaudu välja ca 25% Vene naftasaadustest. Igalepoole mujale seda kiirelt suunata on seotud suurte kuludega. Kasumimarginaal on ilmselt vähenenud ja see ei ole hea.
  • kal: tänud, katsun meelde jätta. Sõnad & akordid mingi nipiga on saada?
  • Mehed, raisk, miks peab sama teema olema erinevas lõimes? On ju "26.04.07 Pronkssõduri saaga" olemas, kobige sinna!

    Neile, kes puuslikku taga nutavad on vist eriti viletsa mäluga. See jama hakkas juba 2003 aastast pinda käima.
    Profilaktiliseks marutaudi raviks on tark nihutada kuut metsast eemale ja teha vajadusel ka "kaitsesüst".
    Mingist hetkest haiguse levik väljus kontrolli alt.
  • winger: täpsem arendus siis sinu poolt pakutud võtmes filmis M. Avandi @ "Tulukas" (LOL, aga tegelikult õudne!), paras vene keelde tõlkida ja Venemaal meie kultuuriprogrammis näidata.
  • winger
    eks arstiabi kättesaadavus on mõnikord problemaatiline . Veelgi sagedamini aga selle kvaliteet . Minu ühte poega püüti ka allergiast ravida antibiootikumide manustamisega . Ja kui ma ka poleks vahetanud perearsti ja ravimeetodeid , olen kindel , et mu pojal oleks olnud peale antibiootikume parem enesetunne .
    :)
  • No kuulge. See et Baltikumi transiit väheneb, on moskva 10...15 aasta tagune plaan ja see pole üldse seotud sellega, kas me saame moskvaga hästi läbi või mitte. See on juba 90'date keskel või teises pooles ajakirjandusest läbi käinud, et moskval on strateegiline plaan transiit oma sadamatesse ümber suunata.
  • opex: jah, ma peaks võimalusena silmas näiteks piirilepingut, mille riigikogu kunagi oma preambulaga venelaste jaoks mittesöödavaks muutis. Mingid sellised pisutki rahvusvahelist kajastamist leidavad sealtpoolt positiivsena vaadeldavad uudised mõjuks muuseas lõpuks positiivselt ka siinsetele finantsvaradele. Nii-või-naa tuleks kunagi Narva-Jõesuu jms (vähemalt suviti) sisuliselt venelastele ohverdada jms.

    winger: mulle tundub, et see va puusliku teisaldamine on olnud täitsa mõistlik samm. Poliitikas pole tavaliselt oluline, kuidas asjad tegelikult on, vaid see, kuidas neid asju pärast õnnestub välja mängida. Põdemine majanduses, kui see õnnestub kuidagi mälus seondada venelastega, tundub (lühiajaliselt) üsna eesmärgipärane :-)
  • + (pärast koduseid kiirkonsultatsioone VM esindajaga) - gaasitoru suhtes seisukohtade muutmine tundub keerulisem. Kuigi piisavalt "vorst-vorsti vastu" (ühe kunagi Genfis resideerunud Läti diplomaadi väheseid eestikeelseid väljendeid, teine oli "garu tulebb!", mida ta valjuhäälselt eestlaste poole hüüdis, kui mõni Vene diplomaat sisenes) mahu juures, äkki ka ikkagi see?
  • No nüüd , kui hiinlastega on kõva märk maha saadud Muuga sadama konteinerterminaali asjus , võiks see aasta peale rusikanäitamise juba paar väikest kivikest suure naabri suunas visata . Poliitiline konsensus ja ideede kattuvus selliseks arenguks on igatahes reaalsemalt olemas kui sõbrunemiseks .
  • kuidagi eriliselt kuri?
    isiklikult arvan, et sidekick'il on õigus, kes see jaksab ja viitsib sõdida, venelased said ka oma valimiste sarnase rituaaliga maha ja polegi nagu enam vajadust vehkida. eestlased samas on ehmunud majanduse pidurdamisest ja hakkavad vene poole leplikumalt vaatama. Sisepoliitikas ka vist pole midagi millega jälle sarnane olukord tekitada (koolide eestistamine vbl.).
    ja väga tore kui varad liiguvad venelaste käest teiste kätte transiidis.......
  • Ka ilma pronkspuusliku probleemita oleks me olnud 2007a samasugustes majandusprobleemides, samamoodi oleks transiit kadumas.

    Mind väga huvitaks, et miks venelastel on vaja rajada gaasitoru mere põhja? Maad mööda oleks see projekt 8 või 10 korda odavam tulnud.
  • gaasitoru jaoks on vaja maad läbi Poola ehk kümne tuhande maaomaniku käest trass vaja välja osta - pigem ikka rahvusvahelistes vetes...
  • Huvitav, teine gaasitoru mis rajatakse Türgist, tuleb küll mööda maad. Lisaks Poolas on juba gaasitorud olemas, järelikult on ka maad, mida pole vaja enam osta. Kas keegi oskab veel põhjuseid välja mõelda, miks gaasitoru vee alla rajatakse?
  • ttrust, sa ju tead ise vägagi hästi, et põhjused on poliitilised?
  • kibic
    millal see on plaanis olnud? (- pigem ikka rahvusvahelistes vetes...)
    sommid ei tule ka ju siia enam sellepärast, et idast tahetakse puidu eest rohkem (c; ...
  • Täpselt nii, et põhjused on poliitilised. Kahjuks Euroliit ei ole ühtne, kuigi võiks olla ja kui ta oleks ühtne, siis poleks enam venemaal vahet, kust ta toru üle piiri sikutab.

    Mina ootaks pingsalt, et soomlastel tekiks idee oma merepiir tagasi nihutada sinna, kus see nõuka-ajast kuni 1993 aastani oli. Siis ei oleks enam rahvusvahelisi piirkondi keset Soome lahte, kuna tõenäoliselt Eesti teeb ka siis seda. Sama keiss oli ka Rootsiga - nsvl ja Rootsi kaotasid ära 1980'datel neutraalveed keset Läänemerd, hiljem neutraalveed taastati (minu teada).
  • Eks algne moskva idee oli suurepärane - saksa sõpradele tuua eraldi gaasitoru, kus gaasitoru peal ei "kollita" ei leedukad, valgevenelased, ukrainlased või poolakad. Aga nagu ikka, plaan hea, praktiline tegelikkus halb - toru ei taha hästi neutraalvetes või Soome poolel joosta - merepõhi on "keeruline". Eks siis tekkis idee toru Eesti poolele panna, kuna siin on põhi tunduvalt "lihtsam".
  • gaasitoru voiks kosmose kaudu vedada!
    algul 100km yles, siis paar tuh km läände, ja siis otsepidi saksamaale!
    toru kyljes voiks olla lift, millega satelliite yles viia.
    poleks vaja jageleda soome lahe äärsete riikidega ja saaks ka kosmonaute odavamalt yles viia..
  • Võib ju ka olla, et jalge all "rotid" juba kaevavad "akent" Euroopasse!
  • odavam on ilmselt 100km k6rgele kui 100km allapoole.. aga egas neile pole kunagi effektiivsus probleemiks olnud. jesli nado tagda nado :D aga lisaks leiame p6hjust armastada venkusid p6hjusega
  • riq: täitsa ilus ja tundega lauldud lugu. Iseaasi on see, kuidas see lauluhääl tihti venelaste lauludes moodustatakse, mis paneb IMO sellele mitmehäälsusele oma "ebapuhta" eripära. Noh, võrreldes näiteks: Chanticleer, F. Biebl'i Ave Maria, mitte väga hea salvestus, aga väga hea lugu.. Muidugi võrreldamatud asjad ka iseenesest.
  • roostes venekeele vaist ütleb, et õige fraas peaks olema "davai, poigrajem v ljubov" , nagu igrat v futbol
  • Praeguste gaasitrassi paigaldamistega on selge - olemas on kaks varianti:
    1. Paigaldada trass mere põhja
    2. Paigaldada trass kuivale maale.
    Mina vaataks aga hea meelega hoopis kaugemale tulevikku, et kui kõvad mehed need venelased ikkagi on ja kuidas nad gaasitrassi paigaldavad siis, kui neil Kuu on vallutatud ja sinna vaja seda va gaasi pumbata. Mööda merepõhja seda juba ei vea. Nagu ka kuiva maad pidi :))
  • btw see kosmosetrass on ainult pisiprobleemides kinnni. Praegu enam selle üle teadusmaailmas ei naerda, min tugevusega tross on juba enam-vähem olemas - süsiniknanotorudest

    Kusagil eelmiste aastate Tehnikamaailmades (või Horisondis?) avati asja füüsikaline tagamaa. Põhimõte on sama, mis keerutada vett täis ämbrikest vertikaaltasapinnas - kui piisavalt kiiresti keerutad, vesi välja ei voola.
    Maa oleks selleks punktiks mille ümber "ämber" tiirleb, ämbrike aga piisavalt raske ja kaugel (vist oli suurusjärgud tuhat tonni ja 100000 km ekvaatori tasandis, aga võin valesti mäletada) et selline lift mingisuguse üetonnisegi kandevõime saavutaks.

    Vist sai natule offtopic, aga väljamõtlemise eest seisid mingid Leningradi (tollase nimega) linna teadlased sel ajal kui keegi Internetist veel kuulduki polnnud.
  • Hmm! Aga Kuu tiirleb ju ümber Maa. Sellisel juhul on oht, et kas keritakse maakera suureks lõngakeraks või tuleb ümber oma telje pöörlemine kuidagi Kuu omaga sünkroniseerida ning "toru" nullpunkti kinnitada. Vot ja siis tekkibki venelaste jaoks probleem: millise riigi territooriumile siis see nullpunkt jääb! Tõenäolisimalt on see Eesti :)
  • Valdkonnas küll võhik, kuid minu arvates peaks Eesti tegelema hoopis ümberehitusega sadamas, et saaks laevadega vedelgaasi sisse tuua. Kallim küll, kuid annab garantii selleks puhuks, kui Venemaa gaasi kinni keerab. Ja kui me piisavalt alandlikud ei ole, siis ühel päeval see juhtub nagunii.
  • Teravate elamuste eelistajatele - Esmakordselt avalikud: pronksiöö telefonikõned

    NB! Omal riskil. Võib minna mõni aeg rahunemiseks.

    Selles valguses oleks karm karistus veel leebe karistus.
  • Raabil on õigus - "v" täht on puudu (14.01, 13:32).
    Давайте жить дружно, господа экономисты и финансисты :)
  • Meie bataljon oli Kaliningradi lahe kaldal umbes 200,valmis üle jooksma Eestimaast.
  • Vähja Tiit kapist väljas ja kangutab Ansipit, üsna ootuspärane asjade käik.

    Ja selle kirjaveva võiksid moderaatorid ära parandada - panin lihtsalt algselt youtube's olnud pealkirja järgi valesti.
  • Vähja Tiidul on ka kaalukate mõttekaaslaste hulk seekord päris suur.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon