Idee - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Idee

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sooviks teada teie arvamust. Teenisin kunagi kaitseväes ja sealsed võistlused, rännakud, proovile panemised, kõik olid küll rasked kuid siiski meeldivad ja sooviks neid veel kogeda. Idee seisnebki selles, et võiks midagi sarnast korraldama hakata. Mis te sellest arvate, kas tava inimene, kellel pole olnud just tihedat kokku puudet sõjaväega, oleks sellisest asjast huvitatud. Loomulikult oleks mängus ka väike motivatsioon näiteks kolmele esimesele kohale tulnud võistkonnale väike preemia.
  • kui sa võibolla kuulnud oled, siis sarnaseid atraktsioone pakkub Kaitseliit
  • Ausalt öeldes, ei ole... ma uurisin igalt poolt aga leidsin ainult mingit jama ala paintball ja mis iganes see oli, kus autodega linnas mingit koodi taga aeti. ehk oskad õelda, kust ma selle kaitseliidu värgi kohta infot saaksin.
  • Minu teada on ka mitmeid firmasid, kes sama aktsiooni pakuvad. Nimed ei tule hetkel meelde, kuid see aasta toimus kindlasti iga-aastane tsivilistide Erna retk. Uuri natuke ajakirjandust.
    Muidugi kui huvi on tõeline, võin kampa lüüa - oman 2 missiooni kogemust ning ajateenistust NSVL relvajõududes ja Eesti Kaitseväes 8 aastat; nii et kogemusi peaks jaguma... Olen küll juba aastaid süsteemist eemal, kuid huvi on siiani säilinud.
  • Kui sa mõtled neid eel-erna ja sookoll ja sügistorm ja muu jama siis see on mõeldud ikka kaitseväelastele ja seal ei ole ju mitte midagi motiveerivat, see on neile harjutus, oskuste parandamiseks mitte võistlus.
  • Ahjaa, meelde tuli: Erna-Extreem on ürituse nimi. Vaata erna.ee kodulehele. See aasta peaks samuti toimuma. Raske on muidugi saada bärndi ERNA vastu :) kui on plaanis ise midagi analoogset teha...
  • See näiteks - Xdream. Kõmmutada küll kahjuks ei saa.
  • Xdream on natuke teine üritus..... pigem sportlik. Analoog küll olemas:)
  • Aivo 33 väga meeldiv, teadjaid ja oskajaid mehi on ikka vaja. Aga see on nagu jalgrattaga sõitmine, et kui korra juba selgeks saad siis ära ei unusta küll aga muutub tehnika ja taktika. Proovi mõttes võiks ju midagi korraldada. Praegu üritan kuskilt raha leida, sest elementaarsed asjad tuleb enne ikka korda ajada. See oleks juba järgmine foorumi teema, et kas mingi sihtasutus võiks sellist asja toetada.
  • Ok, kui hakkad kuhugile ideedega jõudma, siis aivo33_ÄTT_hot.ee on abiks ikka...
  • jah... erna retke ma siis korraldama ei hakka. Erna selts on minu idee aasta tagasi välja mõelnud. Idee mõte oli täpselt sama mis neil, seada inimene olukorda alustades auto avariist, esmaabi andmisest, pantvangi võtmiseni välja ja nii edasi. Aga ega ma selle pärast mõtet kohe nurka ei viska, tuleb leida hoopis teistsuguseid lahendusi.
  • Selliseid korraldajaid on täitsa olemas. Tean ühte mittetulundusühingut millega tegelevad tegevteenistuses olevad kaitseväelased, kes korraldavad igasuguseid üritusi. Muidugi põhiliseks atraktsiooniks on paintball. Aga kokkuleppel saab kõike orgunnida, instruktorid, vahendid jpm. tagatakse reeglina nende poolt, samuti võimalus kasutada mõningaid maa-alasid. Ise ka nendega väikseid partnerlussuhteid loomas, saabusin just 10 min tagasi maa-alasid vaatamast. Neil on palju ideid ja võimalusi. Kui aga oled huvitatud tõelisest military üritustest, rännakud, metsalaagrid jne, siis siin on vaja juba suuri territooriume. Kõike saab korraldada muidugi ;)

    Ise ka sel alal mingil määral tegutsen, kui huvi on siis kirjuta charlie.flyättmail.ee
    Äkki leiame mingeid huvitavaid lahendusi.
  • Eelmine postitus pole reklaam, selle mõte oli pigem koostööd pakkuda:)
  • Natuke teemaväline aga kas on kedagi peale ajateenistuse läbimist kordusõppustele ka kutsutud?
  • Ma käisin kordusõpputse raame kevadtormil, mis oli ca 7 päeva ultrakino. Tõesti sellist seiklust ja komejanti pole isegi vilmis :P Kus öösel keerad küüni magama ja hommikul ärkad ja avastad et kyyn on keset vanelaste laagrit jne.

    Tartu kaitseliitlased korraldasid 100 km kõndimise võistlusi vahepeal. Stiilis et kes ennem maa maha kõnnib või kes 24 tunni jooksul kõige kaugemale kõnnib, kõik olevat olnud tore ja võistluslik kuni yks tegelinski kogu trassi 10 tunniga läbi jooksis.
  • Ühest kunagisest eravestlusest kaitsevägede kõrge tegelinskiga selgus, et kordusõppusele saamiseks peab tutvusi olema. Kui tahad erialasele õppusele (side), mitte lihtsalt püssilaskmisele ja jooksmisele (seda võib graždankas ka teha), peavad väga kõvad tutvused olema.
    Kuna aga Eesti riik erinevalt Singapurist maksab kordusõppustel viibitud aja eest mitte eelmise aasta keskmist sotsiaalmaksuga maksustatud töötasu, vaid miinimumpalka, siis jäid tutvused kasutamata :(
  • Velikij, minu meelest on sul üsna vanad andmed. Pead ei anna aga peaks makstama sama palka mis tööl saaksid. Saan selle välja uurida.
  • Võimalik, et andmed on vananenud. Igatahes oleks väga tänuväärne, kui hetkeolukorra välja uuriksid ja teistelegi teadmiseks info siia riputaksid.
  • Kaiteväeteenistuse seadusest:
    "Reservväelasele makstakse õppekogunemisest osavõtu aja eest tema ametikohale vastavat kaadrikaitseväelase palgataseme keskmist ja auastmetasu."
    Lisaks sellele siis tasuta majutus ja toitlustus õppekogunemise ajal.

    Ehk siis, kui reamehe ametikoht ja auaste, siis võib see palk üsna pisike tõepoolest olla. Kui ohvitseri või allohvitseri ametikoht, siis ei peaks väga nigel see tasu olema.

    Aga see on siis seaduses kirjas. Uurin välja kuidas päriselt on. Sest mingitel tingimustel makstakse ka rohkem, olen sellest kuulnud. Aga mõned päevad läheb aega väljaselgitamisega.
  • Hmm no reamehe palk peaks olema nigelavõitu aga koos kompidega peaks eesti keskmine ja üle ära tulema kyll.
  • Lüürilise kõrvalepõikena meenutan, et jutt polnud abstraktsest eesti keskmisest, vaid konkreetse isiku sotsiaalmaksuga maksustatud keskmisest tulust.
    PS Palun mitte valesti tõlgendada, teema oli aktuaalne ligi 10 a tagasi, praegu see mind isiklikult see enam ei puuduta (tervislikel põhjustel), nüüd ja surmani toetan rahuaja riigikaitset makse makstes.

    Samas on see riigi seisukohalt ikka nõme küll, kui noored terved mehed ca 30a ei saa olla 2-4 nädalat kordusõppustel lihtsalt seetõttu, et pere tahab toitmist ja eluasemelaen maksmist. Üks erakond, nimi ei tule hetkel meelde, on sellist riigikaitset viimased kümme aastat propageerinud. Siiani tulutult.
  • nas2402,
    sinu idee järgi peaksid inimesed sattuma mingisse keerulisse olukorda ja siis sellest välja rabelema, kui ma õigesti aru saan. Vaadates tänapäeva ühiskonna arengut, pakuksin ma välja pigem koolitusega tegelemist. Vii inimesed metsa ja õpeta neile, mida raskes olukorras teha. Mingis kodumaises seriaalis (Kohver, vist) ei osanud noored poisid autol ratastki vahetada, mida nad siis veel metsas peale hakkavad. Ameerikas igatahse korraldatakse soovijatele ekstreemseid metsas ööbimisi. Nende mõistes on ekstreemne see, et nad panevad telgi püsti ja teevad lõkkel süüa. Ega meiegi ühiskond sellest tasemest enam palju maha ei jää:)
  • liiville,
    no jah, eks see kes varem pole sõjaväega kokku puutunud ja mõtleb, et tahaks niisama metsas ringi joosta ja karjuda ning teiste pihta puuoksast tuld anda, siis see võiks mingi omaette organisatsiooni luua. Minu mõtte oleks jah teadmatuid õppetada ning teadlikkeile pakkuda adneraliini, võimalust end taas tõestada ja nii edasi.
    Jah, olen tähelepannud ka, et üha rohkem noori püüab ajateenistusestki kõrvale hoida, tuues ettekäändeks igasugu koledaid haiguseid. Tundub, et eestis on rohkem terveid pensionääre, kui noori mehi. Mulle isiklikult on ajateenistus meelde jäänud väga ilusa ja põneva ajana.
  • Põnev oli küll, aga mis seal ilusat oli? Võõrad kauged kaunid maad - seda küll.
  • nas 2402
    Kui aeg edasi läheb siis saad iga aasta kordusõppusle minna. Nimelt praegu langeb rivist välja tervislikel põhjustel juba ligikaudu 30%, 10 aastat tagasi oli see 3%. Mida TA sellekohta ütleb.
    Lähim rännak on Scouts Rännak 30 km Paldiskis. Aga see on ka rohkem selline nali kus esimesed 10-15 on retuusides sportlased ja kes selle 2.50 läbijooksevad, aga ilm nendeta on see päris tore ka tsivilistile. Ise 2x käinud. Soovitan
  • Aivarg,
    Olin siis veel Scoutspataljonis teenistuses, kui Scoutsi rännaku läbi tegin. siis oli küll 30km aga seljakott koos 14kg. pidi kaasas olema ning aega läbimiseks oli vist 3,5h. Kes selle ajaga läbi said, said medali, ülejäänud olid lihtsalt tublid. mäletan, et tempo oli kogu aeg kerges jooksus ja kuskil 15-20 km. hakkasid krambid tulema. Aga läbi tegin ja sain medali ka. Seekord võitis vist keegi maratoni jooksja, ega sportlase vastu ju ei saa.
  • Praegu on sama aga aeg medaliks on 5 h

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon