Phürrose Subprime - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Phürrose Subprime

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • To access this increasing market, lenders often take on risks associated with lending to people with poor credit ratings. Subprime loans are considered to carry a far greater risk for the lender due to the aforementioned credit risk characteristics of the typical subprime borrower. Lenders use a variety of methods to offset these risks. In the case of many subprime loans, this risk is offset with a higher interest rate. In the case of subprime credit cards, a subprime customer may be charged higher late fees, higher over limit fees, yearly fees, or up front fees for the card. Subprime credit card customers, unlike prime credit card customers, are generally not given a "grace period" to pay late. These late fees are then charged to the account, which may drive the customer over their credit limit, resulting in over limit fees. Thus the fees compound, resulting in higher returns for the lenders. These increased fees compound the difficulty of the mortgage for the subprime borrower, who is defined as such by their unsuitability for credit.(wiki)

    Eestis siis võiks võrrelda kõikvõimalike kiirlaenudega.

    Edasi natuke udu mida ei ole kontrollinud . Eestis on nii et teise järgu hüpoteek on kasutamata resurss. Teise järgu hüpoteeki, mida võiks võrrelda ka subprimega praktiliselt välja ei anta. Sisuliselt peaks tegemist olema selle osa väärtuse hulgaga mis esimese järgu hüpoteegi ja tegeliku väärtuse vahele jääb.
    Laenutagatisena teise järgu hüpoteeke vist veel ei kasutata. Kinnisvara sektor ei ole ennast veel nii lõhki laenanud. Usa ajakirjandusest võib lugeda et osad laenud nn subprimed ongi seotud teise järgu hüpoteegiga ehk summad mis pangale (fanny mae) makstud ja nüüd uuesti selle eest laenu võetud.
    Hetke kinnisvara omapära on see et hindamisaktid ja väärtus on tekkinud eufooria tingimustes ja täitsa võimalik et kui mingi reaalsem akt teha siis subprime jaoks resurssi ei paista. Ometigi võiks see olla koht kust turule vee resurssi paisata.

    disclaimer: ei oma laene, ei ole kinnisvara maakler ega pankur ega muud sellist.







  • arwen- 2007 sügis BIG jooksutas reklaami, kus pakuti laenu ülejäänud osa peale mis "päris" panga hüpoteegi ja tegeliku väärtuse vahele jäi. Mhmmm huvitav, miks nad enam seda reklaami ei tee?
  • Kas see Phürros on selle mehe - Pürrhose - sugulane?
  • Seda Pürrhost pole eesti keeles olemas - tõlkeviga või pigem, vikiviga.
  • Härrased "keeletundega inimesed" arvasid, et on kas kreekapäraselt Pyrrhos või eestipäraselt Pürros.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon