Allkiri vabadussamba vastu - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Allkiri vabadussamba vastu

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kutsun ka kõiki siinolijaid andma oma allkirja selle vastu, et meil ei püstitaks poste, mille maksumus on 100M eek ja enamgi veel, samal ajal kui vaieldakse selle üle, kas meil on ikka tarvis normaalset tallinn-tartu maanteed või kui lapsevanemad peavad maksma altkäemaksu eralasteaeda omanikele, et oleks kuskile oma aabits päevasel ajal maha parkida.
    Allkirja saab anda siin:
    http://www.vabadusesammas.co.ee/
  • Sambale korraldati 7 konkurssi(või oli 6, enam täpselt ei mäleta), järelikult me pole võimelised rohkemaks kui postideks. Allkirju oleks võinud ammu koguda, liiga hilja on nüüd. Sa puhkapojad oleksid võinud kõigil neil konkurssidel osaleda. Mina ei ole suuteline sellistel konkurssidel osalema ja arvan, et see on parim, mida me suudame. Siinjuures ei kommenteeri ma üldse, kas sammas on ilus või inetu.
  • On või ei ole, see on minu jaoks koht, kus ma saan oma arvamuse välja öelda. Ma isiklikult leian, et seda summat saaks kasutada oluliselt efektiivsemalt.
    Hilja on siis kui või enam suus ära ei sula.
  • eem.....konkursid konkurssideks ja teostajad teostajateks. Selle samba hind aga on alles tuttuus, mis ausaltöeldes ajab igati ökonoomsel inimesel harja punaseks küll. Praktika näitab, et EV-s lisandub tavaliselt samapalju veel. Kas keegi oskab öelda, kas on sellest hinnast ka varem juttu olnud või tõepoolest lajatati see lauda alles eile? JOKK-meetodil?
  • Paraku on ilmselt hilja. Postiplats ei meeldi ka mulle, kuid kolm olevat kohtu seadus.
  • kutsun üles andma allkirju ka kaitseväe likvideerimise poolt. mõne tuh mehega pole Eesti niikuinii kaitstav, samas saaks nende miljardite eest mõned koolid/lasteaiad korda :)
  • Miks siis kohe nii pinnapealselt? Seniks kuni "lapsevanemad peavad maksma altkäemaksu eralasteaeda omanikele, et oleks kuskile oma aabits päevasel ajal maha parkida." võiks anda allkirja TERVE EV eelarve tagasilükkamiseks? Ah?
  • Eestlastel on üks väga uskumatu ja naljakas omadus. Vinguda kõikjal kus vähegi võimalik.
    euroopa liidu vastu võitlesid paljud, nato, Ilvese vastu, Arnoldi vastu.. pole teemat kus põhjust ei leiaks
  • ..tuleb meelde et võideldi (peeti kalliks) ntx praeguse Tammsaare tee pikenduse vastu jne.
  • Tõesti . Sammas võib meeldida või mitte meeldida, aga leian ka , et nüüd, kui juba hulga raha on kulutatud ja ka lepingud allkirjastatud on küll hilja rusikatega vehkida. Tehtud hulgaliselt konkursse ja arutletud, kõigil on olnud võimalused jne... Selge on see, et mitte kunagi ei saagi sellist asja mis kõigile istub. Mulle näiteks ei istu, et seda peab tegema välisfirma (jälle läheb hulga raha Eestist välja). Aga leian küll, et allkirjadega vehkimine on praegusel hetkel kellegi poliitiliste ambitsioonide üleskütmine.
  • Ja milline rahvus siis kõigega nõus on mida ametkond suvatseb ette visata? venelased?
    Just eestalased on tavaliselt lambad ja kannatavad kõik ära mis tuleb.
    Lähen annan kah allkirja sest tõesti, minu arvates vabadusesammas võiks olla, isegi kui maksab > 50 meek, lihtsalt praegune kavand on küündimatu ja kole.
    Jah ma annan endale aru, et niikuinii ta ehitatakse aga see ei muuda mu arvamust.
  • Opex, juhul kui ma olen nõus selle samba ja tema maksumusega siis - ma olen lammas? Mis sa oled mingi tegija-liider või?
  • ja läkski teema käest ära:o). Nüüd tuleb mida iganes. Ma ei ole ekspert hindama, kas sammas on liiga ilus/kole, pikk või lühike või what ever mis? Kuigi ma pean tunnistama, et ma ei oska selle postiga ennast mitte kuidagi samastada. Ma ise teeks sinna hoopis mõnusa rohelise pargi, kus inimesed saaksid suvel ennast häasti tunda.
    Küll aga kriibib mu kõrva jutt, et tal-tar maantee ehitamise lükkame edasi ja arutame, kas meil on riigis toimivat infrat tarvis või ei ole aga samas 100M eeku ja viimaste juttude järgi isegi 120M eeku ei ole selle posti jaoks miski probleem. Minu isiklik arvamus on, et piiratud ressursside olukorras ei ole see raha ratsionaalselt kasutatud.
  • Lugesid minu kommist mingi Sind puudutava arvamuse, priitp? Ei olnud nii mõeldud, oli mõeldud vastuseks sisemisej6u väitele, et eestlased (keskmiselt?) alati jonnivad kõige vastu. Oleks pidanud viitama sellel kommile.
  • To puhkapojad: Aga mis on 100M Tallinn Tartu maantee jaoks? Üks korralik viadukt koos peale ja mahasõitudega, kui sedagi.
    Sinu arvates peaks riik kõik kulutused külmutama kuni see "ülitähtis" maantee, mis viib 100 000e elanikuga linna(vähem vist veel on elanikke seal) valmis saab. Jah Tartus tulevad kunagi kindlasti olümpiamängud ja miks mitte, maailma finantskeskus. Järgmiseks Saaremaa püsiühendus, seal tuleb olümiamängude purjeregatt.
  • bravo buratino, thats the way to go... Ei, ma arvan et teema jah nii, et külmutame kõik muu, aga vaatame et see ülitähtis sammas valmis saaks.
  • Huvitav, palju on leppetrahv selle klaasifirma kasuks, kellega leping sõlmiti, kui asi katki jääb.
  • Sammas on minu jaoks tähtis küll. Sellest sain aru pronksiööl. Selle üle ma ei vaidle kas ta on ilus või inetu.
  • buratiino, kui sa leiad, et seda on vaja ja see on OK otsus, siis ära palun anna allkirja. Keegi ei kritiseeri sind selle eest, et sa nii arvad. Mina arvan teisiti, simple as that.
  • Puhkapojad: Mina kritiseerin sind selle eest, et hakkad peale kaklust rusikatega vehkima. Mis sa arvad kui kaua see protsess võiks venida? Kas 15 aastat veel? Kas 70 konkurssi on tarvis korraldada? Kui ehitamiseks läheb juba, siis ilmud sa välja ja hakkad allkirju koguma, siis kui otsus on tehtud.
  • Huvitav, mis on eestlastel küll viga? Aega seda sambavõitlust pidada oli suvest saati ja nüüd ärkavad. See 100M on selle muu rasiakmise kõrval köömes. Nüüd kui rong läinud, nüüd ärkavad. Mis selle samba juures konkreetselt ei meeldi ja miks siis need "targad" kõik ise ei tee, kui nii hästi teavad, mis on ilus ja mis inetu? Palju on raha juba kulutatud nende mõttetute konkursite peale, kuhu ükski proff pole oma nägemust pädevalt esitanud? Miks see sammas kole on?Miks siis see üldse valiti? Kas žüriis olid tõesti täiesti ebapädevad tegelased? Pole tal häda midagi, eriti kui võrrelda vabaduskellajubedusega seal Kaarli pst alguses. Selle vastu keegi ei protesteerinud või jubeda Taru kaubamaja või Viru keskuse vastu. Need objektid on parajad häbiplekid. Eestlaste jaoks pole olemas nagunii nähtust, mis kõigile meeldiks.
  • Lihtne küsimus kus te samba vastased siis ennem olite? Kui mälu ei peta siis samba saaga käis vähemalt 3 .a. jooksul aktiivselt. KAs siis tõesti selle aja jooksul ei õnnestunud oma nördimust väljendada ja valitsust teises suunas mõjutada? Viimaste uudiste põhjal jääb vägisi selline tunne, et kui leping on allkirjastatud, siis grupp aktiviste avastab end talveunest ärgatuna, et oi saavadki hakkama ja alustame vasturünnakut.

  • Läheb küll meie kahevaheliseks dialoogiks aga mis siis. Mind ei ole vaja üldse milleski kritiseerida, mina ei ehita ühtegi ausammast ega võta neid ka maha. Mina leian, et minu makstud maksudest riigikassasse laekuvat raha peaks kasutama otstarbekamalt. Selline suhtumine, et ah kui juba otsustasite, mis siis ikka, võtan mütsi maha ja eks siis teeme ära, ei ole way forward.
    Su küsimus on umbes selline, et ilma selle sambata nagu kuidagi ei saaks, et kas peame tõesti veel ootama 15 aastat, kui see asi nüüd ei realiseeru.
    Mina ei kogu midagi, mina andsin oma hääle ja panin siia ülesse teavituse, et selline aktsioon on käimas ja põhjendasin, miks ma leian et see sammas ei ole õige asi tänases päevas. Mis minust peksad? Kui sa leiad teisti, siis sa oled üks nendest, kes arvab teisiti, neid on muide veel, see ei tähenda, et ma neid inimesi lambapeadeks peaksin. Osadel ongi rahvuslus tähtsamal kohal kui majanduslik mõõde asjas ja ma ei julgeks öelda, et kas see on halvem minu seisukohast. Iseasi, kui palju see sammas nüüd rahvuslust rõhutab ja midagi eestlastele tähendab või hakkab tähendama ajas. Aga sellel teemal ei võtaks üldse sõna, kuna ei ole pädev hindama arhitektuuri jäävat väärtust ja vaidlema ilus/kole teemal.
  • ma käisin kevadel Ozzy Osbourne'i kontserdil
    vana rokkis täiega ning üritas kogu kontserdi jooksul ka rahavast üles kütta, "c'mon motherfxxxers, lets rock"
    ugri mass lihtsalt vahtis mokk töllakil - moka otsast jee jee (va. lavaesine)
    lõpuks Ozzy ähvardas, et kui rahvas rokkima ei hakka, siis ta läheb minema - see natuke aitas, kuid möllu ega kisa polnud ikka piisavalt
    rahvas tõusis püsti ja hakkas karjuma ning meeletult plaksutama siis, kui oli selge, et Ozzy enam lavale tagasi ei tule ning kontsert on läbi

    see on geenides, pole midagi teha
  • Mind häirib samba puhul kaks probleemi, esiteks muidugi selle maksumus aga ka see, et see tuleb välismaalt tellida. Ajal, mil me väliskaubandusbilanss on niigi tugevalt tasakaalust väljas, ei ole selline käitumine kuigi mõistlik. Seega oleks tulnud konkursil eelistada lahendust, mida saab kohapeal valmistada. Kummaline küll, vabaduse eest võitlemisega saime ise hakkama, aga ausambaga mitte. Kavatsen igal juhul hääle anda, kuigi on võibolla hilja, ei saa nad vähemalt öelda, et see on vaid käputäis rahulolematuid.
  • Sellistele kampaaniatele leiab alati allkirja andjaid. Üks osa inimesi annab allkirja ilma pikemalt mõtlemata, riik on ju halb ja 100M on tohutu papp.
    Kui mees ehitab maja, siis on alati kritiseerijaid rohkem, et näe kole maja on.
    Savisaare vastu koguti kunagi 50 000 allkirja. Tundub, et samba vastased ei saa kümnendikkugi sellest kokku. Muidugi on igal inimesel õigus sinna alla kirjutada, aga ma arvan, et sa puhkapojad ei keela minul ka siin oma arvamust avaldada ja põhjendada miks ma nii arvan. Viimane aeg ei ole sammast ehitada, aga tundub, et vastased tahavad seda lihtsalt blokkeerida määramatuks ajaks ja selle vastu olen küll.
  • Kui mees ehitab maja, siis teeb ta seda oma raha eest ja tehku see nii ilus või kole, mis see minu asi on? Kui aga on valik, et kas Eestis liita infraga erinevad regioonid näiteks, siis ma leian, et see on oluline küsimus. Mul ei ole selle teema kohta mitte ühtegi muud kommenti ega argumenti, kui küsimus sellest, et kas antud juhul on raha kasutatud efektiivselt. Kogu see plära selle üle, mis on ilus või kole ja kas Eesti rahvus selle tõttu muutub eneseteadlikumaks või mis iganes muu mõõde selles teemas, las see jääb rääkivatele peadele teles ja raadios. Küll nad selle selgeks vaidlevad.
  • Vabalt nõus oma säästudest ca 80 eeki maksma, et see sammas sinna püsti saaks. (peaks vist tulema selline summa ühe inimese kohta)
  • vahest tuleb ka "ilusate" asjade peale raha kulutada ning kallidust/efektiivsust on sellistel puhkudel raske objektiivselt mõõta
  • Mis mõttes see 100 miljonit üldse nii kohutavalt kallis on? 100 krooni umbes iga eestlase käest. Lugesin ka selle sambavastaste lehel olevad põhjendused läbi, kõige napakam põhjendus oli mingi soga "natsiristist" või üldse ristist kui väga negatiivsest sümbolist. Mida siis lätlased ja soomlased veel tegema peavad - neil on tõesti militaarautasudel kujutatud päris haakristi.

    Mulle ka see samba idee eriti ei meeldi (minu meelest on see lihtsalt proportsioonist väljas), aga minu meelest siiski parem veidi kööbakas sammas kui üldse mitte sammast. Kui samasse lähedusse püstitati need 2 nikeldatud toru, siis nii suurt kisa küll polnud. Nende kahe korstna mõtet on näiteks väliskülalistele väga raske selgitada.
  • adalbert- igati nõus. Need kaks toru koos peldikuga toompeal oleks võinud kah täita mõnda auku tallinna teedes.
  • Ma arvan, et kui selle samba jaoks raha kogutaks annetustena inimeste käest vabatahtlikult aga mitte otsustuskorras oleks poleemikat hulga vähem. Estoni teater ju tehti kunagi niimoodi.

    Disclaimer :

    Mina isiklikult omaa 100 eeku ei annetaks.
  • Kogu selle kiunu ja hala peale lähen ja annetan samba ehituseks. Ja kutsun üles sedasama tegema nendel, kellel sihuke peale ürituse lõppu rusikatega vehkimine harja punaseks ajab. Kurat võtku - konkursse on tehtud nii et maa must, igaühel on olnud võimalus oma kavandi esitamiseks. Nüüd, kui pärast kümmetkonda aastat vägikaikavedamist hakkab millestki lõpuks asja saama, püütakse veel viimasel hetkel kaikaid kodaratesse pilduda. Kus põrgus see kamp vahetult peale viimase konkursi võidutöö väljakuulutamist oma allkirjakampaaniaga oli? Tramaivõi.
  • Adalbert, väike parandus - üks nikeldatud toru ja üks dolomiidiga kaetud sammas. Selle doromiitjuraka otsas on miski kella paroodia - igatahes aega on sealt pealt väga ebamugav vaadata.

    Kogu kompoti autoriks on meie monumentaalkunsti suurkuju Leonhard Lapin.
  • Üks mõte muidugi oleks selline, et samas peaks olema võimalus hääletada neil, kes on selle asja poolt. Kui sellel lehel saaks ära tuua, et kokku regas nii ja nii palju ja vastu nii palju, siis saaks juba veidi ka üldistada. Tänasel kujul on raske öelda, kui suur on see kriitiline mass, et seda vastuseisu peaks tõsiselt võtma. Alati on keegi millegi poolt ja keegi millegi vastu ja osasid ei huvita üldse mis toimub.
  • samba pooldajad juba hääletavad:

    http://www.vabadusemonument.ee/index.php?id=10395
  • Vähe kummaline on tõesti see allkirjade kogumine, nüüd kus leping allkirjastatud. Kel ikka tõepoolest too sammas on vastumeelne, oleks pidanud asjaga palju varem tegelema. Nüüd kus meedia on asja jõuliselt esile toonud on allkirjakogujaid-kritiseerijaid. Kel ikka asi piisavalt tähtis, see oleks pidanud asjaga ka piisavalt vara tegelema. Infot selleks peaks ju olemas olnud küll.
    Iseasi on küsimus kas seda sammast üldse vaja on. Siin oleks pigem vait. Aga olen aru saanud,et enamasti on kõik ühte meelt, et sammas ( või mälestusmärk ) on vajalik. Sel juhul kes karanteerib ,et uus kontseptsioon odavam tuleb?
  • Majanduslikult eduka riigi eelduseks pole ainult hea infrastruktuur või rahaasjad. Oluline eeldus on ka stabiilsus ja teadmine, et on tõekspidamisi mida iga tõmbetuule peale ei muudeta (antud juhul pean silmas vabadussõja veteranide austamist ja mälestamist).
    Eelneva jutuga tahan öelda, et heaks majanduse toimimise eelduseks on ka tingimused mida ei saa mõõta rahas.
    On ta kole või ilus on igaühe maitse asi ja see on juba teine teema.
  • Filminduses on selline termin nagu "MacGuffin". Asi, mis paistab hirmus tähtis, ent ei evi praktikas mitte mingit otstarvet peale kangelastele ja pahalastele nende algsete motivatsioonide pakkumise. Sealjuures on absoluutselt ükskõik, misasi see üleüldse on, mida see teeb või milleks seda kasutatakse: selle ainus otstarve on aidata stsenaariumis jutujärge edasi. Tuntud näiteks oleks kasvõi see imeline kohver "Pulp Fictionis".

    See sammas on samuti MacGuffin. Selle juures ei ole kumbki pool isegi selles kindel, mida see õigupoolest tähendama ja tähistama peaks, kas võitu või vabadust. Näiteks tänane sammast pooldav Delfi juhtkiri kutsus seda vabadussambaks. Ent tegelikult ongi see kama.

    Sammas on hea lihtne asi, millega rahvast kahte leeri jagada. Suhtumine sambasse saab olla binaarne, poolt või vastu, kuna samba väljakutsuv väljanägemine, suurus ja asukoht elimineerivad efektiivselt selle hulga, kellele oleks see pohui. Kas oled vastu koledusele või Eestile, ehk siis Eesti poolt või kultuursuse ja ilu poolt? Vähe mõeldakse sealjuures, et kust kuradi kohast järsku selline valik meile ette sokutati ning miks näib ilmvõimatu saavutada mõlemat?

    "Imelise" samba, MacGuffini tegelik tagamõte on luua ainuüksi oma väljakutsuvusega hullu moodi vastakaid tundeid, meediakära ja karvupidi kokkuminekut leheveergudel, et suures meediakäras laseksid inimesed kõrvust mööda hoopis olulisemad ja mõrumad uudised, eelkõige reaalselt majanduses toimuvas.
  • Mulle on kommunaalhuumor alati meeldinud. Olgu tegu siis petitsioonide koostamisega kinnisvaramaakleritest röövlinägude vastu või allkirjade kogumisega alkoholimüügi/naastrehvide/sammaste/riigikogulaste palgatõusu küsimuses. Ilmselt on sedalaadi actionit teatud tüüpi inimestele enesehinnangu tõstmiseks vaja.
  • Mis siin viriseda?
    Disain? Vabadussammas on sammas, mille otsas on vabadusrist. Suht loogiline.
    Hind? Armin Karu võiks rahulikult kümme sama kallist sammast püsti panna. No big deal. Tehku juba ära.
  • Nõustun Enn Soosaarega (kellega üldse võib enamasti nõustuda), kes mõni aeg tagasi Äripäevas kirjutas: "Pange see sammas püsti!". Kus saab anda alkirju samba poolt?
  • See värk on kinnitus sellele, et meil on lihtsalt elu liiga hea. Tegelikult ei tule see sammas ju südamest, vaid on midagi, mis tarvis ära teha. Ja siis see poolt ja vastu jama?
    Kas äkki saab siia foorumisse linkida ka teema "Ernesaksa lugu Eesti hümniks!"
  • Nii saadi üks miljon

    http://www.postimees.ee/290208/esileht/siseuudised/314942.php
  • Minule kui vanale kommunistile ka see sammas ei meeldi!
    Kus on siis sammas Komuunile, neile paljudele Eesti Kommunistidele kes langesid Vennaliku Eesti eest!
  • eesti raudtee 2 billionit
    suhkrutrahv pea billion
    vabadusesammas 0.1!
    mida te halate? igasugu sammaste point ongi olla kallis ja m6ttetu, nagu teemants6rmus.
    see on kulukas signaal - näe me suudame!
    ja see on pride.
    mitte hakata kokku hoidma ja teha mingi metallpost..

    minu arvates voiks sammas olla grandioosne, miski 1 ruutkm keset tallinn, ja pigem sygavik kui sammas.
    kujutage ette ausammast mis on 1km sygav? maksab kindlasti 100 billionit aga kuulutatakse 1. maailmaimeks!

    vabadusesammas on passiivsetele, võit on miskit mehist, munadega värk :D
    mina näiteks pystitan ausamba sibulale, kui rikkaks saan. selline mullast sirguv mugul ja 200m k6rgused rohelised lehed :p
  • riqil õigus, publicity moment peaks olema, sest punkaritele võiks päevitamiseks odavamalt asja teha.
  • Kahjuks peale riq mõistavad seda vähesed. Seetõttu andsin allkirja ausamba vastu.
  • Ei viitsi, ega tahagi läbi lugeda jama kellegi arvamustest.
    Mul on oma arvamus.

    Visand sambast jätab mind täiesti külmaks. Tahaksin näha Eesti vabadust visualiseerimas midagi... väärikamat? uhkemat? võimsamat? midagi, mis paneks südame põksuma.

    ja olgu see kasvõi täies mahus raudbetoonist või kokkusulatatud järvakandi klaasitehas - krt, irw - kes on meed mehed kes seda ausammast hetkel perset sügades kokku mätserdavad?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon