momentumi tegevused - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

momentumi tegevused

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas sa lased banaani käest, kui selgub, et see ei tule koos käega läbi banaanikastis oleva augu?
  • Mitu tundi veedad päevas liigikaaslase karvadest fauna otsimisele?
    Kas nooli loopides suudad saavutada parema tootluse börsil kui keskmine inimesest investor?
  • Vandenõuteooria.
    Momentumi julgematemast julgem unenägu on raskemast raskem maandumine, millele ta ise jõudumööda kaasa aitab. Selle tagajärjel lahkuksid väliskapital ja ettevõtlikumad/töökamad inimesed Eestist. Järgi jääksid vaid pensionärid, lumpen ja vaesus. Need valiksid järgmistel valimistel teadagi mis erakonna. Selle erakonna "targad" võtmeisikud siis teeksid "õige" otsuse ja paluksid vahepeal jooksu läinud poisikese taas emakese Venemaa rüppe tagasi. Missioon oleks täidetud!

    Õnneks on see tal vaid unenägu
  • Hr Adam Monk?

    http://www.postimees.ee/051107/esileht/majandus/293568.php
  • kunagi sada aastat tagasi tegutsesin Eestis ühes firmas, mis sellel ajaloolisel raskel ajal EVP'de, Saku aktsiate, HF obligatsioonide jne.-ga tegeles. Muidugi kõige lahedam osa sellest ärist oli just EVP-d, kus Pindi jt. hoidsid täiesti müstilisi spread'e. Mingis mõttes oli minu toonane tegevus pisut sarnane momentumi KVKV'le: korjasin kõigi tõbrikute käest nende hindasid ja saatsin koondi BNS'i. Minu jaoks oli sellel asjal ka mõte - istusin sellel informatsioonil enne BNS'is saatmist veel vahel ja sain oma noteeringud kuidagi sinna spreadi sisse ära paigutada, nii et sai teistega võrreldes tühiste kuludega käivet teha. Üsna kiiresti viis selliste andmete kõigile enam-vähem kättesaadavaks muutumine loomulikult spreadi kokku.

    momentumi töö on selles suhtes samuti tänuväärt, et ta kiirendab kokkuvõttes turul "õige hinna" leidmist. Kuna ma väga hästi aru ei saa, miks ta seda teeb (s.t. kuidas sealjuures ise teenib), siis oleks täitsa huvitav näha tema enda puhtsüdamlikku ülestunnistust tema tegevuse ärilisest eesmärgist. :-)
  • Teema on sellise pealkirjaga, et kahjuks ei sobi ka vaba teemade alla ning kustutan selle 15 minuti pärast...
  • momentum on ise teema algataja! Parem siis juba teema nimi ära muuta kui ei sobi. Muidu vajalik teema, sest paljudel inimestel on huvi momentumi tegevuse motiivide kohta.
  • Pealkirjast teen ma kiired arvutused ja saan vastuseks Mati Kaal.
  • what, poliitkorrektsuse paanika? momentum tahab tõestust, et ta on õigel teel ja teema kustutatakse.....

    kui muidu ei saa võiks siis teema nime muuta: "momentumi motiivid", "momentumi tegevus" vms.

    kusjuures täiesti õige teema on see siin, kõik tahaks teada mis teda draivib
  • Muutsin teema pealkirja tsiviliseeritumaks... kuid olen teema algataja soovil tänase päeva jooksul endiselt valmis seda kustutama/pealkirja modereerima.
  • ahv oleks tsiviliseeritum kui aff
    või siis karvasenahaline afroeestlane
  • Peale teema arutamist Jüri Linaga on põhimõtteliselt tõde selgunud.
    Jüri arvas nii, et momentum on omakasupüüdlik vastne abielumees, kes on kodus prouaga veidi untsu teinud. Järelkasvu lisandumisega seoses esitas naine ühiskonna poolt ettekirjutatud nõuded, milline peab olema noore ja eduka pere elamine või muidu on lahutus. Momentumi last resort oli hakata kogu kv turgu bashima ja tuua hinnad nii madalale, et saaks osta umbes 200 ruuduse maja Viimsis 12K eeku ruut.
    Mul ei ole ühtegi põhjendust miks ma peaksin Lina sõnades kahtlema, kuna ta on ka varasemalt oluliselt keerukamaid skeeme paljastanud.
  • momentum võttis asja lihtsalt kätte. Kui enne KVKV oli siin ainult üks suur mulli ajamine, siis KVKV pani numbritega ja paneb siiani asja paika. Kui keegi tahab vastupidist tõestada, palun väga. Tehke siis alternatiiv teemal "KVKV parandused". Kuid selline inisemine, et küll on ikka halb, kui kogu info üheskohas ja meie Eesti heaolu sellega nurjub, näib mulle mõtetuna.
    Tugevaks saadakse ikka läbi hädade, mitte pudrumägedel.
    Arvan, et momentumi ja teiste töö KVKV-s on tänuväärne ja soovin neile jõudu ja jaksu edspidiseks.
  • Keskerakondlaste ära proovitud ja hästi töötav võte on: Tuleb visata koerte ette kont, mida järada. Sobib hästi näiteks intrigeeriva pealkirjaga teema "momentum on aff" Siis kõik koerad kargavad seda konti järama ja lähevad selle käigus veel omavahel kaklema. Samal ajal saab oma tumedaid toimetusi rahulikult edasi ajada. Eks maksimaalselt raske maandumine, hull kinnisvarakriis jms. on ju järgmistel valimistel hea näide Ansipi saamatusest.
  • Ega meie ei pane talle sõnu suhu. Järelikult on olnud kehvad nõustajad.
  • mutionu kas sa oled "mari" TI-st?
    ikka endiselt on küsimus justkui KVKV tegevuse põhjuses ja tagajärjes, osad (vähemuses?) väidavad jätkuvalt, et ilma KVKV-ta oleks (arendajate,maaklerite) lust ja lillepidu kestnud lõpmatuseni, kuigi ammu enne KVKV-d oli selge et pidu ei saa jätkuda, muusika oli lõppemas ja targemad olid ammu toolid valmis vaadanud.
  • Teema kasvas välja macro teemast kus mutionu vihjas et minu tegevus olevat kuidagi vale. Kuna seal vaidlemine oleks teema fookuse liigselt eemale viinud, siis tuli teha uus teema. Selle teema eesmärk siin pole mitte minu tegevuse tagamõtete väljauurimine ja arutamine selle üle vaid tõestamine, et ma eksin. Kui keegi suudab piisavalt hästi ja enamvähem kindlate argumentidega seda tõestada, siis ma lõpetan oma ketserliku tegevuse. Päriselt ka, mul ei ole mingit probleemi tunnistada et ma olen rumal või aff* sest minu vastutasuks on uus info ja uus teadmine mida kunagi tulevikus kasutada. Seniks aga ... jätkan oma tegevust. Joel võiks teema pealkirja ennistada.

    Mõned replyd. Mutionu, minu eesmärk on just kindlustada väliskapitali (sellest tegelikult suva) aga eriti noorte ja andekate inimeste jäämine Eestisse. Praegune tasakaalustamatus seda ei taga. Nii et võid vabalt tuua näiteid ja selgitada minu tegevuse halba külge. Kui soovid arutelu edendada, siis too argumente. Ära hakka niisama jamama mingi salajase Keskerakonna exposure/bias´ga. Ma ei ole ühegi partei liige.

    Kristjan, ärme taanda kõike niivõrd primitiivsele ja banaalsele tasemele nagu seda on raha. ;) Protsessi adekvaatsus ja effektiivsus on ülim eesmärk. Üks võimalus seda tagada on avalik ja moonutamata turuinfo. Ma lihtsalt tahan elada (eriti tulevikus) paremas Eestis.

    Kes tahab minu motiivide kohta teada saada, alustagu uus teema! Muidugi ma ei garanteeri et ma seal midagi vastan. See teema aga jäägu puhtalt minu ümber veenmiseks. Ütlen kohe ette ära, et vastustele stiilis: "ÄÄÄÄÄÄ, LOLLAKAS OLED VÄÄÄ!!! KINNISVARATURU CRASH TOOOB KAASA KOGU EESTI MAJANDUSE CRASHI JA SEE OLEKS JU IIVÕL!!!!! JA SEDA ME JU EI TAHA!!!! ÄÄÄÄÄ!!! ma ei raegeeri. Mul on niigi vähe aega.

    * ilukirjanduslik, hüpoteetiline ja välja mõeldud tegelane
  • Momentumi tegevus on igati õige ja tõenäoliselt võib see leida kajastumist ka tuleviku majandus- ja ühiskonnaõpetuses. Teemaks: et kuidas internet ja vaba infovahetus on avanud uusi seninägematuid uksi majandust korrastavale infotulvale, mida tavainimene varem ainult läbi suurte raskuste kätte sai. Ja mida see infotulv majandusprotessides muutis.
  • stocker,
    ...et mis asja siis ikkagi KVKV numbritega paika paneb? a) Kahtlemata eksisteerib mingi korrelatsioon reklaamides aasta tagasi ja nüüd küsitud hindade (mida KVKV kogub) ning tegelike hindade vahel, aga milline? b) Mida näitab ühe turusegmendi (elamukinnisvara) ühe osa (korteriturg) ning sellestki vaid uusarenduste andmestik kogu kinnisvaraturu (äripinnad, laopinnad, eramud, elamumaa, tulundusmaa jne. jne.) kohta? Üldiselt jätab kogu üritus mulje, nagu üritaks keegi suviste ja talviste jalgrattamüügi reklaamide põhjal järgmise aasta rongiveoste mahte prognoosida.

    Parim, mida KVKV põhjal annab järeldada, on tõdemus, et "KV hinnad on viimase aasta jooksul ilmselt langenud." Kas sellisele geniaalsele järeldusele jõudmiseks on mõtet aga sedavõrd palju vaeva näha, võib igaüks ise otsustada.
  • to: PeaLiK. KVKV näitab suunda. Väga oluline on näiteks teada saada, mismoodi hinnalangetamine näib lainetena ja kuidas firmad üksteise hinnapakkumistele reageerivad. Siiamaani on see info olnud kinnisvarafirmad analüüsiosakondades ja salajane, nüüd saab ka laiem ring teada.
  • No mida te nüüd momentumit kotite. Las see karavan liigub edasi. Nagu näha on kirkamad kriidid hakanud pakkuma tasulist turujälgimise analüüse ning nad tekkisid, üllatus-üllatus, suht kiiresti kvkv kolimisest lhv foorumist eraldi blogiks. Ei tea palju selle sisu erineb algest, kuid mõned vennad on uusi väljundeid leidnud.

    Seega turul on tühimik mis vajab täitmist ja momentub rikastab seda oma negatiivse YoY kasvu nägemusega.
  • momentum ajab õiget asja. Jõudu talle! Ilma igasuguse irooniata muideks. Mitte keegi ei saa krahhi tuua sinna, kus krahhi jaoks eeldused puuduvad.
  • PeaLiK
    a) Ma ei tea milline, kuid KVKV annab suuna, millist küsida. Kui varem vaadati lampi ja pandi hind, siis nüüd enam nii lihtsalt see asi ei käi. Nüüd enam ostja nukra näoga ei nooguta, vaid saab lähtuda mingistki infost. Seal on need asjad paigas.
    b) Ega ei annagi. Aga kas endale kodu soetajat huvitabki palju maksab laopind?
  • Kõikides hädades momentumi süüdistamine näitab seda, et momentum = JUMAL.
    Lisaks kinnisvaraturu allatõmbamisele, suudab momentum tekitada ka üleujutusi, põudsid, nälga, vulkaanipurskeid, maavärinaid, meteoriitide rünnakuid, päiksevajutusi jne.

    bottom line: Thou shalt not f_ck with Momentum!

    Kes teab, mida piiblis öeldi nende kohta, kes jumalat teotavad? Põlevad põrgus kõik?

  • to: PeaLiK. Pakkumiste hinnalanguse suunda. Näitab, kas kukub kiirelt või kukub aeglaselt. Hea võrrelda.
  • to: rlivm. Momentum oskas astuda kinnisvara arendajate kõige valusamale konnasilmale - nimelt hakkas sogane vesi selginema. Nüüd on raske kliente "püüda".
  • Igatahes, kui tekib "kiire" krahh kinnisvaras, on see väga tervitatav meie majandusele, kui see, et kinnisvara jääb vinduma aastateks. Kui KVKV -l on selles oma osa, siis on see väga tänuväärt ettevõtmine. Meile on kasulik oma kinnisvarakrahh läbi elada varem, kui muu Lääne-Euroopa seda läbi elama hakkab.
  • No aga täielik E-Eesti ju! Isegi kinnisvaracräshi tegime netis :)

    See ongi see Nokia.
  • Vahel on huvitav ka raamatut lugeda, näiteks sirvisin poes täna "Lennart Meri poliitilne testament" ja ostsin ära. Teatud arengustaadiumis ei vaata enam raha kui ideaali poole, vaid hakkad pilti laiemalt tajuma. Ja eriti siis kui hakkad aru saama, et kodumaa on koht kuhu tagasi tahad tulla. Võiks ju siiski loota, et kõik ei toimu ainult raha pärast? Lootus pidi viimasena surema...
  • ttrust, seni kuni KVKV-d käsitletakse sellena mis ta on - Tallinna ja Harjumaa korteriomandi uusarenduste müügikuulutuste dünaamika andmebaasina, on kõik korras. Paraku olen viimasel ajal järjest rohkem kohanud kirjutisi, kus KVKV ja Eesti kinnisvaraturu hindade vahele pannakse võrdusmärk. Selline käsitlus on vigane nii matemaatiliselt kui sisuliselt. Akronüümis KVKV on esimesed kaks tähte lihtsalt valed ning kolmas K peaks selguse mõttes olema eriti rasvaselt esile toodud.
  • oot, PeaLiK
    Sa arvad siis, et KVKV mitte ei kajasta turult saadud inffi vaid mõtleb ise mingit jama välja mille järgi arendajad hindu määravad?
    wtf? KVKV sisend on siiski arendajatelt kodulehtede jms kaudu tulnud info, seega nemad otsustavad mitte KVKV mida küsida

  • opex, millest sa aru ei saa? Loe aeglaselt üle, mida ma olen kirjutanud ning ära ürita lugeda sealt välja midagi, mida seal pole. Reaalne tehinguhind ja müügikuulutuses avaldatud hind on kaks eri asja. Kui ma panen oma pastaka täna müüki tuhande krooni eest ning homme kümne eest, ei tähenda see veel pastakate sajakordset hinnalangust.
  • to: mutionu

    Kus nüüd on häda ots ja äär - üks mees (tegelikult küll kaks meest, lihtsalt teine ei eksponeeru nii palju, müts maha ka tema ees) oma tasuta veebirakendusega lükkab tervet Eesti majandust pikali? Seda, milline sürreaalne Pole Tshudess kinnisvaraorgia viimased 4 aastat oli näitabki see, et kogu see virtuaalmiljonäride bande ja nende kannupoisid, kel more or less joppas, süüdistab suures osas meie majanduse hädades seppa, kes erinevatest aukudest tulevat datat ühest juhtmest välja paiskab. Milline kuri geenius! Kuidas ta küll võib?

    Isiklikult pooldan pehmet, rasket, kirglikku, ilma telikuta, purjus piloodiga, kaine piloodiga, kaine aga ühest silmast pimeda piloodiga ning ka autopiloodiga maandumist, aga keda see kotib? Tuleb see, mis tulema peab rahvale, kes kunagi majanduskriisi kogenud polnud ja kellele äkki pakk raha kätte visati ja kellele öeldi, et tarbi nagu poleks homset ning osta kinnisvara, sellega ei saa eksida.

    Kõik inimesed, kes momentumi tegevuse teemal verd köhivad ja muidu vastutustundlikkusest nõretavat kainet juttu ajavad näidaku enda tõsiseltvõetavuse huvides ette ka enda kirjutised 2-3 aasta eest, milles nad muret tundsid, et Eestis liiga vähe R&D'sse ja üleüldse tehnoloogiasse investeeritakse. Kui kannatas kreeni kiskuva 1-trick-pony-majanduse kuldajal 3 aastat vait olla ja probleeme mitte märgata, võib vabalt ka järgnevad paar aastat korrastumist mitte märgata. Igal juhul aga pole eriti loogiline nüüd toriseda, et keegi turgu "liiga alla räägib".

    Ei juhtu selle Eesti majandusega midagi hullu. Mida verisem periood tuleb, seda edukam on ta edaspidi. See Eestile spetsiifiline religioon, kus kogu elu keerleb ümber kinnisvara ja iga mats seda omab, arendab, ehitab ja vahendab, tulebki Urvaplaastri aplikeerimise (© Karumõmm) kaudu võimalikult paljudel väljutuspiirkonna ümbrusest sisendpiirkonna ümbrusesse suruda.

  • Mul tekib 2 seost:
    1) info üksikute pakkumiste kohta on ju kusagil kogu aeg olemas, ainult laialipihustatuna eri veebilehtede vahel. Kui see nüüd ühte kohta kokku panna, siis muutub see järsku kohutavaks.
    Ainus järeldus - süüdi on Internet, mis seda võimaldab. Keerake internetti koomale.
    Ühel hetkel lähiajaloos tekkisid veebilehed nagu Orbitz, Expedia, Travelocity, kuna turuinfo (hotellide, piletite, autorentide kohta) oli laiali eri kanalites, või reisibüroode suletud süsteemides. Nemad koondasid selle kokku, panid külg külje kõrvale. Kindlasti oli see paljudele vastumeelt. aga täna, kus on kahetsusväärne tõsiasi, et suured rahvahulgad liiguvad suurtel kiirustel, on see paratamatu, tuleb õppida elama sellistega.

    2) "Üksikisiku roll ajaloosündmustes". Kui momentum ei oleks seda võrdlust hakanud tegema, kas oleks leidunud keegi teine?
    Ma pole küll IT-asjatundja, aga see, mida ta teeb, ei ole ju üle mõistuse keeruline lahendus, et keegi teine seda ei suudaks.
  • üks asi on statistika kogumine(mida oli vägagi vaja nagu näha) ,
    teine asi sellised artiklid (need siiski ÄP apsakad ,et üldse arvamust küsis )

    http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=9ae747fc-208b-4c43-81a9-560c493fcc7d
    "..võitja on see, kes kiiremini korteritest lahti saab.."
    http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=2d86b9a8-cd36-468d-900d-a081d252bd46
    "...tuleb uus hinnalanguste laine, vajadusel veel uus laine ja vajadusel veel uus laine...“
    jne



  • Momentumi asemel oleks olnud siis keegi teine, kes asja veaks, see pole raske. Aga kas oleks leidnud selline tegelane, kes VIITSIKS sellega jännata? Ei oleks kinnisvaraärikad eelmise aasta keskel SULALOLLI jura ajaleheartiklites rahvale kaela kallanud, poleks ka keegi ärritunud. See ärritus oligi motiiviks, mis algul siin foorumites pani infot korjama, seejärel koliti KVKV-sse üle. Täiesti oleks piisanud, kui kinnisvaraärikad, eesotsas Peep Soomaniga, oleks taibanud lihtsalt õigel ajal vait olla. Nii mõnigi Soomani artikkel tekitas tugevat HASARTI talle vastu vaielda ja loomulikult parim vaidlusargument on kokku koondatud info.
  • ... "kokku koondada info", erinevalt kinnisvaraparunitest, kes lihtsalt lahmivad "et põhi on käes ja ärikinnisvara ei feili kunagi" (vaatamata datale, mis näitab, et veebruaris oli taas uus low tehingute arvus).
  • Tüüpiline ju : sõnumitooja mätasse! Kus saaks allkirja momentumi poolt anda! :)

    KVKV tulistab juba nädala paukpadrunitega või on punane otsas.
  • Üheks hämamise ja boomi tekkepõhjuseks oli kahtlemata ka viitaeg reaalsete tehingute ja "koondandmete" informatsiooni avaldamise vahel, lisaks lühike aegrida ning korraliku riikliku online tehinguregistri mitteavaldamine (salastamine andmekaitsele viidates).
    Infole ligipääs ja õigus töödelda Maa-ametil... ;(

    Momentum tegi sellises piiratud info olukorras palju selleks, et mõnede soovunelmad (SOOVhinnad) lähemale maa peale (tegelikud TEHINGUhinnad) tuua...

    Ega see, et õnnestus mõned tehingud teha SOOV-hindadega, muuda maapealset elu veel paradiisiks ega maksa arvata, et see ongi nyyd uus ja tõeline TEGELIKKUS (elik hinnad tõusevad igavesti- lajata ainult uus + 20% soov letti) :)
  • SUUR SOOV-unelm on tegelikult alljärgnev:
    Kohe- kohe pannakse kõik vastikud kinnisvaramölakad vangi. (Kas lapsed pannakse ka?) No kes neidki välja jätab! Ja kõik läheb haamri alla! Siis jagatakse maju Viimsis ja kortereid kesklinnas kõigile SOOV-hindadega. Tule ainult ja võta! Lajata ainult soov letti :)

    Kuna eelpool kirjeldatud SOOV-unelmaid on sadu kordi rohkem kui vastupidiseid, siis on ka selge, miks iga momentumi kritiseeria kohta on vastas kümneid tulihingelisi võitlejaid.
  • Mutionu macro foorumis enne siia kolimist: "Momentum. Aga kui vaatamata pikkisilmi ootamisele ja loitsimisele ikkagi ei tule rasket maandumist. Võtmeisikud teevad õiged otsused ja majandus pöördub pärast väikest mõõna taas normaalsele tõusule. Kinnisvaraturg stabiliseerub ja kõigil on Eestis edaspidigi hea elada. Kas sa tahaksid, et nii läheks? Või oleksid sa siis kurb?"

    Minu vastus enne siia kolimist: "ootan sinupoolset põhjalikku selgitust praguste [kinnisavrabuumi] protsesside adekvaatsusest ja pikaajalisest kasust Eestile nii majanduslikus kui üldises kultuurilises mõttes. Lisaks kuna viitasid õigetele inimestele ja õigetele otsustele. Palun täpsemalt kirjutada millised õiged inimesed (paluks näiteid ajaloost senisele geniaalsele executionile ja eriti teravale visionärimõttele) võivad teha milliseid õigeid otsuseid (paluks selgitada neid instrumente või hoobasid mis tooks muutuse)?"

    Ootan sama ka pärast siia kolimist. Eelkõige võiksid sa selgitada millist protsessi sa näha tahad ja siis numbritega ka kinnitada/põhjedada. Loeks küll huviga.
  • sõbrad, kui miskit põnevat leiate, saatke enn.tosso@aripaev.ee olen märtsis online reporter
  • to: mutionu

    Las momentum teeb oma asja, müüjad poes teevad oma asja, kinnisvarainimesed teevad oma, kõuts tänaval teeb oma ja sina tee ka oma. Mis see sinu perset torgib, mida ja kus ta räägib? Täitsa tõenäoline, et tema nägemus on liiga pessimistlik, aga mis siis? 5 eelnevat aastat on igal pool suurtes päevalehtedes üles räägitud ja seda on teinud sajad inimesed, nüüd üks mees kuskil blogis räägib alla ja igal Jukul ja Peebul kohe pask lahti. Kõik mis tulema peab, ka tuleb. Mina näiteks ei oleks sugugi üllatunud kui kogu kriisiperiood olekski juba esimesel poolaastal möödas ja edaspidi läheks jälle paremini. Samas ei oleks ma sugugi ka üllatunud, kui kesklinnas uusi pindu 20 keeksi ruut müüdaks lähema paari aasta jooksul.

    btw, isegi see "negatiivne soovunelm", mida sa siin naeruvääristad, on tegelikult positiivne areng, kuna sellel saab olema hindamatu hariduslik väärtus Eesti rahva kollektiivsele teadvusele. Palju positiivsem areng, kui näiteks palju-manatud "pehme maandumine".
  • tänases situatsioonis kinnisvaras...
    mis on pos ja mis on neg...
    kui ma liidan 2 + 2, vastus on 4...
    kui lahutan 4 - 3, vastus 1...
    küsimus, kas vastused on pos v neg...?
  • krt, see kollektiivne teadvus on nagu lambakari, kord tõstab ühed kilbile, kord teised .. närib ikka p...t küll, kui ise ka lambad seda iivõl KV haid toideti, nüüd kõik kaevikutest karjuvad maha maha pursuid... ( võtke rohud ära ja tehke midagi kasuliku vahepeal, näiteks nagu innovatsioon, ekspordi suurendamine ja muud miinuses olevad asjad, ehh ..?)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon