Väike-ettevõtja saia ei söö, või siiski ... - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Väike-ettevõtja saia ei söö, või siiski ...

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • "Asuta ettevõte ja saa miljonäriks!". See soovitus peaks ju olema asjalikum kui "Paiguta oma raha erinevatesse fondidesse!". Aktsiaturgude keskmine tootlus on läbi aegade olnud 10%., aga aktsiaturud teenivad raha allokeerides ressursse ettevõtetesse. Risk suurem aga ka tootlus on parem. Kui sa ei saavuta paremat tootlust siis vähemalt oled ettevõtjana iseenda aja peremees.

    Kas oled väikeettevõtja? Eestis? aastal 2008?
    Kas olete vast kuulnud oma tuttavatelt edulugusid "võtsin 3 aasta eest pangast korteri tagatisel
    100 000kr laenu ja nüüd on ettevõtte kasum 300 000kr aastas" :)
  • No minu parima lapsepõlvesõbra ema pantis oma maja sigaheaks-siseinfo-minaolentargem-jne äriks. Tulemus oli kahjuks Kurb.
    A teine sõber annab sülest laenu protsendiga a la "piiks-piiks" ja seda juba mõned aastad kauem, kui "piiks-piiks" ekraanile tekkis.
    No võta siis kinni...
  • sööb, kui õigest erakonnast oled ja "sõber" õigel ametikohal istub :D kurb aga tegelikkus va. erijuhud (skype jne)
  • Väike-ettevõtja olla on igati tore, aga see eeldb töötava äriidee olemasolu.

    Deepsky, kuidas su teine sõber tagab, et välja antud laenud koos protsentidega tema sülle tagasi jõuavad? Ühe sellise tegelinski - marko - kohta on siit kommentaare lugeda: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/ekspress/article.php?id=17370080&com=1
  • Deepsky, st ma ei taha väita et su sõber selline on, aga see kommentaarides olev marko pidi ka "raha välja laenama". :-)
  • Olen veidi seda va väike-ettevõtlust päris lähedalt saanud paar viimast aastat kõrvalt jälgida. Edu aluseks kipub olema see, et võetakse juba mingil tasandil eksisteeriv ärimudel, täiustatakse seda kriitilistest punktidest, lisatakse mastaap, innovatiivne ja/või seksikas komponent ning range distsipliin (väga paljud nö putkapidajad pole sellest kuulnudki) ja voila - kannatab bisnist pidada küll.
  • Kui need karumõmmi toodud edutegurid edukalt ära rakendada, tekib oht, et väikeettevõte muutub suurettevõtteks.
  • Ja siis saab temast vihatud külakurnaja keda pole meile vaja :-)
  • Kui inglise keelele tugineda, siis pole väikeettevõtjat olemas. Ettevõtja on "entrepreneur". Üheski vähegi mõistlikus tekstis ei kirjuta keegi "small entrepreneur" (kui just kasvu silmas ei pea :-) ) ega ka "big entrepreneur", "great entrepreneur" on mõeldav, aga pole päris see, keda meie suurettevõtjaks kutsume. Tõsi, "small business owner" on kasutuses, kuid seda ei saa jälle hästi ettevõtjaks tõlkida.
  • Mulle selline lähenemine ei istu hästi, et kui mingit asja iglise keeles pole olemas, siis seda ei eksisteeri üldse.
  • Vanaema, öeldakse "small business owner", vähemalt USAs.
    Neil ka oma liit seal, NFIB
  • ttrust,
    kunagi ammu, kui kunagi koos mammuteid jahtisime ja ma Sinu naisega* korduvalt erootikat tegin, kuna tõin lõkkeplatsile suurema lihakäntsaka, oli jah tagatiseks kotid pihku või muidu...
    vahepeal toimus miski evolutsioon - so they call it

    Emake loodus andis alla

    mõned kiloaastad tagasi enne Meie ajaarvamist mõeldi välja Usk, misteema ka meitemail väikese viivitusega teadmiseks võeti, sulli&powerit tootma pandi

    20 saj. läks kõigil lõppkiireks

    Mõeldi välja Pangad (ei räägi pandimajandusest ja muudest arenguraskustest, mis siiani pead tõstavad, vaid kui küpsest nähtusest)

    No teeme FFW -
    ....
    Püramiidskeemid
    riigihanked
    LHV
    smslaen
    ....
    ja edasi -
    segab kedagi, kui inimene midagi ilusat välja mõtles ja sellega teenib? Ilma näkkunikkumiseta?

    ttrust, palun mine arene natukene. Kardan, et kui isegi tunned tõepoolest huvi selle vastu, mida küsisid, siis isegi mitte frantsiisiks ei ole Sa võrdne parner.

    * ah jaa, diskleimer - äkki mõnel sugupuu vajab korrigeerimist;)
  • Raab, ma olen suhteliselt veendunud, et "putkapidaja" peab juba alguses mõtlema sellele, kuidas ta oma "putka" viie aasta pärast kümne milliga maha müüb või selle ketiks kujundab jne. Vastasel korral tulebki keegi ja lisab tema ärimudelile need kriitilised edutegurid ja vend jääb oma businessi varemetele nutma, et küll kapitalism on paha süsteem ja keegi teda ei armasta.
  • 2000.aastal sai asutatud mööblifirma. Käima läks see äri väga raskelt. Raha sai firmasse investeeritud mehemoodi ja niimoodi aastaid. Siis aga 2002.aastal sai tehtud julgem samm edasi. Selleks pidin küll isikliku kinnisvara panti panema ja pangast suurema summa laenu võtma. Nüüdseks on mööbliäri kenasti juba aastaid tiksunud. Pangavõlg praktiliselt makstud, firma on juba 3 aastat kasumis, palgad makstud, võlgnevusi ei ole. Päris hea nö.buusti andis ka 2006-2007 kinnisvarasektori ja majanduse üleüldine kiire tõus.
    Samas ei soovita kellelegi mööbliärisse sukelduda. Vähemalt mitte praegu. Sest konkurents on väga tihe ja kui asjalikku ideed pole, siis ei ärata huvi. Eriti praegusel mõõnaperioodil, mil mööbel ei ole just kõige populaarsem esmatarbekaup.
    Kui oled hakkaja ja jaksu on, siis olen kindel, et igatepidi teenib kiiremini kasumi kätte oma rida ajades, kui börsil sebides.
  • Karumõmm, kuidas sa veenaks mu tuttavaid turismitalupidajat ja hauakivide valmistajat et nad peaks oma talu / töökoja 5 aasta pärast maha müüma või ketiks tegema, miks see neile hea oleks ja mis nad selleks tegama peaks?
  • @17:00

    http://etv.ee/arhiiv.php?id=79958
  • Deepsky, nii, et sõber on midagi selle Marko sarnast jah?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon