Päeva hea tegu. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Päeva hea tegu.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna viimasel ajal on hästi palju kõdu ikaldust ja kriitikat,. siis võiks teha teema mille alla kirjutada midagi head.

    Ehk siis kirjutage siia, mida head tänase päeva jooksul sina kellelegi teisele oled teinud.

  • Sikutasin täna ühe kaubiku teepeale tagasi.
  • Lõpetasin ühe kitse elutee, mis sattus ristuma minu omaga.
  • hävitasin nädalavahetusel hulga alkoholi.
  • Täna olin ma paha kuid see-eest eile olin natuke hea. Poes täiskuhjatud ostukäruga järjekorda minnes nägin korraga ühte ca 7-aastast poisikest, kel oli tukkapidi peos umbes 5-6 "Isa saia". Kutsusin ta järjekorda enda ette, et siis saab ta kiiremini. Ja kui poisike kassasse jõudis, tuli välja, et tal tuleb rahast puudu. Kas oli siis teel poodi selle ära kaotanud või ta ei osanud ise või hoopis ema arvutada, seda ma ei tea, kuid kui kui kuulsin, et armastusväärne müüjaproua selgitas poisile, et ta saab osta ainult kolm saia, teritas see mu tähelepanu. Tänu sellele, et ise poisikesena umbes samalaadses hädas olin, tegin hoobilt teoks selle, mida tegi tookord minu lapsepõlves too mees. Küsisin müüja käest, et kui palju puudu jääb, ja et ma annan selle summa. Summa oli mingi 11.40. Polnud probleemi - leidsin sendise täpsusega. Ma arvan, et sel hetkel oli mul endal sellise asja pärast raudselt parem meel kui sel posikesel, kelle nukker näoilme haihtus kiiremini kui nii mõnegi raha börsikrahhi ajal.
    Vaat sulle siis - tegin hea teo oma hea enesetunde saavutamise pärast? Keeruline küsimus. Ilmselt küll, kuid siiski mõtlematult. Loodan, et teen veel. Ma hakkan iga päev häid tegusid tegema :)
  • Andsin tasuta laenu. Toetasin ka heategevusorganisatsiooni.

    www.kiva.org
  • Tegin rahalise paigutuse ühe pisikese inimese tuleviku heaks. Tema ise sellest ainult veel ei tea :)
  • kuule marct, ma vaatan ikka järjest rohkem et sa oled mu alter ego vms, liiga tuttav tuleb kõik mida kirjutad ette. Mul on olnud TÄPSELT sama olukord väikese poisikesega kellel umbes sama suur summa puudu jäi, pikaks ajaks tegi hea enesetunde et ma teda aidata sain
  • Härrased, härrased! Tagasihoidlikkus kaunistab inimest :o))))) Heategu kvalifitseerub altruistliku teona ainult sellisel juhul, kui keegi sellest ei tea. Vastasel juhul on tegemist indulgentsiga :o)))))))))).
    Näete nüüd, saab ka siin teemas vinguda, igal pool saab.
  • Hmm viisin yhe peksasaanud joodiku kellel 2 luumrudu traumapunkti :)
  • Eks võtab mõtlema küll kui sattud ühel hetkel Jumala ette ja pead vastama küsimusele "Mida oled sina head teinud?"
    Mina püüan igal aastal mõne puu istutada....sellel aastal olen 25 kuuske istutanud. Abiks seegi!
  • Eelkirjutajatega sarnane lugu juhtus supermarketi kassas, minu ees väikesel tüdrukul jäi mingi 3 krooni arvest puudu.
    Andsin selle summa, mille peale vanemaealine kassapidaja kommenteeris umbes nii, et nojah, selle peale nad pidevalt mängivadki. nii need lapsed ei õpigi ise arvutama ja arvestama mille jaoks raha jätkub. Maailm pole mustvalge, mingi tõde selles ka kindlasti
  • :) ema saadab lapse poodi ja teab, et päts saia ja päts ökoleiba maksis kolm päeva tagasi 31 krooni ja annabki lapsele vajaliku raha, kuid kuri kaupmees kärutas saiale krooni ja leivale kaks krooni otsa vahepeal. Siis laps ei oska arvutada :~?
  • Ise sellel aastal kõvasti hea tegusi teinud, mitte et ma kindla sihiga punkte koguks, kuid lihtsalt on tulnud nii välja ja hiljem on endal hea tunne olnud, et kedagi saanud abistada. Loodetavasti kui ise tulevikus vana näss olen, siis keegi ikke abistab ja ei löö keppi alt. Nüüd siis tegudest mis meenusid: Talvel aitasin vana inimest üle tee - kott raske, hanged suured. Algselt vaatas mind kui varast, kes noolib tema kotikest ja mitte ei tahtnud abistavat kätt vastu võtta. Hiljem tänas mind heateo eest ja sõnas oi viisakus ja headus polegi kadunud siit ilmast. Paar kuud tagasi kassa järjekorras seisis minu ees eakas naisterahvas ja peale summa maksmist pillas 1.50 maha. Tõstsin tema eest raha ülesse, hiljem tänas ta minu naist, et teil on ikke väga tore ja hea mees. Naika ei osanud heade sõnade peale muud öelda kui punastas ja vastas, et vahest ta teeb jah imelike tegusi ... Eelmine nädal istutasin maja lähedale tiigi äärde ~50 mändi ja 10 elupuudu. Tuleval nädala vahetus plaanin istutada veel ˇ20 kaske ja 1 tamme. Mis puutub raha annetamisest lastele, siis minu naikaga juhtus vastupidine olukord läks poodi kapsast ostma ja puudu jäänud 50 senti annetas hoopis väikene laps :).
  • rakuc,
    need ostsid küll komme, jäätist jms stuffi, millest mõne oleks saanud suurema kahjuta ostmata jätta.
    põhimõtteliselt pole ju paha kui ka tänapäeval lapsed kasvavad ettekujutusega, et kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab.
  • Kuhu me jõudnud oleme?! Inimesed on hakanud ennast kõrvust tõstma ja peavad ennast heategijateks elementaarsete viisakusreeglite täitmise eest. Kas arvate, et kõik, mida ma ei tee raha eest, või mis mulle midagi maksma läheb on heategu?

    tehke parem midagi asjalikku....
  • Inimesed on ikka erinevad küll. Ma istutan iga kevad minimaalselt 1500 puud, aga seda heateoks pole osanud siiani küll pidada.
    Pigem olen ma seda teinud oma soovide täitmiseks, et lastel oleks kunagi mingi stardikapital võtta ja et kasutamata põllud lihtsalt pajuvõsa täis ei kasvaks.
  • Heategu võib olla suvaline asi mis kellegile head teeb, mõnikord on üks pisike kiitus parem kui üliväga asjalik asi.
    Kuid siiski enamasti asjalikud asjad ongi heateod :)
  • Ma ka CharlieF iga päri. Ja teen ettepaneku nimetada foorum ümber Minu nabaks
  • Hold your horses!! Ükski heategu ei jää karistuseta.
  • Vereloovutamine parandab tervist ja tõstab tuju.
  • Mina annan iga päev enda maksimaalse panuse Eesti liikluskultuuri parendamiseks. Seda tehes eeldan (loodan) teistelt samasugust käitumist, mis on hetkel muidugi paljuoodatud... aga kuskilt peab ju see algama.

    - Lasen kaasliiklejaid vahele kui nad selleks suunda näitavad;
    - näitan alati suunda kui hakkan rida vahetama;
    - tänan kui keegi mind vahele laseb võttes ise hoo selleks maha;
    - ei sõida liialt aeglaselt, et tekitada liiklustroppe;
    - respektin jalakäijaid ja nende tee ületamissoove;
    - ei pargi kunagi keelatud tsooni;
    - proovin alati situatsiooni ette näha.
  • Wilhelm rõõm kuulda, et ma pole ainukene kultuuri parandaja Eesti liikluses. Lisaks viisakusele säästad enda rahakotti (kütuse, kui auto hooldus kulud on väiksema) ja ei stressa enam roolis ( suva mida rallihundid teevad).
  • .. to puhkjapojad 19/5/8 7:34 - oot-oot, kas indulgents mitte see paber polnud, millega jumalalt andeksandu patutegemise eest sai ette osta? ..

    Ülaltoodud asju tuleb tuttavaid ette küll, olen ise teinud ja tagasi saanud, rlivm'i parafraseerides - heategu tuleb sulle endale tagasi, igapäevaselt ja teinekord märkamatult. Wilhelm, ilmselt lasid Sina mind täna Tartu maanteel läbi, tänud veelkord!
  • Auto läbilaskmine on üks tavalisemaid tegusid kui linnas liiklen. Aga nüüd üks selline asi, mis tibake pipramaitset seejuures annab. Minu tähelepanekute järgi läbilastav tõstab kätt või vilksatab ohukaid tänuks ainult siis kui roolis on mees. Ma ei tea, kas mul on trehvamisega nii läinud kuid kogu oma staaži juures olen saanud tänulehvituse ainult ühelt naisautojuhilt. See on mõnikord, kui tuju s*tt, tekitanud olukorra, kus naisterahvas mõnikord jääb kellegi teise läbi lasta.
    Mis siinne õrnem sugu oskab öelda, miks see nii on?
  • Nõustun, see pipramaitse on minu suulgi üpris tihti. Ka minuga on juhtunud vaid ühel korral, kus naisterahvas tänab kas siis kätt tõstes või tulesid vilgutades läbilaskmise eest. Miks on see nii elementaarsena tunduv žest arusaamatu, kohati isegi tabu?

    kibic - vähetõenäoline, et olin mina. Ei sattunud sinna kanti... Aga palun, palun! Ütlen ette juba ära, sest kui peaksime liikluses kohtuma, siis teen seda ikka ja jälle.
  • naised kardavad äkki, et sa saad tema lehvitamisest valesti aru;)
  • Pakun, et probleem on selles, et teil, jobudel pole piisavalt aega oma naiste jaoks. Rääkimata lastest, mis oli vist miski muu teemas murepoint.
    Minu naise jaoks oli suht teema, end Tallinna liiklusse suruda. Kuni andsin talle oma retsitud bemmi ja tegime paar tiiru linnapeal a la tee mis tahad. Saab küll.
    Naiste psühholoogia veidi teine... Nüüd paneb isegi kõrval istudes minu tänutuled vilkuma, kui kuhugi vahele end poetan.
  • Discleimer: ei leia, et oleks põhjust rääkida ratastega ilusatest tibidest või kibestunud karjääribitchidest, mis on siiski vaid marginaalne osa tänases liikluses?
  • Hmm, täna tegin halba, rikkusin panga telleril päevaks ajaks tuju ära :)
  • Sõidan nüüdsest ühistranspordiga, auto viisin maale. Võidan rõvedalt palju raha.
  • ehk peaks ka ühistransporti vältima - võidab raha veel rõvedamalt :)
  • Kui juba vältida, siis taksot. Taksot vältides võidate hulga rohkem raha kui ühistransporti vältides. Veelgi parem on muidugi korraliku eralennuki või jahi renti vältida, see on vapsee big money.
  • Peatusin vöötraja ees ja lasin jalgratturi üle sõidu tee, sest ta oli peatunud ning sadulast maha tulnud. Kui ikka kaaskodanikud LE-d teavad ja järgivad, siis teed seda ise ka. Täiega!
  • Ütlesin poes teenindajale aitäh ja olin sõbralik. Tegelikult olen ju ostjana teenindajast üle ja võin teda edasi-tagasi jooksutada, solvata, norida ja kiusata. Aga seekord siis olin suuremeelselt sõbralik.
  • Tõusin öösel üles, otsisin kirve välja.... aga siis tuli see foorum siin meelde ja jätsin naise ja lapsed ikkagi elama.
  • Velikij: inimlikust seisukohast lähtudest võiks vöötrajal tee ületamist ootava kaaskodaniku üle tee lasta igal juhul, isegi sadulas. LE täitmist heateona võtta, well..
  • ericom
    Riigis maad võtvat mentaliteeti arvestades võib aastaksese pärast olla juba iga liigutus, millega täidetakse seadust, heategu.
  • Kui rattur on tasemel võib ta rattalt maha tulemata seista liikumatult ühe koha peal vähemalt 15 minutit ja pole mingit mõtet sadulast maha ronida, õnneks on ka mõni leidlikum juht sellest aru saanud. Kui sul on jalad pedaalide küljes kinni, ei ole kõige mugavam sadulast maha ronida.
  • Kuigi jah, seadus on vist tehtud teise mõttega. Ratas on õige ülekandega paras rakett ja pole kõige mõistlikum, et selline objekt rajal kiirendaks, autojuhil raske reageerida.
  • Kui sul on jalad pedaalide küljes kinni, ei ole kõige mugavam sadulast maha ronida ... kõlab samaväärselt nagu - kui on jalg gaasipedaalil, siis ei ole mugav ratturit üle tee lasta
  • Seaduse mõte on ratturit kaitsta, et ta hooga üle tee ei sõidaks. Kuid, kui rattur ootab ülekäigurajal tee ületamist (selleks ei pea sadulast maha tulema) ja mina autojuhina märkan seda, siis puudub põhjus, miks ma ei peaks teda üle tee laksma.
  • ericom
    Selles mõttes ma vist küll sinuga nõus ei ole. Põhjus, miks ratturit üle tee lasta puudub, kuna meie LE käsitleb jalgratturit kui liiklusvahendiga liiklejat, seega pole ta jalakäija ja tegelikult pole ratturil ülekäigurajale või kõnniteele üldse asja kui ta pole just üle 12-aastane. Ükskord ootas ülekäigurajal väljumist sõiduteele sõiduauto, kergitasin küll imestusest kulme kuid ma ei näinud põhjust, miks ma oleksin pidanud auto üle sebra laskma. Kas ainult selle pärast, et seal ka potentsiaalne jalakäija sangas?
    Kui jalakäija või rattur ratas käekõrval seisab ülekäiguraja ees, siis minu jaoks on see esialgu veel elementaarne, et pean kinni ja lasen ta üle. Harjumus lihtsalt, mitte heategu. Heategu on see, kui ma ratturit ratta seljas üle tee ei lase, kuna ta võib järgmisel ületuskohal arvata, et tal ongi õigus ja õnnetus ongi käes.
  • Vabandan, üks vigade parandus: Jalgratturil pole asja kõnniteedel ainult siis, kui ta on üle 10 aasta vanune.
  • marct,
    Mul on sinuga sarnane komme inimesi üle tee lasta ülekäigurajal:) Kuid, kuna liiklus on kord juba selline, kus kehtib tugevama õigus, siis ma loodan, et ükski rattur, kellele olen teed andnud, pole seda võtnud kui julgustavat faktorit auto rataste alla sööstmiseks, ptui, ptui, ptui.

    (juhul, kui kõnniteel on märgistatud rattatee, siis võib neil ka ühine ülekäigurada olla)
  • Ütlen müüjale aitähh ja ongi heategu? Teen ukse võõrale vanatädile lahti ja tulen ka siia kilkama?
    Teema on selgelt devalveerunud, kui elementaarsete viisakusreeglite täitmist juba heategudena käsitletakse.

    ericom.
    "jalgrattatee ristumine sõiduteega" on LE-s täiesti eraldi märkimist leidnud. Isegi juhul, kui rattatee on osa kõnniteest, ei anna see ratturile õigust sebra sadulas olles (pun intended) kasutada.
  • Ma arvan, et selline mõiste nagu ,, minu õigus,, tuleks üldse liikluses unustada.
    Kui mul on peatee ja keegi keerab mulle kõrvalteelt ette, siis ma järgmine kord ei pidurda, ses mul on LE järgi tämedalt õigus.
    Igasugune õiguste nõudmine lõpeb liikluses vaimu ja kehavigastustega nii nagu ühes keskmises abieluski.
  • Vanasti, kui tänavatel roostes romusid rohkem liikus kui tänapäeval, siis tõepoolest pidurdamisega ei liialdatud. Osav juht võis sel juhul kindlustusest terve auto hinna kätte saada :)
  • Siin võiks sõna võtta ikka need, kes ka reaalselt on midagi head teinud. N: annetanud x summa oma pörsilt teenitud kasumist mõnele latekodule jne. Kuigi tavaliselt need inimesed oma heategudega ei kiitle vaid peavad seda elu normaalseks osaks, ning elavad põhimõtte järgi, et kui sulle on antud, siis võiks aidata neid, kellel saatuse tahtel ei ole nii hästi läinud.
    Tõest tobe, kui elementaarne viisakus loetakse heateoks.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon