Maatulundusmaa tagatisel laen
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Ma tahaks osa oma maast kasutada tagatisena laenu saamiseks. 4ha arenevas eramurajoonis Harjumaal. Väärtus ca. 40-50 eek ruutmeeter, kogusummas 1,6mln +
Kuna otstarve ei ole veel muudetud, siis ei saa ka kasutada seda laenu tagatisena pankades. On kellelgi infot, kes aksepteerib sellist tüüpi tagatist? (maatulundusmaa) -
Ma arvan, et pankadest mitte ükski.
-
Olen uurinud ka jah, paar eralaenu ettevõtet on pakkunud laenu 50% väärtusest intressiga 6% kuus. See jääb liiga kõrgeks, kui saaks 3% kuus ja 50% maa väärtusest laenu, siis paneks mõtlema juba.
-
Nii heldelt kohe? Katastri numbrit raatsid siia panna?
-
Heldelt küll aga keegi helde ei taha laenu anda :D Ma tahaks raha ärisse panna aga ei saa, maa seisab ja kasutult. Müüa ka ei taha aga lisakapitali võiks laenuna võtta selle maa arvelt mingiks ajaks.
Kataster muidu: 29501:010:0190
Kõrval elamumaa ja krundid, asfalteeritud teed, kommunikatsioonid, tänavavalgustus, bussijaam jne jne... -
3% intressiga kuus laen ärisse? kui kõrge on siis selle äri marginaal?
-
umbes 60% aastas.
-
Hmm äriline marginal on 60 % ning sa oled nõus sellest maksma laenu katteks 42 % ?
Veider :) Aga aint juhul kui sa ei tee ühe nädala laenu. -
arvutatud kuskil 60% aastas, võimalik et rohkemgi, 60% on selline lollikindel, kui aastas teenib ettevõte rohkem siis lõppsumma kasvab ja kasum summaliselt kasvab. selleüle kasumi üle tegelt arutada ei tahtnud, ega keegi ei tea eraisikuliselt kedagi, kes tahaks raha kasvama panna?
-
Kes vähegi lugenud on teab, et mul on mitu projekti hetkel käsil, üks nendest on teha põhja ja baltimaade suurim oksjoniportaal. Kaua see osta.ee võimutseb siin, pealegi ainult eesti turul. Meil palju paremad lahendused juba välja mõeldud. Võtame ette eesti, läti, leedu, rootsi, soome. Kuna on olemas veel tegutsev transpordiettevõte ja ka kaubandusettevõtteid, siis logistilist teenust ja kaubanduslikku müüki saab ühendada kõik selle sisse.
-
Koala
Lihtsalt huvi pärast: kes sulle ütles, et selle maatüki hind on 40-50 eek ruutmeetrist? -
suuline hinnang antud, atesteeritud hindaja, mitte mina :)
-
no kinnisvaraga tagatud laenu 40% aastaintressiga anda - where do i sign up?? Ainult et mul vist pole nii palju kui sa soovid...
P.S. väike kirjaviga teema esimeses postituses - harjumaal ei arene enam ükski eramurajoon päris mitmete aastate jooksul -
Koala, miks nõnda madalalt lennata tahad? Mis kuradi põhjamaade oksjoniportaal. It's so yesterday.
Otsing on tulevik. Tee maailma otsinguportaal. Kaua see Google siin ikka võimutseb... -
Jah, muidugi, oleks põhjatu pangakonto saaks google`i kas ära osta või inimesed ära osta ja olekski asi m.o.t.t.
aga enne prooviks jõudu põhjamaadega.
teine võimalus on investeerida, 50% ettevõtte osalusest läheb investorile kes investeerib, v.a. 50% ainuisikuliselt ühele investorile, st. et 50% läheb jagamisele, 30% investor a, 15% investor b, 5% investor c. ülejäänus 50% jääb siis mulle :)
tegelt see ei olnud üldse teema, mis sai väikesest 40 000 ruutmeetrisest maalapist? Investeerimisfirmad, on keegi huvitatud? -
Paku Heleniusele. :)
-
kas 60% aastas on mainitud ettevõtmiste ajalooline tulemus või tulevikuprognoos?
-
Tulevikuprognoos. Kui ettevõtmine tulevikus juba käib, siis on kindlasti numbrid suuremad. U.S. Invest kaalub samuti investeerimist, läbirääkimised käivad.
-
no mida sa siis siin veel otsid kui us juba kallal?
-
kallal küll aga jah sõna ei ole veel olemas. tegelt ei tahaks meenutada enda vitsasaamist ja ühele lootma jääda, 2 aastat tagasi ootasin kindlalt rootsi investori jah sõna umbes 2 kuud, ja oli täiesti kindel et tehing tuleb, põhimõtteliselt kaotasin 2 kuud lihtsalt ära. lubada võib ju pudrumäe kokku aga kui ametlikult asjad paberil ei ole siis....jah...keda süüdistada, ennast :)
-
Hmm, igasugust äriplaani tehes peaks raalsuse huvides saama kulude osa 1,5ga korrutada ning tulude prognoosi 0,5 ga korrutada. Kui peale seda ka äriplaan vett peab vat siis võib juba mõelda :)
-
Kuidas Koala oma maatükki nii kõrgelt hindab?
Ma müün juba pool aastat üht sama suurt maatükki umbes sama kaugel Tallinnast,küll teises suunas.
http://www.kvm.ee/home/index.php?lng=est&act=details&id=9680#0
Aga hind on 0,4milj
Kui sul tõesti on soont kinnisvara arendusel,siis osta minu krunt ära ja müü ta 1,5miljoniga maha ja kasum ju tunduvalt suurem kui 60%. -
Koala pakkus lihtsalt välja uue marketingidee hapuks minevate kinnistute realiseerimiseks ehk
-
Eks Koaala maatükil ole ka potentsiaali elamumaaks,kuid mitte põlluarenduseks,aga kindlasti võiks olla huvilisi maakodu,suvila vm.sarnase ehitamiseks.Asukoht Tallinnale suht lähedal,juurdepääs olemas ja piisav privaatsus.Ainus konks on kaugus alajaamast,ehk elektri saamise maksumus.Minu kinnistule nimetas EE elektriliini vedamist alajaamast 1km kaugusele hinnaks 0,5milj.See,et lähim maja on 400m kaugusel,hinda ei muuda.Alternatiivenergeetikud suudaksid selle raha eest sinna luua juba tuulegeneraatorist,päiksepatareidest,akupargist ja nendest võrguvoolu valmistamise komplekti.
Ma pakuks,kohapeal käimata,Koaala maatüki väärtuseks samuti 0,4milj,aga ma pole mingi kinnisvaraspets,seega ei maksaks minu sõnu nüüd kullana võtta. -
siis las seisab edasi mu maatükikene, kasutu vist.
-
Deepsky paistab, et sul vist oli õigus :)
-
Koaala,ära sellepärast nüüd püssi põõsasse viska.
Oma kinnisvara tagatisel laenu võid sa ikka kelleltki saada ja odavama intressiga kui 3% kuu.Ainult kui selle maatüki väärtus on 400000kr,siis laenu saad ehk 200000kr ja intressiga ka ehk 2%/kuu.
Oma äri käivitamiseks,vajalikus koguses kapitali saamiseks,pead otsima lisatagatisi või lisainvestoreid. -
asi õnneks lahendatud, sõber otsustas oma kukrust pillata mõne krooni, sain 500 000, teisipäeval on notar ja üks asi jälle sammu võrra edasi :)
edasi võtan ette ühe rallikrossiraja ja motokrossi raja pärnu lähedal, maatükk seisab lihtsalt juba aastaid ja aega pole saanud, üks juku toimetab seal praegu aga tal ka küüned enda poole niiet mulle ei jää eriti midagi, kui äriplaan valmis, siis ehk on huvilisi kambamehi aktsionäre. aga selle kohale peaks vist uue teema püstitama hoopis :) -
60% on lihtsalt saavutatav kui vaatate lähemalt www.sendioksjon.ee
-
No ma arvan, et 90 % pakkumistest sendioktsionil on siiski serveri enda robotite tehtud. ning kogu business ei olegi nii väga kasulik.