Araabiamaades läheb olukord paremaks? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Araabiamaades läheb olukord paremaks?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • http://online.wsj.com/article/SB121479169997914947.html?mod=hpp_us_pageone

    Positive Thinking in Tehran: Youth Embrace Self-Help Movement

    "The self-help craze -- long part of life in the Western world -- is taking the Islamic Republic by storm. Iran is one of the world's youngest nations, with 70% of its 65 million under the age of 30. There's widespread disenchantment among young people with Iran's strict theocratic regime, which requires headscarves for women and bans alcohol. And jobs are scarce.

    In other Middle East countries with similar demographics, like Egypt and Turkey, young people are increasingly turning back to their Muslim identity for solace. But Iran's mostly well-educated youth are more likely to seek other remedies -- such as self-help seminars, New Age theories, meditation and yoga.

    "The regime presumed it could mold the society into whatever shape and form it wanted, but we are seeing the opposite take place," says sociologist Hamid Reza Jalalipour. The younger generation is "turning away from conventional religion and tradition.""


    Teine küimus on muidugi, et kas kogu see njuu eidž jura ka midagi parem on:)
  • Madis, Iraani ei saa kuidagi araabiamaaks pidada. Moslemid küll, aga araablased nad ei ole.
  • õige märkus, kiirustades lipsas ebatäpsus sisse. Parem pealkiri võiks olla mida sellist: Musulmannide muskel murdumas?
  • madis43, luba mul vastata su teisele küsimusele : EI OLE. :-D
  • Iraani teokraatlik režiim on muide üks edumeelsemaid islamimaailmas. Põhiosas demokraatia töötab - väikeste agadega, aga samasuguseid agasid leiab praktiliselt igast riigist. Igal juhul ei ole tegemist mingi repressiivse süsteemiga a la Egiptus.
    Lääne suhtumisel islamimaailma on põhiprobleemiks see, et igasugune demokraatia on seal esialgu paratamatult islamistlik. Vähemalt senikaua, kui on saadud lahti kohalikest diktaatorimperaatoritest - kes aga on lääne pailapsed, sest aitavad hoida vaos sedasama demokraatliku altpoolt tulevat islamismi. Ehk sisuliselt on Euroopa/USA end nurka mänginud ja peale status quo säilitamise (kuhu kuuluvad ka al Quaeda ja Taliban) ühtegi mõistlikku programmi ei ole.
  • Madis43, kui nüüd mälu ei peta, siis ennustasid meeletut naftahinna tõusu ja samas väitsid ka, et Jumalat pole olemas. Reaalsus on hoopis teine, nafta pigem langeb ja Jumalaid on palju. Kõige hullem oleks kohtuda Jaamaga (SurmaJumal).
  • Täiendan veidi, tema võistluskunsti oskused on hämmastavad. Chuck Norris oleks paari löögiga rivist väljas, kui mitte esimesega. Mul on olnud au Temaga kohtuda, kuna olin hea poiss, siis jäin ellu. Kui Ta oleks minu peale pahane olnud, siis ei oleks ma ellu jäänud.
  • ikka peab keegi norima. Millal ma siis seda naftahinnatõusu ennustasin? Nii 100-130 vahel vist mälu järgi viimati ja siis kui siin aeti mull-spekull-ebaratsull juttu. Kes oleks neli kuud tagasi 118 dollar naftat odavaks pidanud? Aga ma ei viitsi sest rohkem rääkida, muidu tuleb veel momentum ja hakkab demand destructionist rääkima :D

    Ja jumalate kohta... Mis vahe on ManBearPigil ja Yamal?
  • Chuck Norris on jumal ja Yama on tema prohvet:D
  • Teeme nii, et kui Jumalad on tõesti olemas, siis on USO varsti punane?
  • minugi poolest, tõesta mulle nende olemasolu ära. (Yama oma siiski arusaadavatel põhjustel ei ole vaja püüda teastada)
  • Millal ma siis seda naftahinnatõusu ennustasin? Nii 100-130 vahel vist mälu järgi viimati ja siis kui siin aeti mull-spekull-ebaratsull juttu. Kes oleks neli kuud tagasi 118 dollar naftat odavaks pidanud?

    Madis, ma mäletan küll, et:
    a) me vaidlesime nafta üle siis kui me oma lugudeseeria naftast kirjutasime ning nafta oli siis 130-135 vahel.
    b) kui nafta seejärel 141 juurde tõusis, siis teatasid sa pidulikult kõigile "i told you so" (turg kipub sellist tooni karistama)
  • Jälle päris huvitav vaadata Al Jazeera uudiseid, ehk kuidas Qatar käsitleb naaberriikide sanktsiooe.

    Eile vist Carrefour poed tühjaks ostetud Qataris, kuna tarned tulevad kõik Saudi-Araabiast.
  • Ma oma rikutuses ütleks, et see on paljas saudide ja ajatollade kokkumäng, et nafta hinda tõsta. Kui juba saudid ja venelased kokku mängivad, miks siis ei võiks seda saudid ja Iraan seda teha, eesmärk on ju ühine.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon