Venemaa agressioon Gruusias - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venemaa agressioon Gruusias

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Siia teema alla võiks koondada arutelu Gruusias toimuva osas... Mõned lingid kust olen ise uudiseid jälginud, võibolla teab keegi lisada kuhu jookseb sisse kõige värskem informatsioon. BBCCNNERREPL.
  • Mina igatahes olen venelaste peale hetkel nii kuri, et ma ei suudaks objektiivselt seda asja vaadelda. Lisatigedust tekitab veel asjaolu, et Putin Pekingis OM-il vedeleb ja rõõmsalt kõigile näkku irvitab. Isegi va Bushirojule. Sic.
  • Tegelikult on CNN-is juba nõnda kirjutatud..."Russian Prime Minister Vladimir Putin arrived Saturday in Vladikavkaz, near Russia's border with Georgia, Russia's Interfax reported."

  • Tuletage meelde, kuidas seesama Putin Tsetseenia sõjaga võimule tuli, kus ka "vabastamisega" tegeleti. Esmalt lasid KGB tegelinskid ise Venemaal paar maja õhku (suva need oma kodanikud), süüdlastena esitati loomulikult tsetseene ja tee sõjaks oli valla.

    Seesama Putin süüdistab Gruusiat olümpiaharta rikkumises, samal ajal kui ise alustati oma provokatsiooniga konflikti. Oleks minu teha, ei annaks ma kunagi ühelegi venelasele EL-i riikide viisat - mädanegu kodus! G8-st tuleks ka muidugi kohe välja visata ja Sotsi olümpiamängude korraldusõigus ära võtta.
  • Russian forces have invaded the Georgian province of Abkhazia hours after taking control of most of South Ossetia, said Georgian President. Telegraph
  • Üks koht kust saab Gruuia poole uudiseid lugeda on www.civil.ge. Olen ise praegu Gruuias Tbilisis on olukord rahulik.
  • hr17, ilmselt on sinu poolt antud saidile juurdepääs välismaalt keelatud (küberrünnakute tõttu). Kui sul võimalik on, siis võiksid siia foorumisse panna uudiseid sellelt saidilt.
    Kas tõesti vastab tõele kuuldus, et Roki tunnel on õhku lastud? See tähendaks seda, et mitu tuhat venelast oleks kotti võetud.
  • Huvitav et Venemaa oleks nii palju lennukeid kohe kaotanud - suur erinevus võrreldes Ameerika Iraagiinvasiooniga.

    Missugune lõpp võiks siis ennustada Gruusias? Ma pakun, et pärast pommitamist ja hävitamist, siis taganemine status quo juurde, vene sõjaväelased jäävad sinna kus nad on olnud, ja pikaajalised läbirääkimised jätkuvad... Teised variandid on äkki välistatud lühiajaliselt...
  • Selle uudise sain ise http://uudised.err.ee/index.php?06131522. Ei saa minagi seda lehte ja mitmeid teisi Gruusia lehti avada enam, äkki ka siin küberrünnakud? Tunneli kaudu tuli jah kogu rasketehnika, kardan et seda hullemaks lähevad nüüd õhurünnakud.
  • nagu näha on meie austatud poliitikud loonud uue termini "telefonidiplomaatia"... tead paet, pista see telefon endale *****, keegi ei pane tähelegi su piiksumist...
    Nagu ikka, Kadi Liik´i jutt oli paedi mölaga võrreldamatu, kahju et meie valitsusel pole julgust samal teemal kisa tõsta
  • mnjah, paeti piuksumine on tõepoolest kuidagi.......kohatu. Või pigem asjatu.
  • kust see roki tunneli õhkulaskmise kuulujutt pärit, ma juba algusest peale ootan seda uudist?
  • Ilmselt täiesti tavaline sõjalis-strateegiline infotaktika.
  • muuseas - selline infotaktika on venelaste endi relv nende eneste vastu :)
  • http://www.newsgeorgia.ru/geo1/20080809/42301114.html
  • Üks ümmargune uudis.
    Kas on keegi juba vene lehtedest sama asja leidnud? Venelastele tähendaks see suurt leinapäeva ju...
  • Ärgem unustagem, et sõjaga alustas 7-8 augusti öösel Gruusia, kui alustas suurtükiväe, rakettide ja tankide abil öist suurrünnakut Tskhinvali peale, mille tagajärjel on esialgsetel andmetel hukkunud üle 1400 inimese. Laar: Gruusial ei jäänud teisi valikuid, s.t. kui et peale nädalatepikkust ettevalmistustööd vallutada välksõjaga kogu piirkond, kui maailma tähelepanu Olümpiamängudel on. Muidugi olid sellele olemas ettekäänded väidetavate snaiprite ja pommitamistule näol - millele on raske leida mingit taktikalist põhjendust, mida pole keegi sõltumatult kontrollinud, ning vaevalt et enam kunagi kontrollibki. Oluline on et 7.-8. augusti sündmused silma ees oleksid - kirjutan seda seepärast, et näiteks Indrek Tarandil on selle paari päevaga juba meelest läinud, kes siin keda ründas ja kuidas ajastas.
  • tunnel vist kahjuks ikka terve, http://hotels.ltd.ge/tbilisi-blog/ ütleb et tunneli läheduses rünnati vene tanke ja vene haavatuid viiakse läbi tunneli tagasi

  • Jah inimestel kipuvad need asjad tõesti meelest minema. Vaevalt sedagi keegi mäletab, et teise tshetseenia sõja alustasid Tshetseenid ise. Tungides venemaa terriorooriumile, ning hõisats suuri võiduloosungeid.

    Sealkandi rahvast on venelastel jube kerge provotseerida paistab.
  • Sigakoer, mõtle, kui möödunudaastase pronksiöö ajal oleks sama asi olnud ida-virumaa pärast. Siis oleks ka algataja olnud Eesti - politsei arreteerimistegevusi oleks saanud kuidas iganes tõlgendada. Muideks, mul pole vaja oma oletusi isegi tõendada - viska pilk pronksiöö tegelaste protsessile ja saad aru - eesti riik lakkus neil pättidel peed seetõttu, et meie riigis sellist jama ei juhtuks. Georgia mehed on aga ühepalgelised. Mida ütlevad, seda ka mõtlevad. Seega ei saa neid süüdistada mitte kuidagi selles, et nad venelaste ülemvõimust vabaneda püüavad. Muuseas - see konflikt pole kaugeltki esimene. Venelased on juba mitmeidki aastaid georgia piiril "manöövreid" korraldanud.
    Peakorraldaja on ka teada - Putin pole iialgi kusagil nii kaua muretult suvitanud kui praegu Hiinas. Ja käitub ta seal päevast-päeva rõhutatult, et TEMA EI TEA SELLEST ASJAST MITTE MIDAGI.
  • aga kui Gruusia väed juba Roki tunneli lähedal majandavad, siis pole venelastel mingit kontrolli Osseetia üle.
  • marct, võtame kainemalt ja süstemaatilisemalt. Kas oled nõus, et Gruusia valitsusel oli eesmärk ja püüe Lõuna-Osseetia konflikt sõjaliste vahenditega lahendada?
  • tead, sigakoer, ..........................
    ah ei hakka siin ropendama ja sõimama, kopin sulle vastuseks ühe lõigu oma TI pikemast kommentaarist...

    No mida kuradit te muretsete võimalikult tasakaalustatud ja ausa infovoo pärast??? kas siin on mõni inimolevus kes arvab et gruusia on selles jamas süüdi ja nad provotseerisid ausat ja õiglast venemaad nii hullult et neil ei jäänud muud üle kui väed l-osseetiasse viia?
    Vene propagandamasin töötab hommikust õhtuni täistuuridel ja valetab kogu maailmal suu ja silmad täis ja teie muretsete et ikka poliitiliselt korrektset inffi saaks???
  • Sõjategevust alustas Gruusia. Fakt.

    Provokatsioonid olid venelaste poolt. Fakt.

    Sõjas valetavad kõik pooled. Fakt.


  • Lihtsalt üks huvitav tähelepanek, millegipärast ei ole võimalik siit saada .ru lõpuga lehekülgedele.
  • How Russian and Georgian forces stack up

    Main Battle Tanks
    Russia 23,000
    Georgia 128

    Armoured Personnel Carriers
    Russia 9,900
    Georgia 44

    Artillery pieces
    Russia 26,000
    Georgia 109

    Attack aircraft
    Russia 1,809
    Georgia 8

    Helicopters
    Russia 1,932
    Georgia 37
  • Tin ja Sigakoer. Teie jutust ma saan aru, et Gruusia alustas sõjategevust ja ründas Venemaad? Ehk olete nii kenad ja toote fakte ka Venemaa piirkondade kohta, kus see sõjategevus aset leidis?
    See on umbes sama kui meie politsei Kohtla-Järvel korda üritab luua ja nimetame selle sõjategevuse alustamiseks ja Venemaa toob väed sisse...normaalne.
  • pahurik, keegi pole öelnud et Gruusia ründas Venemaad, küll aga seda et Gruusia ründas Lõuna-Osseetiat, nimetagem seda siis ühtse, tervikliku ja jagamatu Gruusia mässuliseks piirkonnaks või kuidas iganes. Nõus?
  • mis kuradi moodi saab gruusia rünnata gruusiat???
  • Nimeta siis Ida-Virumaa ka mässuliseks piirkonnaks, vene kodanikud on seal ka olemas ja anna ainult ajend, mida ka eelmine kevad üritati leida. Ma saaks aru, kui sõda käiks ainult osseetide ja grusiinide vahel...ja kui küsimus oleks näiteks Osseetia iseseisvumises koos Põhja-Osseetiaga, aga küsimus on ju kogu Osseetia ühendamises Venemaa külge. Selleks revastati ja õpetati välja Osseetia vägesi, anti neile ka raskerelvad, lisaks vene kodakondsus jne. Tüüpiline hõlvamise taktika nagu Hitleril 39. aastal Sudeedimaal.
  • Pähh, ei ole gruusia venemaad rünnanud. Venemaa ründab Gruusiat, kuid sõjategevust ikkagi alustas Gruusia. Iseenda territooriumil ka veel kusjuures.

    Siit nyyd ei maksaks välja lugeda, et ma jubedamal kombel venemaad sympatiseeriksin.
  • Kordan varem siin pakutud linki, kuhu tundub et ilmub kiiresti ja sagedasti uudiseid vene keeles:

    http://www.newsgeorgia.ru/geo1/
  • pahurik, jättes hetkel kõrvale selle et kuidas seda piirkonda nimetada või millega võrrelda, võttis Gruusia kätte ning üritas seda piirkonda 7-8. öösel jõu ja sõjariistadega oma kontrolli alla saada, eiks nii?
  • sõbrakesed, te ei kujuta seda ette, et mingi poliitik neelaks pikemat aega L-O taolised provokatsioonid vaikides alla. Vene küttis provokatsioone niikaua (ja need olid ikkagi pommiplahvatused ja gruusia elanikega külade tulistamine), kui Tbilisi keskvalitsusel polnud praktiliselt muud võimalust, kui anda vastutuld või kaotada oma nägu oma kodanikkonna ees.

    Järgnes Vene tehnoloogide poolt kavandatud stsenaarium: rasketehnika kiire sisseviimine Gruusia aladele ning avaliku sõjategevuse alustamine, koos massilise infokampaaniaga Vene telekanalites. Olümpia ajaks kavandatud tegevus. Gruusia keskvõim ei oleks oma EL ja NATO-suunalise poliitika tõttu mitte mingil juhul ise sõda alustanud, sest see on nend puhul alati olnud üks "Euroopasse saamise" eeltingimus. Ja nagu näete, ongi dialoog Euroopaga väga vilets: kuigi Ida-Euroopa riigid on midagi arvanud, pole ei Londonist ega Vahemere kallastelt mingit resoluutset seisukohta kuulda olnud. Seega on Gruusia keskvõim suures hädas, mida nad ise pole soovinud, kuid mis neile väljast peale sunniti.

    Kusjuures Vene retoorika pole pretsedenditu: kaasmaalaste kaitse loosungi all on ennegi sõdu alustatud. Vene põhjendused on aga otsitud ning ei oma sisulist kaalu. Vene on püüdnud rääkida etnilisest puhastusest L-Os, kuid seda ei võta keegi tõsiselt. Grusiinidel ja osseetidel pole kunagi omavahel etnilisel pinnal sellist hõõrumist olnud. Ka Tsinvali rajoonis paiknevad grusiinlöaste ja osseetide külad läbisegi, on alati nii olnud.

    Rahvusvahelise õiguse seisukohalt pole Venemaal õigust oma sõjatehnikat Gruusia territooriumile viia. Venemaa on vindi järjekordselt üle keeranud.
  • peab see olema ikka väga naiivne, arvamaks, et Gruusia ise alustas olümpiamängude ajal sõda "et see jääks märkamatuks", arvestades Vene huvi Kaukaasias ning propagandamasina pidevat valmisolekut. Vene piiride ääres ei jää midagi märkamata, isegi leegionäride-vanameeste kokkutulekud saavutavad laia rahvusvahelise kõlapinna.
  • "sõbrakesed, te ei kujuta seda ette, et mingi poliitik neelaks pikemat aega L-O taolised provokatsioonid vaikides alla. Vene küttis provokatsioone niikaua (ja need olid ikkagi pommiplahvatused ja gruusia elanikega külade tulistamine), kui Tbilisi keskvalitsusel polnud praktiliselt muud võimalust, kui anda vastutuld või kaotada oma nägu oma kodanikkonna ees."

    Täpselt sellise retoorikaga on alustatud absoluutselt viimased kui sõjad terve ajaloo jooksul, sest mida tähendab "provokatsioonide allaneelamine" ja "näo kaotamine oma elanikkonna ees" on jumala subjektiivne. Igatahes loen siit välja nõusolekut, et tõepoolest Gruusia alustas suurrünnakut, mille jaoks oli Sinu arvates küll X head põhjendust-ettekäänet.

    Iseasi, mida arvata säärastest põhjendustest siis, kui Gruusia väed on Lõuna-Osseetiast välja aetud ning ründevõime neutraliseeritud, Venemaa aga *ei* kavatse seepeale sugugi Gruusiat okupeerida ega muud ette võtta, vaid taastab status quo.
  • Ei usu et venemaa praegu oleks võimeline selleks, gruusia okupeerimine oleks siiski palju magusam. Venemaa pole kunagi status quo -d tastanud. Peale teist ilmasõda olid liitlsed kes taastasid status quo aga sõbralike riikide liit okupeeris kõik oma vallutatud alad.

    Mis Tshetseeniast saanud on, see on juba meelest läinud või ?

    No igtahes oleks see suur üllatus kui Venemaa vabatahtlikult (ilma lääne surveta) status quo taastaks. Pigem uskumatute asjade nimistus olev asi praegu.
  • Kas status quo on enam reaalne?

    Putini avaldus NY Timesi refereeringus

    / --- /
    Mr. Putin made clear that Russia now viewed Georgian claims over the breakaway regions within its borders to be invalid, and that Russia had no intention of withdrawing. “There is almost no way we can imagine a return to the status quo,” he said, according to Interfax.

    / --- /
  • Hmm.. kas tõesti arvavad paljud, et Venemaa eesmärgiks selles sõjas on Gruusia (selle mitte-LO osa) vallutamine, okupeerimine, annekteerimine või siis režiimivahetus? Tõsiselt?
  • "Kas status quo on enam reaalne?"

    Pikemas perspektiivis kindlasti mitte, ent milline saab olema lõpplahendus, seda näitab aeg.
  • Puutin ise kunagi ytles, et tahaks tbilist tagasi võtta aga näed ei ole eriti reaalne.

    sigakoer mis sinuarust valvab venemaa seal rahu või ? Tõsiselt ?
  • sigakoer ja venemaa ju vabastas eesti, läti ja leedu 40-ndatel eks?
  • Tln, kus ja millal ta seda ütles?

    Venelastel pole mingit mõtet oma jalga, praktiliselt ilma õiguslike aluste ja olematute motiivide ja perspektiividega, ülivaenulikku Gruusiasse tõsta, kui selle asemel võib chillida Lõuna-Osseetias, kus neid jumaldatakse ning kus neil on olemas mingigi JOKK ettekääne rahu valvamas olla.

    Hästi järele mõeldes arvan ma, et võitlus jääb enam-vähem S-O piiri peale ning lähemas perspektiivis säilib üleeilne status quo, ent Šaakasvili hakkab seda välja mängima kui suurt võitu, et kuidas tänu demokraatliku maailma jõupingutustele suudeti vene imperialism enne pealinnani jõudmist peatada enne kui see väikese rahumeelse rahva päriselt lömastas jne jne.

    Lahtine on see, mis samal ajal toimub Abhaasias..
  • Sigakoer, pane disclaimer ka oma postidele juurde, noh et laupäeva õhtu ja mõned joogid sees, inimesed on head jms. Homme kaineks saades vähemalt norm vabandus olemas sellele "asjale" mis sa siin kirjutad.
  • mms://teleportal.neti.tv/etv24/2008-08-09_AK_paris.wmv
  • Venemaa probleem on ikka see et keegi teda ei usalda. Nad on ohverdanud oma usaldusväärsuse rahvusliku uhkuse altaril luues müüdi toredast Stalini vanast kes vabastas ja ühendas pool maakera. Mis muud Venemaa naabritel ja lääne riikidel üle jääb kui eeldada et kõik mis nende mõlaministeeriumist tuleb on puhas vale. Kui Venemaa oleks teistsugune riik siis valaks kogu maailm praegu pisaraid Lõuna Osseetia vabadus võitlejate pärast ja pigistaks Gruusiat.

    Muidugi milleeniumi nali on see et Osseetias olid Vene "rahuvalvajad". Sama hästi võiks juudid Iraani ja Iraagi piiri peal rahu valvata seljas peekonist tehtud riided ja Muhhamedi maskid peas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon