USA ja maailma raha ja selle tulevik. - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

USA ja maailma raha ja selle tulevik.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna siin hiljuti on olnud USA s paar olulist pankroti ja ega eestiski kergelt lähe siis siin on mõtlemiseks rahandust puudutav teema
    http://video.google.com/videoplay?docid=2618811931680926682
    Huvitaks et mida siinsed targad asjast arvavad?
    Tõsiküll see eeldab üsna pika audio loengu ära kuulamist, seega kui on viitsimist siis ootaks huviga mida öeldakse :)
  • Kas seal ei öelda, et rahad viiakse kosmosesse, kuna kosmosevaldkond areneb viimasel ajal kõige kiiremini. Eile tuli uudis, et hiinlased leiutasid raketi mis ei tarbi kütust ja usalastel on nüüd sitt majas. Nad võivad kogu oma üleoleku kaotada.
  • Ei sääl minuteada midagi kosmose töötstusest küll ei räägita, see ikka puhtalt majanduse teema.
  • kuulasin selle algusest lõpuni (4,5 tundi!)
    esimese kolme tunni jooksul räägitakse Rothschildide vandenõust ja selle ajaloost maailma sõdade ja revolutsioonide näitel, mõned metafoorid sealt (mälu järgi):
    duck dinner - pardid toita suvel nõnda paksuks, et nad ei saaks talveks ära lennata, see tagab pardiliha kogu talveks (krediidiga üleuputamine ja seejärel laenuvõtjate vara endale kahmamine)
    sae efekt - saag käib kahes suunas: ühtepidi valmistub lõikuseks (krediidi uputus), teispidi läikab puud (krediidikoti kinninöörimine koos laostuvate majapidamiste ülevõtmisega, hävib keskklass)
    raha võlumine eimillestki - selgitab fiat money mehhanismi: keskpank annab laenu, mille ta ise tühjalt kohalt välja mõtleb. Ehk siis tänapäevane rafineeritud mehhanism raha trükkimiseks.
    Rothschildi poliitika - imbuda valitsusstrktuuridesse, tekitada keskpanga sarnane mehhanism, mis pidevalt laenaks raha välja, kukutada valitsused, kus seda veel ei tehta, provotseerida sõdu ja rahutusi, et riik rohkem raha laenaks. Jälgida, et üks sõdiv pool liiga tugevaks ei saaks, sest siis saabub rahu.
    Seega vana teada-tuntud jutt.

    Huvitavamaks läheb alates 3. tunnist, kus räägib võimalikest arengustsenaariumidest. Soovitan kuulata.
  • Huvitav on sellest lõpu osast koht kus räägitakse sarnasest tsenaariumist mis usa as on hetkel käsil, ma mõtlen seda suurte pankkade päästmise plaani.
  • http://video.google.com/videoplay?docid=7618947388652774139
    Siin on natuke lühem ja ilmselt siinsele rahvale paremini söödav selgitus selle kohta mis usa ga hetkel toimub.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon