Majandusharidus - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Majandusharidus

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervist!
    Majandushuvilise ning tulevase abituriendina huvitaks mind Eesti kõrghariduse olukord. Seega ootakski siinsete inimeste arvamusi ja kogemusi. Kus ja kuidas omandasite teie oma teadmised? Millist kõrgkooli tasuks eelistada?
    Tänan kõiki vastajaid.
  • Minu tähelepanekud niiöelda harrastusõppejõu ja tööandjana on sellised, et üldiselt kipuvad riiklikud ülikoolid erakoolidest parema tasemega olema. Võibolla seepärast, et nutikamatel tegelastel on tugev motivatsioon saada ilma õppemaksuta kohtadele. Kõvaks erandiks on aga minu silmis kõik need kes oma lõputöö julgevad kaitsta EBSi majandusteooria õppetoolis. Need tegelased peavad tõsiselt asja jagama et vähegi positiivne tulemus saada.
  • Eestis on kaks ülikooli, Tartus üks ja Tallinnas teine.
    EBS on täis tegelasi, kes mingil põhjusel TTÜst ära tulnud või tulema sunnitud, kes siis rõõmsalt uues kohas diplomi saavad.
  • siin mõned lingid
    http://www.cam.ac.uk/admissions/undergraduate/
    http://www.ox.ac.uk/admissions/undergraduate_courses/index.html
    http://www.yale.edu/admit/index.html
    http://www.harvard.edu/admissions/
  • EBS-i soovitan just juhul, kui ei ole enam esimeses nooruses :)
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Ivy_league
  • Kumb on parem kas cambridge või oxford ?
  • Oma kogemustest soovitan: Helsinki School of Economics (www.hse.fi) - maailmatasemel majandusharidus.
    - head ja väga head õppejõud (rahvusvaheline seltskond, sealhulgas ex-Harvard, London School of Economics, jne inimesed).
    - rahvusvaheline tudengite seltskond
    - õppemaksuta
    - arvestades erinevaid subsiidiume Soome riigi poolt on elamiskulud tõenäoliselt väiksemad kui Tallinnas.
    - lähemal kui Tartu (siis kui kiirlaevad sõidavad).

    Kui adekvaatselt õpid, saad HSE kaudu ka CEMS magistriprogrammi teha, mis nt. Financial Times rankingus esimeste seas. Sealt infot ka muude Euroopa adekvaatsete Majanduskoolide kohta. http://www.ft.com/businesseducation/masters2008.

    Ja kui HSE lõpusirgel, siis vähemalt mina võtaks oma ettevõttesse ilma ühegi lisaküsimuseta tööle ;->
  • Nojah, ilmselt maailmatasemel haridusega enamik eesti ettevõtteid võtaks ilma kysimuseta tööle, ainult et siis nigu ei taha enam eestis tiksud vist.

    A kes teab midagi rääkida psühholoogia alase hariduse kohta ?
  • IMHO psühholoogia alane haridus on hulga olulisem,kui majandusharidus.
  • majandusharidus on mõttetus, hobusevargaks õppimine. Mine õpi parem TTÜ-s tootearendust, saad natuke targemaks ka.
  • Endal IT-s diplom põhjaks ja EBS-i BSc lõpusirgel. Omast kogemusest võin väita, et EBS-i tasub õppima minna küll. Raha kulub, aga vastu saab ka. Õppejõudude kvaliteet läbilõikes üsnagi hea. Siinkohal tuleb jälle erakooli eelis välja selles, et võimalik on ka rahaliselt rohkem motiveerida kui riiklikus koolis ja räägitakse, et õppejõud ka selles valdkonnas teiste ülikoolidega võrreldes kõrgemalt makstud.

    Suuresti on ikkagi asi endas kinni. Kui on soov õppida, uurida, teadmisi saada, on seda võimalik EBS-is suurepäraselt teha. Kui silme ees terendab saada tulevikus Tricheti, Lipstoki või hoidku jumal, hoopis Greenspani mantlipärijaks, siis on võib olla mõistlik minna TTÜ-sse või TÜ-sse eeskätt seetõttu, et nende õppekavad on selgelt rohkem teoreetilise rõhuga. Tegelikult õpetab EBS mitte majandusteadust, vaid rakenduslikku ärijuhtimist (ja mõnda õppekava veel), mis siiski minu hinnangul siiski veidi laiahaardelisem kui nimest välja lugeda võiks. Niisiis, kui eesmärk eelkõige praktikuks saada, siis vast läheb EBS rohkem täppi. Mina isiklikult sattusin sinna kooli seetõttu, et puhtalt IT hakkas igavaks jääma.

    Mis aga Helsinki School of Economicsit puudutab, siis kangesti käisid ja mis seal salata, käivad endiselt neelud seal magistrit teha, aga paraku juba Eestis mugavustsoon sisse kujunenud. No aga eks näeb, äkki ikka devalveeritakse kõik ära, Keskerakond tuleb võimule, Kruuda saab peaministriks, Savisaar presidendiks ja juhtub veel midagi põnevat. Äkki siis on ka aeg oma kompsud kokku pakkuda.

  • TTÜ pressiteade: Uus rahandus ja majandusanalüüsi õppekava

    Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskond käivitab sügisel 2012 uue ingliskeelse magistriõppe (MA) programmi Rahandus ja majandusanalüüs (Finance and Economic Analysis). Õppekava on kaheaastase arendustöö tulemus ja see rahuldab nii olemasolevat kui tulevast nõudlust finantssektori spetsialistide järele.

    Rahandus ja majandusanalüüsi õppekava on üles ehitatud nii, et peaerialad võimaldavad interdistsiplinaarset lähenemist ühendades ärinduse ja rahvamajandusliku lähenemise üheks tervikuks ning keskendudes süvauuringute aluseks olevatele kvalitatiivsetele ja analüütilistele meetoditele.

    Õppekava tugevused:
    • Õppekava on interdistsiplinaarne, ühendades rahandust, ärindust ja majandusanalüüsi ühiste meetodite ja ühiste ainete kaudu;
    • Õppekava arendati ja arendatakse tihedas koostöös potentsiaalsete tulevaste tööandjatega, pidades silmas akadeemilist rangust ja valitud erialal vajalikke praktilisi oskusi;
    Õppekava tugineb ülemaailmselt tunnustatud rahvusvahelisele CFA (Chartered Financial Analyst) programmile, mida tunnustatakse globaalselt nii tööandjate, investeerimisvaldkonna asjatundjate kui ka investorite poolt kui kvaliteedimärki.
    • Õppekava on suunatud ärivaldkonnas tegutsemiseks ja loob hulgaliselt erinevaid karjäärivõimalusi ka avalikus sektioris;
    • Õppekava arendab süsteemset mõtlemist mõistmaks majandusprotsesse alates üksikisiku tasandist kuni ülemaailmse makrotasemeni välja;
    • Lektorid kasutavad loengutes uusimaid uurimistulemusi.

    Täpsem informatsioon õppekava ainete ja sisseastumistingimuste kohta

    Info edastas: Anneli Sirp, turundusspetsialist, TTÜ majandusteaduskond, tel 620 3938
  • Video-lugu sellest, et kui noor hakkaja moedisainer ei ole läinud majandushariduse juurde, siis kuidas on majandusharidus ise tulnud moedisaineri juurde.
    https://annestiil.delfi.ee/videod/moelooja-roberta-einer-on-brexiti-moju-juba-tunda-saanud-24-tunniga-muutus-minu-sissetulek-17-protsenti?id=85467699
  • Tahaks tunnustada TTÜ üliõpilasi, kes panid püsti esimese tudengifondi. Minumeelest väga hea initsiatiiv. Tudengid võiksid sinna juurde ka mõelda välja vastavuskontrolli ja avalikud investeerimisraportid ning ma olen täitsa kindel, et päris paljud ettevõtjad oleksid valmis õla alla panema, et sellel fondil oleks ka piisav maht, et päris maailmaga sarnaseid tehinguid teha.
  • Jään ootama MTÜ vormis esimest tudengipanka.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon