Ilge lumi
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
on nüüd lõpuks ometi kadumas, viimased riismed veel, aga need eriti ei sega enam. Normaalne olukord taastub. Jälle saab julgemalt kulgeda kartmata pea äralöömist jääpurika vastu või auto retsimist võikas lumevallis. Napilt neli kuud ongi veel jäänud elada hirmus sellise ebanormaalsuse kordumise ees.
Aga kui te lähiajal väga palju turgudel ei kaota ja foorumites ka enem-vähem korralikult end üleval peate, siis toob jõuluvana Ehtsat Lund (TM) otse Lapimaalt. -
kui palju lund läbi nina läks?
-
Ausi kirjutas: "Napilt neli kuud ongi veel jäänud elada hirmus sellise ebanormaalsuse kordumise ees. "
Kas see, et Eestis sajab talvel lund on ebanormaalne olukord? Ma arvaks vastupidi. -
On jõudnud kätte aeg, kus noored ei teagi, mida kõike huvitavat talvel, suure lumega, teha saab. :)
-
Pessimistidele: ANDRUS KIVIRÄHK: Talv ja teised toredad asjad
-
näed siis, vastav teema on olemas :)
Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul oli olukord täna hommikul võrreldes eilsega tunduvalt paranenud
minu arvates ei ole näiteks elava liiklusega Paldiski maanteel ja Endla tänaval juba mõnda aega olukorra paranemist märgata, samuti Vabaduse puiesteel -
Linnal on välja kujunenud selge poliitika, et lund roogitakse nendes linnaosades, kus valimised võitis Keskerakond. Täiesti tõsiselt. Koplis roogiti lund isegi pargitud autode vahelt. Kadriorus on korralikult lahti lükatud ainult Gonsiori tänav (->Laagna tee). Isegi presidendi lossi juurest ei veeta lund välja. Kui kohe pärast Monikat oli Lasnamäe suurematel tänavatel isegi asfalt välja kraabitud, siis Kadriorus olid mitmed kahesuunalised teed endiselt ühesuunalised.
Suvel märkasin sama tendentsi muru niitmisega. Kui Lasnamäel oli muru niidetud ja teede ääres kasvatati lilli, siis presidendi lossi kõrval asuva käimisringi kõrval kasvas rinna kõrgune malts. -
Võrreldes eilsega on Vabaduse väljakul olud ikka väga palju halvemaks läinud. Tungiva vajaduseta palutakse sellest piirkonnast hoiduda . Toompeal ja Endla tänaval suht norm endiselt. Saaremal on ka lõpuks asjad liikuma hakanud.
Oehh, vale teema. -
Las sajab
-
BBC´s oli hiljuti esiuudis: How Helsinki airport deals with snow and ice
-
"Helsinki airport had 188cm (6ft) of snow last winter but the last time it was forced to close because of the weather was in 2003.
That closure lasted for half an hour. -
See kord läheb see talv ikka väga kulukaks - lumerookimisarved.
Aga proovisin osta lumepuhurit, tegin tervele linnale tiiru peale - augustis pidid saabuma? Vot sulle eriiki ja kapitalismi ja kliimasoojenemise võidukäiku.
Nõmmel ei koristata enam üldse lund. -
Eelmine aasta näis suur erand olevat, nüüd kalendritalv alles algas ja hanged sama kõrged juba. Kas jääbki nii? Mis on juhtunud? Golfi hoovus hakkas tagurpidi käima?
-
Somm
Ega sina pole selle veebisajti taga?
http://www.santasnationality.com/santa-lives-in-finland/
;) -
Njaaa, aga lumelaidate, subarute, jeepide ja ATVde ning lumesahkade müüjad rõõmustavad ja hõõruvad käsi.
Kuidas see ütelus oli, et kullapalaviku ajal saab rikkaks mees, kes müüb labidaid. -
Santa lives in Finland
"Santa Claus lives in Finland. Although our former friends in Sweden and the North Pole will try to convince you that is not the case, we are confident that we will make you see the truth. There is no other place in the world, where Santa would want to live. Soon that will be as clear to you as it is to us.
And, that is the truth!
Swedes may say whatever they like.
:-)
Stefanile. Ei, see pole minu veebisait. -
Põõran tähelepanu:
...our former friends in Sweden ...
;.))) -
Krig?
-
Veider, et meile pole ikka veel verre kulunud harjumus tegema tööd lumepuhuritega ning võtma kasutusse lumesulatajad, mitte aga seda jama ära vedama.
-
Somm
Ausalt öeldes ma hääletasin seal "North Pole" peale. :-) -
TNT,
Siit ka küsisid?
http://www.shoppa.ee/c/kodu-aed/aiatooriistad/lumepuhurid -
stefan,
Sa k...di reetur!
Kas sealt ka raha küsisid eesti bõrsi jaoks? Või küsisid Дед Мороз´i käest?
Millal tõekomisjoni alustad? -
jah, loome tõekomisjoni Jõuluvana päritolu selgitamise kohta!
:-))
(Nali naljaks on ju see küsimus olnud väga oluline küsimus RAHALISELT Soome ja Rootsi vahel, kuna turistide tulek terve maailmalt tähendab suuri tulusid. Täna on vist aga Rootsi enam-vähem kapituleerinud Soomele, ma arvan.)
Siia tuleks vist lisada ka järgnevat uudist:
– Fri Dec 24, 6:10 am ET
STOCKHOLM – Police say two men dressed as Santa Claus have robbed a guard at Stockholm's royal castle of his assault rifle.
Police spokesman Anders Krook says the duo attacked the guard in the early hours of Friday morning, entering his security zone by the castle and beating him up before fleeing the scene with his loaded AK5 rifle. A colleague came to the guard's aid and he was not seriously injured.
Krook says the robbers were dressed in Santa hats and masks. They made no attempt to enter the castle, which is not the royal family's residence. There are no suspects in the case.
http://news.yahoo.com/s/ap/20101224/ap_on_re_eu/eu_sweden_santa_robbery -
juured, sattusin sinna saidile aga hommikul hakkis ja ma ei viitsinud oodata.
muud soliidsed ja analoogilsed poed on tühjad.
Ega ma ise alguses ka ei uskunud aga lõunaks olin juba veendunud.
Anivai, ma küll ei usu, et on miski koht Tallinnas kus seda kolu on laias valikus ja mujal mitte? Aga annaks jumal, et seal on!
Ega see va kesikute kamp siiakanti niikuitnii ei sattu lund koristama. Neil nüüd tegemist küllaga : mökitavad telekas koolilaste vihikute raha eest kui palju nad midagi ära on teinud. -
winger,
Sulatajaid on uuritud, aga need pole ennast majanduslikult õigustanud. Suuremõõduliste puhurite puhul pole ka kasu kuskilt tulemas - linnas tuleb lumi kuhugi ära ka paigutada. Tee puhtakslükkamisega saavad sahad kiiremini ja odavamalt hakkama. -
Stefan: jah, loome tõekomisjoni Jõuluvana päritolu selgitamise kohta!
Arvan, et see oleks umbes sama tulemuslik kui KE "toekomisjoni" uurimuse tulemus - aga seda siiski näeme alles järgmisel nädalal, mitte täna kuigi oli lubatud.
Arvan, et KE "tõekomisjon" leiab, et
-Tallinna linnapea, Keskerakonna esimees küsis endiseld KGB spioonilt, praeguselt Venemaa Raudtee peadirektorilt raha Lasnamäe linnaosa Vene õigeusukiriku ehitamiseks raha 3 miljonit Eurot, aga sai ta ainult 1,5 miljonit Eurot.
Kas siis jääb maja poolvalmiks? Kui vaja ehitada kirik, siis peaks ikka finantseering olema garanteeritud.
...kurat, ma ei viitsi isegi lõpuni kirjutada, see on ju absurd. -
Eks mõnda kirikut on aastasadu ehitatud. Sagrada Familia siiani pooleli. Aga nagu Gaudi ütles: "Minu tellijal on aega oodata."
-
Sagrada Familia
Peaks valmis saama aastal 2026 - arhitektor Gaudi sünniaasta jubileeumiks. -
Küsimus lumespetsialistidele. Miks ei tohi lund merre lükata? (vt artikli viimane lause http://www.postimees.ee/?id=363833)
-
Olin samal arvamusel, kuni üks spetsialist selgitas, et lumeladustusplatsidest saavad kevadel hiiglaslikud prügimäed - linnast roogitud lumes on liiga palju võõrkehi, et seda tahaks ja julgeks merre lükata.
-
Selge. Võib-olla tõesti. Ilmselt see lumi on saastatud ka soola ja õliga.
-
Loodushoidlikke soomlasi ei sega miski lund merre ajamast.
Padaoru teemat oleks ka saanud vältida, kui veokatel oleks eestisse tulles kaasas rattaketid.
Ära oleme unustanud, et eesti on põhjamaa.
Vähemalt ei räägi enam keegi naastrehvide keelustamisest. MIs on hea ja kliimahullud on ka nagu vait.
4 aastaaega on tagasi ja soenemist pole kuskil. -
Puhastage kindlasti rõdud lumest, muidu juhtub nii, nagu mu ülemise naabriga, kelle rõdu nüüd minu terrassil asub: http://www.papli.ee/index.php?id=10887
-
Sellisele rõdule peaks olema seatud piirangud, et mitu inimest korraga tohib peale astuda. Arhitekt/konstruktor/ehitaja tuleks seebiks keeta.
-
Soolad ja õlid liiguvad kevadel läbi kaevude nagunii otse merre?
-
Vihmavesi ei lähe otse merre. Ka seda puhastatakse.
-
draag - kui mitte arvestada, et sa nüüd andisd tasuta ära olulise privaatinfo, siis mina poindiks fingerit ikkagi projekteerija suunas. Vähemalt vanasti läksid kõik tugevusvaru ämrid projekteerija kraesse.
-
http://www.loodusinvest.ee/aiakaup/?grupp=99&page=6
Sooviks selle koduka ehitajat tervitada! Kahju, et talv sedasi mõjunud on.. -
* Varustatud riputusavaga
* Kaal 350 g
* Pikkus 1600 g -
Vaata siit, kui kerge on katuselt lund puhastada uudse Oulust pärit innovatsiooniga.
Lisainfo: www.lumitapio.info -
Nota bene: Firma otsib edasimüüjaid Soomes, äkki keegi võiks hakata ka Eestis maaletoojaks.
-
ja aga mida teha lamekatusega? Kui ikka on 5000m2..siis eriti ei aita.
-
andekas, aga neid koptereid pole ka võtta nagu sa tead..
see su katuse rookimise leiutise analoog ameerikast on jõudnud hansaplanti ja nn labidatele on järjekord lausa paberile tekkinud.
mr . juured olete ka lugenud delfist, et kahjuks puhurid müüdud ja defitsiitne kaup kuni järgneva suveni... -
Terves lähiregioonist pole võimalik puhurit maale tuua, TNT?
Proovi siist - muruniiduk.ee
Asuvad Pärnu mnt 390
Üldiselt äsja vaatasin ühistule lumepuhurit. Stiga on kõige mõistlikuma hinnaga ja Husqvarna on ülehinnastatud. Partner ja Murray on järgmised, mida vaadata.
Kui see tõesti selline defitsiit ma võin mõne tuttava käest küsida maaletoojate konakte, võibolla saaks sealt rohkem inffi. Keset talve pole lumepuhureid saada oleks nagu suvi, kus muruniidukite tootmine lõpetatakse.
Peakski ühistuga suhtlema, kuidas neil ostmine läheb. -
Somm, kuule, otsi mõne normaalse Helsinki poe aadress, kes lumepuhureid pakub. Seda Maalehe artikli juttu, et puhureid pole ja ei tule, sest Euroopas suur nõudlus on udujutt. See on pigem tõend, et Eesti ettevõtted saavad endale mingeid laojääke. Vähemalt mul jääb küll selline mulje.
-
SideKick kirjutab:
"Linnal on välja kujunenud selge poliitika, et lund roogitakse nendes linnaosades, kus valimised võitis Keskerakond. Täiesti tõsiselt. "
Tallinnas, Pelguranna linnaasumis asuva Kolde puiestee kohta on ajakirjanikud täheldanud, et seda tänavat ei kapitaalremondita kunagi, vaid iga aasta lapitakse. Seal samas kõrval elavad keskerakonna valijad ja selle partei valijad käivad seda teed mööda rannas. Sellel iga-aastasel lappimisel on üks oluline aspekt - siis saab iga aasta valijale meelde tuletada, et "kohuke hoolib". Muidu, teed ühel aastal tee korda, siis järgmine aasta on valija selle "hoolimise" unustanud. -
STT: Lumilingot nousivat arvoonsa Ruotsissa
Ennätysmäinen lumentulo erityisesti Etelä-Ruotsissa on nostanut lumilinkojen hinnat taivaisiin.
Useimmat liikkeet ovat jo aikaa sitten myyneet varastonsa loppuun. Suositussa käytettyjen tavaroiden nettikaupassa Blocketissa linkoja myydään tuhansien kruunujen - satojen eurojen - ylihintaan kauppojen hintoihin verrattuna.
Valmistajiltakaan ei apua löydy tähän hätään.
- Voimme kyllä tehdä lumilinkoja, mutta meillä ei ole asentaa niihin moottoreita, valittaa Björn Jonsson.
Müüakse tuhandete vaheltkasuga neid ka mujal sest uusi saada ei ole...... -
/võibolla pigem Rootsi aktsiate teemasse/
Rootsi raadio 30.12: Rootsi lumesahkade tootja Mählers'i juhataja ei saa pikalt kommenteerida (börsiettevõte) aga "Läheb hästi. Väga hästi".
Sahku toodetakse veoautodele, laaduritele, traktoritele ning isegi raudteele ja lennujaamadele.
"Traktorite poolelt on põhimõtteliselt kõik otsas ja meie allhankijad [kas loodetavasti mõni ka Eestis?] ei suuda klientide soovidega tempos püsida. Paigaldada suudaksime aga allhankijad ei suuda nii palju toota"..
Firma on asutatud 1895 ja kliendid otsivad varuosi isegi 15-20 aastat vanadele mudelitele. võetakse ära kõik, mida vähegi saadaval.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4266888
Kus on meie oma Jaan Tatikad? Mitmendal lumerohkel talvel kerkivad esile kodumaised sahatootjad?
Või kas talve põhiteemaks jääb siiski see, et kui katuselt kukub pähe lumekoristaja, kas korteriühistu esimees vastutab ka selle eest? (arendus Postimehe kommentaaridest)