Kehtestame REGRESSEERUVA tulumaksu! - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kehtestame REGRESSEERUVA tulumaksu!

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Seoses järjekordse ebaõnnestunult ajastatud populismihõngulise klassivihailminguga progresseeruva tulumaksu teemal, teen ma ettepaneku kaaluda hoopis regresseeruva tulumaksu kehtestamist Eesti Vabariigis. Poolt ja vastuväiteid LHV Foorumi enda headust tõestanud Think Tank'i poolt on teretulnud.

    Plussid...

    a) meelitame siia hulga kapitaliste;
    b) motiveerime inimesi õiges suunas tegutsema

    Miinused...

    a) esialgu erakorselt "hard sell" teatud ühiskonnagruppidele;
    b) positiivse mõju ilmnemine võtab pikka aega...


    :-DD
  • parem oleks kindlaks määratud pearahamaks, kõigile võrdne, demokraatiale kohane.
  • Tegelikult oleks äkki hea yks vana ja äraproovitud vahend : vaesus tuleb muuta karistatavaks.
    Nii tegi omal ajal Qin'is Shang Yang (商鞅).
    Kes viitsib, uurib ise edasi.
    Eesti (ja muiski lääne keeltes) keeles võib olla raske leida. aga mingit alustavat materjali otsa peale saamiseks võib leida näiteks siit:
    http://hexagon.fi.tartu.ee/~laur/papers/hiina.html

    Muu hulgas on seal öeldud:
    "Kui Shang Yang sai Qini vürstiriigi ministriks, viis ta oma õpetuse ellu ja tema joon jäi ka edaspidi Qini poliitikaks. Selliste reformide tagajärjel kaotas vana, traditsioonide küljes kinni olev ülikkond oma mõju, päevavargad ja vaesed pandi tööle, rahulolematute üle kehtestati kontroll. Küllalt kiirest suudeti luua võimsad irrigatsioonisüsteemid, maa muutus viljakaks ning Qin, endine hädavares, saavutas suure majandusliku ja sõjalise võimsuse (Struve 1949:536). Viieteistkümne aastaga kadusid röövlid ja vargad, polnud enam vaeseid (vaesus kui laiskuse märk oli karistatav), linnades ja külades valitses täielik kord."
  • Äkki peaks hoopis eeskuju võtma Briti koloniaalsüsteemist? Et värvilistes ei tekiks põhjendatud kahtlusi valge mehe vaimses, moraalses, materiaalses, teoloogilises, tehnoloogilises jne üleolekus, saadeti vaesed valged asumaalt sunniviisiliselt välja. Geniaalseid soovitusi leiab ka raamatust "Totu kuul", kus ilma mütsita lingi lippamise või pargipingil magamise eest lollide saarele saadeti.

    Püha Aadu, anna padruneid ;-)
  • karumõmm
    valimised lähevad, äkki uus partei ja juhid oma uue ideega?
  • yanek, millal ennem on hea ideega edukat parteid tehtud? Inimestele tuleb anda, seda mida nad tahavad, mitte seda, mis toimida võiks. Seega pigem oleks ilmselt edukad sellised loosungid...

    VÕTAME RIKASTELT KOGU RAHA ÄRA JA JAOTAME KÕIGI VAHEL ÄRA!
    ANNAME KÕIGILE IGAL NELJAPÄEVAL 4500 KROONI!
    SÕIDAME RIKASTEST MAASTURIGA ÜLE!

    JNE...
  • Alustaks ikka sellest, et valimisõigus oleks ainult meessoost üle 40.a. maaomanikel. Näiteks min 10 ha., vähemalt 25.a. omanduses või otseliinis päritud.
    Noored, naised, vaesed, orjad, teenijad ja maatamehed niikuinii oma peaga mõistlikult valida ei mõista ja hääletavad teiste näpunäidete järgi. Ehk siis neile häälõiguse aindmine töötab demokraatiale vastu, sest ebaproportsionaalse mõju saavad igasugu lobamokad, demagoogid ja jutlustajad.
    Disclaimer: ise selle korra järele valida ei saaks ;-)
  • lauris71, piisaks sellest, et valimisõigus oleks meessoost ja kõrgharidusega inimestel vanuses 40-60. V.a. muidugi kõrgharidus majanduse või avaliku halduse alal.

    Disclaimer: ise selle korra järele valida ei saaks ;-)
  • Mind väga huvitaks, kui palju on Eestis kodanikke, kel on maa olnud omanduses 25 aastat tagasi ehk 24. veebruaril 1984. aastal. Sellise kõva mehe poolt annaks oma hääle kohe, kes sel aastal suutis maad OMADA (mitte riigi käest kasutuseks saada). Paadi- ja muud põgenikud arvesse ei tule.

    Aga kuna tegu on intellektuaalselt ebahuvitava teemaga, siis võib siin arvata mida tahes. Kui raha on juba liiga palju, aga mõistust veel napib, kuidas seeläbi osa võimuks vahetada, siis tasub nõu pidada meestega, kes seda edukalt on viimase 20 aasta jooksul teinud ilma regresseeruvat tulumaksu kehtestamata. Neid leidub ka Maarjamaal.
  • juured, see on juba olemas - tubakaaktsiis.
  • Nii võiks küll olla, et kui oled kõrgharidusega ja vanuses 40-60, siis võid 5% oma tulumaksust maksta sinna kuhu ise tahad. Makset saaks suunata valdkonniti, näiteks ministeeriumide lõikes lubataks valida. Ja iga kuu võiks olla edetabel, et mis ministeerium kõige popim oli. Inimestel kohe hea meel, et näe minu raha läks politseile, näe minu raha läks haridusele.
  • Lauris, alustada võiks sellest, et enne valimissedeli kätteandmist esitatakse kodanikule mõned lihtsamad küsimused põhiseadusest ja demokraatliku ühiskonna institutsioonide ülesehitusest. Mõni elementaararitmeetika ülesanne ei teeks samuti halba. Senikaua, kui valimas käib hulk inimesi, kellel pole ka kõige elementaarsemaid teadmisi, siis pole põhjust ka valimistulemuste üle eriliselt imestada.
  • to: troim. On olemas üks põhimõte - maksuseadusi ei panda rahvahääletusele. Pealegi, selline asi ei toimi - kui üks valdkond saab maksumaksjatelt suurema eelise, vähendatakse sinna makseid mujalt, näiteks käibemaksust.
    ------------------------
    Samuti on äärmiselt loll idee, et kuna tallinnas on võimul kesikud, siis ma registreerin ennast siit välja, makse ei maksa, siin hääletamas ei käi, hääletan mujal omavalitsuses. Aga peaks olema vastupidi - antud juhul just tuleb end Tallinna registreerida, ka kõiki oma tuttavaid ja sugulasi seda tegema keelitada ja valimistel konkreetne "EI" hääl keskerakonnale anda.

    Sest -- kui Sina valima ei lähe, siis sinu eest valib pensionär. Sest pensionär läheb valima.
  • trust,
    VASTUPIDI, hääletame pigem KE poolt, lisaks välja regamisele ja maksude mujal maksmisele - suht ainus ja reaalne võimalus terve KE ning Savisaare enda poliitiliseks laibastamiseks. Tallinn pole pankrotist enam kaugel. ÄRGE JÄTKE SEDA SITTA teistele söömiseks.
  • Ma arvan, et Savisaarest ainus viis lahti saada on, kui ta presidendiks valida.
  • Vaat selle kõrghariduse pulgaga küll nõus ei oleks. Ülikoolis õpitakse lõppude-lõpuks ainult hobusevargaks.
  • See on küll hea mõte eh..
    Head Vabariigi Aastapäeva kõigile:)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon