Head söögikohad meil ja mujal - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Head söögikohad meil ja mujal

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Üks veidi ebakorrektne teema kriisi konteksti. Arvamused, kriitika, kontaktandmed, koduleheküljed, hinnangud... kõik teretulnud...

    Teen ise ka otsa lahti.

    Pärast rahapaja leidmist : Egoist. Alati stabiilne kvaliteet ja kõigil asjadel on maitse nagu lapsepõlves.
    Pühapäeval : Vertigo brunch. Value for money. Tegelikult ka. Loodan, et nad ikka majanduslikult vastu peavad ning mingis vormis on see kättesaadav ka tulevikus.
    Kui tahaks lihtsalt süüa : Cafe VS, Kaspi.
    Linna parim burger : Muuseum.

    Kui sattuda Stockholmi... siis tõeline klassika... http://www.restaurangprinsen.com/

  • Mõned postitused teisest foorumist ("Head Eesti asjad") ka siia juurde:

     

    Karum6mmRe: Head Eesti asjad 19/03/09 16:34

    Ei, mul on selle Kalle asjaga ainus kana kitkuda selles mõttes, et see sisaldab sõna "kaaviar." Samas muidugi müüdi säästukas ka asja nimega "hanemaksapasteet," mis koosnes 30% seapekk, 60% kanamaks, 10% hanemaks. Oleks sellele olnud peale kirjutatud Foies Gras, siis oleks Kalle's Kaviar'iga võrreldav fopaa olnud.

    Samas muide Rootsis osatakse süüa teha küll. Odav SEK on ka hinnad mõistlikumaks teinud. I love this place... http://www.restaurangprinsen.com/

     

    winston1984Re: Head Eesti asjad19/03/09 16:44

    tnx karum6mm, kui stocki satun hüppan läbi :)

     

    wingerRe: Head Eesti asjad19/03/09 16:49

    Hamngatan 6, Lebanon Meza Lounge, starterite valik 4+ inimelse. Hoiatan ette, ÄRA IIAL TELLI JUURDE grill-mixi, osa starteritest jääb üle. Parim söök läbi aegade. Veinide valik on väga hea.

    http://lebanonml.gastrogate.com/

  • Lõpuks üks mulle hingelähedane teema! Ma arvan, et ma olen käinud enam-vähem igas Eesti restoranis, mis vähegi söögile rõhku paneb. Viimasel ajal küll päris igasse uude kohe ei rutta, nt Ribe veel väisamata. Seevastu Chedi hüppas kohe lemmikute hulka.

    Minu tipp10 söögi headuse järjekorras:
    1. Stenhus
    2. Ammende
    3. Pädaste
    4-5. Gianni (kala!)
    4-5. Tsaikovsky
    6. Ö
    7. Egoist
    8. Chedi
    9. Horizont (vaade!)
    10. Gloria

    Esimene väljajääja on Bocca. Pegasus on muuseas ennast täiesti ümber profileerinud ja ei klassifitseeru enam üldse. Veel eelmine aasta oleks ta pannud sinna saba lõppu. "Ainult hind müüb", ütles Tomson selle kohta.

    Kui õlut joon, on ainult üks koht - Beerhouse. Vein - Tigu või Sisalik. Kogu perega - Carramba, Babyback Ribs ja Attimo.
  • Staap nimeline burgeriputka Nõmme teel. Restorani mõõtu see koht muidugi välja ei anna, aga kui kapsa-kaalikadieedi järel ihkab
    ihu kvaliteetburgerit, siis Staabis on valik lai. Koht meeldibki just seepärast, et kui tavapärast 1x1 m2 putkad pakuvad 3-4 burgerivarianti, siis Staabis on terve virn burgereid ja lisaks ka muud põnevat (pannkoogid, hot dog, pelmeenid, küüslauguleivad jne.).
    Ju nad võtavad burgeriäri väga tõsiselt. Igatahes mõistliku raha eest saab kaloreid nii et piisab.
    Muidu söön kiirtoitu korra poolaastas, aga vahest tekib isu.
  • Minu parim steik on söödud:
    Restoran Wakkoku, Kobe, Jaapan. 3F Shin Kobe Oriental Avenue.
    Kobe black beef, hind 20 000 jeeni (220g).
    Lonely Planet hindab selle maailma parimaks beefi söömise kohaks.
    http://www.travbuddy.com/Wakkoku-v275424
  • kõige parem on kodus ise süüa teha. tead, mida teed ja tead, mida saad. :)
  • Väga hea Itaalia söök on Da Vinci kohvikus Rocca al Mare keskuses. Söök on soodne ja väga hea.
  • Neile, kes arvavad, et lammas ei saa olla hea soovitan Alpidesse suusatama sattudes külastada Austrias Ischglis sellist kohta http://www.steakhouse.ischgl.at/ . Vaieldamatult parim lammas mida olen sõõnud (nädala jooksul sõin kaks korda :)
  • Tallinna mehed, aidake. Liigun Tallinnas ainult Liivalaia ja Endla tänavatel. Öelge seal mingi maksimaalne koht.

    Kunagi sattusin otsingutel Stockmani viimasele korrusele - see klassifitseerus suureks õnnetuseks, mis rikkus kogu õhtu.

    Vastutasuks üks koht Tartus - Cafe Truffe.
  • a) Ischglis on ainus lubatud söök õlu :)

    b) Huvitav, et Tallinnas nii vähe kohti, kus lastega söömas saaks käia, eelpool toodud Attimo (sisekujundust ärge vaadake, great food) ja Lucca ning ongi peaaegu kõik.
  • Ja kes soovib Ischglis parimat ribi süüa, siis tasub külastada sellist baari nagu Kitzloch - nämma :)
  • Kristjan, Tabasalu, Baby Back. Söök on ka suurepärane.
  • Winger - õige point, polnud seal ammu käinud ja meelest läinud - võtan järgmine kord ette. Linnas on sarnane ameerika koht Mack Tartu maanteel, lastega väga ok ja toit ka hea.
  • Pärnu mnt 36 on täiesti kabe india-hiina köök Kathmandu Hill. Pisike koht, aga toit on hea. Saad ette helistades kaasa võtta ja koju kohale tellida, menüü on väljas www.kathmanduhill.ee, PS. troim - ei ole Liivalaiast väga kaugel. Peenematest kohtadest Stenhus .
    Eestist väljaspool olen konkurentsitult parimat sööki saanud Hong Kongis. Restoranidest Kowlooni Shangri-La - elu parimad austrid, parim foie gras, aga nad teevad seal ka turu peal täiesti minestamapanevalt süüa. PS: Shangri-La on oriendis ka muidu kindel kvaliteedimärk ja restoranide taseme testimiseks sobivad välismaal alati - foie gras ja carpaccio. Tallinna parimat carpacciot olen saanud Giannis.
  • üks restoran helsinkis ka - sundmans
    www.royalravintolat.com/sundmans/


  • Kristjanile ja wingerile - . Baby Backi ja Macki omanikud on samad
  • baby backis in söögid julma kogusega. ma ei jõua mitte millestki sealt üle poole ära süüa.
    tellid burkis, tuuakse kaks...
  • Parima Hiina toidu kogemuse olen saanud Shanghais kus Bundi äärest shopping streetidele keerates on meie mõistes kiirsöögi kohad väikestel kõrvaltänavatel. Olen kulgenud mööda Hiinat väga palju aga nii head valikut ja maitseelamust kui Shanghais pole saanud kuskil. Soovitan just Bundi äärseid söögikohtasid.
  • Villa Thai on ka omas klassis hea hinna-kvaliteedi suhtega, marginaalselt kallim kui nt Chopsticks (kui võrrelda take-out hiinakaid), aga kvaliteet on kordades parem. Kui ei viitsi ennast kodust välja vedada, siis üks paremaid lahendusi on a budget.

    Ja noh, Pirosmani on ka hea, kui koha leiad. Osmani kebab oli kunagi ammu hea, aga pole ammu käinud, peaks võib-olla ette võtma.
  • Babybacksi ja Mack toidu vahe on minu meelest märkimisväärne, esimese kasuks. Ka omanikud ei ole samad - Mack'i ajab Babybacki ex-manager, kes on kopeerinud ainult välise.

    Lucca on söögi mõttes ikka ekstra nõrk, perekesksuse tõttu vahel käin ja iga kord vannun.

    Iscghli steigimajas sõin kaks nädalat tagasi - oli kõva küll. Eestlasi käib seal ju palju, kui lähete siis väisake ikka seda kohta ka. Menüüs muuseas ka Kobe steik, tegelikkuses siiski saada polnud.

    Steigist on huvitav ka (Kobe kõrval) prantsuse charolais. See on siis erilise hoole ja armastusega kasvatatud veis kesk-Prantsusmaalt, nt Burgundiast. Eestis müüb Stenhus, tase on päris ok, transpordikadu tundub siiski tajutav. Prantsusmaal sõin seda (koha nime ei mäleta) ja emotsioon on siiamaani meeles - nuga vajus läbi liha, maitse väga hõrk. Kallis polnud, ca 25 €. Looma kasvataja (a la Pierre Perdrix) nimi menüüs ära toodud ja puha.

    Eksklusiivsamatest elamustest tuleb meelde eelmise suve hommikusöök Chateau and Relais ketti kuuluvas hotellis Epernay (shampanjapealinn) lähedal. Trühvlilaastudega kaetud vutimunavalge vaht. Tehti oma 40 minutit (hommikusöök!). Sulas suus. Sellest rääkisin pärast sõpradele-söögihuvilistele ikka nädalaid. Kett on ka ise tore, keskendub põhiliselt söögile. Näiteks on ketis ka kohad kus hotelli polegi - õhtul sõida koju tagasi! Ja eelmainitud söögikohal oli 1 Michelini tärn aga sellid seda tutvustustes ega hotelli uksel ära tooma ei vaevunud - Michelin pole meie jaoks oluline, meie oleme kõvemad!

    Relay&Chateaux kett on minu jaoks eelmise suve suur leid ja promon seda teilegi, kindla peale minek söögihuvilisele. Pole ka hullult kallis, sest kohad asuvad väljaspool tsentreid. Viimane eeldab muidugi transpordi olemasolu.
  • Minu positiivne elamus pärineb Šeš-Beš-ist.
    Kunagi, kui sinna mitu aastat tagasi esimest korda sattusin, siis jäid toda kohta meenutama mõistlikud hinnad ning korralik kõhutäis. Vahepeal jäi tolle söögikoha külastus unustuse hõlma.
    Hiljuti, s.t. eelmise aasta suvel sattusin aga uuesti sinnakanti. Mõtlesin, et nagunii on nüüd hinnad kosmosesse lennutatud tänu majandusbuumile. Kuid polnud see asi nii hull ühti. Toidud(nt. sealiha- või lambašašlõkk) olid endiselt kogukad ja head ning hinnadki polnud röögatusuurteks aetud.
    Kuidas olukord praegu on, ei oska öelda. Kui ta veel, olenemata erinevate tumedate stsenaariumite tõttu, mis selle asutuse ja tema omanikega seondub, kinni pole pandud, siis ilmselt astun sealt millalgi uuesti läbi.
  • Kui keegi Moskvasse või Piitrisse satub, siis igapäevaseks käimiseks või mõnusaks lõunaks on parim koht Elki Palki. Eks maitse ole isiklik, aga minu meelest ei ole seal menüüs mitte ühtegi halba valikut.
    Täna oleks õige aeg nende frantsiisi Eestis kasutada. Restoranide pindu heades kohtades kui palju saadaval, köögid ja muu kõige kallim kraam kenasti juba välja ehtiatud.
    Nii palju kui Moskvas olles seal olen käinud (and its a lot), on need ainsad kohad, mis rahvast täis kogu aeg.
    Vaata ka http://www.elki-palki.ru/section25/
  • Lucca on selles mõttes müstiline koht, et seal suudeti mulle (imelise majandusbuumi tipphetkel) suisa kaks korda sisefilee pähe välisfileed pakkuda. Ettekandja käis veel köögist küsimas, et kas ikka on sisefilee jne.. Ma olin tookord suisa nii karm vend, et ma saatsin prae tagasi. Toodigi siis uus praad. Jälle välisfilee, lihtsalt veidi kvaliteetsem. Sõin ära ja turtsusin. Enam pole sinna läinud. Seda vaatamata sellele, et deflatsioon olevat nende menüüst üle käinud. Lihahimu korral astun läbi Argentiinast - nüüd on koht ka veidi viisakam, kui see so 90ies kelder.

    Hea, et Attimo ära mainiti. Seal on üks komponent, mis söögitegemisest midagi teadvale inimesele mõnutundest külmajudinad tekitab - puudega köetav ahi. Ilmselt midagi selle soojuse sagedusega on, et puuahjus tehtud kraam on midagi hoopis muud, kui elektri- või isegi gaasiahjus.

    Villa Thai - ilmselt parim "etniline" restoran siinmail. Elevant - minu meelest on nad juba viiendat aastat samade hindadega. Sealne krevetisupp sidruniheinaga sisaldab erinevalt tavapärasest lähenemisest krevette, nii et ikka on kohe!

    Aga üks väike soovitus sellisele kohale nagu Sushi Cat... POTISOOJAST riisist sushi ei ole mõnus. Ausõna noh!
  • Helsingis soovitaks:
    Suurepärane õllevalik: St.Urho's Pub, Museokatu 3 - lisaks väga heale õllevalikule (ca 100 nimetust pidevalt) hilise öötunnini avatud köök, pizzad on väga head aga ka kõik muu vähemalt söödav õlle kõrvale. Sama kööki jagab ka kõrvalasuv Manala, seal on võimalik rahulikumalt süüa.
    Hea itaalia: Benjam's Bistro, eelmise koha pealt vaadatuna nurga taga Dagmarinkatu 5. Toidud vahelduva kvaliteediga (sõltuvalt kokast kas fantastilised või söödavad), aga paremat tiramisut pole mina veel kuskil kohanud. Ausõna.

  • Keegi Eestis mõnd head ja mõistliku hinnaga oskab soovitada? Minu meelest on üks väike sushi-amps pubi päevaprae hinnaga natuke palju küsitud.
  • * mõistliku hinnaga sushi-kohta oskab soovitada?
  • Bazar, võibolla nimi valesti. Asub Kristiine keskuse juures, Planet Spordiga samas majas. Sealihavarrast soovitan.
    Teine lemmik on juba korduvalt mainitud Attimo.
  • Mina käin mööblimajas mulla tn ja seal saab saja krooniga prae, supi , magustoidu, salati, mahla, kui pirukaid ka võtab, siis läheb 120 krooni.
  • Purus, mis seal head on? Röögatult kallis, muud midagi.

    Samas, arvestades, et siia foorumisse on koondunud eesti jõukaim osa, võib seda siis ka heaks söögikohaks lugeda?
  • Mnjah, pole küll sissegi astunud kuid täna varahommikul koeraga Tartus Nurga baarist mööda minnes nägin aknal silti "Päevapraad 39.-" Ma usun, et see on küll odav. Ilmselt lähen lähemal ajal tutvuma, et mida selle raha eest saab.
  • Soovitaksin läbi astuda Pirita Rannahoones asuvast Pärli restoranist. Hinnad mõistlikud, söök suurepärane ja lisaks milline merevaade!
  • Käisin just laupäeval Pärlis. Õnneks oli seltskond väga hea, sest muidu oleks tahtnud viriseda selle kallal, et valged lauad võiks ka puhtaks teha ning selle kallal, et toitude väljanägemine oli Haute Cuisine, kuid maitse kiskus kangesti sinna lihtlabase söökla kanti. Hinnad oleks enam-vähem mõistlikud olnud siis, kui maitse oleks välimusele vastanud.

    Samas vaade merele ning pidevale korralikult sisse pakitud kepikõndijate voole oli suhteliselt meeldiv. Hea selline deitimise koht, kus ebamugavaid pause jutuvoos on võimalik täita mõtliku pilguga merele. :-D
  • to Velikij
    pluss on see, et saab tasuta autot parkida ja see on ka kokkuhoid ja parkimisega ei ole mingit jama.

    Mina kavatsen ära proovida taimetoidu söögikoha narva mnt ja siis räägin kogemused. Kunagi käisin india taimetoidu restoranis ja mulle meeldis, aga kahjuks see läks pankrotti
  • Tutvusin selle taimetoidukoha menüüga just (pandi intranetti üles, et töökoha-lähedane söögikoht)... Kõik tundus väga mõnus. Samas on küsimus, et huvitav, kas nad on väga kurjad, kui oma liha kaasa võtta? :-D
  • Nad paluvad liha väljas trepil ära süüa, hambad niidiga puhastada ja seejärel sisse tagasi tulla. :D
  • Noh, kevad juba käes ja kaugel see looduse tärkaminegi - taimetoidulistel taas pidupäevad kui karjamaad haljendama löövad :D
  • taimetoit on arenenud maailma lõbu. veganid võiksid vahepeal tüki liha võtta ja näidata enda solidaarsust maailma inimeste enamusega (arengumaadega) kes lihtsalt ei saa taimetoitu süüa ja ei suudaks sellega ära elada
  • Vegaanlus on tõesti arenenud maailma lõbu, millega tegelevad enamasti heaoluühiskonna produktid, kelle isiksus ei ole saanud tõeliste probleemide puudumise tõttu välja areneda ning kes seetõttu peavad probleemid endale ise välja mõtlema.

    Päeva loosungiks võiks olla : Save an animal. Eat a vegetarian!*

    * Neile, kes peavad seda kannibalismi, vägivalla ja vaenu õhutamiseks avalikus ruumis, siis SEE EI OLE SEDA. Tegemist on naljaga. Tunnen isegi ühte taimetoitlast. Tore inimene, aga noor veel. Küll ta aru saab, et filet mignon on parem kui porgand.
  • Ühele heale kohale saame siis tänase seisuga vaat-et kriipsu peale tõmmata. Nimelt minu lemmik pühapäevane enesehellitamise meetod, ehk brunch Vertigos oli teinud suure sammu allakäigutrepil. Hind on sama, kuid valik oli päris kenasti feilanud. Kurb. Teoorias peaks ju deflatsioonilises keskkonnas "more bang for a buck" olema, kuid seal on täpselt vastupidi.
  • Eks ole - nüüd peaks ju eriti hoolsalt vanu ja häid kliente püüdma hoida, kuid ei. Teisest valdkonnast, aga minu vana ja truu EE lugeja kannatus on katkemise peal. Nimelt, kui veel kusagilt kokku hoitakse, siis mina lõpetan EE ostmise ära. Mingu või pankrotti, aga kui minu kui püsilugeja peale sülitatakse (näiteks ristsõna võeti ära, praegune pole ristsõna, see on pederulka), siis mina sülitan vastu.
  • Eile käisin just ja soovitaks kindlasti - Tigu - ei kasuta külmutatud kalasid ja liha, iga päev erinev menüü, et saaks pakkuda värskeid asju. Omanik (ud) enamasti ise kohal ja sööki valmistamas. Väljast tundub imelik, aga seda üllatavam on tegelik elamus.

    Pädaste - käid korra ära ja tunned ennast nagu valge inimene. Erakordselt ilus miljöö, eriti peamaja söögisaal. Väga head söögid ka.
  • Tigu on hea. Täpselt selline neljanda deidi koht, kus julged juba endast ausalt rääkida ja krevetti näpuga süüa :-D
  • marct, nurga baar on alla käinud, portsionid väiksemad jne.
    See päevapraad 39 on seal viimased 4 aastat olnud minuteada, aga siiski suht söödav koht.

  • Pärast rahapaja leidmist : must kalamari röstsaial hapukoore ja sibulaga, peale rüübata lemmikvahuveini
    Pühapäeval : Kusiganes linnast väljas. Pädaste OK, samas haanja mägede vahel suvalise memme poolt pakutud talueine tekitab siiani neelusid
    Kui tahaks lihtsalt süüa : Rakvere, Wirma pubi - saab kõike, mida tahad. Ja odavalt.
    Linna parim burger : Pandi kahjuks kinni

    Sidekick, Kobe beef ruulib:) A odavam on osta ise kvaliteetne veise sisefilee, marineerida ööpäev õlles ning seejärel armastusega oma lemmikmaitseainetega grillida;)
  • Mul oli ükspäev oma tegemiste jaoks kaasa poolt kaasa pandud võileivad ja termosega kohv. Mingil ajal ühe lauanurga peal jalgu kõlgutades seda tarbides oli tõeliselt nostalgiline ja hea tunne - selline einestamine kaalus tol hetkel üles ükskõik missuguse hea söögikoha.
  • Makromajanduslikult ikkagi armas mõelda, et Egoist tänu mõmmile veel hingitseb - tegelikult plaanis isegi külastada.
  • Oleksin tänulik, kui keegi loetleks Helsingi kesklinna (a la vaksali ümbrus) meeldivaid söögikohti, mis pole McDonalds, Pizza Hut või peenem resto. Eriti teretulnud heade sushide valikuga kohad.

    Tallinna arvestatavad sushi kohad on millised? Palun SushiCati mitte pakkuda.
  • Kazaztanis on üks väga vahva telk kus väga häid tzeburekke tehakse.
  • winger - traagika on see, et pärast (Sushi) House sulgemist Tallinnast enam tõsise armastusega sushit ei tehta. Kui siis Silk...kui siis...

    (SushiCat'i puhul piirdus minu kogemus täpselt ühe korraga - keedusoojale riisile kala peale lajatada....aaaaa....aaaa...aaaaa.... ma parema meelega vaataksin filmi Saag XXXXIIII ja jooksin halvaks läinud keefiri.)

    Aga üllatavalt korralikku (ja üllatavalt odavat!) junk food'i saab Taco Expressist. Pizza Americana võiks sealse pizza hinda vaadata ja siis veidi häbendeda. Asub asjandus Suur Karja 18. Ei tea ühtegi tuttavat ausat heteromeest, kes sealse machoburrito peale poleks mõnust mõmisenud.
  • (Kuigi Sushi-Cat'i ettekandjate kostüümid olid küll tellitud mingist erilisest jaapani perv-porn-gear kauplusest ning tekitasid arusaama, et VS-i ja Moskva ettekandjate sexploitation ei olnud tegelikult midagi liiga hullu.)

    :-D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon