Zeitgeist - keelatud film USA-s - vapustav paljastus rahast ja usust - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Zeitgeist - keelatud film USA-s - vapustav paljastus rahast ja usust

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA-s on ära keelatud üks kõmuline film: ZEITGEIST, millel on kaks osa: Esimene osa räägib rahast: "ZEITGEIST: ADDENDUM" , Teine osa räägib usust: "ZEITGEIST: THE MOVIE". Valida saab paljudes keeltes allkirja: soome, vene ja inglise. Eesti keel kahjuks puudub.

    Viimased paar päeva on sellest rääkinud ka Reporter Kanal 2-s. Film paljastab korrumpeerunud rahamaailma olemuse. Tavainimene ja väikeinvestor on nagu lambukene, kes ei oska aimatagi, kuidas teda pügatakse ja lüpstakse.

    Sama röövskeemi kasutatakse ka vaeste riikide tühjaks pumpamiseks, kellele sokutatakse abistamise sildi all odavat laenu. Salakavalaks püüniseks ja selle relvadeks on laen, intress, inflatsioon ja devalveerimine, mis käib kindla skeemi järgi, kuni riik sipleb võlgades ja laenu tagasi maksmiseks on sunnitud tasuta oma naftat ja muid vaavarasid kinkima. Abistatav riik saab toiduabi, vett ja kuivikuid, kuid samal ajal annab ära tohutus koguses maavarasid.

    Laenu antakse olematu raha eest. Tegelikult seda raha polegi olemas. Isegi mitte paberina. Raha tekitatakse tühjast – virtuaalraha.

    Usuteemaline "ZEITGEIST: THE MOVIE" räägib, et piibel on tegelikult astroloogiline raamat. Juudi orjad ei mõistnud oma Egiptuse isandate usku ja moonutasid selle monoteismiks – ainujumala usuks – et koondada kogu usuline ja poliitiline võim ühe juhi kätte. Tegelikult puhas kommunism ja fašism, ei mingit demokraatiat. Üks jumal, üks juht, üks riik ja üks rahvas – juudid, väljavalitud ja erilised.

    Legend Jeesusest on maha kirjutatud paljude naaberrahvaste astroloogia õpetustest. Jeesus ehk päikesejumal Horus on sama, mis Päike; 12 õpilast on 12 tähtkuju; Jeesuse ünnipäev oli talvisel pööripäeval, mis oli Päikese sünnipäev; tõusis surnust üles teisel päeval – Päike on kaks päeva pesas ja siis hakkavad päevad taas pikenema; Jeesus sündis neitsist tähendab hoopis, et ta sündis Neitsi tähtkujus. Ja nii edasi ... Vanal ajal nii üldtuntud astroloogia muudeti kurjaks ja sallimatuks ainujumala usuks. Juudid võltsisid iidset tarkust. Kõik selleks, et valitseda maailma.

    ZEITGEISTi näeb siit:



    Dharmakirjastus

    vajuta nuppu FILM.

    Ja siin on otse link: http://www.zeitgeistmovie.com/

    Head vaatamist!
  • Reporter räägib Zeitgeistist:

    1. osa: Skandaalne dokk: maailmapank on meid kõiki orjastanud.
    Ameeriklaste dokumentaalfilm Zeitgeist räägib ausalt ja ilustamata teemadel, mis ehk paljusid närvi ajavad. Seepärast
    on film ka sünnimaal ära keelatud. Filmitegijad otsivad vastust küsimusele, kes tegelikult juhib maailma (USA juudid).

    http://www.reporter.ee/2009/04/08/skandaalne-dokk-maailmapank-on-meid-koiki-orjastanud/

    2. osa: Kristlaste jumalas kahtlev film sai Ameerikas eetrikeelu.
    Kas inimesed, kes usuvad jumalat, on lihtsameelsed?
    Ülestõusmispühade eel keelati USAs jumala-teemalise dokumentaalfilmi Zeitgeist näitamine.

    http://www.reporter.ee/2009/04/03/kristlaste-jumalas-kahtlev-film-sai-ameerikas-eetrikeelu/
  • See film ei ole USAs ära keelatud. Kui oleks, poleks YouTube'st ja Google Videost seda vaadata võimalik.
  • no see on ikka mitu aastat vana juba, ja the movie oli esimene osa, mitte vastupidi. Lisaks seal veel 9/11 ja rahasüsteem. Movie oli päris äge, teist osa enam lõpuni ei viicinud vaadata.

    Ma ei saa sellest aru, et alatoon on, nagu tuleks kunagi mingi kuri world currency? Mis seal halba oleks, olekski vaja seda? Kuld ka oli ju kunagi world currency.
  • Arvan et keelatud on pidem teles ja kinos. Et ka netis ära keelata, siis...no see oleks suht võimatu. Kes tahab see ikka näeb.
  • Tuletaks Zeitgeisti kontekstis meelde Murphy seadust. "Igale keerulisele küsimusele on väga lihtsad vastused....mis on valed." Ma olen siiani aru saanud, et hiievana on esoteerika-alal kõva käpp. Seega olen suhteliselt pettunud, et ta sellise primitiivse ja olematu uue infosisaldusega post-new-age maailmavaatelis-religioosse manifesti (sisuliselt ülipika reklaamklipi) on võtnud promomise objektiks.

    Mis on LHV seisukoht? Kas järgmiseks lastakse siia foorumisse mormoonid vms laamendama?
  • See, kui kinoketi omanik (ettevõtja) ei näita igasugust paska oma kinos, on good business, mitte ei tähenda seda, et film on keelatud. USA on palju kõrgema sõnavabaduse astmega riik kui suvaline siinpool lompi asuv, seal ei keelata kunagi rumaluste rääkimist ja enda lolliks tegemist. Ole sa holokausti eitaja, neonats, "anti-globalist", "anti-nwo-keegi" vms.
  • Mnjah... samas ju kehtib Murphy seadus ka piibli kohta eksole
  • ///////vapustav paljastus rahast /////////

    Mis mõttes vapustav paljastus? Mida see film siis nii vapustavalt paljastab, mida siiani keegi teadnud pole? Kui mõni loeb läbi üldrelatiivsusteooria ja sellest aru saab, kas siis on sündinud mingisugune vapustav paljastus füüsikas?

    Peale selle on filmis esitatud valefakte ja infot edastatakse valikuliselt. Üks propaganda lihtsalt.
  • buck, oled sa materjali põhjalikult läbi töötanud, et selliseid väiteid esitad? Või võrdled sa julgelt pooleteisetunnist filmijuppi kahe olulise monoteistliku religiooni mahuka algdokumendiga? Ma võin mõningal määral temaatilist haridust omava inimesena väita, et seda Murphy seadust Piibli konteksti nüüd küll paigutada ei saa. Lihtsusest on asi kaugel.
  • Ega see piibelgi kosmosest kukkunud pole, samamoodi kellegi kavalpea kirjutatud. ja kui Murphy seadust kehtestada näiteks kellegi zeitgeisti peal siis samahästi kehtib ta ju ka piibli peal. Maailm ei ole lihtsalt mustvalge et sulle meeldivad asjad on valged ning mittemeeldivad mustad. Ei saa öelda et zeitgeisti puhul kehtib Murphy seadus ja piibli puhul ei kehti sest siis tekib vastuolu ja võib hoopiski väita et Murphy seadus on vale. Ja kui Murphy seadus on vale siis... jne. Miks ma nii väidan sest mõlema teose puhul puuduvad käegakatsutavad tõendid, seega annab neid võrrelda küll
  • Äää, et valge pankur tõmbab lollil pärismaalasel klaaspärlitega naha üle kõrvade? Äää, vapustav avastus? Äää, mis sa hiievana järgmiseks vapustavalt avastad? Ma annan suuna kätte - kisu püksid rebadele, mine selg ees peegli ette ja kummarda - selle avause Goauld'id meisse ronivadki ja meie ihu orjastavad. Vapustav!

    "Legend Jeesusest on maha kirjutatud paljude naaberrahvaste astroloogia õpetustest. Jeesus ehk päikesejumal Horus on sama, mis Päike; 12 õpilast on 12 tähtkuju; Jeesuse ünnipäev oli talvisel pööripäeval, mis oli Päikese sünnipäev; tõusis surnust üles teisel päeval – Päike on kaks päeva pesas ja siis hakkavad päevad taas pikenema; Jeesus sündis neitsist tähendab hoopis, et ta sündis Neitsi tähtkujus. Ja nii edasi ... Vanal ajal nii üldtuntud astroloogia muudeti kurjaks ja sallimatuks ainujumala usuks. Juudid võltsisid iidset tarkust. Kõik selleks, et valitseda maailma. "

    Äää, kui ma saaksin ühest asjast aru. Miks oleks pidanud legendi Jeesusest millegi pealt maha kirjutama? Kui see on legend, siis who cares? Kuidas on mahakirjutamine ehk võimalik plagiaat "iidse tarkuse võltsimine"? Et kui mina võtan aluseks Einsteini erirelatiivsusteooria ja kirjutan sellest maha "Inno ja Irja seiklused seeneriigis", siis see on "iidse füüsika võltsimine" ja üldtuntud teadusteooria muutmine kurjaks ja sallimatuks?


    Juudid ja maailmavalitsejad ha-ha-ha-haa, nad ei saa oma pisikese Lähis-Ida maalapikese haldamisega hakkama. Selle asemel, et siis süütuid eestlaseid rahaga manipuleerida ja onaneerida oleks vist mõtekam paar palestiinlast ära hüpnotiseerida. Lihtsam ja kasulikum. Need salajased SuperAjud siis seda ei taipa vä?

  • Ja ootaks järgmist filmi, kus vapustavalt avastataks mis pärast Kolumbuse maabumist Ameerikas TEGELIKULT toimus. Tõde on vaja tuua päevavalgele.
  • Ah jeez. Jälle on Zeitgeist hullud kivi alt välja roomanud ja "tõde" kuulutama tulnud. Nagu kuradi trutherid.
  • Ja tegelikult tahaks küsida, et mida edasi, mis siis. Oletame hetkeks, et kõik see ZG on sulatõsi. Mida edasi, mis siis? Mul on 2 milli korterivõlga ja kuulun Oleviste kogudusse. Elu on lill.
  • Copy paste ühelt saidilt.

    "Kuidas panna uskuma inimesi mingisse ideesse või ideoloogiase, ilma, et keegi kontrolliks fakte või infot? Väga lihtne, sa teed valmis väikse eelarvega filmi, kasutades kurba muusikat ning osavalt kokku pandud klippe ning teed ohtralt radikaalseid väiteid, mille „fakte“ keegi nagunii ei viitsi kontrollida. Hiljem, kui film on valmis riputad selle Google Video või Youtube-i keskkonda üles, teed natuke reklaami läbi „seed gruppide“ ning vaatad mõnuga, kuidas inimeste massid sinu filmi kui puhta tõena edasi levitavad. Kõlab kuidagi väga lihtsa ja labasena aga ometigi nii sai kuulsaks Peter Joseph, kes tegi valmis filmid Zeitgeist ning Zeitgeist: Addendum. Nüüdseks sa mu lugupeetud lugeja oled juba ilmselt aru saanud, et ma kavatsen teha maha eelmainitud kahte filmi ja ühtlasi ka nende filmide autorit – Peter Josephit. Nende kahe filmi puhul tundub tüüpiline reaktsioon olevat: "Olen just vaadanud ära esimesed 20 minutit. See on puhas kuld! Lõpuks ometi paljastatakse tõde! Levitage!".
    Peter Joseph, Zeitgeist filmide autor, väidab oma teostes vihjamisi, et inimkond on üks lambakari, kes usub kõike, mida valitsus räägib, kontrollimata kordagi, kas neile esitletakse fakte või fiktsiooni.
    Siinkohal küsiks ma aga: huvitav mitu inimest, kes nõustuvad pärast filmi vaatamist Josephiga, ning usuvad tema teooriaid on kordagi veetnud mõne hetke tema väidete kontrollimiseks?
    Kas pole, et enamus Josephiga nõustuvaid ning tema teooriaid uskuvaid inimesi usuvadki neid samamoodi pimesi?

    Peter Josephi filmid on kindlasti kasulikud neile, kes ei viitsi raamatuid lugeda ning soovivad, et oleks olemas mingi visuaalselt põnevam ja asju kokkuvõtvam väljund. kuid ka siis tuleb olla tähelepanelik ning märgata, mil filmis fakt asendub sujuvalt isikliku arvamuse ja kinnitamata teooriaga."
  • Kuulge, terve eestikeelne internett on zeitgeisti -teemal jahumist täis, siin pole seda mõtet üle korrata. Hiievanale soovitan soojalt seda filmi võtta kui "intellektuaalselt huvitavat" teost, seal esitatud materiali mitte tõepähe võtta.
  • mjah, mõne hästi dokumenteeritud ja lähiajal toimunud ajaloosündmuse uurimiseks kulub nii palju aega ja vaeva. ütleme näiteks JFK mõrvalugu. selle asemel, et vaevata ennast kilode kaupa materjali läbitöötamisega, on lihtsam luua teooria - tulnukad ja vabamüürlased tegid. jääb ära hirmus töö ja vaimu närimine ja kõik on selge. samuti saab kuulutada ennast nägijaks ja teadjaks.
  • Ma ka pidasin nigu hiiekst natuke rohkem, aga noh jah. Tuleb välja mis on vana ja ära leierdatud teistele on ikka kellgile uus ja huvitav.

    Hiiekas muuseas soovitan sul sikutada siukese vanaaegse mängu nigu Deus EX. Sealt saad teada kust tuli sõna zeitgeist :)
  • Avastasin, et mu tütar vaatas seda eile. Piisas, kui tõin talle kolm selgitavat kontranäidet ja isegi 14. aastane sai aru, et tegemist on pasaga.
  • äkki teeskles et sai aru, salaja vaatab edasi ja hakkab püha lehma kummardama.

    Kunagi ma näitasin ühele oma sõbrale ka seda filmi, vanal läksid vaimustusest silmad pärani ja esimene küsimus oli, how to join them :)
  • Üks mu kunagine klassivend oli filmist isegi nii vaimustuses, et näitas seda ajaloo tunnis. Õnneks enamus klass suhtus sellese filmi küllaltki skeptiliselt.
  • Teismelistel plikadel on pühasid lehmi nii suures koguses, et Zeitgeist sinna ei mahu.
  • See filmi teoloogiline osa on puhas võhiklikkus, sisuliselt eraldivõetav religioon. Kõige äärmuslikumad seisukohad on dok.filmi aluseks võetud, mingisugune new age vulgaarteoloogia. Ometi on USA-s väga tugevad ajaloolise Jeesuse uurimise koolkonnad, nimetagem liberaalidest nimesid nagu John Dominic Crossan, Marcus Borg, E.P.Sanders, konservatiivseid nimesid on samuti palju, aga see selleks. Lugege parem E. Lohse "Uue Testamendi tekkelugu", e.k. ilmunud juba väh 15 a tagasi.
  • Nõuka ajal ilmunud raamat Piiblilood autoriks keegi Poolakas kelle nime ei mäleta lahkas Vana Testamendi lugusid ja tõestas, et Vana Testamendi sündmused on aset leidnud küll kuid kronoloogiline järjestus on vale ning jutud on kellegi huvides mugavdatud. Juudi vaimulikud olid need lood võtnud teistest usunditest ja selle põhjal uue teose loonud.
  • Zeitgeist on samuti mingi osa tõest ja üks seriaal oli kunagi telekas kus üks mees kähises ja imes hapnikku ratastoolis- "tõde on kuskil olemas" oli lõpus - x-files nimeks vist. Mul on jumalast pohui, aga kes se kretiin oli kes meie riigi nimega laevahuku orgunnis?
  • Väga palju mürgist ja tigedat vingumist. Jääb mulje, et siin on nii teadjad mehed, kes seda kõike juba ammu teadsid ja palju rohkemgi. Üks mees tegi Zeitgeisti ja tuli julgete ideedega välja, aga need mehed siin ainult kiunuvad, suutmata midagi uut luua. Veel vähem vanu asju uurida. Ja siis neid omavahel võrrelda.

    Kus on argumendid? Mehed, kus on argumendid? See pole argument, kui ütled, et see on sitt ja jama. Mina küll nii ülbe ei oleks. Ma olen 25 aastat religioone uurinud ja ometi leidsin Zeitgeistist palju uusi asju. Ma ei häbene seda tunnistada. Kui ma ütleksin nagu mõned mehed eespool: "Kõike seda ma juba tean", siis tunnistaksin enese arenenemis võimetuks.

    Mees, kes ütleb, et teab kõike, on ju hull. Ükski tark ei väida, et teab kõike. Karumõmm siin eespool andis mõista, et ta teab kõike. Zeitgeist oli tema jaoks olematu uue infosisaldusega. Ma väga kahtlen, et Karumõmm midagi teab religioonidest või astroloogiast. Kas ikka viitsisid selle post-new-ageliku reklaamklipi läbi vaadata. Võibolla pisut vaatasid, aga ei mõelnud? Vihje mormoonide laamendamisele viitab justkui ärakeelamise üleskutsele. Ära keelata? Miks? Kas vaba mõtlemine on ohtlik?

    Zeitgeist ongi mõeldud nendele meestele siin eespool, kes raamatuid ei loe, aga selliseid reklaamklippe suudavad vaadata, sedagi lünklikult ja suutmata iseseisvalt mõelda. Massid ei loe pühakirju, aga filmi suudavad vaadata. Ja ma kinnitan, see on hea film.
  • buck
    Parima vastuse auhind läheb buckile, kui ta karumõmmile vastas tolle enda väitega: Kui Murphy seadus - "Igale keerulisele küsimusele on väga lihtsad vastused....mis on valed." - kehtib, siis kehtib see ka piibli kohta.

    troim
    Kas sa oleksid nii lahke ja tooksid need kolm vastunäidet selle pasa kohta? Ära hoia oma tarkust vaka all. Sinu kommentaar ei sisaldanud midagi.

    Olla
    Milline on väide? Autoril on tuline õigus, kui ta vihjab, et inimkond on nagu rumal lambakari, kes kõike usub, mida valitsus või kirik räägib. 2000 aastat on ju usutud seda muinasjuttu! Rahaga sama lugu - kui palju on neid tarkasid, kes pole laenu võtnud? Kes pole lüpsta saanud? Kõik ju ongi nii!

    trust
    Sama jutt. Esita väide, lükka ümber. Ei piisa, kui ütled, et jama.

    priitp kirjutas:
    "Äää, et valge pankur tõmbab lollil pärismaalasel klaaspärlitega naha üle kõrvade? Äää, vapustav avastus? Äää, mis sa hiievana järgmiseks vapustavalt avastad? Ma annan suuna kätte - kisu püksid rebadele, mine selg ees peegli ette ja kummarda - selle avause Goauld'id meisse ronivadki ja meie ihu orjastavad. Vapustav! "

    hiievana vastus: Kes on see loll pärismaalane? Ma vastan su enda sõnadega: "Oletame hetkeks, et kõik see ZG on sulatõsi. Mida edasi, mis siis? Mul on 2 milli korterivõlga ja kuulun Oleviste kogudusse."

    See loll pärismaalane oledki sina - 2 milli võlga ja käid Olevistes. Kahekordselt petta saanud. Film ongi just sulle mõeldud. Miski ei aita - seisa või peegli ees püksid rebadel - loll saab nii kirikus kui pangas peksa :)


  • Kahjuks polnudgi seda filmi näinud. Huvitav ja peaks isegi ütlema et seda tuleks mirtu korda vaadata.

    Leidsuin laetava variandi siit : ftp://lutt.eol.ee/incoming/

    hiievana, sa oled 25 aastat religioone õppinud. Kas oled ka ise midagi kirja pannud?

  • hiievana

    Aga see on ju igati positiivne, et pandad "lolle pärismaalasi" pügavad. Kuidas me siin saaks säilitada euroopalikku elustandardi kui nad seda ei teeks?
    Teie hyydlause "ei mingit demokraatiat" -- see on ju suurepärane! Demokraatia on omadega lõplikult maha käinud keskpärase enamuse diktatur vähemuse üle. Valid demokraatia - valid keskpärasuse.
  • minu arust on naljakas see, et mõned asjad sealt filmist on väga huvitavad (pentagoni kukkunud lennuk ja kuidas see sai võimalik olla).

    tundub aga et siin foorumis (ja mujal ka) on ainult 2 äärmust. Ühed kes on veendunud et film on 100% õige ja teised kes ytlevad et KÕIK on vale. Mõlemad on minu arust valed. Tõene ei ole see kõik kindlasti, samas ei tee faktivead veel kogu filmi automaatselt valeks.

    Tegelikult on väga huvitav just see pentagoni lennuki saats, isegi kui raha ja religiooni asi on suht lollus.

    Aga niipea kui selles rääkima hakkan olen guilty by association, kuigi ma arvan et enamus hiievana jutust ei põhine faktidel ja on lihtsalt arvamus.
  • hiievana,

    sa ei saa mitte millestki aru. Ma kirjutasin - elu on lill. Sina kirjutasid vastuseks - oled kahekordselt petta saanud.
    Ma olen loll lammas ja eluga väga rahul, miks ma peaks seda filmi vaatama. Mis mul paremaks läheb? Kas ma muutun veel õnnelikumaks?

    See tõefetishistide elu on raske. Küll on keeruline mõista, et ülejäänuid ei huvita tõde kohe üldse mitte. Või pole vahet. Piltlikult on selle Zeigeistiga selline lugu, et mul oli vanaema. Vanaema suri ära ja pärandas mulle oma maja. Arstid ütlesid, et suri südamepuudulikkusesse. Nüüd elan mina selles majas. Vahepeal aga üks sanitar nimega hiievana varastas minu vanaema paberid haiglast, lasi tuttaval litsentsi kaotanud arstil neid uurida ja see arvas, et vanaema suri hoopis neerupuudulikkusese. Nüüd siis see hiievana karjub minu maja akna all, et priit, sinu vanaema suri neerupuudulikkusesse, et kuidas sa suudad rahulikult magada sellises vales, et priit sa pead teadma tõde, et priit sa elad pettuses.


  • Jurmala, see poolakate perestroika-aegne "Piiblilood" oli just see - ehk siis "poolakate" ja "perestroika aegne." See oli justkui selline primitiivne kommunistide/ateistide apoloogia teemal, et "okei, me rääkisime jupp aega, et teatud ajaloolisi isikuid pole olnud ja kõik on muinasjutt," kuid nüüd, kui "tasapisi hakatakse aru saama, et me valetasime," "maalime me kõigest sellest mõnusalt üleoleva ja primitiivse pildi." Kui sa, Jurmala, kunagi viitsid teemasse süveneda, siis...

    http://www.amazon.com/Amplified-Bible-Zondervan-Publishing/dp/0310951410
    http://www.amazon.com/Dake-Annotated-Reference-Bible-KJV-Publishing/dp/1558290737/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1239349733&sr=1-1

    ...ja tasakaalustuseks...

    http://www.amazon.com/God-Delusion-Richard-Dawkins/dp/0618918248/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1239349857&sr=1-1

    Üldiselt ühtin kardinalr-i seisukohaga. Zeitgeist on post new-age uue religiooni katsetav stardipauk, mille kristluse osa on sama tõsiseltvõetav kui David Icke. Mehed oleks võinud VEIDI vaeva ka näha. Praegu on asjal massidele apelleerimise maik man'.
  • Naljakas vaadata kuidas täiskasvanud inimesed paukpadrunitega üritavad põtra maha lasta.

    Kui ütlete, et film ei ole tõsiseltvõetav, ise samas seda mitte argumenteerides, siis Teie postitused pole kahjuks tõsiseltvõetavad.


    Mis seal kristlust puudutavas osas siis valesti väidetud on?
    Put your money where your mouth is!
  • toorik,

    Mis vahet seal on kust see kristlus pärit on ja mille pealt see maha vikitud on jne. Lenin ütles, et "usk on oopium rahvale". Õiga kah. Aga nüüd ilmub välja keegi jänki ja ütleb, et Lenin valetas RÄIGELT, et tegelikult "usk on heroiin rahvale". Edasi?
  • Karum6mm - kas ise oled need raamatud läbi lugenud? (kui oled siis seda aega ei saa sa enam kunagi tagasi)
    Raamatu Piiblilood väärtus seisneb selles, et autor üritab Vana Testamendi lugudes väljatoodud faktidele leida ajaloost kinnitust. Autor on selle kinnituse leidnud kuid sündmusi on Vana Testamendi koostajad meelevaldselt tõlgendanud ning kronoloogia on vale e. siis Vana Testament on tore munaslugu. Leidsin netist ka autori Zenon Kosidowski ja kirjutatud raamat 1963 aastal kui perestroika oli veel mägede taga. Pigem on Vana Testament teadlikult kokku kirjutatud soperdis mis õigustab õigust mingile maalapile. Mis puutub Zeitgeisti siis kas just puhas kuld kuid siiski mõtlemapanev. Fakt, et juutide jumal on laenatud erinevatest religioonidest on tegelikult ammu teada.

    Hämmastav on see, et finantsfoorumis on seltskond kes esialgu müstilistena tunduvale ei otsi ratsionaalseid selgitusi. Midagi ei ole müstika lihtsalt informatsiooni ja teadmiste puudumine. Müstikutele hoopis selline raamatusoovitus: "Kas kõik on juhus" Stefan Klein (hariduselt biofüüsik)- äkki jõuate maapeale.
  • Täna hommikul "Teeme ära Eesti" kanal 9 pealt rääkis Rainer Nõlvak autoriteetsel toonil rahavõhiku juttu. Refereerides "money as debt" internetis levivatavat propagandafilmi, esitas ta lihtsalt kontrollitavaid valefakte tõe pähe.

    Raha on üks müstifikatsioon, mida mõistavad äärmiselt vähesed, kuid sõna võtta meeldib kõigil.Kõik teavad mida teha tuleks. Seetõttu eriti ei sõimaks Hiievana. Põhiline häda seineb selles, et rääkijad arvavad nagu oleks rahaga seonduv ääretult lihtne. Kvantfüüsika teemadel sellised võhikud sõna ei võta üldiselt, aga raha ja majandus on lumme kusta teemad.
  • to: buratino

    Ajad on muutunud. Vanasti olid vaesed mehed nagu Jeesus, Gandhi ja Hitler need, kellele messianism pähe lõi. Tänapäeval, on see rikaste meeste haigus.

    Üldisemalt, ma ei mõista milles on probleem. Kõik jahuvad sellest, et raha on katteta (avastus missugunue), tehakse World Governmenti ja sobalajobala. Keegi ei seleta, et isegi kui see on tõsi, siis miks see paha on? Tõstke käsi üles, kes tahaks elada kullastandardil põhineva rahaga ühiskonnas või kes tahaks elada ühes 200-st saksa vürstiriigikesest, kus Bernd IX Pede pidevalt oma 80 naaberriigiga sõda kisub selmet elada Saksa Liitvabariigis.
  • Või kes tahaks elada maailmas, kus kõik on ateistid. Tegelikult.
  • to suffiks:
    viimasel ajal on nii, et intelligentset vestlust raha teemal üldse võimalik läbi viia ei ole. kohe ilmuvad mingisugused kuukulgurid, kes hakkavad oma usku kuulutama. Kindlasti on võimalik midagi paremaks muuta, seda kinnitab juba tõsiasi, et rahandussüsteem on väga palju muutunud viimase 100 aasta jooksul. Isegi viimase 50 aasta jooksul on palju muutunud ja kindlasti muutub ka tulevikus. tunnistame ausalt, et enamuse meie jaoks on rahandus igav teema, kui see nii poleks, siis oleksid meie teadmised antud valdkonnas palju suuremad. Igav ei ole ta enam siis, kui saab midagi sensatsioonilist väita ja mingisugust autoriteetset institutsiooni diskrediteerida. Rainer Nõlvak esitas näiteks väite, et intresse pole matemaatiliselt võimalik maksta, mis on ülilevinud vandenõuteoreetikute väide ja mida on hästi lihtne ümber lükata kasvõi föderaalreservi kodulehelt infot hankides.
    Aga miks siiis inimesi ei huvita see, mida keskpankade kodulehed väidavad?
    Enamus Estonia katastroofi vandenõulasi pole iialgi ametlikku uurimisraportit lugenud, miks siis, kui teema nii põnev on?
  • Offf tõstab käe. Mina elaks küll meelsasti Vanal Heal Keskajal. ma pean seisuslikku ühiskonda ainsaks õigeks ühiskonnakorralduseks. Tõsi küll, elaksin kusagil enne seda aega kui aadliseisus kinniseks kuulutati ja hapuks läks. Mingi 15-16. saj Jaapan oleks näiteks tore koht. v. Hiina.
  • hiievana, lihtsalt seal filmis ei olnud minu jaoks midagi uut kui seda esimest korda vaadatud sai.
  • to priitp: ega vist ei tahaks jah
    Väga paljud inimesed on usuni jõudnud läbi filosoofia. Seal tekivad sellised küsimused, millele materialism ei suuda rahuldavalt vastata. Mina küll ei ole, aga ju ma siis olen piisavalt rumal ja ju ma siis pole üritanudki neid lahtisi otsi kõikjalt kokku tõmmata.
    Ateism eitab jumala olemasolu, ehk usub, et jumalat pole olemas. Tõestada jumala mitte olemasolu on võimatu. Minul lihtsalt pole põhjust uskuda tema olemasolusse.Kõik märgid looduses viitavad sellele, et piibel on jura. Ei ole sellest suurest üleilmsest veeuputusest ühtegi märki kõrbetaimedel näiteks. Evolutsioon on nii teaduslik fakt, kui teaduslik teooria. Evolutsiooni kinnitavad tuhanded teaduslikud faktid. Kõike selles teoorias pole suudetud muidugi teaduslike faktidega kinnitada. Kutsuge mind siis ateistiks või kelleks iganes.
  • priitp - inimesele, keda ei huvita tõde.

    Ui-ui-ui sellist juhmi on harva nähtud. Kahe milline võlg, käib kirikus ja tõde ka ei huvita :) Kolmekordselt loll.

    Miks on vaja tõde? Mida see sulle annab? Kui su kannatused ja valu väga suureks muutub, siis hakkad huvi tundma, mis on tõde, miks on valu ja kuidas sellest vabaneda. Kui sa ei tea valu põhjust (tõde), siis sa valust ei vabane. Lihtne.

    Aga kuna sind tõde ei huvita, siis ära loe, vaata ega otsi. Miks sa siin siis kirjutad? Siin mõni otsib tõde.

    Kui su vanema juba surnud on, siis pole enam oluline, kas oli neer või süda haige. Aga kui ta veel elas, siis see teadmine - õige diagnoos - vabastaks teda valust ja võimalik oleks ka tervenemine.

    priitp - Kui sa oled haige, valudes ja ilma rahata, siis hakkab sind tõde huvitama. Mida sa küll kirikust otsid, kui mitte tõde? Sinu ropu suu järgi otsustades tundub, et sa töötad kirikus kurdi ja tumma koristajana?
  • Karumõmm - ei ütle ka midagi uut. Kordab nagu papagoi oma vana lauset: Zeitgeist on post new-age uue religiooni katsetav stardipauk ...

    Püüa nüüd midagi konkreetset ka öelda. Kus on mõni fakt? Kas massidele suunatus välistab tõe? Kas hakkame lause ja pilt haaval seda filmi läbi võtma? Muud vist ei jää üle.

    ZG usulise osa põhiväärtus minu jaoks seisneb selles, et kuigi olin kaua uurinud kristlust ja astroloogiat, ei tulnud mulle pähe neid kõrvutada. Kristlus suhtub astroloogiasse väga põlastavalt (ikkagi konkurent jne), aga et kristlus ongi astroloogiast maha kirjutatatud, see oli mulle uudis. Kui karumõmm väidab, et ta seda teadis, siis ta valetab rängalt. Sest seda pole kunagi maailmas varem keegi avastanud. SEE ON ESIMEST KORDA VÄLJA TOODUD SELLES FILMIS ZG.

    ZG põhiväärtus seisneb SEOSE AVASTAMISES kristluse ja astroloogia vahel. Mina polnud seda küll varem märganud ja isegi ei osanud seda kahtlustada. Enamus inimesi ei tea midagi astroloogiast, aga pisut kristlusest - nagu karumõmm näiteks. Iga keskmine kristlane ütleb, et astroloogia on lollus või kuradist. Ja nüüd selgub, et kristlus on parasiidi kombel röövinud paganatelt tarkusi ja seda moonutanud ja pannud oma allkirja. Tänapäeval öeldakse selle kohta - autoriõiguste jäme rikkumine. Ja vähe sellest, tegeklikud autorid kallatakse üle poriga. Näiteks Hoorus, Egiptuse päikesejumal Horus, kelle nimi muudeti hooruseks - jälkuseks ja roppuseks, seksuaalseks kõlvatuseks.

    Nii on kristlased teinud läbi ajaloo. Võõrad jumalad ja mõisted on rikutud vale ja halvustava tähendusega. Sedasama püüavad siin korrata Karumõmm ja teised, kes ei süvenegi teemasse ja ütlevad - jama ja sitt.

    Horus - hoorus
    hiisi - panu hiiteen - käi põrgusse (soome k.)
    deemonid (kreeka jumalad) - on muudetud kurivaimudeks
    vanapagan (vana teiseusuline inimene) - kurat

    Tänapäevast võib veel võtta:
    Rama (india jumal) - margariin
    Taara (eesti jumal) - jumala nimi pandi tühjadele pudelitele

    Näiteid võib veelgi tuua. Hävitades sõna või mõiste, hävitatakse ka konkureeriv maailmavaade ja vaba mõtlemine.
    Mis oleks, kui teeks näiteks Jehoova-nimelise margariini ja Allahi-nimelise seavorsti? Näiteks Jeesuse maksavorst?
  • ZG põhiväärtus seisneb SEOSE AVASTAMISES kristluse ja astroloogia vahel.

    Ajaloolastele muidugi huvitav uurimismaterjal. Aga tavainimese võtab õlgu kehitama.

    "Kui sa oled haige, valudes ja ilma rahata, siis hakkab sind tõde huvitama. Mida sa küll kirikust otsid, kui mitte tõde?"

    Kui ma olen haige, siis ma tahan saada terveks, selleks ma lähen arsti juurde. Tõde mind ei hivita. Kui mul pole raha, siis ma katsun seda hankida, tõde sellest mis raha on ja kes valitseb maailma mind seejuures ei aita. Kirikust otsitakse näiteks sotsiaalset ühtekuuluvustunnet, näiteks kedagi, kes teeks sinu eest otsuseid, aga mitte tõde.
  • Karumõmm ja kardinal

    Mina küll ei suuda uskuda, et Jeesus tõusis üles teisel päeval koos oma kehaga ja läks taevasse. See on isegi kristlikus usutunnistuses nii tähtis: usun, et Jumala poeg tõusis teisel päeval üles ja läks sama lihaga taevasse. Miks on vaimse arengu puhul mingi liha õlestõusmine oluline? Lihakeha, mida usk nii ebaoluliseks peab.

    ZG annab hea vastuse - Jeesus on päike ja pööripäeval päike on kõige madalamal - päikese surm. Siis on kaks päeva päike pesas, ehk surnud - kõige pimedam aeg. Siis hakkab päev jälle pikenema - päike tõuseb päev-päevalt jälle kõrgemale. See tähendabki, et päike ärkab taas ellu. Vanal ajal elati tähtede järgi ja päike andis elu ja valguse. Pööripäevad olid aastase kalendri kõige tähtsamad punktid.

    GENIAALNE LIHTSUS! Tõde ongi lihtne ja vabastav :) Ilus ja lihtne, selge ja ka teaduslikult mõtlevale inimesele arusaadav.

    Jeesus - päike ehk jumal
    jumala surm - päikese vajumine talvel väga alla, pime aeg - pööripäev - ei mingit müstikat - aastaaegade vaheldumine !

    Jeesus tõuseb oma kehaga taevasse - päike hakakab taas kõrgemal käima ja päevad pikenevad ja talvine surm muutub kevade ärkamiseks - lihtne ja ilus aastaaegade vaheldumine. Juudid oskasid lihtsa ja ilusa asja jube segaseks ja keeruliseks ajada. Nagu see neitsist sündimine ja muu ebausk. Aga noh, juudid olid ju Egiptuse orjad ja ei mõistnud isandate tarka õpetust taeva tähtedest ehk jumalatest. Jumalad tulid ju tähtedelt ... tarkus oli peidus taevas. Juudid muidugi said nii aru, et vana habemik looja elab taevas. Jumal on taevas küll ja me kõik näeme seda iga päev - see on päike - kord tõseb, kord loojub, kord sureb ja kord ärkab ellu.

  • priit

    Kuidas sa siis terveks saad, kui arst ei tea tõde?
  • hiievana, iiih, sodiagimärgid, jeesuse kala, aeon, majestic12, illuminaadid, area51, gospel of thomas, põha graal, vana kreeka jumalate geenimutatsioonid, vanade kreeklaste arusaam mateerita viiest olekust: eeter,tuli,õhk,vesi, maa (Elektromagnetlained, plasma, gaas, vdelik, tahke ? kas see on kõik sinu jaoks uudis ?

    Jeeesusest niipalju, et jeesus ütles, et kolme päevaga lammutab ta templi ja ehitab uue asemel, Jeesuse ülestõus tähendab uue religiooni sündi, mitte et ta oleks fyysiliselt ellu ärganud.
  • Tin
    Jälle üks hull, kes väidab, et teadis ja teab kõike :) Selliseid hulle on täis kogu new age liikumine, posijatest pendeldajateni.

    Sa ei teadnud kristluse ja astroloogia seosest midagi. Sa ei tea astroloogiast midagi. Jne.
    Ma ei räägi faktidest, vaid uute seoste leidmisest. Neid fakte võid sa raamatust ja võrgust leida. See sõnade loetelu pole tarkus.

    Mida sina oled uut leidnud või avastanud?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon