Riigieelarve täitmine - kas tõstame pimesi makse või loobume hoopis Eesti Telekomist - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Riigieelarve täitmine - kas tõstame pimesi makse või loobume hoopis Eesti Telekomist

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ivari Padari eilsed puusalt tulistatud maksude tõstmise kavad tekitavad ilmselt paljudes küsimusi. Samas kui riik loobuks näiteks Eesti Telekomist hinnaga 90 eeku aktsia eest, oleks 3,5 mld nagu maast leitud. Usun, et TeliaSonera oleks ilmselt valmis maksma ka 100 eeku aktsia eest. Millal siis veel, kui mitte praegu? Kas riik pole tõesti enne maksude pimesi tõstmist taolisele võimalusele mõelnud?
  • Imestad, et miks V. Laid järsku on hakanud avalikult rääkima, milliseid projekte peaks riik tegema?
  • Kristjan: sest ajakirjanik esitas muu intervjuu käigus küsimuse "mis aitaks Eesti kriisist välja?" ning vormistas vastuse uudisnupuks.
  • Ansip tegi ettepaneku Padari väljavahetamiseks ning alustas valitsusega konsultatsioone. AK Uudised, 18:40
  • Mind huvitab, et kui riik sellel aastal Eesti Telekomi maha müüb, mida siis riik järgmine aasta müüma hakkab? Ja ülejärgmisel?
  • ttrust: laias laastus muidugi on raske mitte nõustuda. Ühekordne tulu iseloomult. Aga mingil juhul võib olla tegemist olukorraga, kus see ühekordne samm võib õige serveerimise korral just ollagi see, mis teatud kergendustunde (vähemalt lühiajaliselt) põhjustaks. Praegu näitab Eestis tarbijausaldus juba mõningase pidamise märke, kuid uute eelarvekärbetega on võimalus seda ruineerida. Liiga odavalt müük oleks samas avalik vargus inimeste selja tagant ja vaevalt see ühekordse iseloomuga samm rahvusvaheliselt ja siseriiklikult erilist lugupidamist vääriks.

    Mõned näited samas Baltikumis riigivara müügi kohta:
    http://www.e24.ee/?id=113640

    Nii et kui hind on talutav ja koos müügiga on võimalik saadav raha näiteks siduda mõne avalikkuse jaoks positiivsena kõlava investeeringuga, siis kannataks kuidagi ära.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon