Talsinki vajab suurt tivoliparki - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Talsinki vajab suurt tivoliparki

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • ...mis muidugi peaks asuma Tallinnas.

    Stockholmil on oma suur tivoli, Göteborgil on oma suur tivoli, Kopenhagenil on oma suur tivoli. Väike Rootsi linn Skara on oma suur aquapark. Talsinki elanike arv peaks olema kolm korda rohkem kui Göreborg (kus asub Rootsi suurim Tivoli).

    Nüdlus on ilmselge:
    -vaja lastele
    -vaja turistidele

    Plaani oli juba olemas:
    - Taani Tivoli tahtis rajada Tallinnasse tivoli, aga pärast pikaajalist venitamist läks kõik luhta.

    Loomulik arendaja oleks Tallink, Tallinna linn etc. (aga mitte Lasnamäel vaid Sadamas, Paljasaarel vms)
  • Stockholm: www.gronalund.se
    Göteborg: www.liseberg.se
    Skara: www.sommarland.se
    Kopenhagen: www.tivoli.ee

    ja Ameerikast on kindlasti palju, palju rohkem inspiratsiooni.
  • Six Flags just libises chapter 11 pankrotikaitsesse, saaks mõned eriti hullud rollercoasterid soodsalt äkki.
    Ilm kahjuks ei toeta korraliku tivoli loomist põhja euroopasse. Peaks võtma ette suure projekti ja ehitama kupli peale paekarjäärile Peterburi tee ääres, saaks aastaringse lõbustuspargi, katus võiks olla läbipaistev a la Eden Project UK-s.
  • Ma saatsin kunagi paar soovitust välja Postimajasse rajada Trocadero, selline nagu Londonis Piccadilly ja Leicesteri vahel. Grona Lundil, Tivolil jne väikestel parkidel on võibolla ideedest puudu, Idee on kahtlemata Disneylandil.Ma olen ka tänu oma lastele sattunud vist kõigisse maailma Disneylandidesse ja sama skeem ja tooted tunduvad töötama igal pool.
    Talsinki jääb muidugi kitsaks. Elanike hulk Tokyos,Pariisis, Los Angeleses või Orlandos on tunduvalt suurem.
    Rollercoaster pargid ala Six Flags on võibolla müüdavamad.Buffalo juures on järve kaldal Darien Lake väiksemat sorti park ,suurte coasteritega mis võiks oma suuruse poolest Eestisse sobida...
    Aga see kõik muidugi kasutaja poole pealt vaadatune ja kuna rahvast siinkandis vähe siis ei pruugi need investeeringud ennast tasuda.
  • Stefan on vist jälle Tallinki aktsiaid ostnud - no radioaktiivsete seente söömisest on ennegi läbi ajaloo lolliks mindud. Ja ka vahvaid ideid tulnud.
    Reality - Talsinki ei saa olla lombist ülalpool, skandinaavia mõjusfääris, allpool ei taha keegi üht leningradi ja tallinna vahelist pisikest sadamakest arendada.
  • Talsinki ideed ehk Eesti ja Soome ühist pealinna, ehk Soome silda, millest juba Koidula unistas (salm on ka 100 kroonise peal) ei saa paraku mere peale ehitada. Eesti ja Soome ühine piir oli Ingerimaa taga. Ja Ingerimaa pealinn on Peterburg. Ugri pealinn ongi Peterburg, mille venelased vägavallaga rajasid Ingerimaa südamesse. Põlisrahvad vepslased, vadjalased ja ingerlased orjastati ja tapeti.

    Mingit kuradi tivolit pole vaja. Meil on vaja vabastada Ingerimaa Vene okupatsioonist, ning Peterburg taastada Ugri pealinnaks ehk Talsinkiks. Aga see Talsinki sõna on tobe. Soome-ugride pealinna nimi võik olla Ugri.

    Niisiis peab Euroopa piiri nihutama Ingerimaa idapiirile. Sinna, kus see oli heal Rootsi ajal.
  • hiievana - esimene kord, kus sa ka arukat juttu ajad. Sellesmõttes, et mõte on kahtlemata hea ja õilis. Paraku - praktikas seda juba niisama lihtsalt ei realiseeri.
  • Ma tänan :) Aga võimatumaidki asju on juhtunud. Siis kui Koidula Soome sillast unistas, siis ei usutud isegi seda, et Soome ja Eesti vabaks saavad. Aga saime. Kui Koidula julge ja ilmvõimatu unistus teoks sai, siis võib kas see preagu võimatuna tunduv unistus teostuda.

    Vabadus Ingerimaale! Ingerimaa soovib ühineda Eesti ja Soome riigiga, moodustades suure Ugri riigi, mis ühineb Euroopa liiduga!
  • Tsirkust on vaja jah............ja leiba ka
  • Zirinovskij tegeleb ka sellega.

    Äkki see näitab kui uskumatult rumal see on.
  • Pilt näitab niisiis Soome-Ugri rahvaste rahvaseid.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Finno-Ugric_peoples


  • Rootsi 1658
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cd/Sweden_in_1658.PNG/300px-Sweden_in_1658.PNG
  • Noh jah, ilma paha-Koreast õppust võtmata on selle lombi ülevõtmine & haldamine unenägu.
  • http://et.wikipedia.org/wiki/Ingeri

    stefan, sinu meelest on ühe rahva saatus ja vabadus rumalus?

    Eks nii enamus venelasi mõtlebki. Neid ei huvitagi teiste rahvaste saatus. Ingerlane? Üks keskmine venelane ei tea neist midagi. Peterburgis elab 5 miljonit venelast, kes ei tea, et elavad Ingerimaal ja et nad on enamuse ingerlasi ära tapnud - okupatsioon ja genotsiid.

    See suur kaart, mille üles panid - kõikidel nendel väikestel ja suurtel rahvastel on õigus vabadusele ja oma riigile. Venemaa on kurjuse impeerium, mis peab lagunema. Kõik rahvad väärivad vabadust.

    http://et.wikipedia.org/wiki/Ingeri

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon