Maailma tippklassi šampanja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Maailma tippklassi šampanja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Louis Roederer Cristal 1988. Eestis peaks olema ainuke omalaadne.
    Ekspert hindas väärtuseks vähemalt 10000.-
  • http://www.jjbuckley.com/1988-Roederer-Louis-Cristal-Champagne-Blend/p~1988~393~750~f~ws

    399 doltsi siin.
  • Ambroosia, ma ostan 1500 krooniga ära.
  • Vastab tõele@nextphase. Nii odavalt veini ära ei anna@SideKick. Turuväärtusest võin küll odavamalt müüa, aga mitte nii palju.
  • Mingi hapu gaseeritud löga eest 10 tuhhi. Võta 8cl Laua Viina ja vala sinna peale mingit mahla või toonikut saad parema joogi nii 25 eegu eest.
  • Ega võhikutel ja nendel kes head veini nautida ei oska ple mõtet tõesti antud veini osta.
  • 'Hea' on äärmiselt subjektiivne mõiste. Reeglina tundub hea see, millega koos oled üles kasvanud. Minu lemmikuteks jäävad ilmselt surmani 'Kalevi' šokolaad ja Riia päritolu 'Sovetskoje Šampanskoje'. Naljaga pooleks on seltskonnaga vahel ka kallimaid jooke proovitud, aga ei ole aru saanud, et hind ja maitse koos käiksid.
  • Idee poolest on see vein mõeldud tõepoolest veinigurmaanidele või haruldaste veinide kogujale. Usun, et mõni inimene oleks väga õnnelik saades endale suht soodsa hinnaga selle pudelikese. Kes niisama iba ajavad või asjast mõhkugi ei jaga võivad muidugi ka sõna sekka öelda.
  • Gurmaanide häirimiseks veel üks maitseelamus. Lapsepõlves sai sugulase juures suitsutatud metssealiha söödud. Liha rippus saunas konksude otsas ja lõikasid sealt vabalt noaga. Ei ole hilisemas elus ühestki restoranist paremat liha saanud.
  • mhh sellised foorumid näitavad väga hästi keskmise lhv tatipritsi maailmavaadet ... lauaviin ja mahl ( loodan, et see oli nali ) Hea shampus on midagi sellist mida sõnadega võimatu edastada, hetkel kapis küll ainult Moet...
    hea shampus + mõned ühikud "konjakit" on :))))
  • Kui ma müüks jooke, siis reklaamiksin 'huvitavat' maitseelamust. Minu joogil on 'hea' maitse ja sinu joogil 'halb' maitse ei kõla. Eriti veel, kui siia 'võhik' juurde lisada.
  • Milleks raisata foorumiruumi sellisele kräpile

    Teemaalgataja, mine kuuluta kuldses börsis või kus iganes

    1 hääl kustutamise poolt
  • Rahmeldab siilikene põõsaall maantekraavist leitud Playpoy ees käsitööd teha. Saab asjaga ühelepoole. Viskab ennas rohupeale pikali. Rüüpab pudelist lonksu Värskat ja ohkab õndsalt: "Elu on ilus. Naised, šampus.. jne..." :-)
  • 400 USD siis USAs. USAst keerulisemate asjade tellimsel tähendab see enamasti seda, et USDEEK 20. Seega 8kiloga saaks asja kätte, kui viitsida sebida. Äkki siis kodanik Ambroosia võiks sellest hinnast 20-25% discount'i teha, äkki siis midagi juhtuks? Sorry, kunagise aktsiamaakleri loogika...

    Mina ise huviline ei ole. Need kaks korda, kui ma aastas shampat maitsen, saan ma täiesti rahulikult Bollinger Grand Année'ga hakkama ;-)
  • karu ... sul hea maitse ;) bollinger ka minu üks lemmikutest.....
  • See teema võiks kustutamisele minna.
    Kui üks mingisugune ärikas arvab, et siin on osta.ee ostujõulisem filiaal, siis ta eksib. Kes tahab, saab siin otse tellitud, ülejäänusid ei huvita.

    PS Shampanjad on kõik äärmiselt mõttetud joogid. Nende ainus eesmärk on wannabe-fafa-meestele võimaluse pakkumine GK-de ees edvistamiseks.
  • Kustutamise poolt. Igasugune müük peale aktsiate on siin foorumis klassifitseeritav nilbitsemise ja kiibitsemisena.
  • winston - äkki selgitad mis on vahe Laua Viinal, Absolutil ja Ruskii Standardil. Samamoodi nagu 90% inimesi ei tee vahet Cabernet Sauvignonil ja Merlotil ei tee 90% inimesi vahet Laua Viinal ja Absolutil. (mõlemad on kanged alkoholid ja ainus eesmärk nende tarbimisel on joovet tekitada). Vahe on lihtsalt brändis - mingi ettevõtja lihtsalt muudab tavalise toote elitaarseks. Eesmärk on leida sinusuguseid lollikesi kes tavaliste toodete eest on nõus maksma ulmelist hinda. Ja muidugi jõudu selle bollingeri tarbimisel - et need mullid ikka suus sulavad ja sulavad...
  • Absolut on mitu korda läbi Brita kannu filtri aetud Laua Viin.

    Tegelikult ka. Kallimaid viinasid puhastatakse rohkem ning enamvähem täpselt samamoodi läbi aktiivsöe lastes. Võib osta poest kõige odavama kräppviina ning X korda läbi Brita filtri lastes muutub märjuke joodavamaks.
  • Lauakal on lõhn ja "maitse" ikka väga koledad :)
  • Ambroosia kirjutas: "Ekspert hindas väärtuseks vähemalt 10000.- "

    ma julgeksin selle eksperdi pädevuses kahelda, kes hinnaga üle kahe korra eksib.
  • No jälle tüüpiline Eesti värk, Eestis ongi "õige" st. poehind upitatud kuhugi 10 keegu juurde tänu eksperdile ja poeomaniku ahnusele.
    http://www.wine-searcher.com/find/louis+roederer+cristal/1988
    Prantsusmaal 6200.- eek
    Kvaliteet asi on küll kui kriitikuid vaadata:
    95 points, Robert Parker, Wine Advocate
    92 points, Robert Parker, Wine Advocate
    93 points, Wine Spectator

    Intriguing and complex, with enticing aromas of fig, butter and toast, backed by mouth-filling flavors of pear, cream and apple. Long on the finish, too. Gorgeous, refined and balanced. Tule lihtsalt õige gurmaan leida ja 6000 eeku ehk saaks selle eest.
  • Viina tehakse piirituse ja vee baasil. Piirituse tootja ajab oma produkti nagunii mitu korda läbi filtrite, et vabaneda eeterlikest õlidest (ilma filtreerimata oleks tegu kõigi poolt armastatud puskariga). Piiritust võib saada erinevatest põllumajandusproduktidest - kaasaegses tööstuses on levinud teravii või mais. (kartul teeks lõpptoote liiga kalliks). Need eeterlikud õlid mängivad suurt rolli hommikul jääknähtudena (peavalu, iiveldus). Piiritusetootja lõppproduktiks on puhas piiritus. Viinatootja ostab piiritusetootjalt piirituse ja lisab sinna vee - olenavalt tootjast lisatakse suhkruid ja neidsamu eeterlikke õlisid mis piiritusetootja sealt juba välja filtreeris, et anda viinale siis tootja e. "brändilooja" spetsiifiline maitse. Laua Viina tehakse USA-st imporditud kvaliteetsest maisipiiritusest (vähemalt mõned aastad tagasi oli see nii). Võite olla täiesti kindlad, et tegemist on sama kvaliteetse tootega kui Absolut - ja minu arust on Laua Viina jääknähud ka tunduvalt väiksemad kui seda on mingil peenel margil.
  • Härrased, kuigi mulle ei tõesti meeldi, et keegi siin foorumis üritab midagi müüa (kustutamise poolt!!), tahaks ma siinse diskussiooni kontekstis ära märkida siiski selle, et vähemalt minu meelest -

    a) toitumine ei kanna ainult eesmärki organismi kaloritega varustamiseks;
    b) vastassoost kaaslane ei kanna ainult eesmärki kompenseerida indiviidi komplekse ning aidata rahuldada füüsilisi ihasid;
    c) liiklusvahendi ainsaks funktsiooniks ei pruugi olla võimalikuld (majanduslikult) efektiivselt punktist A punkti B jõudmine;
    d) riietuse ainus funktsioon ei ole organismi ilmastikuolude eest kaitsmine...

    jne!

    Ehk siis elu ei ole praktiliste eesmärgistatud tegevuste kogum. Vahuvein ei ole Törley, raadio ei ole Sky+, kirjandus ei ole Coelho ning muusika ei ole ka see, mis parajasti raadiost tuleb. Tuletage nüüd meelde, et inimene pole eelkõige mitte praktiline, vaid emotsionaalne olend. Ükskõik kui tobe on kontseptsioon luksus praktilisuse konteksti pandunda, annab luksus siiski kohati igati väärtusliku ja intensiivse emotsiooni. Mul on kahju osadest siinsetest kommentaatoritest, kes on nii kohutavalt praktilised, et ei ole ilmselt kunagi seda emotsiooni (vaatamata võimaluste olemasolule) kogeda suutnud.
  • karum6mm - ma olen tegelikult sinuga 100% nõus ma lihtsalt niisama mölisen. Siia tekkisid lihtsalt mingid kotkad kes hommikust õhtuni bollingeri luristavad ja nagu muuseas 10 tuh. vahuveine müütavad.
  • Viinasid on kahte sorti. Yhed vastavad Jurmala poolt toodud kirjeldusele - piiritus filtreeritakse X korda labi, et saada voimalikult puhas etanool ja see segatakse siis veega. Eesmark on minimeerida lisaainete hulka (ehk maitset), kuna baasaine on puhas etanool, siis pole vahet, mis on selle tooraine - viina tehakse naiteks viinamarjajaakidest, suhkrupeedist jne. Sellised viinad on Laane Euroopas tehtavad viinad, igasugused Smirnoffid ja Grey Goosed. Teine kategooria viinasid ei sea eesmargiks voimalikult suurt puhtuseastet vaid vastupidi, piiritusele jaetakse sisse lisaaineid (voi lisatakse neid hiljem), mis voimaldavad tuvastada tooraine ehk teravilja. Siia kategooriasse kuuluvad Skandinaavia ja Ida-Euroopa viinad, ehk paris-viinad. Moni aasta tagasi oli Euroopa Noukogus kova vaidlus sellel teemal, et millest viin voib tehtud olla. Inglased ja prantslased ytlesid, et vahet pole, kuna etanool on etanool, Ida-Euroopa ja Skandinaavia noudis et tooraine peab olema kartul ja teravili, kuna kartulietanoolil ja teraviljaetanoolil on spetsiifiline maitse, mis kandub edasi viinale. Kartulist tehakse minu teada viina ainult Poolas veel kuskil ja voimalik et ka Venemaal, 95% viinast on teraviljast. Koik Eesti viinad on minu teada import (teravilja)piirituse baasil.
    Shampanja on hea jook kyll, aga maitse ja brandi vahel otsest seost minu meelest pole. Champagne maakond on tais vaikseid shampanjatoojaid, kes ei jaa millegi poolest alla Bollingerile, Moet'le, Dom Perignonile jne aga mida mitte keegi ei tea. Samuti on vaga haid cavasid ja muid vahuveine. Kes ennast petta tahab peab maksma brandi eest, kes ei soovi seda teha saab sama hea joogi oluliselt odavamalt.
  • Koige eksklusiivsem olu maailmas on see:
    http://www.sintsixtus.be/eng/brouwerij.htm
    Belgia kloostirolu muidugi, nagu koik maailma parimad olled. Myyakse ainult eelreserveeringuga kohapeal kloostris, maksimum kaks kasti nakku. Reserveeringuks on ka kindel aeg, ainult tund nadalas voi nii ja siis peab kovasti onne olema, et liinile paaseda. Olen ise korduvalt proovinud, aga ei ole onnestunud.
    Paris hea naide marketingist, kuidas kunstlik defitsiit on loodud. Ollepudel on ilma igasuguste siltideta, ainult korgi jargi saab tuvastada, mis ollega on tegu. Vaidetavalt pidada yle maailma selebritid kaima omale sealt kahe kasti kaupa hyva jooki toomas.
  • karum6mm, kas luksuses elavad inimesed on keskmisest kodanikust õnnelikumad? Kahtlen. Inimene ongi emotsionaalne olend ja kui kellegi teeb õnnelikuks 10 000 krooni maksev alkohol, siis võiks eneseabi kursustele mõelda.
  • Keegi seda kuulsat kassist läbilastud ubadest tehtud kohvi on proovinud, kuidas maitses? Cat-Poo coffee.
  • opex, see kohvi on peagi plaanis - sats on Lõuna-Ameerikast saabumas - jagan kindlasti kogemusi näiteks...eem...twitteris? :-D

    Üldiselt siit peaks seda saama ka tellida... http://www.edible.com/shop/

    rehatrader, luksuses elavad (!) inimesed on keskmisest suisa õnnetumad. Luksuse nautimiseks on vajalik selgelt tunnentatav emotsionaalne seos tehtud töö, saavutatud luksuse ning selle erakordsuse vahel. Rääkimata sellest, et luksuse nautimise lahutamatud osad on rituaal ja seltskond. Aluspükste väel segamini kodus istudes ja Al Bundy't vaadates Cristal'i luristada ja Novaluxist soetatud supilusikaga kaaviari peale närides pole erilist vahet, kas see shampa on Törley ja see kaaviar "Kalles Kaviar."

    :-D
  • luksus tekitab lühiajalist, VÄGA lühiajalist õnnetunnet
  • m6mm, miks ainult twitteris, ikka ka flickris, orkutis, maispeisis, feissbukis ja reidis. Ja kõigis kümnes messengeris kah, korraga. :)
    Kahtlane......need kassid elavad Indoneesias, mida sa seal kolumbiast tellisid õige?
  • Järeldused diskussioonist: absoluutselt kõik on mõttetu.
  • opex, ma olen vana mees, ma isegi ei tea pooli neid asju, mida sa siin ära mainisid. Twitterisse sundis mind üks heasoovlik ja erakordselt innovaatilise maailmavaatega tütarlaps. Nüüd ma olen siis seal. Ja ei liigu. :-D

    Geez, opex, ma ei tea ise ka, miks ma "Lõuna-Ameerika" sinna kirjutasin... ?! Ei oska seal isegi freudian slip'i praegu näha. Kokapõõsa lehtedest tehtud teed olen küll joonud... Guaraanatee on kordades tuntavama mõjuga...
  • Kuna jutt on käima läinud, siis teemat ei kustutanud, modereerisin veidi esimest kommentaari, nii et see reklaamina kirja ei läheks.
  • Hea lahendus :), Muidugi Shampanjaks tohib nimetada (prantslaste arvates) ainult prantsusmaal Champagne maakonnas toodetud vahuveine, kõik muu tuleb nimetada vahuveiniks.
  • Tin, mõned asjad (see minu armas Törley) ei kannata isegi nimetust "vahuvein." Tegemist on lihtsalt gaseeritud solgiga.
  • Karum6mm, isegi sovetskoeje on sellest törley-st parem. Muidugi sovetskojest on suht siiber kunagi müüdi sovetskoje sladkojet hea hinnaga, ostsin siis mingi ca paarkümmend pudelit, lakkusin seda nigu õlle asemel iga päev, mingi moment viskas kobliku ette, enam ei taha.
  • Samas ma ei tea, ei ole kallima otsa Törley-d ostnud, a keskmise hinnaklassi oma on jah kräpp.
  • Tahaksin siia lisada, et gaseeritud solk on ka see löga, mida Eestis siidri nime all myyakse, igasugused Fizzid ja Kissid jm. Siider on ikka naturaalse ounamahla kaaritamisel valminud karastav jook, mitte see sysihappegaasi ning maitse- ja varvainetega rikastatud lahja alkoholilahus, mida poest leida voib, kuid millel igasugune seos ounamahlaga puudub.
  • mykoloog, Pulsi poolt müüdav õuna- ja pirnisiider on täiesti joodav. Vähemalt ei teki seda tunnet, et jooks veeldatud plastmassi.
  • Karksi õlletehase siider on vist ainus, mida ma nõustun tarvitama. Ülejäänusid ma olen nõus vist ainult siis tarvitama, kui ma olen kaks päeva kõrbes olnud ja see on ainus saadaolev vedelik.
  • Karksi oma pole ammu proovinud, aga mõni aeg tagasi oli neid umbes kolm erinevat - üks lahjemapoolne õunasiider (ca 4.5) ja kangemad (vist miski 6-7) õuna ja pirnisiider. Need kangemad olid täielik saast - üsna eheda plastmassi maitsega. See lahjem jättis aga mulje, et seda oli vähemalt mõnda aega õuntega ühes ruumis hoitud ja omas täiesti äratuntavat õunamaitset. Ainuke häda, et oli liiga magus.

    Vahuveinide teemal olen üsna võhik, aga senised kogemuste põhjal väidaks, et üks hea cava on huvitavam jook ja tuleb odavamalt kätte kui prantslaste paljukiidetud kihisevad.

  • Prantslaste juures lakkusin pidevalt seda nat siidrit, maitse ei meeldi, kuidagi plastmassimaitse on puudu.
  • Nende kassist läbi käinud ubadega seoses tuleb meelde yks hiljuti kinodes olnud film - The Bucket List :)

  • ......ei midagi uut šampanja rindel? Aga vähemalt siis uus info (minu jaoks siis, kes ei oma accounti ühelgi üleval loetletud saitidest), et M6mm twiidib. Hmmm.
    Twitteri väsimatu haip on nüüd juba kestnud ja kasvanud päris tükk aega, ei teagi kas on mõtet ja viitsimist sellega tegeleda.
    Vaatasin m6mmi twitterit ja näib, et ainuke mõttekas tegevus on seal followeride käest nõu küsida "kuhu minna mida teha" vormis.
    Sest see kas keegi parajasti sokke triigib vist ei huvita kedagi. On se tweetimine tavaline tegevus foorumlaste hulgas?

  • Aaaa ja homse F1 puhul 1 twitteri live feed Türgi etapilt mis tuju heaks tegi (sniffpetrol.com), tüüp tulistab jätkuvalt segast:
    -----------
    #F1live - Once again the Mystery Australian Gentleman proves to be a PRESS CONFERENCE JUICE HOG
    #
    #F1live - That Australia gentleman is on the podium again. Who IS he?
    #
    #F1live - Why does Red Bull pit man have one of those mirrors hairdressers use to show you the back of your head?
    #
    #F1live - Dear BBC, I need a wee. Would you consider running fake ad breaks in future F1 coverage?
    #
    #F1live - if teams were R&B acts. No.3: Fo' Rar E
    #
    #F1live - Massive F1 fan Naomi Campbell there. She invented downforce you know.
    #
    #F1live - The McLaren has WINDOW BLINDS on the rear wing. Great for privacy of course.
    #
    If #F1 teams were R&B acts. No.2: Fo' Sin De Ah
    --
    #F1live - If F1 teams were R&B bands. No.1: Will.i.ams
    #
    #F1live - Kubica! Is he still in F1? WHO KNEW?
    #
    #F1live - when F1 isn't here those pit buildings are time share apartments
    #
    #F1live Massa radio: try to BRAKE LESS? Why not just say 'Felipe baby, try to crash...'
    #
    Barichello had problem off line as 'anti-win' system kicked in. It's a system designed to keep him second fiddle in any given team.
    #
    'Daddy, what does "schoolboy error" mean?' Here son, watch this footage of Vettel.
    #
    #F1live Fact! Turkey is an anti clockwise track which means the race finishes BEFORE it has started
    #
    #F1live In the chopper shots you can see the bit of the track they nicked off Greece
    #
    Which #F1 driver can open doors and then start the engine? Karkey Rosberg
    #
    Which #F1 driver is a bit bulbous and pink? Jenson Buttock
    #
    Which #F1 driver can also boil water really fast? Sebastian Kettel.

    #ferdinandpiëchfacts - Dr Piech has two wives. A normal wife and an 'RS' wife who is slightly wider, but also hotter.

    Ferrari #F1 team storms out of restaurant because bill isn't massive enough (then sneaks back in and acts like nothing was wrong).
    #rossbrawnfacts Ross Brawn thinks apples are a type of cheese. "Why else can you slice them?" the confused team boss asks.8:47 AM Jun 4th from web #rossbrawnfacts Ross Brawn drinks 7 cups of gravy every day. "It makes my breath extra meaty!" the unshaven design ace quips7:28 AM Jun 4th from web #rossbrawnfacts Ross Brawn is scared of moths. "I hate them, the dusty little fuckers!" the Button-loving race boss quips.4:54 AM Jun 4th from web #rossbrawnfacts - Ross Brawn does not own any hats. "They just make me look like a sex pest!" the bespectacled genius quips.3:57 AM Jun 4th from web #rossbrawnfacts - Ross Brawn only buys tinned tuna in brine. "The other sort is too oily!" the Fozzie Bear voiced team boss quips.
    #
    #ferdinandpiëchfacts Dr Piech freshens his breath by eating an Ariel Liquitab.4:29 AM May 27th from web
    #
    GM "close to chapter 11". They hope Harry Potter will be okay.
  • Sõbrad, kunagi õpetati mulle koolis, et šampus on gaseeritud vein. Hiljem selgus, et tegu oli pseudoõpetusega ja gaseeritud vein on ainult vahuvein. Šampus olevat midagi enamat, kuna teda toodetakse teatud maakonnas. No sellest ajast peale on gaseeritud vein minu jaoks vahuvein. Mina ei kuulu nende hulka, kes arvavad nagu teatud maakonnas elavad inimesed oleksid üleloomulike võimetega.
    Karumõmm ütleb, et emotsioone tekitab. Muidugi tektab. Kui võtame 100 karumõmmi ja 100 buratinot ning teeme katse, kus neile antakse kallist ja odavat gaseeritud veini ja paneme nad kirjeldama oma maitseelamusi, siis olen kindel, et tekib päris suur erinevus selle vahel kui neile öelda eelnevalt milline on kallis ja milline odav gaseeritud vein ja neile mitte öelda, või neile valetada.

    Muuseas mina ise joon praegu kääritatud ja gaseeritud linnasevett, aga maitseb hea ja tõstab tuju lausa.

    Champagne is so very feminine and because it is feminine it is so much beyond the understanding of mankind.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon