Seagripp on ravimifirmade äri - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Seagripp on ravimifirmade äri

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Just lõppenud Keskpäevatunnis kõlas huvitav mõte, et suurtes riikides valitseb seagripihüsteeria. Valitsused ostavad astronoomiliste summade eest ravimeid, mille mõju on niikuinii kesine. Ja asja taga on muidugi ravimifirmade lobi.
    Ma olen täitsa nõus selle seisukohaga, kogus hüsteeria taga on suur raha.
  • Üks suur võitja on Roche:

    Sales of Tamiflu in the third quarter totalled 994 million francs, compared with 101 million francs in the third quarter of 2008.
  • Linnugripiga oli nii, et kui ühel kevadel tuli üha uusi teateid grippi surnud lindude leidmisest (meile lähimad vist Rootsist), siis need lõppesid nagu lõigatult pärast seda, kui ravimifirmad olid suured vaktsiinitellimused kätte saanud.

    Seagripp näib vähe reaalsem olevat (st jõuab massiliselt meile ka), aga vähemalt ühes Hommikutelevisioonis väitis arst, et haigete suremusprotsent seagrippi on 6 korda väiksem, kui tavalise hooajalise gripi puhul. (Aprilli lõpus Mehhikost tulnud teadete puhul näis esialgu, et see on 50%.)

    Vandenõuteooriatest veel nii palju, et mul üks tuttav (ja muidu igati arukas) arst on veendunud, et seagripi puhul on tegemist tahtlikult tekitatud haiguspuhanguga - st viirus lasti käiku selleks, et uurida, kuidas sellise epideemia levik toimub.
  • täna just oli selle seagripi kohta minut.ee-s pikk lugu.

    link:
    http://www.minut.ee/article.pl?sid=09/11/07/1020218&mode=nested
  • Igasugune selline "paanika" tekitamine töötab ainult ravimifirmade huvides. Mida rohkem rahvas ennast vaktsineerib, seda nõrgemaks nad jäävad ja seda kasulikumad lüpsilehmad nad on ravimifirmadele. Sai kunagi seda vaktsiinide teemasid päris hoolega uuritud ja järeldus, et selles kahtlasest ollusest tuleb hästi kaugele hoiduda.

    Natukene emakeelset materjali saab ka Siit lugeda.


    Oman kahte last, 15. a. ja 16.a. kes pole ühtegi "vajalikku" nõelatorget saanud ja kogu selle aja jooksul on nad mul ainult korra tõsisemalt haiged olnud.
    Sai ka kunagi perearstiga lahing maha peetud sellel vaktsineerimise teemal. Tegelane soovis nimelt allkirja vaktsineerimisest keeldumise puhul, et siis nagu mina vastutan. Soovisin siis tema poolt samasugust allkirja, et kui vaktsineerimisel miskit juhtub, et siis arst vastutab koos saba ja karvadega. Millegipärast ei olnud arst sellist vastutust nõus võtma. :-)
  • Ma imestan, et võrkturunduse entusiastid ja muud fakiiirid pole meil veel mingit seagripi vastast imevahendit levitama hakanud. Turgu ilmselt oleks. "Maag Sergei ja nõid Nastja nimeline tablett." Isegi kaks tabletti võiks olla, siis on inimestel valikuvõimalus...
  • No nii. Nüüd lasksid kolli koopast välja. :-)
  • to: rofenn 08/11/09 14:15
    Oman kahte last, 15. a. ja 16.a. kes pole ühtegi "vajalikku" nõelatorget saanud ja kogu selle aja jooksul on nad mul ainult korra tõsisemalt haiged olnud.
    See on väga tugevalt konkreetse inimese geenides ja keskkonnas kinni. Mõnele on vaktsineerimine hädavajalik, et elus vähem haige olla. Mõni on niisama terve. Mõnel harval juhusel aga vaktsineerimine võib lõppeda kas surmaga või pikaajaliste tüsistustega.

    Kahju et meditsiin pole nii kaugele arenenud, et suudetakse kindlaks teha lapse vastuvõtlikkust haigustele ja sellele vastavalt saaks määrata vajadust vaktsineerida.

    Näiteid veel: Kindlasti oskab iga üks oma tutvusringkonnas nimetada mõne tuttava, kes 30....35 aastasena pole elus kunagi hambapuuri näinud, hambad terved nagu kuld. Samas mõni teine on hambaarstil sage külaline juba noorukieast saadik.
  • to: ttrust
    Kahju et meditsiin pole nii kaugele arenenud, et suudetakse kindlaks teha lapse vastuvõtlikkust haigustele ja sellele vastavalt saaks määrata vajadust vaktsineerida.
    Vot siin see asi peidus ongi, et kedagi pole vaja vaktsineerida. Vaktsineerimine hoopis nõrgestab või võtab hoopis ära inimese loomuliku kaitsevõime.
    Üks hea näide on igaaastane puugihirmu külvamine. Aga mitte keegi ei räägi sellest, et kui ennast lasta selle puugivastase vaktsiiniga "õnnistada", siis kaob loomulik immuunsus puugihammustuse suhtes ja sa oled sunnitud hiljem igaasta ennast vaktsineerima, et juhuslik puugihammustus sulle kurvalt ei lõppeks.
  • to: rofenn , Ära väida nii kindlalt, et "kedagi pole vaja vaktsineerida". Su toodud väited (nõrtestamine, puugid) on äärmuslikud ( loodusravifašism ), analoogseid väiteid produtseerivad ka näiteks loomaõiguslased tsirkusetelkide juures.
  • seda puugijuttu räägi saare- ja muhumaa inimestele, siis saad reaalse vastuse, mida inimesed arvavad (eriti nende käest kel see haigus kallal on ja neid ei ole mitte vähe, kui ise ei ole seda põdenud siis ei tasu rääkima tulla) lisaks veel niipalju, et riigi poolt on arusaamatu jätta nn. "puugihirm" tähelepanuta ja aidsile niipalju tähelepanu kulutada ehkki tegelik elu ja numbrid on teistsugused- just, eesti on puuginakkuste suhtes tunduvalt ohtlikum ja inimesi on kordades rohkem haiged- samuti pikka aega töövõimetud ja tüsistused mis jäävad- on elu lõpuni või siis 3-5 aastat.
  • Pole kaugel aeg kus LHV foorumis räägitakse uriini (loe:kuldse vihma) joomise tervendavast mõjust.
  • Siin käib vast arste ka kes paremini seletada oskaks aga gripi vaktsiinidega pidi olema nii, et kui neid "hooajaks" välja töötama hakatakse ei tea keegi veel õieti mis haiguse-tüvi liikvele täpselt läheb, seega tehakse prognoose ja vastavalt nendele luuaks vaktsiin. Kuid juhtub, et prognoositud ja tegelikult leviv haigus erinevad, seega alati vaktsiin ei aita tavagripi vastu ja seega inimesed ütlevadki "näe pointless värk, midagi ei aidanud see süst". Järgmisel aastal jälle võib aidata sest on õieti prognoositud.
    Muidugi võib paranoiliselt näha igalpool mingit salaliitu ja vandenõusid. Osadel fantaasia lendab.
  • http://heli.er.ee/helid/1235301.mp3
    siin (umbes 30 minutist) veidi vaktsineerimisest juttu
  • rofenn, vaktsineerimise sisu on riskida väiksemate jamadega, et pääseda suurematest. ehk puhas kasu arvutamise matemaatika jamade suuruse ja esinemise tõenäosusega. ei ole just väga tark tegu jätta "kasu" lauda, eriti veel kui otsustad kellegi eest, kes ise seda teha ei suuda.
  • neile kes arvavad, et ma puukidest miskit ei tea, siis võin öelda, et metsast ja sealsetest asukatest tean ning olen selles keskkonnas viibinud rohkem, kui siinsed pead kõik kokku. ;-)
    Aga mis puutub vaktisiinidega enda "õnnistamisse", siis minupoolest võivad soovijad ennast igasugu solki silmini täis lasta toppida. Vaba valik.
  • Seega oled sa reaalsed läbipõdenud puuk-entsefalliiti ja borrelioosi ning sa väidad, et sul on looduse poolt antud immuunsus? St. mida küsin on fakt nende kahe haiguse immuunsuse osas.
  • Mul isiklikult on seitsme aasta tagune juhtum, kus peale gripivaktsiini olin haige seitse nädalat. Peale seda loobusin kõikidest ravimitest. Olen võtnud selle aja sees vaid kolm tabletti paratsetamooli. Kahel korral kui lihaspinge on magamist seganud ja üks kord vist ka pohmelli leevenduseks.
  • Oletame et meil on lasteaiarühm/klass kus osad lapsed on mingi konkreetse haiguse vastu vaktsineeritud, osad mitte.
    Oletame et see konkreetne haigus ikkagi hakkab seal klassis/rühmas levima ja nii õnnetult et üks laps tüsistusesse sureb. Selles surmas on kokkuvõttes võrdselt süüdi kõik need selle rühma/klassi lapsevanemad kes oma lapsi ei vaktsineerinud.
    Mõte siis selles, et kui te ei vaktsineeri, ohustate te sellega mitte ainult ennast või enda last vaid tekitate võimaluse haiguse levimiseks millega ohustate paljusid teisi.
    Ka mina ei viitsi ennast alati näiteks gripi vastu vaktsineerida seetõttu et alati see niikuinii ei aita ja gripp pole ka väga ohtlik haigus. Aga ma vähemalt teadvustan, et midagi positiivset selles küll ei ole, ma tegelikult suurendan haigestumise ohtu oma töökollektiivis, perekonnas, lapse lasteaiarühmas jne.
  • Vaktsineerimisest...

    http://www.wired.com/magazine/2009/10/ff_waronscience
  • Sundvaktsineerimine - kas kaotad töökoha või lased ennast vaktsineerida ? Kui reaalne see on ? Kui reaalne on näiteks reisimise keeld kui ei lase vaktsineerida?
  • Ma kipun ka arvama, et *gripid on mõnevõrra üles puhutud värk, aga tõsine kahju selle asja juures on see, et inimesed kukuvad tõesti mõtlema nii nagu rofenn, et üleüldse pole mingeid vaktsiine vaja. See on ikka täiesti fucked up. See et tänapäeval rõugeid, koolerat, lastehalvatust, sarlakeid ei esine võlgneme tänu mitte "loomulikule kaitsevõimele", vaid et enne Internetti polnud inimeste ajud nii komposteeritud, et ränkade haiguste vastu hästi ja tõestatult töötavatest vaktsiinidest ära ütleks. Olge õnnelikud et teie lapsed sedasi välja ei kuku:

  • Kas Glaxo ja Roche aktsiagraafikute peal ka see tore gripivaktsiini äri silma paistab?
  • Mida aeg edasi, seda vähem mängib looduslik valik rolli inimkonna genofondi kujundamisel. Sisuliselt otsustati kunstliku vahelesegamise valiku küsimus eelmisel aastasajal ära ning kas see juhtub ühel või teisel moel, ei oma enam olulist tähendust. Kuidas see mõjutab inimkonna pikemaajalist säilimist ja milline näeb välja kunstlikult tekitatud evolutsioon, ei tea mitte üks hing ja ei näita ükski uuring, sest seda rada me käime esmakordselt.

    Ehk et ilmselt on tänane vaktsineerimistuhin staatilisest vaatepunktist vaadates overkill, aga see on kõik tühiasi võrreldes sellega, mis hakkab tänaste arengute jätkumisel toimuma saja aasta pärast. Mis puudutab rofenni, siis inimkonna jätkusuutlikuse seisukohast on alati hea kui säilitatakse mitmekesisus - kui mingi otsus läks valesti, siis keegi saab vähemalt platsi ära pühkida.
  • Sigakoer
    See on nüüd küll demagoogia, see pilt nimelt. Sama hästi võiks väita, et vanemad vaktsineerisid end ja seetõttu said sellise lapse. Ja koolera vastu vist ei vaktsineerita? Pigem peatakse käsi.

    Korra enne üht eksootilisemat reisi käisin vaktsineerimisspetsialisti juures. Tema sõnastas asja nii - iga vaktsineerimine on bioloogiline operatsioon. Tulemused võivad olla erinevad ja kindlasti tuleb mõnikord kaaluda kumb risk on suurem (haigestumine või vaktsiinikahjustused). Aga arutut vaktsineerimist kõigi kättesaadavate vaktsiinidega ma küll ei pooldaks. Gripivaktsiinid on kindlasti selles kategoorias.

    Telekas räägiti, et Soomes on praegu probleem selles, et kõigepealt taheti vaktsineerida riskigruppe - sh arste ja meditsiiniõdesid. Need aga ei kipu end eriti vaktsineerima ja ja näitavad nii rahvale halba eeskuju. Ju nad teavad, mida teevad.
  • Vanaema, pilt kujutab lastehalvatuse tagajärge, mis oli omal ajal levinud, ent tänu vaktsineerimistele arenenud riikides tänapäeval kadunud haigus.
  • Eino teada on, et
    a) loodus on nii reostatud, et kõik surevad kohe maha;
    b) vaktsineerimine on nii õudne asi, et kõik surevad kohe maha;
    c) toidus on igasugused ained, mille tagajärjel surevad kõik kohe maha.

    Aga... Miks keegi maha ei sure?
  • Jahute mingi krdi jama üle siin - kord kuus pudel liiter viina ning pole mingit krdi vaktsiine vaja.

    Aga tõsisemalt rääkides siis jah, ammu teada fakt, et viirusi lastakse ringlusesse ravimifirmade poolt. See on nafta kõrval teine tööstusharu, millega saab maailma raha suunata.
  • Ammu teada fakt on see, et vee joomine tekitab janu ja see on ahnete veefirmade süü.
  • Elu on haigus, mis levib sugulisel teel ja ALATI lõppeb letaalselt.
  • Kummad siis kumba? Kas illuminaadid naftat ja vabamüürlased ravimeid või vastupidi?
  • Parim äri on ikkagi Placebo ravimite tootmine, sest teatavasti Odavad placebo ravimid ei oma placebo effekti.
  • kolm viimast lihtsalt briljantsed ma ytlen ... selliste p2rlite p2rast ei ole ma suutnud ennast LHV foorumite lugemisest v66rutada
    in fact, see on peaaegu ainus Eesti uudiseid kajastav kanal mida ma loen :)))
  • YLE 1 kanalil algas just BBC seagripi saade (dokumentaal?)
  • Ravimitööstusel on veel palju teha :-)
    http://forte.delfi.ee/news/teadus/ullatav-avastus-antarktika-kubiseb-viirustest.d?id=26777097
    Loodetavasti ei ole need kõik nakkavad;-)
  • sigakoer, väike jutuke lastehalvatusest ja vaktsiinist
    http://www.theecologist.co.uk/investigations/health/268596/polio_the_virus_and_the_vaccine.html
  • Selline asi toimub koolides - 12. novembril, neljapäeval – üle-eestilise gripivastase liikumise päev.
    http://www.dako.edu.ee/index.php?option=com_content&task=view&id=1073&Itemid=69
  • seagripi liikumine on nagu lalupeo tule liikumine
    seagripp jõudnud viljandise http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=354327
    :)
  • Vaccines for pandemic influenza A (H1N1)
    Influenza vaccines are one of the most effective ways to protect people from contracting illness during influenza epidemics and pandemics. The pandemic influenza is a new virus, and virtually everyone is susceptible to infection from it. These vaccines will boost immunity against the new influenza, and help ensure public health as the pandemic evolves.
    Why do some people who have been vaccinated still get influenza?
    There are some reasons why some people believe they have gotten influenza after vaccination. No vaccines, including pandemic influenza vaccines, provide 100% protection against disease. But they do greatly reduce the risk of disease. Also, influenza vaccines only become effective about 14 days after vaccination. Those infected shortly before (1 to 3 days) or shortly after immunization can still get the disease. Vaccinated individuals can also get influenza caused by a different strain of influenza virus, for which the vaccine does not provide protection. Finally, people who have received influenza vaccine can later have an illness, caused by other common viruses that are not influenza, but be mistaken for the flu. In all of these instances, a person could believe that the vaccine failed to protect them or that vaccine caused the disease when neither conclusion is accurate.
    WHO veebis sektsioon H1N1 viirusele
  • http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php?p=408551#p408551
  • serk. su link on tühi ja tundub, et teema oli liiga valus avaldamiseks :). Ühesõnaga, see "seagripi" saast on ülespuhutud mull kodanike poolt kes arvasid, et 1. Lollidelt tuleb raha ära võtta 2. Mu eelmine jaht oli liiga väike sest Mr. Chuck Norris ei mahtunud sinna ära ja mul on rohkem raha vaja, et suurem jaht osta. 3. Las loll Keskerakonna valija karjub, et tal hakkas kärss kasvama tänu seagripile

    ...ja lambad määgivad ning jooksevad karjas vaktsineerima...nunuuh, oleme 2000 a. siin igasuguste grippidega elanud ja elame järgmised 2000 a. veel :)
  • Eile helistas telemarketingi energiline tibi ja kutsus mind õhupuhastaja demole, mis puhastab õhu ka viirustest (!!!).

    Kui ta oli oma sorava mulina lõpetanud, siis ütlesin talle, et mul on seagripp ja tulen kohe kindlasti. Miskipärast edumeelse tibi ind rauges nulli ja ta ei olnud üldse huvitatud minuga kohtumisest. Teksti soravus asendus paanilise kogelemisega.

    Järeldan: Seagripi promo on olnud ülivõimas. Tänan promojaid. Tavaliselt kulub palju rohkem auru telemarketingi tibidest vabanemiseks. Nüüd aga on kindel võte olemas.
  • ma kordan Graafiku mõtet ... kas on väidetavatest võitjatest ravimifirmade aktsiagraafikutelt näha, et see suur võit kohe nende õuele tuleb?

    mina näen nende firmade aktsiate liikumist vaadates küll underperformi kogu aktsiaturu, aga loomulikult võib põhjus olla selles, et aktsiaturg tervikuna ei oska seda suurt võitu ette näha, blogimaailmas liikuvad paanikamüüjad aga on eksperdid :)
  • troim, tänud hea kõhutäie naeru eest!
  • Kuulsin kõrvalt juttu, kus avaldati ühe väga lugupeetud arsti arvamust, et KUI Eesti oma vaktsineerimisprogrammi (nõrgemad/ohustatumad kaitsta) käima ei saa õigeaegselt on võimalik 500-1000 hukkunut. Poleks just väike number Eesti kontekstis, u. nagu Estonia hukk või nii.
  • opex, seagripp tapab umbes 3 inimest 100 000 kohta. seega ilma vaktsineerimata tapaks seagripp eesti kogupopulatsioonist umbes 40 inimest.

    selline on suremus tervisekaitseinspektsiooni gripispetsialist Olga Sadikova sõnul.
  • Mina pole muidugi mingi kõrgharidusega "analüütik" ja tegelikke tagamaid samuti ei tea, kuid mu talupoeglik/maalähedane sisetunne ütleb, et see vaktsiiniga seonduv kammaijaa sarnaneb kahtlaselt palju selle jamaga, mida mõni aeg tagasi pangad korraldasid eluasemelaenudega. Käis aktiivne laenude promotöö ja agressiivne pealesurumisekampaania.

    Samasugust suhtumist võib näha ka mõnede tarkvarafirmade puhul, mis eelnevalt saadavad üle maailma arvutitesse laiali viiruseid, mille vastu kohe keegi mingit "rohtu" ei oskagi leida ning mõni aeg hiljem tuleb sama IT-firma, mõni tema allüksustest, või kartellikokkuleppe saanud firmadest lagedale uue viirusetõrje versiooniga, mida siis hädalised osta ja enda raalidesse installida saavad.

  • toorik Re: Seagripp on ravimifirmade äri 12/11/09 13:19
    opex, seagripp tapab umbes 3 inimest 100 000 kohta. seega ilma vaktsineerimata tapaks seagripp eesti kogupopulatsioonist umbes 40 inimest.
    selline on suremus tervisekaitseinspektsiooni gripispetsialist Olga Sadikova sõnul.

    EDIT: mina sain Okga jutust nii aru, mitte 100 000 inimese kohta vaid 100 000 nakatanu kohta. Nakatub 20%

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon