Võitsin loteriiga 2 milj. eurot, kuhu investeerida?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tegelikult ei võitnud muidugi, aga unistada ikka võib.
Et kuhu investeeriksid sina, või kuidas kulutaksid/paigutaksid oma raha?
Mis sinu elus muutuks?
Mida esimesena teeksid? -
2 mln eurot on halb näide, midagi tõsist selle summaga peale hakata pole, aga kui niisama tilu-lilu peale ära kulub, on kah kahju. Kui juba sellise teema tegid, siis paku 2 mld eurot, siis saab natuke fantaasiat ikka kasutada.
-
Investeerida? Milleks?
Ma ei saa isiklikult aru, et kui raha juba käes, siis mis tast enam ära anda? Mina laristaks maha. -
Võta naine.
-
No keski just seletas, et selleks, et elada pensionipõlves nii nagu hansapanda reklaam näitab, on vaja vähemalt 5 milj. sääste pensionifondi. 2 milj, EURi on umbes 32 milj. EEK. Seega paneks 5 m. ja igaks juhuks natuke peale e. 10 m II sambasse. Järgi jääks 22 M mille võiks ära laristada :)
Igast lahendaid asju võiks teha, näiteks korraldada maa-jaanitule kusagil suure kipsimeeste konsentratsiooniga kohas ja õhtu kulminatsioonina tuliuue 5se bemmi ära põletada samal ajal maanooorsoo reaktsioone paljude kaameratega filmides :) -
helikopteri ostaksin MD 500 :) ja lendaks toda sündmust vaatama, mis offf korraldab tolle bemariga
-
suht easy
5 milliga maja(pole eriti midagi uhket)
1,5 milliga mingi BMW M8
3,5 milli eest saad ehk mingi maamaja j2rvega
5 milli veel jooksvateks kulutusteks
ja 15 mili void paigutada kuskile...
Aa koigile lisaks saade endale suht ok naise(kui olemas, siis saad v2lja vahetada) -
privador - v2ljavahetamine l2heb kalliks. Naine n6uab poolt. 16 milli laks l2inud.
-
Ostaks 2miljonise veini, mis leitud mõnelt antiikaegselt laevalt Vahemere põhjast, jooks ära ja oleks pohmakas mitu päeva või kukutaks kogemata pudeli puruks...
-
No, kui nüüd ilma naljata vaadata, siis kui selline lotovõit tuleks, kirjutaks romaani lõpuni ning annaks raamatuna välja.
-
Ma arvan et 2 miljoni krooni eest on ka võimalik kaval investeering teha ja mõne firma osalus ära osta ja piisavalt edasises elus teenida. Aga noh 2 miljoni euri võiks ju samas niisama ka maha juua ja siis hiljem meenutada kui äge see oli :D
-
Enda puhul sellise süllekukkunud varanduse välistaks, aga kui nüüd ka oma 5 senti teemasse panustada, siis kõigepealt katsuks asja mõistusega võtta, et mida selle rahaga peale hakata ning kuhu teda kõige otstarbekam investeerida oleks.
Muidu võib juhtuda sama asi, mida suuremal osal inimkonnast. Raha lihtsalt laristatakse igasuguse tilu-lilu peale maha.
Ilmselt mingi osa sellest(4-5 mil.) kuluks enda eluaseme soetamiseks(Sinna sisse on siis arvestatud nii projekteerimistasu, ehitusmaterjal, ehitustööd, talvised küttekulud jne. jne.)
Teine sama suur summa kuluks ilmselt klassikaliste USA autode peale. Mina näen seda valdkonda ühe piltliku pensionisambana.
Vastupidiselt tänapäevastele (nn. luksus)autodele ei lähe nood masinad, mis vähegi kõbusad ja korralikud välja näevad, enam elu sees odavamaks. Pigem vastupidi. Juba praegu maksavad Saksamaal mõned klassikalised autod mõne siinse müüdava maja hinna.
Ja teiseks on selline vaatepilt, rivis seisvad ning kroomist säravad klassikud, alati positiivse mulje jätnud.
Reisija tüüp ma ei ole. Mulle ei paku mingit huvi kusagil lennujaamas kohvrite jms. kolaga ringi töllerdada selle nimel, et ma saaksin mõni nädal kusagil kuurordis mererannal varbaga liiva sonkida või odavast alkoholist ennast täis juua.
Igasuguseid reisielamusi ma saan teleka vahendusel ka vaadata, kui huvi ja tahtmist on.
Ülejäänud summa koguneb ilmselt sokisäärde.
Minusugusele "talupoja-tarkust" omavale tegelasele on suht võimatu selgeks teha, miks ma peaksin oma raha börsile viima, kuna see on juba ammu teada-tuntud ütlus, et börs on sisuliselt sama kontseptsiooniga, nagu kasiino.
Fondid, kui sellised ei ole minus senimaani tekitanud, ega tekita ka edaspidi mingit erilist usaldusväärsust.
Mulle meeldiks rohkem ise oma rahal (sissetulekutel-väljaminekutel) silma peal hoida. -
privador: ainult 1 M8 on üldse toodetud ...
-
2 milj€-st, 200k pensionisambasse, erinevate (10) aktsiate vahel arenevatel turgudel, ülejäänuga ( 1,8 milj € ) kolm erinevat tootmis- ja arendamisideed tööle- tegelikult 3 konkreetset, kaks tootmist ( üks reaalne, pole vaja tehnoloogiat leiutada, üks vajab keemiku ja tehnoloogia abi realiseerimiskõpseks saamisel), üks teenus,( suunatud tulevikku, igapäevaselt hädavajalik aga vajab inimeste mõtlemise järgijõudmist ja traditsioonide muutumist, mis aga pealekasvav põlvkonna poolt juba toimub)
-
Osta 44 Eesti Energia võlakirja ja lahenda seejärel juba hoopis uut ja lihtsamat probleemi - kuidas iga kvartal 25KEUR ehk 380 KEEK ehk ca 125 KEEK kuus ära kulutada. See on juba hoopis jõukohasem ülesanne. Kui natuke pingutad, peaks saama sirgeks löödud küll. Tõsi, tegu on ainult probleemi edasilükkamisega, kuna isegi kui vahepeal raha kangelaslikult ära kulutatud saad, antakse sulle aastal 2020 tagasi ca 2,2 MEUR ja nüüd pead jälle probleemile lahenduse leidma. Elu on keeruline.
-
Seda raha võiks ca 3000 krooni päevas huugama panna 30 aastat järjest. Ehk 30 aastat järjest võiks kuupalk olla 90 000.-
Selle raha eest võiks osta:
- Šokolaadivabriku
- Sõõrikubaari
- Hitleri sünnimaja
- 2 moodsat toiduliini
- 2 Ragnar Klavanit -
Ma ostaks 4 tonni kulda ja ekskavaatori.
-
Krt. kui nüüd mõtlema hakata, siis ma ostaks õllevabriku :)
-
Ostaks LHV foorumi (koos pangaga). Mänguasjaks või nii.
-
Põllumajandusse (liha- või piimaveis, maatulundusmaa).
-
Eespool oli väide, et naisest lahutamine läheb kalliks, tahab poolt omale. Aga kui ikka tõesti võidaks, kas peab siis naisele rääkima? Kas õnnestuks varjata või on põhjust arvata, et jääks igal-juhul vahele? Kuidas?
-
Vot ma ei teagi, pole kunagi lahutanud. Aga kas kohus ei nõua mitte pandaväljavõtet ja muude varade kindlaks tegemist?
Kusagil peab seda kahte milli ju hoidma. Samas, alati saab teha nii, et võidad, teed ülekande, võtad sulas välja ja kaevad maasse. Kui keegi küsib, ütled: lõin litsimajas laiaks. Ja püüa tuult väljal. Samas, tuleb ilmselt sellisel juhul pärast Eestimaa tolm jalgelt raputada, sest eksnaine muutub närviliseks, kui sa järsku liiga hästi elama hakkad. Isajänesest kaval variant oleks see, et valetad naisele, et võitsid 100 000 EUR, teed temaga lepingu, et "maksan 50 KEUR, edasisi pretensioone ei arvestata" ja voila. -
Ega ma ka tea, aga kui paluda algul kohe võidusumma üle kanda mõnele välismaisele pangakontole ja rohkem sellest mitte kellegile iitsatada - ma oletan, et lahutusprotsessis see välja ei tuleks.
-
Kui naine on enne võitu rikkam, siis on targem mitte öelda ja paluda naise huvides teha varade lahususe leping :)
-
Njahh... selleks peab enne olema seesinane "välismaine pangakonto". Kust sihukesi saada, sellest mina küll aru ei saa. Ma olen, vastupidi, aru saanud, et välsimaine pangakonto on vähemalt Inglismaal ja Belgias paras nõiaring: selleks, et saada konto, on vaja elamis ja tööluba, selleks et saada elamis- ja tööluba on vaja pangakontot, mille saamiseks on vaja elamis- ja tööluba jne.
Ehk siis, kalevjaikilikult öeldes -- rikkad riisujad kandivad raha välismaale, aga lihtsalt töömehelt võtab kuri naine pool ära :) -
ehk siis ikkagi - kuld ja ekskavaator
-
Nojahh... vot mihuke nuhtlus v6ib 2MEUR olla. Mina kyll ei tahaks lahutada, ka peale 2MEUR v6itmist, aga mine tea mida naine tahab. Äkki käratab, et "i want half". On seda ikaldust siis vaja? Tundub, et parim investeering oleks investeering kodurahusse: 2MEUR vl2ja võtta ja põlema panna. Pole raha, pole probleemi :)
-
Aga samas - kui pool siis pool. Ka 1 miljonit euri annab maha laristada :)
-
Elaks umbes samamoodi edasi. Ainukese vahega, et see "riiulirahakott", kuhu sa mustadeks päevadeks cashi paned (et naisel ja iseendal hea mitmesuguste segaste ideede jaoks võtta oleks), see on "vähekese" rohkem pungil kui tavaliselt.
Ilmselt spekuleeriks vähekese kui niisama kudemine ära tüütab. Võlakirjad on hea mõte. Teeks mõned plaanivälised seljakotireisid.
Keegi siin ütles hästi, et lisaks olemasolevale +90k kuus ja nõnnamoodi 30 aastat jutti. Mulle täiesti piisaks :D -
Oot, aga kuidas see 90-k-kuus k2ib? Ma olen nii aru saanud, et dividende makstakse korra aastas v. midagi.
Muiudgi oleks vist lihtsam naisega kokku leppida, et sina ei esita kysimusi, kui ma lähen ühte kohta, siit mitte kaugel, tegema ühte asja, mittekauaks ja sinu arvele laekub iga kuu regulaarselt 30K. Oleme sõbrad edasi. -
Parim variant aga oleks - kui vana naine vähegi kriitikat kannatab - elada rahus edasi ja rahakott oma taskus hoida või siis kahekesi rahale pihta panna. Kui raha otsas ja tüli majas, küll siis jõuab ka lahku minna :)
-
No aga mida mina siis r22gin?
-
Kes oma naist ikka väga vihkab ja enam samamoodi edasi minna ei suuda siis soovitaks koraldada talle mingi Overhaulin' variandi - mingi kamp kustisid tassib naise nädalaks minema, pahteldavad, puhastavad, pumpavad ja värvivad ning panevad uued "rattad" alla. Naine rahul ja ise ei pea kaa enam kaks meetrit eespool jalutama nagu ei tunneks teda.
-
Nii igaks juhuks ostaks ühe kena ja suure kõrghaljastatud krundi, laseks iga viimase oksa sel't maalapilt välja juurida, ehitaks peale ühe kaarjate uksevõlvidega klompkivist lossikese ja alepõletuse kompenseerimiseks ehitaks omakorda nelja meetrise plangu ümber maja. Või hoopis korjaks igasuguse aia ära ja lääne-ida suunalised seinad teeks plastikus klaaspaketist nii et õhtupäike võiks naise jalgevahelt läbi maja paista ja kõiki rulluisutajaid tervitada.
-
????mida huumorit.
kui abikaasaga ei klapi siis lahutage ära.Tyrk,ega selleks pole vaja lotoga võita.
ning syyes kasvab isu.varsti tundub ,et see paar milli euri on juba vähe .tahaks ikka jahti vahemerel ja eralennukit ja penthousi manhattanil jne.
ise ei tea kas homset päevagi näete. -
Nii, et Maidre väidab justkui tooks raha õnnetust?
Mingisuguse tasakaalutuse võib see ehk tuua küll inimese ellu. Kui sa oled selle nii öelda "välja teeninud" siis ilmselt mitte, aga suur summa süllekukkunud raha vist teatava "jama" tekitaks küll. Kuigi ma oleks nõus sellise jamaga täitsa.
Mina esitaksin küsimuse nii, et mida ma siis teeksin, kui rahas poleks asi, selle üle muretsema ei pea. Siin selle 2 miljoni euroga hakkab üks igavene jant pihta, kuhu investeerida, naine nõuab poolt, ämm õelutseb jne
Mida sa siis teeksid kui raha poleks probleem? Bemarite põletamine pole eriti tark tegevus, mis neist ikka põletada, raha teenima panek poleks ka eriline mure, sest sellega probleeme ei teki kunagi, mingeid limitatsioone pole, mine ja teosta ennast? -
raha teenima panek poleks ka eriline mure, sest sellega probleeme ei teki kunagi
Muhahaa! Jah, muidugi... -
Kui üritada algsele küsimusele tõsiselt vastata, siis tegelikult võtaks ei suudaks hetkel küll midagi eriti jätkusuutlikku välja mõelda. Pea ükski varaklass ei tundu praegu väga mõistlik.
hoiused = You're kiddin' right?
riigivõlakirjad = Böööh...
ettevõtete A-võlakirjad = ilmselt ei kata tulevikuinflatsioonigi
ettevõtete High Yield võlakirjad = maybe, aga nõuab ropult tööd, et terad sõkaldest eraldada
cash = Trash
aktsiad = maailmaturgude keskmine valuatsioon (hetkel ca P/E=20) ei kutsu eriti ostma
kuld = mulli lõhkemine on ainult aja küsimus
Sõelale jääksidki ainult commodities, energia, metallid ja kinnisvara. Ilmselt üritaksin selle raha eest soetada mingi positiivse rahavooga äri-, tootmis- või laokinnisvara jupstüki ja ülejäänu hajutaks nende eelnimetad kolme vahel võrdsetes proportsioonides. -
Uraani Golkonda
2 mln eurot on halb näide, midagi tõsist selle summaga peale hakata pole
Kuidas kellelegi... Minu jaoks oleks see vägagi korralik summa. -
huvitav et lapsed ja haridus ei ole päevakorral. reisimine ,et maailma tundma õppida. raha ja investeeringuga oma tulevikku ei kindlusta.
Teema püstitajale pakuks Mika Waltari "Sinuhe , egiptlane" lugemiseks. -
Suurest rahahunnikust on hea unistada küll, aga vaadake, et see lotovõit teie elu selliseks ei muuda, nagu siin videoklipis: http://www.youtube.com/watch?v=UlCq1znvGEk
-
No haridus. Eestis maksab mingi 15 KEEK semester õppemaks. Pane elamine juurde, ikka pole märkismväärne. Ilmselt sellised mehi, kellele MIT v. Yale oleks jõukohane on vähe (isegi kui see 2MEUR) olemas oleks.
Lapsed? Lapsed rikub raha ainult ära, lapsed ja raha tuleb lahus hoida. Las teenivad, võidavad v. varastavad ise oma 2 MEUR.
Ja resimine. Noh, 2MEUR ikka annab maha reisida. Lihtsam oleks vist maha juua. 100 aastasi konjakeid ja šampusi, peaks suht kiirelt hakkama saama :) -
Offf, sa võid ju ka hariduse omandamiseks endale eraõppejõud palgata. Usun, et siis suudad küll enda hariduse omandamiseks rohkem kulutada.
-
ttrust: siis peaks terve eraülikooli asutama, õllekava kinnitama, parimad õllejõud üle ostma ja siis...
Isenesest oleks täitsa lahe idee. Lõetada enda nimeline ülikool. Eriti naljakas oleks enda ülikoolist edasijõudmatuse tõttu kinga saada. Aga ka siin poleks midagi uut. Ka Steve Jobs sai korra omaenda firmast kinga. Ja John Romero. Ja eks neid ole veel.