Voldemar Kuslapi juhtum - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Voldemar Kuslapi juhtum

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mis te arvate?

    Kas närvihaige vanamees läks noortele kallale ja nood lihtsaalt ei tahtnud talle peksa anda?

    Noored jõmmid said (meelega) peksa ja nüüd proovivad raha välja pressida ja kohtusüsteemi ära kasutada?
  • Kohtuotsuse järgi sisenes kella 23.15 paiku Tallinnas Mustamäel asuvasse korterisse ja haaras seal kinni ühe noormehe kõrist, mille tagajärjel too tugitoolile kukkus. Siis haaras Kuslap kinni teise noormehe kõrist, kägistas teda ja paiskas ta põrandale pikali.

    Kui see nüüd nii juhtuski nagu kohtuotsuses kirjas siis härra sai leebe karistuse. Kui omakohut oleks loonud mõni teine naaber nt varem kohtulikult karistamata, kuid politsei huviorbidis, ajutise elamisloaga ja bla-bla tegelane, oleks kõik vist väga mures, et tüüp ilma reaalse vabadusekaotuseta pääseks.
  • leebelt pääsesid need noored, mõelge kui Kuslap oleks korterisse sisse astunud ja laulma hakanud, kõik tüübid oleks lukustanud end vannituppa ja üksteise võidu äravoolutorusse üritanud end pressida - ehk ikka pääseb.
  • Kui proovida hästi küüniline olla (aga mine tea, mine tea) siis Ühtse Eesti järg või copy, reklaamikampaania Kuslapile. Noormehed saavad osalemise eest 50 000, trahv läheb lihtsalt kuludesse.
  • Kuulge, tüüp teeb väga omapärast reklaami oma lauludele. Nüüd elan Mustamäel, korter on aus ja hea ...
  • Refr. Nüüd elan Mustamäel,
    korter on aus ja hea
    ning selle õnne eest
    Fortunat kiitma pean.
    Nüüd elan Mustamäel –
    tahta mis võiksin veel!
    Hulk päevi kauneid siin
    mind ootab, ootab ees.

    Naabrite rõõmudes olen nüüd osanik,
    olgu seal pidu või pulm –
    igavust ma tunda ei saa
    enne, kui kell on kolm.
  • Ilmselt oleks vanahärra soovinud kuulata seda head Mustamäe valssi noorte esituses.
    Paraku jäi ta sellest ilma ja vihastas...
  • No aga asjast ka, eks minagi ole pidanud kuulama miskite tuttavate tuttavate kurtmisi - mis on reaalsed ja toimivad lahendused tümakavendade korralekutsumiseks?

    NB! Politseid ei maksa mainida.
  • priittp, never say never ...

    http://www.epl.ee/artikkel/460314
    22. veebruaril toimetas politsei Sauel asuvasse Lääne-Harju politseiosakonda 22-aastase Viktori, 19-aastase Tuuli, 21-aastase Oliveri, 21-aastase Kristini ja 28-aastase Kaido, kellele koostati väärteoprotokoll avaliku korra rikkumise eest.
    Harju Maakohtu otsusega määrati 20-aastasele Güntherile, 20-aastaseke Endrikule ja 22-aastasele Eimarile neljapäevase aresti.
    Korteriomanikku, 38-aastast Annelit, karistas kohus kaheksapäevase arestiga. Majaelanikud on ka varem nende isikute öörahu rikkumise pärast abisaamiseks politsei poole pöördunud.
    Öörahu rikkumise näol on seaduse mõttes tegemist avaliku korra rikkumisega ehk väärteoga, mille eest on ette nähtud rahatrahv kuni 6 000 krooni või arest.

  • Improviseeritud elektrikatkestus toimib ka hästi
  • Priitp: ma ei saa aru, milles probleem on, miks politseid ei maksa mainida? Mis politseil viga on? Mulle on ka mitu tuttavat märkuse teinud kui ma iga sarnase väikese asja pärast politseisse pöördun. Et õige eesti mees läheb teeb ikka oma kätega asja selgeks jne.

    Krt küll. Ma maksan politseile palka (nagu teie kõik), et ta korraldaks meie eest sellised asjad ära. Meil on politseiga tasuta telefoniühendus, me võime neile iga kell helistada ja nii pikalt ja laialt oma muredest rääkida kui tahame. Milles siis uba on? Miks peaks oma käsi määrima? Kui on mehed (ja naised) palgal, et nad seda meie eest teeks?

    Tavaline vastuväide on, et nad ei tule kohale ja neist pole kasu. Aga nad ei hakkagi tulema, kui neile piisavalt pinda ei käida.

    Politsei statistika töötab kahtepidi. Ühte pidi on see, et mida vähem politsei kohal käib, seda vähem inimesed neid kutsuvad, seda vähem vastamata väljakutseid, seda enam võib kaadrit koondada ja seda vähem käiakse kohal jne. tesit pidi on aga see, et mida rohkem inimesed neile pinda käivad, seda suurem on vastamata väljakutsete protsent ja seda sitem politsei üldine statistika ning ühel hetkel kui see statistika ikka väga Buenos Airese favila mõõdu välja annab, hakkab politseisse ka rohkem raha voolama, võetakse rohkem politseinikke tööle ja hakatakse rohkem kohal käima.

    Mina olen kindlalt seda meelt, et politseile tuleb iga asja peale avaldus või telefonikõne teha, või isegi mitu kõnet. Las töötavad. Kui mõni "eesti mees" tahab oma kätega kõik asjad korda ajada, lasku käia. Mina olen mugav inimene ega tunne mingit piinlikkust kui minu eest keegi teine "räpased" asjad korda ajab.

    Ma kutsusin ükskord politsei nolgile, kes väga väljakutsuvalt mult suitsu noris. Sealsamas, kohapeal, nolgi nähes võtsin telefoni, helistasin 110 ja ütlesin, et pätt tülitab. Nolk oli piisavalt purjus, et jääda sinnasamma veel lolli näoga vahtima. Tuligi patrull kohale, küsis, keda ära viia, ma näitasin näpuga, et viige see ära ja nad viisidki. Elegantselt konflikt lahendet käsi määrimata.
  • Tean ühte juhtumit, kus kaitseliitlasest naaber raputas öiseid pidutsejaid (väga oluline moment) trepikojas. Tüüp vist teadis, et korterisse sisenedes ja seal kellegile sisse sõites ootab teda mingit sorti kangem karistus. Kodu puutumatus vms.
  • Kui ei oleks Kuslapi taoline (siiski avalikkusele tuntud) korrale läinud kutsuma noori. Vaid tavaline kodanik, siis oleks saanud lihtsalt noomituse kohtus. Võibolla isegi mitte trahvi.
    Võetakse ikka sealt kust loodetakse saada.
  • Heinz, Kuslap nõustus kohtus kokkuleppega. Kohtuotsuses on mh kirjas, et ta kägistas inimest.
  • Ruumi tungimine oleks eraldi - §266. St, kui jõuga võõrasse korterisse pressid, siis saad tõenäoliselt lisaks §266 lg 2 p 2.

    See jutt, et ta loobus kohtus käimisest, kuna tunneb end täiskasvanuna jms......, arvestades, et poisil näpp osaliselt amputeeriti...., eks otsustage ise.

    Kuslap sai konkreetselt § 121 järgi - kehaline väärkohtlemine.
    "Teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. "

    Diil oli talle mõistlik lahendus ning tundub, et ka kannatanu oli mõistlik. Kuslap oleks § nagunii kätte saanud, kuid jonni ajamisega oleks vaid kohtukulusid juurde maksnud.





  • Asi pole mitte sellest, et ma propageeriks mitte pöördumist. Ma väga propageerin, aga reeglina politsei enam pärast 10-t korda kohale ei tulevat. Pealegi - sellisel külaskäigul ei pea pollareile ust üldse avama. Miskit ei juhtu kui ei ava ja täiega edasi lased. Õörahu rikkumine on kõigest väärtegu, selle ärahoidmiseks ei anna keski luba ust maha lüüa. Kas ma eksin?
  • Ma ei saa aru, miks on vaja uks maha lüüa?
    Sinu korterisse ju lärm kostub. Politsei kutsud olukorda hindama. Hiljem lähed ja teed avalduse. Edasi käib menetlemine väärtemenetluse seadustiku järgi. Sealt võid vaadata, kuidas isikute tuvastamine jm täpsemalt käib.
    Iga kord, kui öörahu rikutakse kaebad politseile.

    Väärteo eest saab kuni 30 päeva aresti.

  • Reaalsuses käib politsei lihtsalt kohal ja midagi ei juhtu. Ise selliste naabritega samas trepikojas elatud.

    Teine asi, mis selle loo juures ärritab on raha võim kohtupidamise juures. Tegelikult ju ei leidnud erapooletut tõestamist, et see näpp üleüldse sel ajal ja sinna ukse vahele jäi.
  • raulir, sellepärast, et politsei järgib seadust, Mida härra Kuslap rakendas oli omakohus, seaduserikkumine ja vandalism. Ma ei kujutaks ette kui mingi duud tallaks minu korterisse sisse, hakkaks kätega vehkima sõimlema ja mida veel, ilmselt vajutaks kohe paar seeriat sisse, hiljem kuuriks juba et kas tegemist ei ole mitte härra teenelise moosekandiga.

    Raulir, me teame jah vägahästi, et teie mõttemaailm on väärastunud ja sooviks elada vanas heas NSVL kus piisas sellisel puhul kõigest organitele teatamisest ja süüdlased olidki kohe maha lastud. Meie aga elame praegu riigis kus kehtib seadus ja kehtib ka politsei jaoks.
  • Tin, antud juhtumi puhul jäi ju tegelikult tõestamata, kas sinu poolt nimetatud asjad üleüldse aset leidsid. Teada on, et mõned alaealised olid alkoholijoobes ja panid pidu, järgmiseks päevaks oli jupp näpunahka läinud. Kõik muu põhineb vaid "kannatanu" ja tema sõbra ning ema (kes kohal polnud) ütlustel, Kuslap ise eitas kõike ja süüd omaks ei võtnud.

    PS. Ma saan aru jah, et sul sõrm sügeleb päästikul ja kõik tuleks maha lasta, kes sulle ei meeldi, aga ürita veidike rahuneda:) Elu on ilusam, kui sa arvad:)
  • "aga reeglina politsei enam pärast 10-t korda kohale ei tulevat."
    Ja siis? Kaevata tuleb sellegipoolest. Kõik kaebused mis sa teed, lähevad kirja sellegipoolest. Sa ei pruugi mõjutada tegelikkust praegu, aga sa mõjutad statistikat, mille põhjal tehakse tulevikus otsuseid.
    "Reaalsuses käib politsei lihtsalt kohal ja midagi ei juhtu. "
    Ja siis? Praegu ei juhtu, aga pärast 10ndat, 20ndat või ka 100ndat korda hakkab juhtuma. See, et ühe korra politseisse helistamine ei aidanud, ei ole põhjus jätta järgmine kord helistamata.

    Krt mehed te ikka tüürite veidras suunas. Te nagu tahaks, et keegi ütleks: jah, teil on õigus omakohut rakendada ja lärmajad kohapeal kohtuta maha lasta, sest politsei seda ju ei tee. Et keegi kiidaks n-ö alternatiivsele korramõistmisele takka.
    Mina see mees ei ole. Mina seda teile ei ütle ja mingile muule käitumisele kui politseile kaebamine heakskiitu ei anna.
  • Mingit kohtuta kohapeal mahalaskmist ei toimunud. Inimene käis lärmava naabri ukse taga ja palus vaiksemaks võtta. Kui helistada politseisse lärmavate naabrite asjus, siis nad soovitavad esimese asjana sedasama teha.

    Parimal juhul on tegemist kehavigastuse tekitamisega hooletuse tõttu.
  • Aga halvimal juhul tahtliku kehavigastuse tekitamisega, sadistliku piinamisega + hirmutamisega ja korterisse sissetungimine veel lisaks.

    Minuarust on polisei ja kohus selleks et välja uurida what riili häppened.
  • Naljakas (kui nii võib öelda) on minu arust see kui töllakad need noored kuked on. Üle 70 a mees kägistas nii, et 20 aastais mees kukkus pikali. No wtf? Mul oleks häbi kohtus seda tunnistada, aga ju siis emme käskis.
    Kuslap oli vast süüdi küll, aga sellistele memmekatele oleks vastik endal kohtus alla jäda, kes veel 20 eluaastail emme õhutusel nutavad kuidas kuri onu neid kiusas.
    Pussification of male.
  • Tin, kuidas politsei seda uurib, kui kuslap oli yki ja neid noori oli kaks. Nende sona voidab ju. Ja tundub et nad on munadeta mehed. "sadistlik piinamine"? Nalja teed või? Door slam ja kogemata jaid napud vahele. Vaevalt et ta nimelt proovis ukse vahele lüüa.
  • Räuskavate naabritega tuleb võidelda sobivate vahenditega. Füüsilist vägivalda kasutada ei ole mõistlik, samuti sellega otse ähvardada. Omast kogemusest - vahendite kasutusjärjekord pikema perioodi vältel, resultaadiks läbude oluline vähenemine kuni nende täieliku lõppemiseni:

    1) Rääkimine - polnud abi.
    2) Politsei kutsumine - ajutine abi, mõningane läbude vähenemine, peamiselt ilmselt seetõttu, et alaealine tarvitas alkoholi ja tõi kaasa ajutist paberimajandust parental unititele.
    3) Agressiivne mölisemine ja varjatud ähvardused "probleemile alternatiivse lahenduse" teemal - mõjus veelgi läbusid vähendavalt, kuid kõik ei lõppenud siiski päris ära.
    4) Korkide välja lükkamine ja sellega korteri pimedaks ja vaikseks tegemine - worked like a charm every time, pärast seda banaanid kas vajusid linnapeale ära või istusid vaikselt korteris. See tõi lõpuks kaasa ka lärmakate läbude lõppemise.
  • Näed, oleme jõudnud esimese täitsa töötava lahenduseni - korgid. Sorry, Sch, aga oodata sada magamata ööd, et äkki pollar teeb midagi ei ole hea lahendus.

    Veel midagi? Vett nagu vist ei saa kinni keerata, gaasist pole kasu.
  • Omast kogemusest võin öelda, et töötab väga hästi politsei kutsumine juhul kui lärmatakse öösel ning eriti hästi siis, kui mõni alaealine joobnu korteris on. Alguses proovisin hoiatada vaid politsei kutsumisega, kuid see ei tööta ning tasub kohe ilma pikema mõtlemiseta sinikuued kohale kutsuda. Tavaliselt on ikka lärmajate korteris mõni ülemeelik naljahammas, kes korravalvurite suunas mõne humoorika repliigi viskab ja pärast seda ei ole enam pikemat juttu ning algatatakse väärteomenetlus.

    Viletsam varaiant on see, kui tümakas käib päeval ja õhtul selliselt, et sul köögimööbel seinas väriseb ja veinid riiulist maha kukuvad, sest päeval politsei ei tule. Siin proovisin rääkimisega, soovitasin osta kõrvaklapid, rääkisin korteri omanikuga ehk lapsevanemaga jne ning tulemus oli null. Elektrikapile ei pääse kahjuks ligi.

    Paremini töötas ja töötab siiamaani agressivne mölisemine ja alternatiivsete lahenduste leidmisega ähvardamine. Üks alternatiivne lahendus oli viitamine ühistu kodukorrale, kus on öeldud, et naabrite pideva mürga häirimine ei ole lubatud ja sellisel juhul võib ühistu rakendada sanktsioone. Teine alternatiivne lahendus oli konkreetne hoiatuskiri, et kui selline pull jätkub, siis ühistu võib otsustada ja nõuda, et lärmaja korter läheb sundvõõrandamisle.

    Nüüd on igapäevane ajuk..p naabritega vähenenud paarile korrale kuus nii, et tasub proovida.


  • Enne politsei kutsumist tuleb trükkida silt "Ment, ime muna, aga ust ma lahti ei tee!" ja kleepida see silt lärmaja uksele. Võib katsetada ka ärevamaid sõnastusi.

    NB! Kasutada kummikindaid sildi käitlemisel.

    Politsei suhtub seejärel lärmajasse pisut innukamalt.
  • Nüüd siis saab ka politsei kutsumisest kraad kangemat ähvardust kasutada - KKK ( Kutsun Kohe Kuslapi )
  • TV3 küsitluse(milledest ma üldjuhul midagi ei pea) tulemus 97:3 oli väga ilmekas. Nad peaksid avalikustama ka osalejate arvu. Iga kord!
  • Lärmavate naabritega tuleb rääkida. Aga mitte hilisõhtul või öösel, vaid peojärgsel hommikul. Ühelt poolt viha ning teiselt poolt joobnud pea pole hea kombinatsioon konfliktide lahendamiseks. Üliõpilaspõlves korteris elades kippusid kaks korrust kõrgemal pidutsejad terve trepikoja öörahu rikkuma. Teised trepikoja elanikud olid viisakad ning tagasihoidlikud inimesed ega soovinud kodanikujulgust üles näidata. Mina aga läksin hommikul kell 4:00 ning kolkisin nii kaua uksele, kuni kanges pohmellis pidutsejad üles ärkasid ning tegin neile siis viisaka märkuse. Mõjus. Edaspidi keerati punkt kell 22:00 muusika kinni.
  • Kell 4:00 hommikul ja pohmell? Mul on vend, kelle kontserdiõhtud algavad laupäeva hommikul kell 5:00 Mustamäe korteris Slayeriga, volüüminupp põhjas muidugimõista.
  • seda küll, et nolgid olid ikka erikusikud.
    70nene mees loputas kutsikaid nagu ise tahtis. Rotipojad läksid emmele kaebama...oi-oi-oi.
    20sed? Lärmama ja mölisema küll kõvad poisid aga vastutada ei oska/julge/taha.
    Siin see on - kui relva näitad pead pähe laskma vastasel juhul....lähed ise kinni või võtab pätt sult selle ära!
  • Tavainimene saab kohtus kaitset jumalate vastu. Olgem ausad, see lärm ei olnud sõrme kaotust väärt. Mis on tähtsam, kas üks jumal ei saa öö läbi magada või peab noor inimene eluläbi elama ilma sõrmeta?
  • Mul jäi ükskord sõrmed autoukse vahele. Ma tean seda valu. See on jube. See on hulga suurem piin kui ööläbi lärmi taluda. Igatahes inimesed peaksid saama kaitset jumalate vastu. Kõigeparem oleks kui saaks kohtukaudu endise olukorra ennistada ja sõrme tagasi kasvatada. Kui sõrm tagasi ei kasva, siis tuleb jumal veekatsele allutada. Kui upub, siis on süütu.
  • Aga pidutsejatele võib iga kord A4 kirja uksele ohtra silikoniga kleepida, milles mainitakse, et kaaskodanike rahu on häiritud...
  • Endal selline juhtum, kari pederaste kolis majja sisse, võtsid kohe mitu korterit, paar kuud käis hirmus trall ja tagaajamine, ühest uksest välja teisest sisse, nii et maja värises, tipphetkedel paukusid uksed 4-5x minutis ja kuni hommikul kella 5-ni välja. Ühel hommikul oli kogu koridor täis ropsitud, isegi õhtul koju tulles oli kõik samamoodi, tüübid polnud viitsinud midagi koristada. Hiljem kuulsin, et ühistu vanem oli pededele teinud ettepaneku, millest nood polnud suutnud ära öelda, ning peded kolisid välja. Saab ka ilma politseita asju ajada.
    Aga Voldemarile 10 punkti, selliste pededega tulebki karm olla, ega need egomaniakid muidu kaaskodanikega arvestama ei õpi.
  • Mida iganes decibel, sinu mingeid isiklikke probleeme ei saa üle kanda juhtumile, kus 0,2 promillise (ca 1 õlu) joobega kuti näpp lömastati. Kõik lärmajad ja laaberdajad ei ole võrdsed, umbes samamoodi nagu kõik kuriteod ei ole võrdsed. Sinu näide võrdub sellega, kui ma ütleks, et hea, et hr. Kuslap selle varga ära tappis kuna mu naine jäi eile auto alla vms. Ühesõnaga, saa üle.

    Jama lugu küll muidu. Südamest kahju, et Kuslap šokivangistust ei saanud.
  • Inimestel peaks olema õigus mitte ainult öörahule vaid ka päevarahule. Kaabakad, kes oma lärmiga teistele sisse sõidavad tuleks maha lasta. No olgu, esimesel korral võiks olla veidi leebem karistus.
  • Öörahu, päevarahu, kevad-,sügis-,talve- ja suverahu jne on kõik toredad asjad aga antud juhul Voldemar Kuslapi juhtum = krussis närvidega vanamehe saaga, ei leia, et see väga üldisesse öörahu teemasse puutuks.

    Ok, ma toon näite teisest valdkonnast - enamus autojuhte raskelt häirivad inimesed, kes lähevad vales kohas üle tee. Politseile võid helistada, ei aita. Nii ja nüüd miljoniküsimus - järgmine kord, kui sa näed vales kohas teeületajat, kas sa rallid talle täiega sisse? Miks (mitte) ?
  • Mul olid ka närvid krussis, kui paar aastat järjest üks hull hommikust õhtuni räppi kuulas nii et mul kogu korter vibreeris. Saan kaaskannatajatest väga hästi aru. Kahjuks puudub lurjuste vastu kaitse ja jääb ainult omakohus.
  • evelbri, tiblaajal oli kombeks korterites pidusid panna, kahjuks ei tea kuidas miilits sellistel juhtudel käitus, aga tänapäeval on pidude jaoks ööklubid.
    Igatahes, kui hr. Kuslap peaks minu ukse taha tulema, siis mina suruksin tal kätt ja lubaksin edaspidi viisakam olla. See on lihtsalt hea lastetoa teema.
  • Decibel, väga tore. Endiselt ei õigusta mitte kuidagi Kuslapi käitumist. Eelmisest näitest veel - tänapäeval on tee ületamiseks vöötrajad, ikka ei normaalsed inimesed väga vales kohas teeületajatele otsa sõitma.
  • PS! Igasugused korkide väljatõmbaised jmt, jõudu tööle! Aga ma lihtsalt ei näe, kuidas on võimalik õigustada sellist käitumist - ühe käega ise vinguda teiste poolset heade tavade rikkumist ja teisega panna rõõmsalt ühiskondlikku lepet põlema. Puht emotsionaalsest vaatevinklist oleks nende kuttide isa näiteks Kuslapile labidaga anda. Konfliktide eskaleerimine on tore, eks ole.
  • On üks ütlus: "Inimesega räägi selles keeles, millest ta aru saab."

    V. Kuslapiga seotud intsidendi tegelikke tagamaid ma ei tea, aga et üks "vana kooli kasvatuse" saanud mees juba niiviisi tegutses, annab alust oletada, et selline laamendamine ja lärmamine vastutustundetult käitunud pubekate(täiskasvanuteks on selliseid raske nimetada) poolt polnud ilmselt esimene kord. See oli ainult aja küsimus, kuna vanahärral taluvuspiir kätte jõuab.

    Oma korteris ennast vabalt tunda ja muusikat kuulata pole keelatud kellelgi, kuid arvestada tuleks samuti ka majanaabritega. Eriti öösel, kui enamus inimesi magavad.
    Ilmselt pole tolle tüübi vanematel olnud piisavalt viitsimist ennast või oma autoriteeti oma järeltuleva põlve suhtes kehtestada ja nüüd oligi tulemus käes.
    Noomimine või kümne küünra pikkuse manitsuskõne pidamine mõjub ainult vähestele tänapäeva noortele. Enamus kuulab, kõrvad lontis, su targutamise ära ja tegutseb paraku ikka talle sobival moel edasi. Liig palju on seda "indigokasvatust" saanud noori, kellel pole mitte mingit vastutustunnet oma tegude ees. Selline pohhuistlik käitumine, kui talle õigel ajal piiri ei panda, kandub paraku edasi ja aja jooksul ainult süveneb.

    Kes nüüd ema- või isalõvina otsustab oma kukupaisid kaitsma hakata, neil soovitaks sooja õhu tekitamise asemel kõigepealt lugeda läbi(samas ka kaasa mõelda- juhul kui neil see oskus üldse eksisteerib) Raimond Kaugveri romaan "Meie pole süüdi".
    Olgugi et raamat on kirjutatud N.Liidu ajal, riigikorraga pole sel raamatul mingit pistmist.
    Samahästi võiks selle romaani ka tänapäevasesse konteksti ümber tõsta.
  • evelbri,
    aga anna siis head nõu, et mis teha. Vinguda ja niisama kõige üle möliseda oskame me kõik siin hindele 5+,

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon