Kes võidab jalgpalli MM-i 2010.a ? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kes võidab jalgpalli MM-i 2010.a ?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Täna kell 17.00 avatakse esimese mänguga kuu aega kestev lahing maailma parima jalgpalliriigi tiitli nimel. Aasta alguses sai küsitud LHV foorumlastelt, kes võiks väljuda võitjana ning suurimaks faforiidiks loetakse Brasiiliat, teist kohta ennustati Hispaaniale.

    Unicrediti arvates võiks võitja olla Hispaania, kui võtta aluseks mängijate ostmiseks kulutatud raha ning hinnatava talendi võrdelisust. Allolevalt graafikult on näha, et Hispaania meeskonna kombineeritud väärtuseks on 650 miljonit eurot, millele järgnevad Inglismaa, Prantsusmaa ja Brasiilia. Antud põhimõtte järgi kaotaksid ühe mängija vigastuse tõttu enim Kamerun, Portugal ja Argentiina. Näiteks Samuel Eto'o (Kameruni) või Cristiano Ronaldo (Portugal) eemalejäämine vähendaks nende meeskondade rahalist väärtust üle 25%. Xavier Hernandez puudumine vähendaks Hispaania meeskonna väärtust 10%.

    Kuid Unicredit hoiatab, et nii nagu iga teinegi turg, võib ka jalgpallurite vahendamisel olla spekulatiivsust. Kui võrrelda FIFA edetabeli kohta ja meeskonna rahalist väärtust siis Hispaania hind peaks olema õiglane, Brasiilia tugevalt alahinnatud ja Inglismaa selgelt ülehinnatud.

    Teistest analüüsimajadest ennustab JPMorgan võitu Inglismaale, UBS, Goldman Sachs ja Danske Bank aga loevad parimaks Brasiilia šansse.

  • David Watt RBSist on aus:

    Risk on, risk, off, Europe, UK, US, fiscal consolidation, equity market performance, all manner of economic data. As of today, all such considerations merely become mere inconveniences apart from during half-time breaks and between matches at the World Cup in South Africa. Take a trip to any trading room and I challenge you to find any television set not turned towards footy. If there is one, it is only because the trader with the channel changer is on vacation.



  • "Vuvuzela" ehk müra mis rikub heli Lõuna-Aafrika jalgpallimängudel.
  • Eilse Brasiilia ja Põhja-Korea mängu ajal oli brasiillaste pilk suunatu arvutiekraanide asemel rohkem teleekraanidele, mida kinnitab Ladina-Ameerika suurima börsi madalaim käive käesoleval aastal (39% vähem viimase aasta keskmisest). Bloombergi vahendusel:

    Brazilian banks reduced business hours yesterday and Sao Paulo’s train and subway system moved rush hour up to noon to
    accommodate the throngs of soccer fanatics. The securities and exchange commission closed during the game and will continue to
    do so whenever the team is playing, according to a statement.  “It used to be worse,” said Marcello Paixao, who helps
    manage 50 million reais at Principia Asset Management in Sao Paulo. “Volumes were supported by two things today: electronic
    trading and gringos.”

     

  • Suhteliselt ülevaatlik ja hea koht, et kiirest teada saada kes, kus, millal mängivad. Link  

  • Huvitav, Prantsusmaa asub minu mäletamist mööda kuskil Euroopas. Lõuna pool küll aga mitte päris aafrikas. Aga võib-olla ma eksin.
  • Rootsi Tekst-TV järgi on järgnevad Põhja-Korea mängijat eemaldunud/põgenenud meeskonnast/oma koduriigist.

    An Chol
    Hyok, Kim Myong Won,
    Kim Kyong Il
    Pak Sung Hyok
  • An Chol Hyok,
    Kim Myong Won,
    Kim Kyong Il
    Pak Sung Hyok

    Ärgu eksi kolmanda nime kohta. Tegemist pole golfimängijaga Kim Jong Il.
  • A news report says four North Korean players did not show up for their team's opening 2-1 loss to Brazil at the World Cup.

    South Korea's Ilgan Sports newspaper reported on its website on Friday that North Korea originally submitted the names of 23 players to world football's governing body FIFA for the Brazil match, but on game day Tuesday, it submitted a different team list with only 19 names.

    The newspaper identified the four missing players as An Chol Hyok, Kim Myong Won, Kim Kyong Il and Pak Sung Hyok. It said they are not among North Korea's key players.

    The newspaper did not cite any sources for the report.
    http://www.hindustantimes.com/Four-North-Korean-players-didn-t-show-up-for-Brazil-match-Report/Article1-559424.aspx
  • hm, äkki on siis õige sõna hetkel pigem "kadunud" kui "põgenenud".
  • huvitav miks ma seda juba ootasin, et kui mingid tüübid lastakse elus esimest (ja võimalik, et viimast ) korda nii vabalt ilmapeale, siis tagasi kõik ei lähe
  • Hetkel jugeks pakkuda küll Saksamaa võidab, kuigi eks siis ole nende mängu näha kui tugevam vastane ees. Hispaania on kaotaja nendel mängudel.
  • ETV kommentaatorite kvaliteet on minu meelest aastate jooksul tõusnud. Tänavu ütleksin, et Aavo Sarap on selgelt parim. Samas ütleksin et Lembit Kuuse pole jalgpallis kõige parem. Kuigi ta on väga hea suusatamises, siis jalgpallis on ta lihtsalt liiga aeglane, ja vahel mitte piisavalt tähelepanelik. Selles mõttes hea lahendus et Kuuse ja Sarap kommenteerivad koos.

    Selline minu arvamus, oleks huvitav kuulda teiste inimeste arvamuste selle kohta kes on ETV tugevam/nõrgim kommentaator!
  • Tundub, et Itaalia kaotus tekitas läbi ajaloo suurima interneti trafficu (peamiselt Euroopast). Eelmine rekord oli, kui USA pääses veerandfinaali (traffic tuli peamiselt USAst).
    http://www.akamai.com/html/technology/nui/news/index.html
  • Mõneti üllatuslikult mängib Põhja-Korea satsis isegi 3 mängijat välisklubides (1 Venemaal ning 2 Jaapanis).
  • Lembitu Kuuse suu jahvatab tatraveskina seda, mida sülg suhu toob. Tugevalt segab vaatamist. Mitteainult jalgpalli. KÕIKE.
  • Mind isiklikult Lembitu Kuuse ei sega jalgpalli vaatamast, on palju hullemaid kommentaatoreid sealt tänastelt mängudelt läbi käinud.

  • http://apps.facebook.com/worldcupjersey/
  • Niih, maailmameistriks ei saa enam tulla Inglismaa, Itaalia, Prantsusmaa, Kamerun, Nigeeria, Serbia, Taani.

    Disaineriprillide ja -ülikonnaga Capellot oli kohe pisut hale vaadata ;)
  • Sarap räägib asjast, teab tausta, tunneb asja, näeb seda, mida meie ei oska alati vaadata. Sarapi partner lihtsalt arvab, et peab tühja juttu ajama, et vaikust poleks.

    Aga ikka jube küll - käega ja suluseisust löödud väravad loetakse ära, puhtaid väravaid ei loeta. Prantsusmaa sai finaalturniirilegi vaid kohtuniku vea tõttu. Kaua veel nii võib, et üks viga nullib kellegi 4 aasta töö? Kaua FIFA jonni ajab?

    Saan aru, et kardetakse ajakulu videokorduste vaatamisele. Mul on kaks lahendust:
    1. Kumbki treener võib mängu jooksul nõuda 3 situatsiooni videokorduse ülevaatamist (seega kasutataks vaid ülitähtsal juhul).
    või
    2. Üks täiendav kohtunik istub monitoride taga ja sekkub, kui näeb et väljakukohtunik teeb väga olulise vea - nt jätab värava lugemata.

    Üks idee veel - kas palli sees ei võiks olla mingi andur ning väravapostis ka - kui pall ületab väravajoone hakkaks signaal tööle (nagu poe turvavärav.
  • tennises on lubatud mängijal vist nõuda 3 videokordust seti kohta - kui tal tekib kahtlus kohtuniku otsuses suhtes - pall sees/väljas
  • Miks on mingi kustumatu soov andurite ja videote järgi? Olemas ju Euroopa Liigast kasutatud lahendus. Kummagil poolel 1 lisakohtunik, kes asub samal poolel olevast joonekohtunikust teisel pool väravat otsajoonel 5m kasti ristumisel otsajoonega.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon