LHV poolne "Laenu ja võimendusega tehingute eritingimuste ülesütlemisavaldus" - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

LHV poolne "Laenu ja võimendusega tehingute eritingimuste ülesütlemisavaldus"

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • 25. juunil saadeti välja mu emailile kiri "LHV Pank - Laenu ja võimendusega tehingute eritingimuste ülesütlemisavaldus" kus väideti, et seoses järgnevat:
    "1. juulil 2010. a. jõustuva perekonnaseaduse § 131 kohaselt on alates seaduse jõustumisest lapsevanemal lapse nimel väärtpaberite omandamine ja võõrandamine lubatud üksnes kohtu nõusolekul. Samuti ei või lapsevanem kohtu nõusolekuta heaks kiita tehinguid, mille tegemiseks lapse nimel on vaja kohtu nõusolekut. Kehtestatavad piirangud puudutavad kõiki tehinguid laste väärtpaberikontodel. "
    Ning sellest olenevalt ütlevad nad asjaolude muutuse tõttu üles mu võimendusega tehingud ning kui ma neid 1. juuliks rahaks ei tee, siis teevad nad seda ise.

    Minu küsimus on, miks üldse saadeti mulle selline kiri, kui mu aktsiatega ei ole mu vanemad mitte kuidagi seotud ning kas antud kohustus on LHV poolne eksitus? Nimelt olin ma 18 eluaastat vana (Eesti Vabariigi seaduste järgi täisealine) juba LHV investeerimiskonto tegemise hetkel (pool aastat tagasi) ning kõik mu tehingud on olnud üksnes minu otsustega ja rahaga seotud. Ka lepingule kirjutasin ma iseseisvalt alla.
    Minu jaoks muudab asja probleemseks tõsiasi, et mu portfellis on Tallinki ja Olympicu aktsiad (on kasutatud ka võimendust), mis on võetud pikaajalisest prognoosist lähtuvalt, kuid just viimasel ajal on turul olnud pankade poolne müügisurve Tallinna börsil olevale Olympicule suhteliselt tõsine. Seda vaatamata Eesti vaikselt paranevale majandusolukorrale, mis ka antud ettevõttele pikas perspektiivis tähendab pigem positiivset olukorda. Omakapitali osakaal on hetkel 74%, mis ei tohiks olla probleem. Kui üldiselt on LHV Pank jäänud silma just enda kliendisõbralikkusega, siis antud samm ei tundu enam sugugi meeldivana.

    Kirjutan probleemist siia, sest pangaga kontakti on mul võimalik võtta alles esmaspäeva hommikul, kuid siis on neil hetkelise emaili järgi õigus hakata mu positsioone vähendama. Ehk oskab keegi mõistliku selgituse leida, kas mu võimendusega tehingud lähevad tõsti perekonnaseadusega vastuollu.
  • Vabandame, tegemist oli tõesti LHV poolse veaga ning nüüdseks on olukord lahendatud.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon