Yuppie'd.
Log in or create an account to leave a comment
-
Seoses hiljutise BP teema ja suutmatusega asja lahendada jäi silma see, et BP juht lihtsalt haigutas tegi süütud silmad pähe ja läks rahumeeli puhkama, muidugi irooniline oleks see kui ta oleks Mehiko lahe äärde õlist merd nautima läinud aga ei.
Viimasel ajal on kuidagi silma paistnud pangandustegelaste ja top executivite ülbus ja mentaliteet fak them ool nemad olid lollid, meie saime papi kätte ja hu keers, samas kui neil on vesi ahjus lähevad valitsusse kiunuma. Minuqarust maailm nigu liigub kuidagi väga haigelt sotsialismi poole ülbete yuppiede eestvedamisel, kes on umbes sama vastutustundetud kui portugali part.
Kuidagi väga veidralt on kukkunud välja, et piisab mingite top executive või poliitikute failurest, et kaja oleks maailma tasandil igas nurgas tunda. Kuidagi reward ja punishment metoodika on paigast ära läinud nii et teatud kontingent saab vastu võtta ainult rewarde ning vastutama nigu ei peakski.
Minuarust eesti yuppienduse ülimaks näiteks ja iidoliks on Edik oma redshirtidega. Benefite korjavad aga vastutada pole neil millegagi. Kas ei peaks olema kuidagi valede otsuste eest vastutamine olema reguleeritud nii poliitilisel kui ka top levelil ? Kuidas seda teha saaks, ning kas oleks üldse mõtet ? -
Tin, see pole ju sotsialism vaid parempoolsus ja kapitalism oma eheduses.
-
Sotsialism on ikka see, kui teiste inimeste rahadega backupitakse kellegi personaalne failimine, parempoolsus on see et iga duud ise vastutab.
-
Tin - maha lasta, muidugi. Aga maha lasta ei saa, Karum6mm hakkab karjuma.
-
Offf a kas maha lasta ja sein roheliseks värvida ?
-
welll... siin on probleem. Puhttehniline. KES hakkab maha laskma ja kes hakkab ytlema, mis feili eest tuleb lasta ja millise eest mittte.
-
Aga roheline sein ? kuidas sellega on ?
-
Elementaarne, Offf! Maha hakkavad laskma need, kes järgmisena maha lastakse!
-
Siin ju kõik Yuppie'd. Offf vast mitte.
Või on siin hipisid? -
Kõik tuleb sellest, et suurtel ülemaailmsetel firmadel pole enam õigeid omanikke, on vaid investorid. Ja see lubab neil manageeridel karistamatult tegutseda ning isegi ennast suuremate omanikena tunda, kui tegelikud omanikud, kui nad investeerivad oma firma raha teistesse sellistesse firmadesse. Eriti käib see finantsasutuste kohta. Kõik see on tekitanud ilma kapitalita, avantüristidest manageeride ülemaailmse ringkäenduse, mille abil siis lüpstakse omanike, kliente ja riike, topitakse endale tasku tohutuid boonuseid, samas mitte millegi eest vastutamata.
-
Einoh... kui ikka saadetakse inimest Marsile ja lõhustatakse subatomaarseid osakesi, küllap on siis võimalik välja mõelda ka töökindel aparaat yuppiede represseerimiseks. Iseasi, kas selleks tahtmist on ja vastava UurimisInstituudi loomiseks peaks raha kysima nendeltsamadelt yuppiedelt...
-
Härrased, tuletagem siiski meelde, et "Yu" sõnas "Yuppie" tuleb sõnast "young." Nende härrakeste näol, kes rätsepaülikondades jälgivad seda, kuidas maailm põleb, on tegemist siiski tegelastega, kes enam nii noored ei ole. "Yuppied" on nende samade härrakeste jooksupoisid, kes ka argipäeva õhtul panevad kärsa likku, et stressist mingilgi määral rahu saada ning hommikul teevad rasvase triibu "what's the story morning glory't," et kaineks saada - ja päev otsa härrakeste kapriiside täitmisega võimalikult efektiivselt tegeleda. Yuppie - young unhappy professional.
-
Mnjah, huvitav mentaliteet - kui lüpstakse tavainimest, siis on kõik ok, aga kui muu hulgas ka investorit, siis peaks keegi(riik?) kohe sekkuma.
-
Karumõmm,
Yu sõnas yuppie ei tule sõnast young, y tuleb sõnast young :-) -
Näpukas. U tuleb sõnast "unhappy." :-)
-
Njah, kui need enam-mitte-noored tegelased satuvad elama mõisas maal, nagu UK-s paljud tähtsad tegelased elavad, siis pole nad "urban" ka enam mitte.
-
there is more to Yuppie than this Karumõmm.
a very arrogant well put together young urban professional who you more than likely will find wearing gucci and prada with a large bank account which they love to brag about. You can find them drinking Starbucks, living in a one bedroom apartment in a city where they will pay 1000-2000 a month for and spending another 3000 a month on their credit cards. They brag about their designer clothes and love to flaunt them , as well as their wealth. They look down upon anyone who isnt as wealthy or high status as they are. Men are likely to be found wearing designer suits, gucci preferably with slicked back or well cut hair. The women will be wearing prada/gucci and fendi. The most arrogant concieted fucks on the planet.
Informal for (y)oung (U)rban (P)rofessional, or Yup. turned into yuppie in the 1980's. A term used to describe someone who is young, possibly just out of college, and who has a high-paying job and an affluent lifestyle. Can now be used to describe any rich person who is not modest about their financial status. Yuppiedom (yuppie-dum)is a term used to describe an involvement in being a yuppie.
Yuppie-I'm going to go drive my ferrari to the seafood place for a $500 lobster.
Average person-I'm gonna fuck your wife, take your time with the lobster. -
Kristjan1, kas see käsitlus pärineb kuskilt tüütute kampsuniga humanitaarvasakpoolsete leheküljelt? :-D Ma tean pesuehtsaid definitsiooni-yuppie'sid Londonist ning well... nende elu on kõiges selles plaanis, mis on inimlik, täiesti MISERABLE.
-
Ma ei oskagi öelda, ma lihtsalt püüdsin sinu definitsiooni täiendada :).
-
Mul on tunne, et härra CEO Kotka pingutab "veidi" üle
http://www.ap3.ee/interview/2010/8/17/kusi-webmedia-juhilt-taavi-kotkalt
Tsitaat:
"Tänu suurele seotusele maksuametiga on Webmedia töötajad vabastatud üksikisiku tulumaksu tasumisest ja ka sotsiaalmaksu ülempiir on Webmedias hetkel testimises."
Mitte kõik ei pruugi selles lauses irooniat tajuda. Nüüd võiks keegi sapine inimene EMTAlt ametlikku kommentaari küsida :) -
Ma ei viitsi see sapine inimene olla. Küll aga soovin selles osas midagi arvata.
Oletame, et olen Webmedia suurklient. Oletame, et lugesin neid vastuseid. Peale seda on kindel, et otse ma selle Kotkaga suhelda ei tahaks.
Üldjuhul ongi puhvrina vahel mitmeid sõbralikke projektijuhte, kes on koolitatud olema kliendiga soliidsed. Aga kui kunagi peaks tekkima kokkupuutevõimalus Kotkaga, siis pigem eelistaksin seda vältida. Nendest vastustest kumav imago ei tekita usaldust. -
Jah, see intervjuu ilmselt kandideerib aasta PR ämbri tiitlile.
-
Eks ülbus ole neh selline veidra maiguga asi.
-
Njah, vahelduseks on ju hea lugeda ka poliitkorrektsusest vaba teksti kus öeldakse mida mõeldakse. Enamik küsimustest seal ei olnud ju mõeldudki otseselt küsimustena aga sisaldasid endas selgelt ründavat ja halvustavat väidet millele siis intervjueeritav oleks pidanud nagu õigustust otsima. Katsu siis soliidselt ja viisakalt sellistele vastata. Muidugi, enamasti suuremate firmade juhid ja kõnesikud nii teevad aga selline jutt tihti ka üsna mõtetu.
-
http://majandus.delfi.ee/news/uudised/err-elektri-hind-huppas-vabaturul-tana-lakke.d?id=32734805
Yuppied teevad jälle kaliforniat :) (Hint: Enron)
muhkk jah raske on vastata kysimustele et miks sa oled värdjas kooner orjapidaja ja rõve pede suht viisakalt. Aga ettevõtte juht siiski peaks suutma viisakalt sellele vastata, hoolimata et lause oleks sisutühi, sest ega keegi selliste küsimuste puhul ikka sisu ei oota ka. :) -
Kotka läks seal intervjuus ikka väga leili vahepeal.
Saan aru, et emotsioonid keevad üle pea, aga no kuskil on ikka piir. -
Kas kõik eelnevad soovivad sellega öelda, et kapitalismis TEGELIKULT ei ole sõnavabadust?
-
troim,
ma alati eelistan suhelda otsekoheste inimestega ja põlgan neid imalaid ilalõugu, kes "on koolitatud olema soliidsed"... -
priitp, ega Kotka möla väga hull ei olnud. Kohati oli huvitav.
Asi on pigem selles, et mees jättis endast ettearvamatu naljamehe mulje. Tarkvara tellimine ei ole paljudele klientidele vaimselt jõukohane. Eeldatakse, et arendaja on soliidne ja abivalmis igas olukorras. Kotka jättis aga mulje, et kui klient tellimuses midagi rumalasti sõnastab, siis saab Kotkalt iroonilise vastuse ja kogu Webmedia naerab mõnuga kaasa.
Töistes olukordades eelistan projektijuhte, kes neelavad vaikselt alla kõik rumalused ja jäävad teenindava personali tasemele. Kõik ninatargad saavad kohe molli ja palun uue projektijuhi.
Õhtul pubis - palun väga, tehku mis tahavad. Jooksku kasvõi palja tilliga ringi. -
priitp
Aga miks peaks kapitalismis CEOdel sõnavabadus olema? Tahad sõnavabadust, palun, ole proletariaat ja aja välja, mida sülg suhu toob. Tahad CEO olla, pead "poliitliselt korrketne" olema. Muidu võib juhtuda, et tellijad hakkavad veidi nagu "arvama" nagu näha on. -
Tõmban ühe suhteliselt vinge paralleeli nüüd. :)
Vaadake näiteks neid arste siin: http://www.hambalaser.ee/index.php?id=4
Nad on kõik väga head arstid. Võin kinnitada. Aga inimene, kes seda ei tea, see ikka pisut kõhkleb, enne kui selliste naljameeste juurde oma probleemiga läheb. -
Offf,
sõnavaba proletariaat saab oma tünga kätte siis kui CEO nende CV's toodud nimed googlesse söödab ja "arvama" hakkab. -
Sekundeerin. Ma ei ole mingi eriline vanakooli mees, aga Kotka vastuste stiil ei läinud küll kokku ühe sümpaatse börsifirma ambitsioonidega ettevõtte juhi avaliku esinemise ootustega. Ja see, et oleme noored, vihased ning edukad IT-firma tegelased ei vabanda lihtsalt välja, need ajad on nagu mööda saamas. Suurepärane võrdlus ja antud juhul etalon on Sten Tamkivi. Üldiselt asjalik, konstruktiivne, kuid samas huvitav jutt. Huumor ning easy-going atmosfäär ei pea ära kaduma, aga asi peab olema selles kontekstis, milles sa soovid, et teised sind tajuksid. Ja su firmat koos sellega.
Või siis ei saanud härra lihtsalt aru, miks ta sellel Kuumal Toolil vms istus ning mis selle laiem tähendus oli. Mina seega mõnevõrra üllatusin. Webmediaga lähemat kokkupuudet pole, kuid loodetavasti nende tööd-tegemised ei ole sama nägu nagu see intervjuu. Ma võib olla tahan sellise vennaga reede õhtul õlut juua, aga ilma tausta teadmata tegeleda missioonkriitiliste ülesannete lahendusega? Peaks korra üle mõtlema. -
Ehk kõik sooviksid suhelda soliidsete tossikestega? Sollidne tossike on kõige parem mees tegelemaks missioonikriitiliste ülesannetega? Mida ma tahan öelda on, et ma vaatan siin kõik tahavad endale lahendaid sõpru kellega reede õhtul õlut juua, aga nood sõbrad võiksid parem töötud olla.
-
Huvitav, kuidas see Oracle nii suureks kasvas, väikeses Eestis näiteks MITTE KEEGI sellisele ekstrentrikule ju raha ei viiks MISSIOONIKRIITILISE tarkvara eest, ega? See mees on HULL!
-
no kuule, sektori ikoonidest rääkides, siis päris Steve Jobsi jutt see nüüd pole ju
-
ja mis tossikestest me siin räägime, pigem ikka kõrge EQ-ga inimestest :)
-
Jobs ei tee missionikriitilist tarkvara, Ellison teeb.
http://tech.fortune.cnn.com/2010/08/10/mark-hurd-larry-ellison-steve-jobs/
kirjutab Ellison Fortune ajakirjanikule meili
From: Larry Ellison
Subject: Hey Jerk
Date: August 11, 2010 1:00:55 PM EDT
To: PHILIP ELMER-DEWITT
Adelyn Lee went to jail for a year for falsely accusing me of sexual harassment. Why did you leave that out of your story you scum bag? Let me guess … your job is telling half-truths. Fortune Magazine must be very proud of you. -
Õnneks on veel Eestis inimesi, kes julgevad otse välja öelda, mida mõtlevad ja pole ameerikaliku demagoogia õnge langenud. Kui Kotka oleks nende ründavate küsimuste juures mingit ümmargust mula ajanud, siis oleks kohe näpuga näidatud, et näe, sogab, järelikult on midagi varjata. Nüüd tahavad mõned vähemalt temaga õlut juua. Kotka kommentaarid on tavaliselt üsna asjalikud kui normaalselt küsida, ei ole ta nii ülbe midagi.
-
Mind ikkagi huvitab -- MILLEKS? Mida WM lootis sellega saavutada? Kas püstitatud eesmärgid täideti? Kas tegelikult ka täideti v. WM arvates täideti. Hetkel jääb küll mulje, et kolistati rämedalt PR ämbrit.
-
Mnjaa, MILLEKS selles on küsimus. Somm Tallinnast ehk viskab mõne lingi siin? Kus on TÕDE? Kas meid peteti ja millised olid TEGELIKUD eesmärgid? Kas see intervjuu üldse toimus?
-
priitp - kusjuures ehk poleks t6esti paha, kui Somm Tallinnast annaks teada, MILLEKS h2vitati kaksiktornid ja MILLEKS ta oma ristis6da peab.
-
Offf,
aga kuidas sina näeksid ideaalis oma arenguvestlust oma ülemusega (teil ikka sellised toimuvad?) - mõlemil on kaasas oma PR-konsultant kes räägivad omavahel, teie olete vait. USA mudelis oleks mõlemil ka advokaat kaasas :-) -
Priitp, pliis, teeme nii, et tõelise tõe otsingud jäävad katusekino jutulõime! Aitäh!
-
priitp - ma tähistaksin seda sõnaga "normaalne" - eriti tore oleks siis, kui saadaks lihtsalt advokaadi ja PR esindaja. Paraku... tuletan siinkohas meelde, et jutud IT-meeste 60-kilostest palkadest on siiski kaunis linnamüüt, seega PR konsultanti ma endale veel ei palka :(
Ma loodan, et seoses Interneti tormilise arenguga kuulutatakse varsti inimõiguseks ka õigus olla sotsiopaat ja õigus KEELDUDA suhtlemast inimestega näost näkku. -
"Ma loodan, et seoses Interneti tormilise arenguga kuulutatakse varsti inimõiguseks ka õigus olla sotsiopaat ja õigus KEELDUDA suhtlemast inimestega näost näkku. "
Psühholoog või psühhiaater abiks sellisel juhul. Sellised probleemid lahenevad piisavalt pika aja jooksul iseenesest (tsölibaat ei ole pärilik) -
Mina kritiseerisin Taavi vastuseid ainult seetõttu, et olen väga kade, et ta on väga rikas mees. Palun vabandust.
-
Olevipoeg - miks abiks? Mulle MEELDIB see. Miks ma peaksin abi otsima ainult selle pärast, et keskmiselt peetakse "normaalseks" suheda näost näkku. Äkki siis teeme üldse grand levelleri ja vähimagi kõrvalekalde korral "üldtunnustatud normidest" suuname ravile?
-
Offf, mulle tundub, et sa ajad mõiste sotsiopaat millegagi segamini. Kas siis autismi või Aspergeri sündroomiga.
-
Olevipoeg - aitäh diganoosi panemast, ma ise poleks osanud arvatagi. Küll on ikka tore, et Netis leidub nii palju harrastuspsühhiaatreid ja psühholooge, kes panevad distantsilt hämmastavalt täpseid diagnoose.