Kas kuulutada eraisiku pankrot? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Kas kuulutada eraisiku pankrot?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Minuga on lood nüüd sedapsi, et sügisel-talvel lähen eraisiku pankrotti- nii et pealkirja küsimus on tegelikult ära otsustatud. Siin üks sarnane teema oli, aga see hääbus teadmata lõppu. Ehk hakkan uueks pankroti-veebi-beebiks...
    Ilmselt rumalalt ja rahasse-varasse pealiskaudselt suhtudes olen oma pisut boheemlasliku loomuga ettevõtjana asju ajanud (Jajah- Sinu iseloom on Sinu saatus). Palgatööd pole Tiit Vähi peaministri aegadest saati teinud.
    Ma ei julge end „ väga seaks jms“ pidada, ent faktiliselt on olukord selline, et „kuskil struktuurides on kallutatud jõud“, mis lammutasid mu tööasjad täielikult. Peab kuidagi uuesti alustama. Neljas kümme varsti käes- ei oska, ei ole mõtteidki.
    Praeguse seisuga siis võlgu kokku ca 3milj, millest suurem osa kodulaen. Täitur kohe-kohe hüpoteeki realiseerimas. Naine kahe väikese lapsega kodus- vot nende ees on väga piinlik...
    Ma enam-vähem taipan, millised on pankroti juriidilised tagajärjed, kuid võibolla saan siit targast seltskonnast mõne vajaliku hoiatuse või hea soovituse(?!?).
  • et „kuskil struktuurides on kallutatud jõud“, mis lammutasid mu tööasjad täielikult.

    Vat Dät miins ?

    Üldiselt on siis nüüd nii, et tööbüroose töötuks ja õpid selgeks palgatöölise kultuuri. Või hakkad elama Off the Grid, Off the grid on see, et üliselt ei saa kasutada kuigipalju gridi vahendeid, a la kaardimakse, panganet, lasteaiad lepinguline telefon meditsiiniteenused jne. Aga noh eks inimene harjub kõigega.
  • Sel juhul oleks mõistlik ise pankrotiavaldus esitada veel enne, kui täitur hüpoteegi realiseerib. Vastasel korral ei jää sul ilmselt vara pankrotimenetlus kulude katteks, mis tähendab, et pankrotti ei pruugita välja kuulutada (kui just mõni võlausaldajaa ei taha kulusid kanda) ja sel juhul pole kohtul võimalik sind ka 5 aasta pärast võlgadest vabastada. Kui aga elamine alles ja kuulub pankrotivara hulka, siis kantakse selle müügi arvelt ka menetluskulud ja 5 a pärast lootus ka võlgadest vabaneda. Pead kiirelt tegutsema, kui enampakkumine ukse ees.
  • Kuuldavasti pidi kusagil Luual ( koht Eestis väidetavalt ) tegutsema miskit alustav ärihai, kes tegeleb just sedalaadi abraka-dabra lahti soustimisega. Kardetavalt küll raha eest, aga tasub proovida siiski.

    Tean ka tõhusamaid viise, aga ükski neist pole seaduslik, kahjuks ! Head on ka, raha on kurjus ja sellest oled sa nüüd mõneks ajaks vaba :) ,, Te olete vabad,, !
  • Juriidilist nõu ei oska anda. Aga sellise elumuutuse puhul peaks mõtlema eelkõige oma tervise hoidmise peale. Hommikust jahedust kasutades tuleb teha metsajooksu ja käia ujumas kui võimalik – see võtab hästi maha psühholoogilisi pingeid, maandab stressi ja lisab optimismi. Jooksu peal tuleb ka häid mõtteid.

    Uue tööga alustamist ei ole vaja kahetseda ega karta: see võib olla perspektiivikam tee edasiminekuks kui katsed pikaldast vindumist venitada. Tuleb valida (palga-?)töö, mis oleks huvitav.

    Naisega ei ole vaja piinlikkust tunda – raskustest koos läbitulemine ühendab! Arvamust, et mees peab olema kangelane, kes naisele muretu elu tagab, on käsitletud teemas „Beibendussektor Eestis” (selline pingutamine nais(t)e ees on küll maitse asi). Naisega tuleks asjad avameelselt läbi arutada, võib-olla oskab ta anda head nõu. Igal juhul on ta psühholoogiliseks toeks (kui on ikka naine, mitte beib).
  • Jah- ma ise ka arvan, et küll kõik laabub. mpaberit´il on õigus- tervist tuleb hoida ja mitte lasta pingetel end tappa. Käin tõepoolest hommikuti jooksmas. Jätad see 8-10 km jooksmata, siis nagu kogu päev oleks udus. Ja naisega on ka tõepoolest vedanud, ausalt.
    Luuna suudab vist igas asjas hea poole leida. Äkki ikka ei ole kõik Su ideed lõpuni kriminaalsed või kannatab midagi "halliks" sättida?
    taaderit@gmail.com peale kirjutades võib igasuguseid ettepanekuid teha....

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon