Venezuela vs Colombia Mis muutuks ? - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Venezuela vs Colombia Mis muutuks ?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ühesõnaga on tüübid jõudnud üksteise peale karjumise tasandilt selleni, et katkestasid omavahel suhted ning samuti istuvad piiripeal tüübid näpp päästikul.

    Venezuela vs Colombia

    Kui nüüd mõelda mis tooks kaasa see kui seal madistama hakatakse ? Nafta ? Kohvi ? Kakao ? Banaanid ? Kokaiin ?

    Ning lisaks ka Põhja Koera paukumised Põhja korea lubab füüsilist vastust.

    Ja mis juhtuks kui sealmail madistamiseks läheks ? Transpordikanalid ? Kia autod ?

    Mis oleksid olulised tootesektorid ja transpordi kanalid mis sealtkaudu liiguvad ?
  • Uribe on ühena vähestest Ladina-Ameerika läänemeelsetest liidritest Kolumbia viimase kümnendiga drug-lordide poolt runitud pommiaugust maailmajao üheks kiiremini kasvavaks riigiks muutnud (Ladina-Ameerika pommiaugu tiitli on kuulduste kohaselt üle võtnud Guatemala), kus suures osas kehtib rule of law (geriljad tegutsevad vaid lõunapoolsetel dzunglialadel), Bogota tänavatel saab valge inimene rahulikult jalutada, rannikualadel õitseb turism, vabakaubanduslepingud USA ja ELga on reaalsus ja Ingrid Bettencourt on turvaliselt kodus. Pildid eriüksuslastest Pablo Escobari kindlust piiramas on so nineties. Üle piiride põgenenud terroriste ja riigipöörajaid on püüdmas käidud muidugi vastastikku ja pidevalt, asi pööras pingeliseks siis kui seltsimees Chavez võttis südameasjaks oma aatekaaslasi FARCist, kes üle piiri pakku said, Kolumbia võimude eest varjama hakata, ise samas seda eitades ja süüdistades Kolumbiat oma piiride rikkumises. Kana kitkumine on seega suures osas maailmavaateline, aga väheusutav, et see regionaalsest konfliktist kõrgemale eskaleeruks. Ühegi nimetatud kauba osas ei ole kummagi riigi osakaal maailma kaubanduses nii suur, et isegi full-fledged sõja korral oluliselt hindasid mõjutaks, konkurendid võtavad turu kohe üle. Nii et mina pakun, et kui esimene ehmatus on üle läinud, ei juhtuks midagi. Kuna venelased on vist ka Chavezile mingit sõjatehnikat kõvasti tarnimas, siis annaks sõda ühtlasi hea pildi Lääne ja Venemaa hetke jõudude vahekorrast, mis Gruusia sõjas jäi meil kahjuks nägemata.
  • Kolumbiale on vist üsna oluline ka USA mitmekülgne abi siseseks võitluseks narkokaubandusega, kuid ehk jätkub ka mujale.
  • USA sõjatööstusele oleks see ilmselt väga hea reklaam, kuna sellisel juhul saaks alates Lahesõjast esimest korda jälle USA ja Vene tipptehnoloogiat otse lahingus võrrelda. Eelmine kord oli igatahes USA üleolek masendav, ning Vene relvamüük kukkus sisuliselt kokku.
  • Jah, EKRE kunnid tahaks kangesti Eesti "venetsueelat teha"
  • Offf
    Jah, EKRE kunnid tahaks kangesti Eesti "venetsueelat teha"

    Nõus. EKRE poliitiline ja majandusplatvorm ihalevad venezuela-taolise riigi loomise järele.
  • Kõik kes rubla-aja lõpus juba piisavalt suured olid, et maailma asjadest aru saada, said tunda omal nahal mida tähendab kõrge inflatsioon ja mismoodi see inimese täielikku vaesusesse paiskab.
  • Numbreid Venezuela kohta, infla 700% pa, inimesed nälgivad ja loomastuvad, bussijuht ja punt kindraleid elavad kullas

    -

    SKP trendi pööre tundub küll imelik projektsioon siin....nafta hind on mis on ja kas nad tootagi suudavad keset kaost
  • Kuskilt on mulle meelde jäänud (võin tiba eksida), et Venezuela nafta oma füüsiliste-keemiliste eripäradega, enamikesse raf. tehastesse ei sobi. Seega nafta ülepakkumise ajastul pole seda saasta eriti kellelegi vaja.
  • Grupp Seltsimehi
    Kuskilt on mulle meelde jäänud (võin tiba eksida), et Venezuela nafta oma füüsiliste-keemiliste eripäradega, enamikesse raf. tehastesse ei sobi. Seega nafta ülepakkumise ajastul pole seda saasta eriti kellelegi vaja.


    Jah, nende õli pole kerge ja magus, vaid on raske ja hapu.
  • The U.S. Energy Information Administration (EIA) reported in 2001 that the largest reserves of heavy crude oil in the world were located north of the Orinoco river 270-mile long by 40-mile wide Orinoco Belt in eastern Venezuela. At that time Venezuela began authorizing "joint ventures to upgrade the extra-heavy crude resources." [11] Petroleos de Venezuela, S.A. (PDVSA) at that time estimated that there were 270 billion barrels of recoverable reserves in the area,[11] the same amount as the conventional oil reserves of Saudi Arabia.[12] The Orinoco Belt in Venezuela is sometimes described as oil sands, but these deposits are non-bituminous, falling instead into the category of heavy or extra-heavy oil due to their lower viscosity.[13] Natural bitumen and extra-heavy oil differ in the degree by which they have been degraded from the original conventional oils by bacteria. Thirty or more countries are known to have reserves.


    allikas: https://en.wikipedia.org/wiki/Heavy_crude_oil
  • Grupp Seltsimehi
    Kuskilt on mulle meelde jäänud (võin tiba eksida), et Venezuela nafta oma füüsiliste-keemiliste eripäradega, enamikesse raf. tehastesse ei sobi. Seega nafta ülepakkumise ajastul pole seda saasta eriti kellelegi vaja.

    Njah, spets raf tehaseid tõesti vaja sellise nafta jaoks: "Venezuela's crude oil is very heavy by international standards, and as a result much of it must be processed by specialized domestic and international refineries."
    https://en.wikipedia.org/wiki/Oil_reserves_in_Venezuela

  • Kindlasti saaks Venetsueela naftast efektiivselt toota hoopis teistsuguseid tooteid, kui seda on mootorikütus, aga turumaht neil teistel toodetel on väga väike.
  • https://www.facebook.com/reel/270768439134944?s=yWDuG2&fs=e
    Venetsueela õpetajad protesteerivad, sest 3,3€ suuruse kuupalgaga on raske ära elada, samas kui ametlik inflatsioon oli eelmisel aastal 190%.


  • Venezuela keskmine palk veebruaris 2023 oli 145.3 USD. Samal ajal maksab seal 1 liiter bensiini või diislit 0.02 USD. Ehk siis keskmise kuupalga eest saab osta ~ 7300 ltr diislit. Kõik on suhteline...
  • "iiah"
    Venezuela keskmine palk veebruaris 2023 oli 145.3 USD. Samal ajal maksab seal 1 liiter bensiini või diislit 0.02 USD. Ehk siis keskmise kuupalga eest saab osta ~ 7300 ltr diislit. Kõik on suhteline...


    Jah. Tavalises tanklas on järjekorrad ühe ööpäeva pikkused, riiklikus aga isega 2-3 ööpäeva pikkused! Vaatasin enne järgi.
  • Vahet ei ole, kui pekkis on järjekordne kommunistlik eksperiment, alati leidub kusagil mõni iiah, kes seda õigustama tõttab.
  • See polnud õigustus vaid lihtsalt faktid.
  • "iiah"
    See polnud õigustus vaid lihtsalt faktid.


    Soodne hind on ainult riiklikus tanklas. Tavatanklas maksab paagitäis keskmiselt 15 - 20 dollarit.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon