CuteFund - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

CuteFund

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ekspressist:
    "Tegu on investeerimisfondiga, kus puudub fondihaldur ning kus aktsiate ostu-müügi üle otsustavad investorid. Seejuures loeb targa ja tulemustega investori hääl rohkem kui rumala või algaja oma.
    Korobeinik paigutas CuteFundi 1,5 miljonit krooni isiklikku raha ning taotleb fondivalitseja luba, et võõrast raha kaasata. Raha ringleb USA aktsiaturul ning portfelli eest kannab suuresti hoolt mehe enda loodud arvutiprogramm.

    Samas on CuteFundiga liitunud juba ligi 800 asjahuvilist ning Korobeinik kasutab prognoose paarisajalt Wall Streeti analüütikult – nad kõik paigutuvad pingeritta vastavalt sellele, kas nende prognoosid on osutunud õigeks või valeks. Suvaline mees metsast võib oma ettenägelikkust aktsiate liikumise osas võrrelda kogenud ja õppinud börsihaide omaga. Tulevikus peaks asjahuvilistest saama investorid ja nad hakkavad pingerea põhjal juba reaalselt portfelli mõjutama.

    CuteFund on Korobeiniku sõnul hea interaktiivne alternatiiv neile, kes ei viitsi või ei saa börsil aktsiatega kaubelda või pole rahul pankade või teiste varahaldusfirmade pakutuga. “Tavapäraselt otsustab meie raha üle fondi nõukogu või keegi fondihaldur, üks inimene. CuteFundis teeb need otsused “rahvatarkus”. See on palju huvitavam kui lihtsalt raha kusagil pensionifondis hoida,” räägib Korobeinik.

    CuteFund

    _______

    Igal juhul tervitatav üritus.

  • UKs pidi midagi sellist olema.
    huvitav kuidas neil seal lähe?
    isiklikult on elu mind õpetanud kolhoosist eemale hoidma
  • Mulle meeldib "rahvatarkusel" põhinev investeerimine/kauplemine, aga idee ei ole päris sama. Suuremate väärtpaberivahendajate juures on ilmselt olemas segment (ei saa tõestada), mis püsivalt aastast-aastasse kaotab võrreldes turuga raha enam kui see oleks põhjendatud kõikide otseste/kaudsete kuludega. Et see segment kokku panna, tuleb individuaalsetele tehingutele külge panna isikuandmed ja tehingute ajalugu. Siis teha teatud mõõdukate korrektsioonidega (trend/beeta/likviidsus) vastassuunaline portfell ja tulemus ei saa väga halb tulla.
  • Kuni esimese buum bust tsüklini :)
  • see idee imeb on põhialustes, long run jääb SPY-le alla suure tõenäosusega. analüütikude soovitused imevad.
    mis ei tähendab muidu, et mingi investorite grupp erutuda ei võiks sellest ideest ja oma raha sinna panna,
  • Selles ongi jah see viga, et keskmine tarkus jookseb sisse kõikidesse buumidesse ja bustidesse arusaamata et need on buumid ja bustid, seega Buumiajal müistlikud mehed performivad liiga sitalt, et nad oleksid topis ja busti ajal ei usu neid niikuinii mitte keegi. Ning jägides enamust on räige raha kaotamine sellesse süsteemi sisse inseneeritud. Aga jube tänuväärne töö mis tehtud selleks, et tiinekad ei imetleks ennast kui ilusad nad on vaid nuusutaksid ka börsi natuke :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon