Koledad Ameerika kombed - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Koledad Ameerika kombed

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ei saa teisiti, kui pean selle loo ära rääkima. Olin eile sünnipäeval. Soliidne seltskond, meeldiv vestlus jne. No ja siis tuleb teismelise east passi poolest välja kasvanud, ent küpsuse poolest toppama jäänud tibin ja teeb omaarust üllatuse. Inimesest on iseenesest kahju, sest ta oli vaeva näinud nin valmistanud plastmassist lamba ja selle üles riputanud ning kommidega täitnud. Ühesõnaga näinud mõttetut vaeva.
    No järgnevat kirjeldades ma minestan kaks korda piinlikustundest, kuidas ta sidus sünnipäevalapsel salliga silmad kinni ning palus tulla rippuva lamba juurde. Vanainimenesest sünnipäevalaps kahjuks tuli kaasa. Edasi läks asi veel piinlikumaks, sest tibin keerutas vanainimest seotud silmadega kolm korda, siis andis ahjuroobi ning laskis rippuvat plastmassist lammast peksta. Et oleks naljakas. Keegi ei naernud. Kõik surid tasapisi piinlikustundest. Asja mõte oli selles, et kui seda lammast kinnisilmi peksta siis kukuvad lamba kõhust kommid välja.
    Ma ei suuda enam tööle keskenduda, sest süüdistan ennast, et ma seda palagani operatiivselt ei katkestanud.
    PS. Sünnipäevalaps oli minu isa.
  • Mulle meeldis see, kuidas ameeriklased jõulude ajal käituvad (või oli see Halloween). Vaatasin suu ammuli, kuidas pereisa kallas pesukaussi vee ja asetas vette õuna. Seejärel pidid kõik (ka külalised) mängima toredat mängu - pesukausis hulpivast õunast tuli hammaste abil kinni haarata. Selle nimi oli "bobbing for apples".

    Viimaks ujus pesukausis kõikide piduliste ila ja röga, sest ega see õun nii kergelt ei alistunud ja kõik puristasid seal pikalt. Kõik said teineteise ila maitsta. Väga tervislik.

    Ja siis nad tulevad nina kirtsutama, et miks me teineteist kuumas ruumis kaseokstega peksame. Kamoon, vaadaku endid.
  • Ooo, piñata (http://en.wikipedia.org/wiki/Piñata)!
    Ma olen salamahti lootnud, et keegi sõpradest taipab ja üllatab mind mu sünnipäeval õllega täidetud piñataga. Seni on tulemuseks "nada".

    Tõsisemaks minnes, selliseid asju juhtub ja peabki juhtuma. Kuidas muidu me teaks, mida oma tuttavatelt oodata ja mida neist arvata. Ma usun, et kõik salamahti piinlikkusse surnud inimesed tegid tolle tibi juurde oma peas asuvas nimekirjas linnukese lahtrisse "mitte kutsuda üritustele kui vähegi võimalik". Et selliseid linnukesi saaks teha, peabki taolisi asju juhtuma.
  • Jefe: I have put many beautiful piñatas in the storeroom, each of them filled with little suprises.
    El Guapo: Many piñatas?
    Jefe: Oh yes, many!
    El Guapo: Would you say I have a plethora of piñatas?
    Jefe: A what?
    El Guapo: A *plethora*.
    Jefe: Oh yes, you have a plethora.
    El Guapo: Jefe, what is a plethora?
    Jefe: Why, El Guapo?
    El Guapo: Well, you told me I have a plethora. And I just would like to know if you know what a plethora is. I would not like to think that a person would tell someone he has a plethora, and then find out that that person has *no idea* what it means to have a plethora.
  • Tundub, et vaikselt jõuab kõik see kraam Eestisse. Peagi on siis oodata ka "drive through" pangandust, restorane ja abiellumisvõimalust.
  • Varsti on siis oodata seda, kuidas täiskasvanud inimesed hakkavad synnipäevadel torbikmytse kandma, linte lennutama ja plastikust mängupasunaid puhuma. Mina kavatsen sellisel juhul pysti ¨t6usta ja öelda, et mehed, see on jama, mis te teete.
  • Halloween ja Valentine on. Ilged imporditud pühad. Mina isiklikult ei pea kumbagi
  • Päris ameeriklaste (born in the USA) komme see pinjaata poole. Pigem veidi lõuna poole, Mehhiko ja nii.

    Kuidas aga üks noor neiu ise plastmassist lammast valmistab - no sellest tahaks lähemalt kuulda :)
  • Ei peaks olema nagu puhtalt Ameerika komme: http://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor_party
  • Seda kuidas täiskasvanud inimesed torbikmütse kannavad, linte keerutavad ja plastikust mängupasunaid puhuvad nägin uusaastaöösel Guadeloupel (Prantsuse koloonia Kesk-Ameerikas Antillidel). Oma 300 võõrast inimest, kes lisaks said torukesest üksteise pihta mängukuule puhuda. Kuivõrd shampanja oli hinna sees ja väga ei loetud, siis lõpuks tõmbas isegi pisut kaasa.

    Eestis siiski ei korraldaks.
  • Jah, parem ikka pidudel toredad eesti kombed: "Laua Viin" maasika "Fizz"iga, autoga mere äärde, tümm käima ja võimalikult suur tuli. Siis kukub keegi lõkkesse, keegi upub juua täis peaga ära, aga kõik on nii täis, et keegi ei märka, siis minnakse veel autoga kimama ja pannakse bambusesse. Tõeline eesti pidu.
  • Offf eestlased ikka põlised põllumehed, ei ole nemad asfalt teega harjunud, ikka kisub rammusa kardulapõllu järele.
  • Yks äärmiselt n6me komme...

    http://publik.delfi.ee/news/inimesed/priit-rebase-ekspruut-rikkus-kiropraktik-allan-oolo-pulmad.d?id=32527977

    /Käib vist rohkem beibendussektori temaatika alla samas?/
  • Mõmmi, ma paigutaksin selle uudise siiski Coca-cola diil Vanajumalaga teema alla
  • Sellest moraal, kui sa oled väärikas inimene siis võta väärikas naine jne.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon