"Looduskaitsjate" välimääraja - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

"Looduskaitsjate" välimääraja

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Ma olen juba pikemat aega arvamusel, et looduskaitse kui sellise on ära kaaperdanud mingid kahtlased tegelased ning päriselt looduse pärast muretsevad tegelased ei saa seetõttu oma häält kuuldavaks teha... Aga millised need kahtlased tegelased on?

    New Age päkapikk - märsi lohistamist liiga tõsiselt võtma hakanud noor inimene, kes leiab kirjastuse "Pilgrim" poolt hulgi produtseeritavatest raamatutest "üllatavaid tõdesid" ning üritab leida enda ja looduse tasakaalu. Üldiselt ohtlik ei ole. Leidub ka agressiivsemaid eksemplare, kes ütlevad grillpeol, et "liha söömine vägistab planeeti." Antud indiviidil kisub näonahk hallikaks, seelik pikemaks ning jutt üha kahtlasemaks. Õnneks on näiteid edukalt sellest haigusest tervenenud isikutest.

    Väljast roheline, seest punane - tavaline isiksusena feilanud vasakpoolne, kes leiab, et looduskaitse on hea argument kapitalismi materdamiseks. Ise öösel salaja unistab Hummerist, kuid kuna nooremapoolselt sai ajud pubis omasugustega filosofeerides ära joodud/suitsetatud/kärsatatud, ilmselt alamast keskklassist töö ja ettevõtlikusega välja rabeleda ei suuda. Ja kui suudabki, siis benchmark'ib end überrikaste vastu ja on ikka õnnetu. Oma frustratsiooni suunab radikaalsete ideede valjuhäälsele levitamisele ning vahest leiab kogemata aega ja raha teises maailma otsas tänaval märuli tegemiseks. Tal on loodusest tegelikult kama, ta vihkab teisi inimesi, kuid ennekõike vihkab ta iseennast. Seetõttu võib olla ohtlik materiaalsetele väärtustele ning piisava poliitilise kandepinna omandades ka tema maailmavaadet mitte jagavate inimeste elustiilile

    Häbitu aferist - poliitik, kes lendab eralennukis ringi, piilub, et ta ikka mureliku näoga kaamerasse jääks ning teeb presentatsioone teemal, kuidas jääkarud polaarjää sulamise tõttu upuvad. Saab Oscari. Saab Nobeli Rahupreemia. Pärast tuleb välja, et kulutab üksi oma majapidamises rohkem energiat kui väike riik Aafrikas ning tegeleb aktiivse lobby'ga, et maksumaksja raha suunataks just nendesse ettevõtetesse, kus tal stokki on.

    Pragmaatiline ärimees - laseb oma "finantspoisil" teha kalkulatsiooni selle kohta, kui palju annab mingist ökoprojektist ROId, ROEd ja muid protsentidega mõõdetavaid vidinaid välja keevitada. Ise mõtleb hoopis teistes kategooriates ning aeg ajal turtsatab mõne kohmaka PR-tiimi poolt ette söödetud lause, mis tema äri õilistama peaks. Kasutab kõiki popimaid ökoteemaga

    Veel midagi, kedagi?

    /Ja ennem kui keegi JÄLLE solvub ja närvi läheb, siis palun tutvuge alljärgneva tekstiga...

    http://en.wikipedia.org/wiki/Tongue_in_cheek
  • Poliitiline avantürist - kasutab nunnumehhaanikat võimule saamiseks, edaspidi teeb kõik et seal püsida, tõenäoliselt muutub häbituks afferistiks, vahe aferistiga on see, et alguses omab aatelisi ja üllaid kavatsusi.

    Tige satanistlik vanatädi - riietab noori tüdrukuid alasti ja mäkerdab neid verega kokku , verd saab tagaaias mahalastavate loomade käest. Meeldib kollekstioneerida loomapiinamise pilte ja videosid, kui materiali jääb puudu siis produtseerib neid ise.

    Muidu mõttetu mees - kui ei oleks mingit absurdsuseni ebaolulist teemat ajada siis oleks täiesti mõttetu mass ja tühi koht, ilmselt vaataks koudus telekat ja jooks õllet, üritades oma naisele seletada tikutopside käitlemise nõudeid.

    New age Yuppie - on taimetoitlane muidu vahepeal edukas, praktiseerib kõiki ideamaade kultuuritooteid (narkottikumid jooga) aga muidu juhul kui on vaja tööstusettevõtte saasta kusagile paigutada siis valab selle tööstuslikes kogustes lihtsalt naabrimehe tagahoovi ja sõimab viimast vastikuks lihasööjaks ja ajudeta halliks massiks. Käib metsas seenel.
  • Lisan New Age päkapiku alaliigid:
    "Veesulgurid" - isikud, kes sulgevad iga kraani.
    "Jäätmegurud" - isikud, kellel on kodus 18 erinevat kastikest prügi jaoks.
  • Strandberg ei jäta kunagi eriti usutavat muljet. Suhteliselt geniaalne tüüp, aga aru temast ei saa, mis asja ta täpselt ajab.
  • Strandberg ajab tegelikult täpselt sama asja mida Edgar, so "oma asja", ehk tema motivatsioon on alati pikemas perspektiivis isiklik materiaalne kasu või võim, mis pikas perspektiivis taandub jällegi esimesele eesmärgile.
  • "Looduskaitsjad" tegelevad puude kallistamise, kaitsealuse hiirelaadse eluka pabula uurimise ja muude "teaduslike" teemadega aga probleemiga mis meile tegelikult varsti peavalu valmistab...?
    Miljon pudelit minutis: 2050. aastaks on ookeanis rohkem plastikut kui kala
  • Teadlased on viimastel aastatel kusjuures hoopis uurinug, et kuhu on ookeanidest kadunud plastik. Silmaga nähtavat plastikut on oluliselt vähemaks jäänud. Selgus, et see laguneb mikrograanuliteks ja siseneb mereelustiku toiduahelasse, näiteks merekarpidest < 1mm osakesi leida juba üsna tavapärane nähtus ja karpide armastajad peaksid sellega arvestama, et nad söövad muuhulgas plastikut. Enamus sellest küll väljub kehast ega tekita veel püsivaid tervisekahjustusi inimesele.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon