Kas keegi teisejärgulise hüpoteektagatisega laenu annab ? - Free topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Free topic

Kas keegi teisejärgulise hüpoteektagatisega laenu annab ?

Log in or create an account to leave a comment

• Tere,

Tahan laenata 10 aastaks 250 000 eek igakuise fikseeritud maksega olemasoleva äritegevuse edendamiseks.
    (Vaja tekitada uusi töökohti)
    Tagatisel mille väärtuseks hindas Arco vara 3 110 000 eek asub Swedbanki hüpoteek 1 690 000 eek ja laenu jääk on 1 252 000 eek.
    Laenuga mingeid probleeme ei ole ja laenu olen tasunud korrektselt ja tähtaegselt.
    Tegelikkuses tahan laenu võtta kuniks saan maja maha müüdud (hetkel maja müügis 3 970 000 eek)
    Aga 10 aastat tähtajaks kuna soovin võimalikult väikest kuumakset, et vähendada riske.
    Küsin ka siit kuna erinevad krediitorid pakuvad ülemäära kõrget intressi nt. 28% aastas.
    Minu maksimaalne vastuvõetav intress oleks 20% aastas põhiosajäägilt. (Maksega ca. 5 000 eek kuus)
    Kui oled huvitatud siis ole hea ja postita kommentaar või saada kontaktid mailile: gert@gbfmedia.ee või helista 5837 7713
  • Loe läbi teema https://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=333491&start=1#21

Siis me natuke hurjutame sind ning ütleme et su maja väärtus on vabsee 25 000 krooni ning otsi mingi reaalne tagatis, ja räägi mida sa rahaga teha tahad ja mida sa teha ei taha jne. Siis me ajame sul kopsu nii üle maksa, et sul kaob igasugunegi soov laenu tahta.
    Sobib ?
  • maja müügikuulutuse linki saaks? vaataks tagatise üle
  • ma tahaks ka maja müügikuulutuse linki, aga lihtsalt selleks et viriseda vannitoa värvi üle.
  • Alcazer, kui kõik on nii kuis räägid, siis kasvõi seesama Swedbank annab sulle lisalaenu odavamalt kui 20% p.a.
  • Ja millega töölised tegelema hakkavad kui sa neile töökohad lood ?
  • 4 vist ikka natuke ülehinnatud ?
  • See on puhtalt panga teema. Kui sulle sealt ei anta oled mingi olulise info siia lisamata jätnud.
  • Hm.....

Selleks et saaks kiiremas korras 250 000.- "puhtana käten", ollakse nõus 10 aasta jooksul tagasi maksma põhimõtteliselt topeltsumma ? Kuidas see rahahäda siis nii äkitsi suureks on muutunud ?
    Müü see maja koos krundiga mõistliku(ma rõhutan: mõistliku) hinna eest maha ja saad tagasi maksta nii pangalaenu, hüpoteegisumma, saad oma 250 000.- kätte ja jääb veel üle ka.
    4 milli eest jäädki seda kupatust müüma või "rahalaeva" ootama. Mitte ükski tervet mõistust omav inime ei ole nõus sellise elamise eest niisugust ülehinnatud summat välja käima.
    Küsida võib igasuguseid summasid, samas rahaandjal peab ka aru olema.
  • Kui see on õige kuulutus, siis soovitaks natuke rohkem õigekirjale rõhku pöörata. Põrandaküte kirjutatakse näiteks kokku, Penoplast on aga rahvakeelne termin kunagi tegutsenud firma toodangust jne
  • 2.jrk. hüpoteegiga on antud juhul ainuke risk see, et kuigi 0,25M laenu puhul katab tagatise väärtus selle ilmselt ära, aga juhul kui asi läheb hapuks, võib tekkida olukord, et 2.jrk. hüpoteegipidaja peab uhama veel 1,252M enne kui oma nõude rahuldatud saab.
  • No on ju ka hea ja odav võimalus võtta 20X250k hüpoteeki nii, et teised ei tea ning siis lihtaslt käsi laiutada, ongi maja müüdud :)
  • Gert, kas need kolm trahvi oled nüüdseks politseile tasunud?

vt. gbfmedia.ee ==> kontakt ==> nimi ==> Ametlikud teadaanded ==> otsing
  • eesti on väike ja internet on "kõikvõimas"
  • see laenu/investeeringu küsimine siin võrdub sisuliselt sotsiaalse enesetapu sooritamisega...
  • tundub, et laenutaotleja sai sellest aru
  • Kas sellest võiks järeldada, et mitteküsimine == sotsiaalse staatuse tõus?
  • ei, Offf, siin laenu mitteküsimine tähendab et reality check = passed
  • Võlg iseenesest on väga hea äri. Ma arvan, et see tampimine siin on natuke liiast.
    Tegelikult on selliseid valdkondi küll, kus investor saaks kaasa lüüa.
    Alcazer'i jutt tundub muidugi pisut kahtlane. Tema finantseerimine annaks ehk faktoorida kuidagi, mida müüd, kes kliendid on?
  • Kristjan1, usu mind, 99,99 % siia potsatanud ideedest ja rahaküsimistest on pisut kahtlane ja kui tegemist ei oleks pisut kahtlase asjaga siis mindaks sellega panka või jõulise Gennadi omaniku juurde.
  • Tin, mul on endal reaalsest elust näiteid, kus seletan pangatöötajatele asja ära, et näe, homme joome kõik šampust. Ta saab kõigest aru, kuid ütleb, et see pole kahjuks võimalik. Sellised otsused on Rootsis tehtud ja nad on oma tingimstes jäigad.
    Toon sulle ühe kõige lihtsama näite. Tegelesin omal ajal korteri bronnidega spekuleerimisega. Mõni kinnisvarafirma vihastas ja ei lubanud bronni müüa. Mis siis ikka, tuleb panka minna ja laen võtta ning koter välja osta. Ma toon üh tehingu näite, et sa asjast aru saaksid.
    bronni ostmise ajal maksis korter 500 000, nõuti 10%, seega 50 000. Kinnisvarafirma ajas sarvikut ja korter tuli välja osta, nüüd oli turuhind miljon. Seesama pank, mis rahastas arendust, oli nüüd nõus mind rahastama, aga nõudis nüüd omaosalust 20%, siis olid nad nõus tehingu finantseerima nii, et maksan aasta aega ainult intresse. Ühesõnaga millise korteri peale polnud nad nõus üle 400 tuhande laenama. Kui mul poleks raha olnud, oleks mind LHV foorumis ilmselt täis sülitatud, ometi oli idee õige.
    Seega sain nüüd pangast aastaks laenu, millelt maksin vaid intresse. Leidsin korterile milliga ostja ja nüüd oli seesama pank nõus välja käima selle korteri peale 800 000, kusjuures hinnad polnud vahepeal oluliselt muutunud enam.
  • Kristjan1, no mina ütleks selle korteritehingu kohta et noh jah spekuleerimiseks tõepoolest ei ole eha mõte laenu anda, sest riskifaktor on liiga kõrge, ehk siis eeldab turuhindade tõusu. Ja põhimõtteliselt oleks päris õige olnud sul nägu täios sõimata, üldiselt projektid millele kiputakse hea meelega raha andma on puhtad läbipaistvad ja pikaaegsed lahendused, one time cash/n flush tehinguid ei taha keegi finantseerida kuna risk taandub puhtalt inimfaktori peale ning see risk on alati liiga kõrge.
  • Sa Tin ei saanud asjast päris õigesti aru. Spekuleerimiseks siiski laenu anti. Loe uuesti jutt läbi. Investeerimisfoorumist poleks sellist vastust oodanud. Sul peaks näo täis sõimama, kui lähed võimendusega aktsiaid ostma. :)
  • Kristjan1, ma ei sota võimendusega aktsiaid :) ma pusin ainult optsioonidega ja igal juhul ilma võimenduseta. Üldse võimendus on minujaoks natuke vastumeelne teema, a noh selleks on jälle teine teema siin üleval vist.
  • to: Kristjan1

Võimendusega väärtpaberitehingute puhul on tagatised olemas ja margin callid toimivad. Kui oleks sul spekulatiivse broneeringukauplemise tarbeks ka tagatis olemas, poleks olnud probleemi.
  • "LAENA mulle kannelt, Vanemuine!"

Nende sõnadega algab meie rahvuseepos, sõbrad :)

• to ttrust:

Loe uuesti minu postitust, mul oli tagatiseks miljoniline korter, mille peale anti laenu 400 000 ja keeölduti andmast 450 000.
    Hiljem anti uuel omanikule juba 800 000.
  • Kristjan1, uuel omanikul oli olemas omafinantseering ja tagatis, mis sinul aga puudus.
  • Ei puudunud, vastupidi, mul oli korteris rohkem omakapitali sees. Mulle ei pidanud pank nii palju laenu anmdma korteri peale, kui uuele omanikule. Panku huvitab tegelikult ainult see, et milline on laenu tagatis. Nad annavad sulle 0% omafinniga ölaenu, kui sa lisatagatise otsid(teine maja näiteks). Minul oli 400 000 EEKile miljon tagatist, uuel omanikul oli 800 000 miljon tagatist. Kumb deal sulle panga poolt vaadatuna väiksema riskiga tundub? Kurat nagu lasteareda olen sattunud siia.
  • Sa tahtsid laenu aastaks, ostja kolmekümneks aastaks? Sa siin vahet ei näe?
  • Mis te nüüd norite - härra juba avaldas oma arvamuse ära : "kurat, nagu lasteaeda olen sattunud siia."
  • Mis vahet ma näen siin 30l aastal ja ühel aastal

Ma oleks võinud võtta ka 30ks aastaks, lihtsalt varem oleks ära maksnud. nemad käisid idee välja ise, mis oli mõistlik minu arvates. Samas olen kindel, et oleksin võinud ükskõik millisesse panka minna kuu aja pärast ja oleksin saanud refinni 800 000 peale. Sellesse samasse panka oleksin võinud minna ja oleksin saanud.

Minu jutu pont on selles, et meie pangandus on oligopoolne, lisaks sellele tehakse otsused välismaal. Seetõttu ei ole kõik laenu küsijad alati mingid skämmerid, sest nad saaksid pangast muidu. Selles suhtes on igati tervitatav uue panga turule tulek.
  • ... mis läheb varsti pankrotti (nagu mõned möödanikus), kuna annavad Kristjan1 sugustele laenu :)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon