Igavene jama ehitusmeestega - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Igavene jama ehitusmeestega

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Majaomanikul on ikka aeg-ajalt probleeme - kord katusega, kord torudega jne. Ka tuttavate soovitustele tuginedes on ehitusmeestega pidevalt üks närvide rikkumine. Ega juhtumisi ei tea keegi soovitada lahendust - nt usaldusväärset firmat, kes majaomanikule kvaliteetset teenust pakub nii, et mehed ei ole purjus, tunnevad kella, peavad kokkulepetest kinni ega kao ära, kui sooja vett ei ole, vastavalt ka radiaatorid külmad ning väljas läheb üha jahedamaks?
  • Kui juba tuttavate soovitustele tuginedes on ehitusmeestega pidevalt üks närvide rikkumine ,siis mida sa loodad veel siit foorumist leida.?
    Aga olenevalt olukorrast võin soovitada ennast. Kuid siin on mõned agad. Ma olen hõivatud ja ma ei ole odav. Seega tõenäoliselt rikun ma su närvid kohe ära.
  • Haints, ma arvan, et KokaKoola tegeles kvaliteethuumori viljelemisega.

    Head ehitusmehed on täiesti olemas. Nende nimed on Tõnu ja Toomas ning nad jäid 1994. aastal pensionile. ;)
  • Seekord vast saan hakkama, aga ma ei saa aru, miks ei võiks selles valdkonnas olla üks ettevõte, kes väikeklientidele pakuks kvaliteetset teenust ja keda võiks alati usaldada? Kas keegi ei võiks seda äriideed realiseerida? Oleksin kindlasti valmis maksma 3x rohkem, kui maksan neile tüüpidele, kellega seni olen asju ajanud.
  • Aasta-pool tagasi võisid saada normaalse ehitusfirma. Ettevõttes, kus töötan soovisime ehitada ühte keskusesse u 1000 ruuduse poe. Ehitusfirmad lükkavad rahulikult töö tagasi, liiga väike objekt. Ei viitsi tegeleda.

    Ja kui isegi leiad korraliku ehitusfirma, siis nad ei jaga ehitusfüüsikast ööd ega mütsi. Vundamendi hüdro/soojustus on nende arvates suvaline penoplast vundamendi välisküljel, katusetalad panevad kipsikruvidega jne jne.

    Kurb lugu on see endale maja ehitamine.

    Ehitusbuum on jälle algamas :)
  • raitki, ehitaja peab tööde teostamisega hakkama saama mitte ehitusfüüsikat tundma. Meie süsteemis ongi see häda, et see pole kala ega liha.
    Kui normid puuduvad ehituses, siis võidki kipsikruvidega sarikaid kinnitada ja suhkruvatiga maja soojustada. Kõikide osapoolte huvid saavad kahjustatud tänu valesti reguleeritud, või reguleerimata turule. Postimehes oli mõned aastad tagasi kirjutis, kirjeldati situatsiooni, kus vanamemmele olid aknad ebakvaliteetselt ette pandud. Ajakirjanik küsis ehitajalt kommentaari, see ütles, et näidaku talle seadust, et nii ei tohi. Seadust ei ole. Kui mõni spetsialist tuleb ütleb nüüd, et jah, töö on ebakvaliteetne, siis see pole midagi muud, kui selle spetsialisti arvamus, tööde teostaja on ka spetsialist ja tema arvamus on erinev. Ehitus on väga tehnokraatlik ala ja sellist inimest poöle olemas, kes kõigest kõike teaks ehituses. ENd on eraõiguslikud standardid, standard on soovituslik.

    Mõned aastad tagasi jälle katused lendasid, poliitikud rääkisid, et ehitusjärelvalvet tuleb tugevdada. See on täiesti tühi sõnakõlks, kui norme pole. On ehitusjärelvalvaja arvamus ja on ehitaja arvamus.
  • Vanaema, palun ütle kui palju praegu ehitusmehele töötunni eest maksad ja kui palju oleksid nõus maksma kvaliteetsema teenuse eest? Ma usun, et nendest kahest numbrist piisab vastamaks, miks sellist ettevõtet ei ole, mis suudaks kvaliteetset teenust lühikese reageerimisajaga.
  • Mul käis just ehitaja asju üle vaatamas ja tema küsib 150 kulli tunnist. Neto muidugi.
  • No üldiselt võib ju tonn tunnist ka maksta, aga ega see ju tulemust garanteeri, tõenäoliselt saad olihtsalt ühe ülemakstud pärdiku, mis ka buumiajal enamus keisse oli.
  • Ma toon näite USAst.
    Normid on valitsuse poolt ja nende täitmist järgitakse väga rangelt. Valitsuse poolt toimub ka ehitusjärelvalve. Olgugi, et KOVi poolt. Normid on eelkõige projekteerijatele, ehitaja ülesandeks on projektist näpuga järge ajada ja naelu tampida, betooni valada. Mitte targutada ehitusfüüsika teemadel, sest ei tema, ega klient pole sel teemal kompetentsed rääkima.
    Ehitatakse näiteks betooni valamiseks raketised, tuleb ehitusinspektort ja annab loa valamiseks, vaatab, et armatuur oleks seal, kus projeltis ette nähtud jne. Valu ajal tuleb jälle sinna, jälgib, et betoon oleks projektis nõutud spetsifikatsioonidele vastav, teeb vajuvustesti, täidab silindrid betooniga, mis 28 päeva pärast tugevustestitakse. Ei mingit targutamist, et ma Soomes nägin ja Rootsis tegin nii, sest nii on õige. Nii on õige nagu projektis kirjas on ja jutul lõpp. Projektis on kirjas isegi ilmastikutingimused valamiseks, suht. õhuniiskus selline, temp,peratuur selline. Kas see on ehitajaid ahistav? Ei ole, vastupidi, see on kõigile osapooltele kasulik. Näiteks ehitaja valab mingit suurt põrandat. Täidab täpselt etteantud tehnilisi tingimusi, kui sell põrandaga peaks midagi juhtuma, hakkab mõranema tulevikus, on ettenähtust nõrgem jne, siis ehitaja vastutav pole selles. Tema oli tööde tepostaja ja tegi kõik projekti järgi. Projekteerijad on insenerid, kes peavad teadma kuidas projekteerida.
    Rootsis ja Soomes ka pole head süsteemid. Süsteem peab reaalselt toimima, mitte ainult paberil, meil toimib süsteem ainult paberil.
    Autot ostes sa ka ei pea ju valima millisest materjalist plokikaane tihendit sa tahaksid enda autole. Sina tahad hoonet saada, sa ei pea selleks ehitusinseneriks õppima ja ennast teemaga kurssi viima.
  • Tin: ei ma tean seda meest. Tegi mul vanemate maja ja on OK.
  • Paberile ta jääb taveliselt ka sellepärast, et ehitaja ( eramaja ja omanik on nn. järelvalve ) ei oska projekti lugeda. Küll näinud olukordi, kus vaadatakse joonist, kirjanurk üleval. :)
  • See on majaks, saate aru majakas! :D
  • See, et endale võid ehitada omaniku järelvalvega on jälle üks möödalaskmine. Ühiskondlik huvi saab kahjustatud. Sinu katus võib naabrile pähe lennata, homme võid maja müüa jne.
    Mul naabril krohvisid spets vennad, Narvast pärit ja kuldhambad suus. Paar aastat tagasi oli, nüüd on mitmest kohast krohvilatakad lahti(juhtub siis, kui märja armeerimispahtli peale krohvida), oleks ehitusjärelvalve olnuud, poleks seda saanud juhtuda. Nüüd tuleb terve sein uuesti teha, see maksab 10eid tuhandeid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon