Intress maksuametis - Vaba teema - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Vaba teema

Intress maksuametis

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kas keegi teab, mis toimub ettevõtte likvideerimisel ettevõtte tegutsemise ajal maksuametile tehtud ettemaksetest ja sellelt (ettevõtja kasuks) arvestatud intressist?
  • Kõige lihtsam on vist helistada 1811 (maksuamet). Põgus guugeldamine näitas, et Äriseadustik teeb vahet lõpetamisel ja likvideerimisel (http://materjalid.tmk.edu.ee/kaili-helina_kolts/OU/Osauhingu%20lopetamine%20ja%20likvideerimine.pdf) - ehk likvideerimise puhul pannakse varad huugama.
  • Kui ettevõttel on EMTA-s ettemaks saab seda iga kell tagasi küsida. Kui ettemaks on kontrollist eelnevalt läbi käinud, laekub raha maksumaksja kontole koheselt.
  • Tekkis firmal EMTAle väike intressivõlg, maksin ära, nüüd oli see summa TSD vormi sisse keevitatud ja erijuhtude tulumaks otsa tinutatud, kuna täitsin vormi täna, siis see on juba võlas ja intress tiksub, ehk asi on tsüklis ja EMTA küsib aga muudkui pappi.
    Oskab keegi seda idiootsust selgitada, mis ajast firmadelt tulumaksu võetakse ja seda intressivõla pealt?
  • Väga ammusest ajast .. loogikaga, et "intress ei ole ettevõtlusega seotud kulu" & "ettevõtlusega mitteseotud kulult tuleb tulumaksu maksta".
  • Olge te tänatud, intressid on ise taevas ja nüüd veel tulumaks ka otsa ja kõik sai alguse sellest, et unustasin ühe üle €1000 arve õigel ajal deklareerida, ning kohe tuli ka vihane kõne EMTAst. Ja nii kui eelmise kuu deklarit parandasin, väänati kohe viivis selga. Ja nüüd veel tulumaks ja selle viivis ja selle tulumaks.
  • Khmm... kõlab nagu hea meetod firma likvideerimiseks, kui asjad hakkavad hapuks kiskuma.
    Kuigi mina isiklikult tahaks tõesti näha idiooti, kes mõtles välja, et trahvid, viivised, sunnirahad jms. sellised kohustused ei ole ettevõtlusega seotud kulu. Ja suudaks seda sirge näoga otse silma vaadates välja ütelda.
  • Offf
    Khmm... kõlab nagu hea meetod firma likvideerimiseks, kui asjad hakkavad hapuks kiskuma.
    Kuigi mina isiklikult tahaks tõesti näha idiooti, kes mõtles välja, et trahvid, viivised, sunnirahad jms. sellised kohustused ei ole ettevõtlusega seotud kulu. Ja suudaks seda sirge näoga otse silma vaadates välja ütelda.


    Asi on veelgi naljakam - ainult seaduse alusel määratud trahve ning maksukorralduse seaduse alusel tasutud intresse ei loeta ettevõtlusega seotud kuluks. Teistele eraõiguslikele isikutele makstud viivised loetakse juba ettevõtlusega seotud kuluks ning neilt ei pea tulumaksu maksma.

    Ma olen juba ammu arvanud, et väga suur osa riigikogus istuvatest tegelastest on täiesti süüdimatu seltskond, kes absoluutselt ei mõtle selle peale, et mis jampsi neile valitsus seaduseelnõudega ette söödab. Kogu hääletamine käib seal ainult selle baasilt, et kas on "omade" tehtud eelnõu või mitte...
  • Seega, jevropargi "leppetrahv" on ettevõtlusega seotud kulu ja Mupo parkimise viivistasu ei ole?
  • Tehniliselt peaks ikka mõlemad olema mõlemad ettevõtlusega seotud kulud KUI sa oskad selgitada, miks see hädavajalik oli, (a la kliendi juures kriisiolukord).
  • Järgnevalt võiks mõtelda selle peale, et erisoodustusmaks ei ole ju ka ettevõtlusega seotud kulu, seega võiks erisoodustusmaksu pealt veel omakorda tulumaksu arvutada.
  • Krista
    Tehniliselt peaks ikka mõlemad olema mõlemad ettevõtlusega seotud kulud KUI sa oskad selgitada, miks see hädavajalik oli, (a la kliendi juures kriisiolukord).


    Põhjenda palju tahad, kuid tulumaksuseadus loeb teise (mupo) tulumaksuga maksustatavaks.
  • Offf
    Järgnevalt võiks mõtelda selle peale, et erisoodustusmaks ei ole ju ka ettevõtlusega seotud kulu, seega võiks erisoodustusmaksu pealt veel omakorda tulumaksu arvutada.


    Et siis küsida tulumaksu tulumaksu pealt?
  • Eile polnud võimalik KMD-d teha, teisi deklaratsioone ja aruandeid saab. Kas kellelgi veel selline kala?
  • "pitsat2"
    Eile polnud võimalik KMD-d teha, teisi deklaratsioone ja aruandeid saab. Kas kellelgi veel selline kala?


    Jah. Paljudel tuttavatel kah.
    Saada kiri, et polnud võimalik teha ja küll teevad pikendust kuna ilmselgelt viga nende lehel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon